Szőkedencs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2023. (II. 28.) önkormányzati rendelete

az Önkormányzat 2023.évi költségvetéséről

Hatályos: 2024. 02. 26

Szőkedencs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2023. (II. 28.) önkormányzati rendelete

az Önkormányzat 2023.évi költségvetéséről

2024.02.26.

Szőkedencs Község Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói határkörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. Általános rendelkezések

1. § A rendelet hatálya a képviselő-testületre, annak szerveire (polgármester, bizottság) terjed ki.

2. § (1) A képviselő-testület a címrendet a (2) bekezdés szerint állapítja meg.

(2) Az önkormányzat költségvetésében szereplő nem intézményi kiadások és bevételek e rendelet 1. melléklete szerint külön-külön címet alkotnak.

2. A költségvetés bevételeinek és kiadásainak főösszege, a hiány, többlet mértéke

3. § (1)1 A képviselő-testület az Önkormányzat és költségvetési szervei együttes 2023. évi költségvetését 82.151.000. Ft költségvetési bevétellel, ebből önként vállalt feladathoz kapcsolódó bevétel 0 Ft, 82.151.000 Ft tárgyévi költségvetési kiadással, ebből önként vállalt feladathoz kapcsolódó kiadás 0 Ft. Ezen belül:

a) a működési célú bevétel 79.722.000 Ft, ebből:

aa) finanszírozási célú pénzügyi műveleteket 0 Ft

ab) előző évi pénzmaradványt 4.869.402 Ft

ac) vállalkozási maradványt 0 Ft-ban állapítja meg.

b) a működési célú kiadásokat 77.946.000 Ft, ebből kötelező feladathoz kapcsolódó kapcsolódóan 77.946.000 Ft-ban, önként vállalt feladathoz kapcsolódóan 0 Ft-ban állapítja meg.

ba) személyi juttatások kiadásait 26.406.000 Ft

bb) munkaadókat terhelő járulékokat 3.519.000 Ft

bc) a dologi kiadásokat 30.437.083 Ft

bd) az ellátottak pénzbeli juttatásait 1.112.000 Ft

be) egyéb működési célú kiadásokat 9.238.000 Ft

bf) az általános tartalékot 6.157.000 Ft

bg) a finanszírozási kiadások összegét 1.076.917 Ft.

c) a felhalmozási célú bevételt 2.429.000 Ft, ebből:

ca) egyéb felhalmozási célú bevételek összegét 2.429.000 Ft

cb) előző évi pénzmaradványt 0 Ft

cc) vállalkozási maradványt 0 Ft-ban állapítja meg.

d) a felhalmozási célú kiadást 4.205.000 Ft-ban, ebből

da) intézményi beruházások összegét 2.338.000 Ft

db) felújítások összegét 886.000 Ft

dc) kormányzati beruházások összegét 0 Ft

dd) lakástámogatás összegét 0 Ft

de) felhalmozási célú tartalék összegét 0 Ft

df) egyéb felhalmozási kiadások összegét 981.000 Ft-ban állapítja meg.

(2) A képviselő-testület összesen 4.869.402 Ft belső finanszírozási célú költségvetési maradványt von be a tárgyévi bevételek közé a 2. számú melléklet szerint.

3. Az önkormányzat bevételei és kiadásai

4. § (1) A helyi önkormányzat költségvetési bevételeit kiemelt előirányzatonként e rendelet 3. melléklete tartalmazza.

(2) A helyi önkormányzat költségvetési kiadásait kiemelt előirányzatonként e rendelet 4. melléklete tartalmazza.

(3) A helyi önkormányzat nevében végzett beruházások kiadásait beruházásonként e rendelet 5. melléklete tartalmazza.

(4) A helyi önkormányzat nevében végzett felújítások kiadásait felújításonként e rendelet 6. melléklete tartalmazza.

(5) A helyi önkormányzat által a lakosságnak juttatott támogatásokat, szociális, rászorultsági jellegű ellátásokat e rendelet 7. melléklete tartalmazza.

(6) A képviselő-testület az önkormányzat engedélyezett létszámát e rendelet 8. melléklete szerint állapítja meg.

(7) A képviselő-testület a közfoglalkoztatottak létszámát a 9. melléklet szerint hagyja jóvá.

(8) Az adósságot keletkeztető ügyletekhez történő hozzájárulás részletes szabályairól a 353/2011. (XII. 30.) Korm. rendelet 2. § (1) bekezdésében meghatározott saját bevételek és a Stabilitási tv. 3. § (1) bekezdése szerinti adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettségek arányát e rendelet 10. melléklete tartalmazza.

