Kercseliget község képviselő testületének 2/2020 (II.3..) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2020. évi költségvetéséről

Hatályos: 2021. 05. 22

Kercseliget község képviselő testületének 2/2020 (II.3..) önkormányzati rendelete

(egységes szerkezetben a 9/2020.(VIII.11.) és a 3/2021.(V.21.) önkormányzati rendelettel)

Kercseliget Község Önkormányzatának Polgármestere a veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 478/2020 (XI.03.) Korm. rendelet 1. §-ában kihirdetett veszélyhelyzetre tekintettel, a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdésében, az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva Kercseliget Község Önkormányzata Képviselő-testületének rendeletalkotási hatáskörét gyakorolva a következőket rendeli el:

1. § (1) A rendelet hatálya az önkormányzatra, annak képviselő-testületére, szerveire (polgármester) terjed ki.

2. § (1) A képviselő-testület a címrendet e rendelet 1. számú melléklete szerint határozza meg.

I.

A költségvetés bevételeinek és kiadásainak

fő összege, a hiány mértéke

3. § (1) A képviselő-testület az önkormányzat és költségvetési szervei együttes 2020. évi költségvetését

93 709 427 Ft tárgyévi költségvetési bevétellel,

133 191 615 Ft tárgyévi költségvetési kiadással

39 482 188 Ft költségvetési egyenleggel

állapítja meg.

Ezen belül:

- a működési célú bevételt 52 481 957 Ft-ban

- a működési célú kiadásokat 55 890 922 Ft-ban

ebből:

- a személyi juttatások kiadásait 17 034 889 Ft-ban

- a munkaadókat terhelő járulékokat 2 398 847 Ft-ban

- a dologi kiadásokat 22 508 380 Ft-ban

- a speciális célú támogatásokat 13 948 806 Ft-ban

- az általános tartalékot 500 000 Ft-ban

- céltartalékot 1 000 000 Ft-ban

- a felhalmozási célú bevételt 41 227 470 Ft-ban

- a felhalmozási célú kiadást 75 800 693 Ft-ban

ebből:

- a beruházások összegét 21 800 693 Ft-ban

- a felújítások összegét 54 000 000 Ft-ban

állapítja meg.

(2) A képviselő-testület a költségvetési hiány belső finanszírozására szolgáló előző évi pénzmaradványt működési és felhalmozási célú igénybevétel szerinti tagolásban a 2. számú melléklet alapján hagyja jóvá.

(3) A képviselő-testület a (2) bekezdésen kívüli költségvetési hiány külső finanszírozására szolgáló finanszírozási célú pénzügyi műveletek bevételeit a 3. számú melléklet alapján hagyja jóvá.

Az önkormányzat bevételei és kiadásai

4. § (1) Az önkormányzat bevételeit forrásonként e rendelet 4. számú melléklete tartalmazza.

(2) Az önkormányzat kiadási előirányzatait e rendelet 5. számú melléklete tartalmazza.

(3) Az önkormányzat összevont költségvetési mérlegét e rendelet 14. számú melléklete tartalmazza.

(4) A képviselő-testület a helyi önkormányzat kiadásait e rendelet 6. számú melléklete szerint hagyja jóvá.

(5) A képviselő-testület a helyi önkormányzat nevében végzett felújítások kiadásait felújításonként 54 000 000 Ft-ban állapítja meg.

(6) A képviselő-testület a helyi önkormányzat nevében végzett beruházások kiadásait beruházásonként 21 800 693 Ft-ban hagyja jóvá.

(7) A képviselő-testület a költségvetési szervek engedélyezett létszámát összesen, valamint önállóan működő költségvetési szervenként e rendelet 7. számú melléklete szerint állapítja meg.

(8) A képviselő-testület a közfoglalkoztatottak létszámát költségvetési szervenként a 8. számú melléklet szerint hagyja jóvá.

(9) A képviselő-testület az európai uniós támogatással megvalósuló programok, projektek kiadásait e rendelet 9. számú melléklete szerint állapítja meg.

(10) A képviselő-testület a 2020. költségvetési évben nem tervez olyan fejlesztési célokat, amelyek megvalósításához a Magyarország stabilitásáról szóló 2011. évi CXCIV. törvény (a továbbiakban Stabilitási törvény) 3. § (1) bekezdése szerinti adósságot keletkeztető ügylet megkötése válik, vagy válhat szükségessé.

(11) A képviselő-testület a lakosságnak juttatott támogatásokat a 11. számú melléklet szerint hagyja jóvá.

(12) Az önkormányzat közvetett támogatásait e rendelet 12. számú melléklete tartalmazza.

A bevételi többlet kezelése

5. § (1) A gazdálkodás során az év közben létrejött bevételi többletet a képviselő-testület értékpapír vásárlás, illetve pénzintézeti lekötés útján hasznosíthatja.

(2) Az (1) bekezdés szerinti hasznosítással kapcsolatos szerződések, illetve pénzügyi műveletek lebonyolítását gazdasági eseményenként 100 000 Ft+ÁFA-ig a képviselő-testület a polgármester hatáskörébe utalja. A polgármester a megtett intézkedésekről a következő képviselő-testületi ülésen tájékoztatást ad.

(3) A (2) bekezdésben meghatározott összeget meghaladó bevételi többlet felhasználásáról a képviselő-testület annak felmerülését követő testületi ülésén esetenként dönt.

(4) A költségvetési szerv a jóváhagyott bevételi előirányzatain felül többletbevételét az irányító szerv egyidejű tájékoztatásával, a tényleges többlet 50 %-ának megfelelő összegű, saját hatáskörű előirányzat-módosítás után használhatja fel. A képviselő-testület ezt az előirányzat-módosítási jogosultságot indokolt esetben az érintett költségvetési szerv értesítése mellett magához vonhatja.

