Szőkedencs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2022. (II. 25.) önkormányzati rendelete

az Önkormányzat 2022. évi költségvetéséről

Hatályos: 2023. 03. 01

Szőkedencs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2022. (II. 25.) önkormányzati rendelete

az Önkormányzat 2022. évi költségvetéséről

2023.03.01.

Szőkedencs Község Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói határkörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § A rendelet hatálya a képviselő-testületre, annak szerveire (polgármester, bizottság) terjed ki.

2. § (1) A képviselő-testület a címrendet a (2) bekezdés szerint állapítja meg.

(2) Az önkormányzat költségvetésében szereplő nem intézményi kiadások és bevételek e rendelet 1. melléklete szerint külön-külön címet alkotnak.

A költségvetés bevételeinek és kiadásainak fő összege, a hiány/többlet mértéke

3. § (1)1 A képviselő-testület az önkormányzat és költségvetési szervei együttes 2022. évi költségvetését 116.575.000 Ft tárgyévi költségvetési bevétellel, ebből önként vállalt feladathoz kapcsolódó bevétel 0 Ft, 116.575.000 Ft tárgyévi költségvetési kiadással, ebből önként vállalt feladathoz kapcsolódó kiadás 0 Ft állapítja meg. Ezen belül:

a) a működési célú bevétel 64.884.000 Ft-ban

aa) finanszírozási célú pénzügyi műveleteket 0 Ft-ban

ab) előző évi pénzmaradványt 4.914.403 Ft-ban

ac) vállalkozási maradványt 0 Ft-ban

b) működési célú kiadásokat 59.647.000 Ft-ban

ba) ebből, kötelező feladathoz kapcsolódó: 59.647.000 Ft-ban, a személyi juttatások kiadásait 23.727.000 Ft-ban, a munkaadó terhelő járulékokat 3.180.000 Ft-ban, a dologi kiadásokat 24.547.048 Ft-ban, az ellátottak pénzbeli juttatásait 1.684.000 Ft-ban

bb) egyéb működési célú kiadásokat 3.711.000 Ft-ban, az általános tartalékot 2.230.000 Ft-ban, a finanszírozási kiadások összegét 567.952 Ft-ban.

bc) önként vállalt feladathoz kapcsolódó 0 Ft-ban

c) a felhalmozási célú bevételt 51.691.000 Ft-ban. Ebből:

ca) egyéb felhalmozási célú bevételek összegét 49.541.000 Ft-ban

cb) előző évi pénzmaradványt 0 Ft-ban

cc) vállalkozási maradványt 0 Ft-ban

d) a felhalmozási célú kiadást 56.928.000 Ft-ban. Ebből:

da) intézményi beruházások összegét 19.636.000 Ft-ban

db) felújítások összegét 37.257.000 Ft-ban

dc) kormányzati beruházások összegét 0 Ft-ban

dd) lakástámogatás összegét 0 Ft-ban

de) felhalmozási célú tartalék összegét 0 Ft-ban

df) egyéb felhalmozási kiadások összegét 35.000 Ft-ban állapítja meg.

(2) A képviselő-testület összesen 4.914.403 Ft belső finanszírozási célú költségvetési maradványt von be a tárgyévi bevételek közé a 2. melléklet szerint.

Az önkormányzat bevételei és kiadásai

4. § (1) A helyi önkormányzat költségvetési bevételeit kiemelt előirányzatonként e rendelet 3. melléklete tartalmazza.

(2) A helyi önkormányzat költségvetési kiadásait kiemelt előirányzatonként e rendelet 4. melléklete tartalmazza.

(3) A helyi önkormányzat nevében végzett beruházások kiadásait beruházásonként e rendelet 5. melléklete tartalmazza.

(4) A helyi önkormányzat nevében végzett felújítások kiadásait felújításonként e rendelet 6. melléklete tartalmazza.