(9) Az önkormányzat költségvetési mérlegét e rendelet 11. melléklete tartalmazza.

4. A bevételek és kiadások közötti egyensúly megteremtéséhez szükséges intézkedések

5. § A képviselő-testület a bevételek és kiadások közötti egyensúly megteremtése érdekében 4.869.402 Ft összegben igénybe veszi az előző évi költségvetési pénzmaradványt.

5. A bevételi többlet kezelése

6. § (1) A gazdálkodás során az év közben létrejött bevételi többletet a képviselő-testület értékpapír vásárlás, illetve pénzintézeti lekötés útján hasznosíthatja.

(2) Az (1) bekezdés szerinti hasznosítással kapcsolatos szerződések, illetve pénzügyi műveletek lebonyolítását esetenként legfeljebb 10.000.000 Ft-ig a képviselő-testület a polgármester hatáskörébe utalja. A polgármester a megtett intézkedésekről a következő képviselő-testületi ülésen tájékoztatást ad.

(3) A (2) bekezdésben meghatározott összeget meghaladó bevételi többlet felhasználásáról a képviselő-testület annak felmerülését követő testületi ülésén esetenként dönt.

6. Általános és céltartalék

7. § (1) A képviselő-testület az önkormányzat céltartalékát 0 Ft összegben,

(2)2 A képviselő-testület az önkormányzat általános tartalékát 6.157.000 Ft összegben állapítja meg e rendelet 12. melléklete szerint.

7. Közvetett támogatások

8. § Az önkormányzat által adott közvetett támogatásokat tartalmazó kimutatást e rendelet 13. melléklete tartalmazza.

8. Többéves kihatással járó feladatok

9. § A képviselő-testület a többéves kihatással járó feladatok előirányzatait e rendelet 14. melléklete szerint fogadja el azzal, hogy a későbbi évek előirányzatait véglegesen az adott évi költségvetés elfogadásakor állapítja meg.

9. A 2023. évi költségvetés végrehajtásának szabályai

10. § (1) A képviselő-testület és szervei szervezeti és működési szabályzatáról szóló 14/2019.(XII.3.) önkormányzati rendelet 2.mellékletében átruházott hatáskörökön túl a jóváhagyott kiadási előirányzatok közötti átcsoportosítás jogát a polgármesterre ruházza át az alábbiak szerint:

a) a jóváhagyott kiadási előirányzatok közötti átcsoportosítás joga 10.000 e Ft értékhatárig

b) általános tartalékkal való rendelkezés joga 1.000 e Ft értékhatárig.

(2) Az átruházott hatáskörben hozott döntések a későbbi években a képviselő-testület által jóváhagyottnál nagyobb többletkiadással nem járhatnak.

(3) Az átruházott hatáskörben történt átcsoportosításokról az érdekelt negyedévente, a negyedévet követő első képviselő-testületi ülésen köteles beszámolni. A költségvetési rendelet módosítására a polgármester ezzel egyidejűleg javaslatot tesz.

(4) A képviselő-testület a polgármester által kezdeményezett rendelet-módosításáról a 13. § (2) bekezdésben foglalt módon dönt.

11. § A helyi önkormányzati költségvetési szerv pénzmaradványát a képviselő-testület hagyja jóvá e rendelet 2. melléklete szerint.

12. § A helyi önkormányzat gazdálkodásának végrehajtó szerve a költségvetési szervként működő Balatonszentgyörgyi Közös Önkormányzati Hivatal.

13. § (1) Ha a helyi önkormányzat év közben a költségvetési rendelet készítésekor nem ismert többletbevételhez jut, vagy bevételei a tervezettől elmaradnak, e tényről a polgármester a képviselő-testületet tájékoztatja.

(2) A képviselő-testület a (1) bekezdés alapján - az első negyedév kivételével – negyedévenként, döntése szerinti időpontokban, de legkésőbb az éves költségvetési beszámoló elkészítésének határidejéig, december 31-i hatállyal módosítja a költségvetési rendeletét. Ha év közben az Országgyűlés – a helyi önkormányzatot érintő módon – a meghatározott hozzájárulások, támogatások előirányzatait zárolja, azokat csökkenti, törli, az intézkedés kihirdetését követően haladéktalanul a képviselő-testület elé kell terjeszteni a költségvetési rendelet módosítását.