(5) A helyi önkormányzat által a lakosságnak juttatott támogatásokat, szociális, rászorultsági jellegű ellátásokat e rendelet 7. melléklete tartalmazza.

(6) A képviselő-testület az önkormányzat engedélyezett létszámát e rendelet 8. melléklete szerint állapítja meg.

(7) A képviselő-testület a közfoglalkoztatottak létszámát a 9. melléklet szerint hagyja jóvá.

(8) Az adósságot keletkeztető ügyletekhez történő hozzájárulás részletes szabályairól a 353/2011. (XII. 30.) Korm. rendelet 2. § (1) bekezdésében meghatározott saját bevételek és a Stabilitási tv. 3. § (1) bekezdése szerinti adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettségek arányát e rendelet 10. melléklete tartalmazza.

(9) Az önkormányzat költségvetési mérlegét e rendelet 11. melléklete tartalmazza.

A bevételek és kiadások közötti egyensúly megteremtéséhez szükséges intézkedések

5. § A képviselő-testület a bevételek és kiadások közötti egyensúly megteremtése érdekében 4.914.403 Ft összegben igénybe veszi az előző évi költségvetési pénzmaradványt.

A bevételi többlet kezelése

6. § (1) A gazdálkodás során az év közben létrejött bevételi többletet a képviselő-testület értékpapír vásárlás, illetve pénzintézeti lekötés útján hasznosíthatja.

(2) Az (1) bekezdés szerinti hasznosítással kapcsolatos szerződések, illetve pénzügyi műveletek lebonyolítását esetenként legfeljebb 10.000.000 Ft-ig a képviselő-testület a polgármester hatáskörébe utalja. A polgármester a megtett intézkedésekről a következő képviselő-testületi ülésen tájékoztatást ad.

(3) A (2) bekezdésben meghatározott összeget meghaladó bevételi többlet felhasználásáról a képviselő-testület annak felmerülését követő testületi ülésén esetenként dönt.

Általános és céltartalék

7. § (1) A képviselő-testület az önkormányzat céltartalékát 0 Ft összegben,

(2)2 A képviselő-testület az önkormányzat általános tartalékát 2.230.000 Ft összegben, e rendelet 12. melléklete szerint állapítja meg.

Közvetett támogatások

8. § Az önkormányzat által adott közvetett támogatásokat tartalmazó kimutatást e rendelet 13. melléklete tartalmazza.

Több éves kihatással járó feladatok

9. § A képviselő-testület a többéves kihatással járó feladatok előirányzatait e rendelet 14. melléklete szerint fogadja el azzal, hogy a későbbi évek előirányzatait véglegesen az adott évi költségvetés elfogadásakor állapítja meg.

A 2022. évi költségvetés végrehajtásának szabályai

10. § (1) A képviselő-testület és szervei szervezeti és működési szabályzatáról szóló 14/2019.(XII.3.) önkormányzati rendelet 2.mellékletében átruházott hatáskörökön túl a jóváhagyott kiadási előirányzatok közötti átcsoportosítás jogát a polgármesterre ruházza át az alábbiak szerint:

a) a jóváhagyott kiadási előirányzatok közötti átcsoportosítás joga 10.000 e Ft értékhatárig

b) általános tartalékkal való rendelkezés joga 1.000 e Ft értékhatárig

(2) Az átruházott hatáskörben hozott döntések a későbbi években a képviselő-testület által jóváhagyottnál nagyobb többletkiadással nem járhatnak.

(3) Az átruházott hatáskörben történt átcsoportosításokról az érdekelt negyedévente, a negyedévet követő első képviselő-testületi ülésen köteles beszámolni. A költségvetési rendelet módosítására a polgármester ezzel egyidejűleg javaslatot tesz.

(4) A képviselő-testület a polgármester által kezdeményezett rendelet-módosításáról a 13. § (2) bekezdésben foglalt módon dönt.