10. A költségvetési szerv előirányzat módosításának szabályai

14. § (1) A helyi önkormányzat költségvetési rendeletében megjelenő bevételek és kiadások módosításáról, a kiadási és bevételi előirányzatok közötti átcsoportosításról a képviselő-testület dönt.

(2) A költségvetési szervek a saját hatáskörben végrehajtott előirányzat-módosításokat, valamint a többletbevételek felhasználáshoz kapcsolódó módosításokat kötelesek az irányító szervnek beterjeszteni, melyről a polgármester a képviselő-testületet 30 napon belül tájékoztatja. Az önállóan működő költségvetési szervek e kötelezettségüknek a pénzügyi-gazdasági feladatok ellátására kijelölt önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szerv adatszolgáltatása útján tesznek eleget.

11. Önkormányzati biztos kirendelése

15. § (1) Ha a helyi önkormányzat által irányított költségvetési szerv harminc napon túli elismert tartozásállományának mértéke eléri az éves eredeti kiadási előirányzatának 10%-át vagy a százötven millió forintot, és e tartozását egy hónapon belül nem tudja harminc nap alá szorítani, a képviselő-testület a költségvetési szervhez – az Áht. 71. § (2) és (3) bekezdésben foglalt hatáskörrel rendelkező önkormányzati biztost jelöl ki.

(2) Az önkormányzati biztos kirendelését az (1) bekezdésben meghatározott mértékű elismert tartozásállomány elérése esetén a képviselő-testületnél a polgármester kezdeményezi.

(3) Ha a polgármester a kötelezettségének nem tesz eleget, a biztos kirendelését indítványozhatja:

a) az önkormányzat képviselő-testületének pénzügyi bizottsága

b) a helyi önkormányzat jegyzője a polgármesteren keresztül

c) a helyi önkormányzat képviselő-testülete által megbízott könyvvizsgáló

d) a költségvetési szerv vezetője.

12. Záró és egyéb rendelkezések

16. § A képviselő-testület a polgármesternek e rendelet elfogadásáig az átmeneti időszakban tett intézkedéseiről (bevételek beszedése, az előző évi kiadási előirányzatokon belül a kiadások arányos teljesítése) szóló beszámolóját a 11/2023.(II.28.) kt. határozatával elfogadta. Az átmeneti időszakban beszedett bevételek és teljesített kiadások e rendeletbe beépítésre kerültek.

17. § Ez a rendelet 2023. március 1-jén lép hatályba.

1. melléklet a 2/2023. (II. 28.) önkormányzati rendelethez

Címrend

1. Az önkormányzat önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szervei: 0

2. Az önkormányzat önállóan működő költségvetési szervei: 0

3. Az önkormányzat költségvetésében szerepló nem intézményi kiadások:

3.1. Önkormányzatok és önkormányzati hivatalok jogalkotó és általános igazgatási tevékenysége