11. § A helyi önkormányzati költségvetési szerv pénzmaradványát a képviselő-testület hagyja jóvá.

12. § (1) A helyi önkormányzat gazdálkodásának végrehajtó szerve a költségvetési szervként működő Balatonszentgyörgyi Közös Önkormányzati Hivatal.

(2) A helyi nemzetiségi önkormányzat gazdálkodásának végrehajtó szerve - a helyi nemzetiségi önkormányzattal történő megállapodás alapján - a költségvetési szervként működő Balatonszentgyörgyi Közös Önkormányzati Hivatal.

13. § (1) Ha a helyi önkormányzat év közben a költségvetési rendelet készítésekor nem ismert többletbevételhez jut, vagy bevételei a tervezettől elmaradnak, e tényről a polgármester a képviselő-testületet tájékoztatja.

(2) A képviselő-testület a (1) bekezdés alapján - az első negyedév kivételével – negyedévenként, döntése szerinti időpontokban, de legkésőbb az éves költségvetési beszámoló elkészítésének határidejéig, december 31-i hatállyal módosítja a költségvetési rendeletét. Ha év közben az Országgyűlés – a helyi önkormányzatot érintő módon – a meghatározott hozzájárulások, támogatások előirányzatait zárolja, azokat csökkenti, törli, az intézkedés kihirdetését követően haladéktalanul a képviselő-testület elé kell terjeszteni a költségvetési rendelet módosítását.

A költségvetési szerv előirányzat-módosításának szabályai

14. § (1) A helyi önkormányzat költségvetési rendeletében megjelenő bevételek és kiadások módosításáról, a kiadási és bevételi előirányzatok közötti átcsoportosításról a képviselő-testület dönt.

(2) A költségvetési szervek a saját hatáskörben végrehajtott előirányzat-módosításokat, valamint a többletbevételek felhasználáshoz kapcsolódó módosításokat kötelesek az irányító szervnek beterjeszteni, melyről a polgármester a képviselő-testületet 30 napon belül tájékoztatja. Az önállóan működő költségvetési szervek e kötelezettségüknek a pénzügyi-gazdasági feladatok ellátására kijelölt önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szerv adatszolgáltatása útján tesznek eleget.

Önkormányzati biztos kirendelése

15. § (1) Ha a helyi önkormányzat által irányított költségvetési szerv harminc napon túli elismert tartozásállományának mértéke eléri az éves eredeti kiadási előirányzatának 10%-át vagy a százötven millió forintot, és e tartozását egy hónapon belül nem tudja harminc nap alá szorítani, a képviselő-testület a költségvetési szervhez – az Áht. 71. § (2) és (3) bekezdésben foglalt hatáskörrel rendelkező önkormányzati biztost jelöl ki.

(2) Az önkormányzati biztos kirendelését az (1) bekezdésben meghatározott mértékű elismert tartozásállomány elérése esetén a képviselő-testületnél a polgármester kezdeményezi.

(3) Ha a polgármester a kötelezettségének nem tesz eleget, a biztos kirendelését indítványozhatja

a) az önkormányzat képviselő-testületének pénzügyi bizottsága,

b) a helyi önkormányzat jegyzője a polgármesteren keresztül,

c) a helyi önkormányzat képviselő-testülete által megbízott könyvvizsgáló,

d) a költségvetési szerv vezetője.

(4) Az önkormányzati biztost a jelölhető személyek, illetve szervezetek közül a képviselő-testület döntése alapján a polgármester bízza meg, és ennek tényét a helyben szokásos módon teszi közzé.

Záró és egyéb rendelkezések

16. § A képviselő-testület a polgármesternek e rendelet elfogadásáig az átmeneti időszakban tett intézkedéseiről (bevételek beszedése, az előző évi kiadási előirányzatokon belül a kiadások arányos teljesítése) szóló beszámolóját a 16/2022. (II.25.) kt. határozatával elfogadta. Az átmeneti időszakban beszedett bevételek és teljesített kiadások e rendeletbe beépítésre kerültek.

17. § Ez a rendelet 2022. március 2-án lép hatályba.

1. melléklet3

Címrend

1. Az önkormányzat önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szervei: 0

2. Az önkormányzat önállóan működő költségvetési szervei: 0

3. Az önkormányzat költségvetésében szereplő nem intézményi kiadások:

3.1. Önkormányzatok és önkormányzati hivatalok jogalkotó és általános igazgatási tevékenysége

3.2. Város, községgazdálkodási egyéb szolgáltatás

3.3. Köztemető-fenntartás, működtetés

3.4. Közvilágítás

3.5. Háziorvosi alapellátás

3.6. Közművelődés

3.7. Könyvtári szolgáltatás

3.8. Közfoglalkoztatás

3.9. Közutak, hidak, alagutak, üzemeltetése, fenntartása

3.10. Zöldterület-kezelés

3.11. Egyéb szociális pénzbeli és természetbeni ellátások

3.12. Támogatási célú finanszírozási műveletek

3.13. Gyermekétkeztetés

3.14. Településfejlesztési projektek és támogatásuk

2. melléklet4

A költségvetési hiány belső finanszírozására szolgáló előző évek pénzmaradványa
Adatok forintban

Működési cél

összeg

Költségvetési maradvány

4.914.403

Működési cél összesen

4.914.403

Felhalmozási cél

összeg

Költségvetési maradvány

0

Felhalmozási cél összesen

0

Mindösszesen

4.914.403

3. melléklet5

Az önkormányzat és költségvetési szervek bevételei forrásonként
Adatok forintban

Eredeti
előirányzat

Módosított előirányzat

I. MÛKÖDÉSI BEVÉTELEK (1+2+3+4)

46.265.597

59.079.680

1. Működési célú támogatások államháztartáson belülről

33.074.780

38.938.614

Önkormányzatok működési támogatásai

18.405.780

21.107.614

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

11.081.125

11.081.125

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

0

0

Települési önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

1.611.500

3.975.605

Települési önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

0

0

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak tájmogatása

2.270.000

2.270.000

Működési célú költségvetési támogatások és kiegészítő támogatások

3.443.155

3.713.581

Elszámolásból származó bevételek

0

67.303

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

14.669.000

17.831.000

2. Közhatalmi bevételek

10.850.000

16.865.000

Vagyoni típusú adók

1.800.000

1.800.000

Értékesítési és forgalmi adók

9.000.000

15.006.000

Gépjárműadók

0

0

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

0

0

Egyéb közhatalmi bevételek

50.000

59.000

3. Működési bevételek

2.340.817

3.276.066

Készletértékesítés ellenértéke

1.500.000

2.320.000

Szolgáltatások ellenértéke

80.000

80.000

Közvetített szolgáltatások ellenértéke

120.000

481.000

Tulajdonosi bevételek

600.000

251.000

Ellátási díjak

0

0

Biztosító által fizetett kártérítés

0

0

Kamatbevételek

0

0

Egyéb működési bevételek

40.817

144.066

4. Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések állmháztartáson kívülről

0

0

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

0

0

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

0

0

II. FELHALMOZÁSI BEVÉTELEK (6+7+8)

26.660.000

51.691.000

6. Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

24.926.000

49.541.000

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

0

0

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

24.926.000

49.541.000

7. Felhalmozási bevételek

1.734.000

2.150.000

Immateriális javak értékesítése

0

0

Ingatlanok értékesítése

1.734.000

2.150.000

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

0

Kamatbevételek

0

0

8. Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések állmháztartáson kívülről

0

0

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

0

0

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK (I+II)

72.925.597

110.770.680

9. Maradvány igénybevétele

4.914.403

4.914.403

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

4.914.403

4.914.403

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

0

0

10. Államháztartáson belüli megelőlegezések

0

889.917

11. Lekötött bankbetét megszüntetése

0

0

12. Forgatási célú értékpapírok beváltása, értékesítése

0

0

IV. FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK (9+10+11+12)

4.914.403

5.804.320

BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN (I+II+III+IV)