3.2. Város-, községgazdálkodási egyéb szolgáltatás

3.3. Köztemető-fenntartás, működtetés

3.4. Közvilágítás

3.5. Háziorvosi alapellátás

3.6. Közművelődés

3.7. Könyvtári szolgáltatás

3.8. Közfoglalkoztatás

3.9. Közutak, hidak, alagutak, üzemeltetése, fenntartása

3.10. Zöldterület-kezelés

3.11. Egyéb szociális pénzbeli és természetbeni ellátások

3.12. Támogatási célú finanszírozási műveletek

3.13. Gyermekétkeztetés

3.14. Településfejlesztési projektek és támogatásuk

2. melléklet a 2/2023. (II. 28.) önkormányzati rendelethez

A költségvetési hiány belső finanszírozására szolgáló előző évek pénzmaradványa

Működési cél

összeg

Költségvetési maradvány

4.869.402

Működési cél összesen

4.869.402

Felhalmozási cél

összeg

Költségvetési maradvány

Felhalmozási cél összesen

0

Mindösszesen

4.869.402

3. melléklet a 2/2023. (II. 28.) önkormányzati rendelethez3

Az önkormányzat és költségvetési szervek bevételei forrásonként

Adatok forintban

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

I. MŰKÖDÉSI BEVÉTELEK (1+2+3+4)

53 872 598

73 788 545

1. Működési célú támogatások államháztartáson belülről

35 082 930

37 095 618

Önkormányzatok működési támogatásai

22 367 930

24 119 618

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

13 724 130

14 074 130

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

0

0

Települési önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

6 253 800

7 103 380

Települési önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

0

0

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

2 270 000

2 549 608

Működési célú költségvetési támogatások és kiegészítő támogatások

120 000

392 500

Elszámolásból származó bevételek

0

0

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

12 715 000

12 976 000

2. Közhatalmi bevételek

15 074 000

31 356 000

Vagyoni típusú adók

3 400 000

3 400 000

Értékesítési és forgalmi adók

11 624 000

27 881 000

Gépjárműadók

0

0

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

0

0

Egyéb közhatalmi bevételek

50 000

75 000

3. Működési bevételek

3 715 668

5 336 927

Készletértékesítés ellenértéke

2 000 000

2 700 000

Szolgáltatások ellenértéke

250 000

670 000

Közvetített szolgáltatások ellenértéke

500 000

500 000

Tulajdonosi bevételek

840 000

840 000

Ellátási díjak

0

0

Biztosító által fizetett kártérítés

0

0

Kamatbevételek

0

0

Egyéb működési bevételek

125 668

626 927

4. Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson kívülről

0

0

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

0

0

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

0

0

II. FELHALMOZÁSI BEVÉTELEK (6+7+8)

5 983 000

2 429 000

6. Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

1 983 000

1 983 000

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

0

0

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

1 983 000

1 983 000

7. Felhalmozási bevételek

4 000 000

446 000

Immateriális javak értékesítése

0

0

Ingatlanok értékesítése

4 000 000

346 000

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

100 000

Kamatbevételek

0

0

8. Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson kívülről

0

0

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

0

0

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK (I+II)

59 855 598

76 217 545

9. Maradvány igénybevétele

4 869 402

4 869 402

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

4 869 402

4 869 402

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

0

0

10. Államháztartáson belüli megelőlegezések

0

1 064 053

11. Lekötött bankbetét megszüntetése

0

0

12. Forgatási célú értékpapírok beváltása, értékesítése

0

0

IV. FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK (9+10+11+12)

4 869 402

5 933 455

BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN (I+II+III+IV)

64 725 000

82 151 000

4. melléklet a 2/2023. (II. 28.) önkormányzati rendelethez4

Önkormányzat és költségvetési szervek kiadásai előirányzatai

Adatok forintban

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

I. MŰKÖDÉSI KIADÁSOK

61 091 083

76 869 083

Kötelező feladatok

61 091 083

76 869 083

Személyi jellegű kiadások

24 103 000

26 406 000

Munkaadót terhelő járulékok

3 028 000

3 519 000

Dologi jellegű kiadások

24 380 083

30 437 083

Ellátottak pénzbeli jutattásai

1 112 000

1 112 000

Egyéb működéi célú támogatások

8 468 000

15 395 000

Önként vállalt feladatok

0

0

Személyi jellegű kiadások

0

0

Munkaadót terhelő járulékok

0

0

Dologi jellegű kiadások

0

0

Ellátottak pénzbeli jutattásai

0

0

Egyéb működéi célú támogatások

0

0

II. FELHALMOZÁSI KIADÁSOK

2 744 000

4 205 000

Kötelező feladatok

2 744 000

4 205 000

Beruházás

2 238 000

2 338 000

Felújítás

436 000

886 000

Felhalmozási célú támogatások ÁHT-n belülre

70 000

981 000

Önként vállalt feladatok

0

0

Beruházás

0

0

Felújítás

0

0

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK (I+II)

63 835 083

81 074 083

III. FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK

889 917

1 076 917

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

889 917

1 076 917

Forgatási célú értékpapír vásárlás

0

0

KIADÁSOK ÖSSZESEN

64 725 000

82 151 000

5. melléklet a 2/2023. (II. 28.) önkormányzati rendelethez5

Az önkormányzat és költségvetési szervei beruházási kiadásai feladatonként

Adatok forintban!

feladat megnevezése

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

Eszközbeszerzés közfoglalkoztatás

1 984 000

1 984 000

Egyéb tárgyi eszköz beszerzés

254 000

254 000

Állatetető - közfoglalkoztatás

0

100 000

Összesen

2 238 000

2 338 000

6. melléklet a 2/2023. (II. 28.) önkormányzati rendelethez6

Az önkormányzat és költségvetési szervei felújítási kiadásai feladatonként

Adatok forintban!

feladat megnevezése

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

Hivatal felújítás (víz- és központi fűtés alapcsövezés)

436 000

436 000

Fő utca 150. épület felújítás - nyílászárók

0

450 000

Összesen

436 000

886 000

7. melléklet a 2/2023. (II. 28.) önkormányzati rendelethez7

Lakosságnak juttatott támogatások

Adatok forintban!

Megnevezés

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

Bursa

0

0

Települési támogatás

1 112 000

1 112 000

Pénzbeli és természetbeni támogatás

0

770 000

Mindösszesen

1 112 000

1 882 000

8. melléklet a 2/2023. (II. 28.) önkormányzati rendelethez

Létszám előirányzat



Költségvetési szerv

Tény 2022.12.31.

2023. évi előirányzat

Közalkalmaz
ott

Választott tisztségvisel ő

MT. hatálya alá tartozó


Összesen

Közalkalmaz
ott

Választott tisztségvisel ő

MT. hatálya alá tartozó


Összesen

Önkormányzat

1

5

9

15

1

5

8

14

Összesen

1

5

9

15

1

5

8

14

9. melléklet a 2/2023. (II. 28.) önkormányzati rendelethez

Közfoglalkoztatottak éves létszám előirányzata

Átlaglétszám

8 fő 8 órás foglalkoztatás 3 hónapra


7 fő

6 fő 8 órás foglalkoztatás 9 hónapra

Összesen

7

10. melléklet a 2/2023. (II. 28.) önkormányzati rendelethez

Szőkedencs Község Önkormányzata adósságot keletkeztető ügyleteiből eredő fizetési kötelezettségeinek bemutatása

Sor- szá m


MEGNEVEZÉS

Saját bevétel és adósságot keletkeztető
ügyletből eredő fizetési kötelezettség összegei


ÖSSZESEN

2024.

2025.

2026.

1

Helyi adók

10.500.000

10.000.000

9.500.000

30.000.000

2

Osztalék, koncessziós díjak, hozambevétel

250.000

250.000

250.000

750.000

3

Díjak, pótlékok, bírságok

25.000

25.000

25.000

75.000


4

Tárgyi eszközök, immateriális javak, vagyoni értékű jog értékesítése és hasznosítása, vagyonhasznosításból és értékesítésből származó bevétel



0

5

Részvények, részesedések értékesítése

0

6

Vállalatértékesítésből, privatizációból származó bevételek

0

7

Kezességvállalással kapcsolatos megtérülés

0

8

Saját bevételek (1+… .+7)

10.775.000

10.275.000

9.775.000

30.825.000

9

Saját bevételek (8. sor) 50%-a

5.387.500

5.137.500

4.887.500

15.412.500

10

Előző év(ek)ben keletkezett tárgyévi fizetési kötelezettség (11+…..+18)

0

0

0

0

11

Felvett, átvállalt hitel és annak tőketartozása

0

12

Felvett, átvállalt kölcsön és annak tőketartozása

0

13

Hitelviszonyt megtestesítő értékpapír

0

14

Váltó kibocsátás

0

15

Pénzügyi lízing

0

16

Visszavásárlási kötelezettség

0

17

Fedezeti betét

0

18

Halasztott fizetés, részletfizetés, ki nem fizetett ellenérték

0


19

Tárgyévben keletkezett, illetve keletkező, tárgyévet terhelő fizetési kötelezettség (20+…..+27)


0


0


0


0

20

Felvett, átvállalt hitel és annak tőketartozása

0

21

Felvett, átvállalt kölcsön és annak tőketartozása

0

22

Hitelviszonyt megtestesítő értékpapír

0

23

Adott váltó

0

24

Pénzügyi lízing

0

25

Visszavásárlási kötelezettség

0

26

Fedezeti betét

0

27

Halasztott fizetés, részletfizetés, ki nem fizetett ellenérték

0

28

Fizetési kötelezettség összesen (10+19)

0

0

0

0

29

Fizetési kötelezettséggel csökkentett saját bevétel (9-
28)