77.840.000

116.575.000

4. melléklet6

Önkormányzat és költségvetési szervek kiadási előirányzatai
Adatok forintban

Eredeti
előirányzat

Módosított előirányzat

I. MŰKÖDÉSI KIADÁSOK

51.664.048

59.079.048

Kötelező feladatok

51.664.048

59.079.048

Személyi jellegű kiadások

23.213.000

23.727.000

Munkaadót terhelő járulékok

2.459.000

3.180.000

Dologi jellegű kiadások

19.412.048

24.547.048

Ellátottak pénzbeli jutattásai

1.612.000

1.684.000

Egyéb működéi célú támogatások

4.968.000

5.941.000

Önként vállalt feladatok

0

0

Személyi jellegű kiadások

0

0

Munkaadót terhelő járulékok

0

0

Dologi jellegű kiadások

0

0

Ellátottak pénzbeli jutattásai

0

0

Egyéb működéi célú támogatások

0

0

II. FELHALMOZÁSI KIADÁSOK

25.608.000

56.928.000

Kötelező feladatok

25.608.000

56.928.000

Beruházás

19.636.000

19.636.000

Felújítás

5.937.000

37.257.000

Felhalmozási célú támogasok ÁHT-n belülre

35.000

35.000

Önként vállalt feladatok

0

0

Beruházás

0

0

Felújítás

0

0

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK (I+II)

77.272.048

116.007.048

III. FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK

567.952

567.952

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

567.952

567.952

Forgatási célú értékpapír vásárlás

0

0

KIADÁSOK ÖSSZESEN

77.840.000

116.575.000

5. melléklet7

Az önkormányzat és költségvetési szervei beruházási kiadásai feladatonként
Adatok forintban

feladat megnevezése

Eredeti
előirányzat

Módosított előirányzat

Falugondnoki busz beszerzés

14.491.000

14.491.000

Eszköz beszerés közfoglalkoztatás

4.000.000

4.000.000

Egyéb tárgyi eszköz beszerzés

635.000

635.000

Sátor beszerzés NMI pályázat

510.000

510.000

Összesen

19.636.000

19.636.000

6. melléklet8

Az önkormányzat és költségvetési szervei felújítási kiadásai feladatonként
Adatok forintban

Feladat megnevezése

Eredeti előirányzat

Módosított
előiránzat

Ravatalozó felújítás

4.141.000

3.656.000

Hivatal felújítás

1.796.000

5.870.000

Útfelújítás 7. 29. hrsz. Magyar Falu program

0

27.731.000

Összesen

5.937.000

37.257.000

7. melléklet9

Lakosságnak juttatott támogatások
Adatok forintban

Szociális, rászorultsági ellátáts

Eredeti
előirányzat

Módosított
előirányzat

Bursa

25.000

0

Települési támogatás

1.612.000

1.684.000

Mindösszesen

1.637.000

1.684.000

8. melléklet10

Létszám-előirányzat
Adatok főben



Költségvetési szerv

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

Közalkalmaz
ott

Választott tisztségvisel ő

MT. hatálya alá tartozó


Összesen

Közalkalmaz
ott

Választott tisztségvisel ő

MT. hatálya alá tartozó


Összesen

Önkormányzat

0

5

9

14

1

5

9

15

Összesen

0

5

9

14

1

5

9

15

9. melléklet11

Közfoglalkoztatottak éves létszám-előirányzata
Adatok főben

Átlaglétszám

10 fő 8 órás foglalkoztatás 3 hónapra


9 fő

8 fő 8 órás foglalkoztatás 9 hónapra

Összesen

9

10. melléklet12

Szőkedencs Község Önkormányzata adósságot keletkeztető ügyleteiből eredő fizetési kötelezettségeinek bemutatása
Adatok forintban

Sor- szá m


MEGNEVEZÉS

Saját bevétel és adósságot keletkeztető
ügyletből eredő fizetési kötelezettség összegei


ÖSSZESEN

2023.

2024.

2025.

1

Helyi adók

10.500.000

10.500.000

10.500.000

31.500.000

2

Osztalék, koncessziós díjak, hozambevétel

650.000

675.000

650.000

1.975.000

3

Díjak, pótlékok, bírságok

25.000

25.000

25.000

75.000


4

Tárgyi eszközök, immateriális javak, vagyoni értékű jog értékesítése és hasznosítása, vagyonhasznosításból és értékesítésből származó bevétel



0

5

Részvények, részesedések értékesítése

0

6

Vállalatértékesítésből, privatizációból származó bevételek

0

7

Kezességvállalással kapcsolatos megtérülés

0

8

Saját bevételek (1+… .+7)

11.175.000

11.200.000

11.175.000

33.550.000

9

Saját bevételek (8. sor) 50%-a

5.587.500

5.600.000

5.587.500

16.775.000

10

Előző év(ek)ben keletkezett tárgyévi fizetési kötelezettség (11+…..+18)

0

0

0

0

11

Felvett, átvállalt hitel és annak tőketartozása

0

12

Felvett, átvállalt kölcsön és annak tőketartozása

0

13

Hitelviszonyt megtestesítő értékpapír

0

14

Váltó kibocsátás

0

15

Pénzügyi lízing

0

16

Visszavásárlási kötelezettség

0

17

Fedezeti betét

0

18

Halasztott fizetés, részletfizetés, ki nem fizetett ellenérték

0


19

Tárgyévben keletkezett, illetve keletkező, tárgyévet terhelő fizetési kötelezettség (20+…..+27)


0


0


0


0

20

Felvett, átvállalt hitel és annak tőketartozása

0

21

Felvett, átvállalt kölcsön és annak tőketartozása

0

22

Hitelviszonyt megtestesítő értékpapír

0

23

Adott váltó

0

24

Pénzügyi lízing

0

25

Visszavásárlási kötelezettség

0

26

Fedezeti betét

0

27

Halasztott fizetés, részletfizetés, ki nem fizetett ellenérték

0

28

Fizetési kötelezettség összesen (10+19)

0

0

0

0

29

Fizetési kötelezettséggel csökkentett saját bevétel (9-
28)