5.387.500

5.137.500

4.887.500

15.412.500

11. melléklet a 2/2023. (II. 28.) önkormányzati rendelethez8

Az önkormányzat összevont költségvetési mérlege

Adatok forintban

BEVÉTELEK

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

Működési célú

53 872 598

73 788 545

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

35 082 930

37 095 618

Közhatalmi bevételek

15 074 000

31 356 000

Működési bevételek

3 715 668

5 336 927

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

Felhalmozási célú

5 983 000

2 429 000

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

1 983 000

1 983 000

Felhalmozási célú bevételek

4 000 000

446 000

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások ÁHT-n kívülről

0

0

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK

59 855 598

76 217 545

Maradvány igénybevétele

4 869 402

4 869 402

I. Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

4 869 402

4 869 402

II. Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

0

0

Államháztartáson belüli megelőlegezések

0

1 064 053

Forgatási célú értékpapírok beváltása, értékesítése

0

0

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK

4 869 402

5 933 455

BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN

64 725 000

82 151 000

KIADÁSOK

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

Működési célú

61 091 083

76 869 083

Személyi jellegű kiadások

24 103 000

26 406 000

Munkaadót terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

3 028 000

3 519 000

Dologi és egyéb folyó kiadások

24 380 083

30 437 083

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1 112 000

1 112 000

Egyéb működési célú kiadások

8 468 000

15 395 000

Felhalmozási célú

2 744 000

4 205 000

Beruházások

2 238 000

2 338 000

Felújítások

436 000

886 000

Egyéb felhalmozási célú kiadások

70 000

981 000

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK

63 835 083

81 074 083

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

889 917

1 076 917

Forgatási célú értékpapírok vásárlása

0

0

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK

889 917

1 076 917

KIADÁSOK MINDÖSSZESEN

64 725 000

82 151 000

12. melléklet a 2/2023. (II. 28.) önkormányzati rendelethez9

Szőkedencs Község Önkormányzat 2023. évi tartalékai

Adatok forintban

Sorszám

Feladat

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

Az átcsoportosítás jogát gyakorolja

1

Általános tartalék

0

6 157 000

Képviselő-testület

2

Általános tartalék összesen

0

6 157 000

3

Céltartalék összesen

0

0

4

Tartalékok összesen

0

6 157 000

13. melléklet a 2/2023. (II. 28.) önkormányzati rendelethez

Közvetett támogatások

Megnevezés

2023. évi előirányzat

Összesen

0

14. melléklet a 2/2023. (II. 28.) önkormányzati rendelethez

A többéves kihatással járó feladatok előirányzatai

Feladat megnevezése

2023.

2024.

2025.

2026.

2027.

2028.

2029.

2030.

Összesen

hosszú lejáratra kapott kölcsönök

0

tartozások fejlesztési célú

0

tartozások működési célú

0

beruházási és fejlesztési hitelek

0

működési célú hosszú lejáratú hitelek

0

egyéb hosszú lejáratú kötelezettségek

0

Összesen

0

0

0

0

0

0

0

0

0

1

A 3. § (1) bekezdése a Szőkedencs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2023. (XI. 27.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg. A 3. § (1) bekezdése a Szőkedencs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2024. (II. 21.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

2

A 7. § (2) bekezdése a Szőkedencs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2023. (XI. 27.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg. A 7. § (2) bekezdése a Szőkedencs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2024. (II. 21.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg.

3

A 3. melléklet a Szőkedencs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2023. (XI. 27.) önkormányzati rendelete 3. § (1) bekezdésével megállapított szöveg. A 3. melléklet a Szőkedencs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2024. (II. 21.) önkormányzati rendelete 3. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

4

A 4. melléklet a Szőkedencs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2023. (XI. 27.) önkormányzati rendelete 3. § (2) bekezdésével megállapított szöveg. A 4. melléklet a Szőkedencs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2024. (II. 21.) önkormányzati rendelete 3. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

5

Az 5. melléklet a Szőkedencs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2023. (XI. 27.) önkormányzati rendelete 3. § (3) bekezdésével megállapított szöveg.

6

A 6. melléklet a Szőkedencs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2023. (XI. 27.) önkormányzati rendelete 3. § (4) bekezdésével megállapított szöveg.

7

A 7. melléklet a Szőkedencs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2023. (XI. 27.) önkormányzati rendelete 3. § (5) bekezdésével megállapított szöveg.

8

A 11. melléklet a Szőkedencs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2023. (XI. 27.) önkormányzati rendelete 3. § (6) bekezdésével megállapított szöveg. A 11. melléklet a Szőkedencs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2024. (II. 21.) önkormányzati rendelete 3. § (3) bekezdésével megállapított szöveg.

9

A 12. melléklet a Szőkedencs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2023. (XI. 27.) önkormányzati rendelete 3. § (7) bekezdésével megállapított szöveg. A 12. melléklet a Szőkedencs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2024. (II. 21.) önkormányzati rendelete 3. § (4) bekezdésével megállapított szöveg.