5.587.500

5.600.000

5.587.500

16.775.000

11. melléklet13

Az önkormányzat összevont költségvetési mérlege
Adatok ezer forintban

BEVÉTELEK

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK
Pénzforgalmi bevételek

Működési célú

46.265.597

59.079.680

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

33.074.780

38.938.614

Közhatalmi bevételek

10.850.000

16.865.000

Működési bevételek

2.340.817

3.276.066

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

Felhalmozási célú

26.660.000

51.691.000

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

24.926.000

49.541.000

Felhalmozási célú bevételek

1.734.000

2.150.000

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások ÁHT-n kívülről

0

0

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK

72.925.597

110.770.680

Maradvány igénybevétele

4.914.403

4.914.403

I. Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

4.914.403

4.914.403

II. Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

0

0

Államháztartáson belüli megelőlegezések

0

889.917

Forgatási célú értékpapírok beváltása, értékesítése

0

0

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK

4.914.403

5.804.320

BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN

77.840.000

116.575.000

KIADÁSOK

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK
Pénzforgalmi kiadások

Működési célú

51.664.048

59.079.048

Személyi jellegű kiadások

23.213.000

23.727.000

Munkaadót terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

2.459.000

3.180.000

Dologi és egyéb folyó kiadások

19.412.048

24.547.048

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1.612.000

1.684.000

Egyéb működési célú kiadások

4.968.000

5.941.000

Felhalmozási célú

25.608.000

56.928.000

Beruházások

19.636.000

19.636.000

Felújítások

5.937.000

37.257.000

Egyéb felhalmozási célú kiadások

35.000

35.000

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK

77.272.048

116.007.048

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

567.952

567.952

Forgatási célú értékpapírok vásárlása

0

0

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK

567.952

567.952

KIADÁSOK MINDÖSSZESEN

77.840.000

116.575.000

12. melléklet14

Szőkedencs Község Önkormányzat 2022. évi tartalékai
Adatok forintban

Sorszám

Feladat

Ereeti
előirányzat

Módosított előirányzat

Az átcsoportosítás jogát gyakorolja

1

2

Általános tartalék

Általános tartalék



602.000



2.230.000



Képviselő-testület

3

Általános tartalék összesen

602.000

2.230.000

4

Céltartalék összesen

5

Tartalékok összesen

602.000

2.230.000

13. melléklet15

Közvetett támogatások
Adatok forintban

Megnevezés

Eredeti
előirányzat

Módosított előirányzat

Összesen

0

0

14. melléklet16

A többéves kihatással járó feladatok előirányzatai
Adatok forintban

Feladat megnevezése

2022.

2023.

2024.

2025.

2026.

2027.

2028.

2029.

Összesen

hosszú lejáratra kapott kölcsönök

0

tartozások fejlesztési célú

0

tartozások működési célú

0

beruházási és fejlesztési hitelek

0

működési célú hosszú lejáratú hitelek

0

egyéb hosszú lejáratú kötelezettségek

0

Összesen

0

0

0

0

0

0

0

0

0

1

A 3. § (1) bekezdése a Szőkedencs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2023. (II. 28.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

2

A 7. § (2) bekezdése a Szőkedencs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2023. (II. 28.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg.

3

Az 1. melléklet a Szőkedencs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2023. (II. 28.) önkormányzati rendelete 3. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

4

A 2. melléklet a Szőkedencs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2023. (II. 28.) önkormányzati rendelete 3. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

5

A 3. melléklet a Szőkedencs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2023. (II. 28.) önkormányzati rendelete 3. § (3) bekezdésével megállapított szöveg.

6

A 4. melléklet a Szőkedencs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2023. (II. 28.) önkormányzati rendelete 3. § (4) bekezdésével megállapított szöveg.

7

Az 5. melléklet a Szőkedencs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2023. (II. 28.) önkormányzati rendelete 3. § (5) bekezdésével megállapított szöveg.

8

A 6. melléklet a Szőkedencs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2023. (II. 28.) önkormányzati rendelete 3. § (6) bekezdésével megállapított szöveg.

9

A 7. melléklet a Szőkedencs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2023. (II. 28.) önkormányzati rendelete 3. § (7) bekezdésével megállapított szöveg.

10

A 8. melléklet a Szőkedencs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2023. (II. 28.) önkormányzati rendelete 3. § (8) bekezdésével megállapított szöveg.

11

A 9. melléklet a Szőkedencs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2023. (II. 28.) önkormányzati rendelete 3. § (9) bekezdésével megállapított szöveg.

12

A 10. melléklet a Szőkedencs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2023. (II. 28.) önkormányzati rendelete 3. § (10) bekezdésével megállapított szöveg.

13

A 11. melléklet a Szőkedencs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2023. (II. 28.) önkormányzati rendelete 3. § (11) bekezdésével megállapított szöveg.

14

A 12. melléklet a Szőkedencs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2023. (II. 28.) önkormányzati rendelete 3. § (12) bekezdésével megállapított szöveg.

15

A 13. melléklet a Szőkedencs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2023. (II. 28.) önkormányzati rendelete 3. § (13) bekezdésével megállapított szöveg.

16

A 14. melléklet a Szőkedencs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2023. (II. 28.) önkormányzati rendelete 3. § (14) bekezdésével megállapított szöveg.