Általános és céltartalék

6. § (1) A képviselő-testület az önkormányzat általános tartalékát

500 000 Ft összegben állapítja meg.

(2) Az általános tartalék felhasználásáról a képviselő-testület az erre vonatkozó igény felmerülésekor egyedi határozatban dönt.

(3) A képviselő-testület az önkormányzat céltartalékát

1 000 000 Ft összegben

e rendelet 10. számú mellékletében felsorolt célokra állapítja meg.

Több éves kihatással járó feladatok

7. § A képviselő-testületnek nincs többéves kihatással járó feladata.

Előirányzat-felhasználási ütemterv

8. § A 2020. évi költségvetés bevételi és kiadási előirányzatainak felhasználási ütemtervét havi bontásban a 13. számú melléklet tartalmazza.

II.

A 2020. évi költségvetés végrehajtásának szabályai

9. § (1) Az önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szervek éves költségvetésének végrehajtásáért, a gazdálkodás jogszerűségéért, a takarékosság érvényesítéséért, a bevételek növeléséért az alapfeladatok sérelme nélkül a költségvetési szerv vezetője a felelős.

(2) Az önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szerv éves költségvetését a megállapított önkormányzati támogatás és saját bevételei terhére úgy köteles megtervezni, hogy abból biztosított legyen az éves gazdálkodás, illetve kötelezően ellátandó feladatait maradéktalanul teljesíteni tudja.

(3) A költségvetési szervnél tervezett bevételek elmaradása nem vonja automatikusan maga után a költségvetési támogatás növekedését. A kiadási előirányzatok – amennyiben a tervezett bevételek nem folynak be – nem teljesíthetők.

(4) A költségvetési szervek számadási kötelezettséggel tartoznak a részükre juttatott céljellegű támogatás rendeltetésszerű felhasználására vonatkozóan.

(5) A költségvetési szervek kizárólag a képviselő-testület előzetes jóváhagyásával nyújthatnak be szakmai pályázatokat abban az esetben, ha a pályázattal megvalósuló feladat ellátása költségvetési többlettámogatást igényel.

(6) Az önkormányzat költségvetési szervei éven túli fejlesztési kötelezettséget csak a képviselő-testület jóváhagyásával vállalhatnak.

10. § (1) Az év közben engedélyezett központi pótelőirányzatok felosztásáról - ha az érdemi döntést igényel - a testület dönt a polgármester előterjesztésére a költségvetési rendelet egyidejű módosításával.

11. § (1) A helyi önkormányzati költségvetési szerv pénzmaradványát a képviselő-testület hagyja jóvá.

(2) A képviselő-testület gazdasági szükséghelyzetben a költségvetési szervet megillető pénzmaradvány felhasználását korlátozhatja. Gazdasági szükséghelyzetnek minősül különösen az, amikor az önkormányzat működése fizetésképtelenség miatt veszélybe kerül.

12. § A helyi önkormányzat, illetve a helyi nemzetiségi önkormányzattal történő megállapodás alapján a helyi nemzetiségi önkormányzat gazdálkodásának végrehajtó szerve a költségvetési szervként működő Közös Hivatal.

A költségvetési szerv előirányzat-módosításának szabályai

13. § (1) Az önkormányzat és a költségvetési szervek bevételi és kiadási előirányzatai év közben megváltoztathatók az előirányzat módosításával. Az előirányzatok megváltoztatása e költségvetési rendeletben meghatározottak szerint történik.

(2) A költségvetési szerv saját hatáskörű előirányzat módosítást csak abban az esetben hajthat végre, ha a személyi juttatások és/vagy a munkaadót terhelő járulék előirányzatból dologi kiadásokra csoportosít át. Az átcsoportosítást a képviselő-testület rendelet-módosításban hagyja jóvá.

(3) A költségvetési szervek a jóváhagyott bevételi előirányzataikon felüli többletbevételeiket a költségvetési rendeletbe történő átvezetése, annak módosítása után használhatják fel.

(4) A jóváhagyott kiemelt előirányzatokon belül az átcsoportosításról a költségvetési szerv vezetője saját hatáskörben dönt.

(5) A költségvetési szerv a saját hatáskörű előirányzat módosításokról az irányító szervét negyedévenként tájékoztatja.

Létszám- és bérgazdálkodással kapcsolatos előírások

14. § (1) A költségvetési szerv vezetője önálló létszám- és bérgazdálkodási jogkörében eljárva a költségvetési szerv részére engedélyezett létszám (álláshely)-keretet a tényleges foglalkoztatás során köteles betartani.

(2) Az egyes foglalkoztatási formákra (teljes munkaidős, részmunkaidős, valamint a megbízási, tiszteletdíjas foglalkoztatás) álláshelyenként, illetve összességében az elemi költségvetésben tervezett (módosított személyi juttatás) előirányzatot nem lépheti túl.

(3) A költségvetési szerv csak abban az esetben fordulhat a fenntartóhoz személyi juttatási pótelőirányzat kérelemmel, ha előirányzata, illetve maradványa nem biztosítja törvényben előírt kötelezettségei teljesítését.

(4) A képviselő-testület a köztisztviselőket és a főállású polgármestert megillető cafetéria-juttatás éves keret összegét nem rendszeres személyi juttatás részeként 200 000 Ft-ban állapítja meg. A megállapított összeg a munkáltató által megfizetendő SZJA-t is magában foglalja.

(5) A képviselő-testület a köztisztviselői illetményalapot 2020. január 1-től 46 380 Ft-ban állapítja meg.

Támogatási szerződés

15. § (1) A támogatások átadása előtt a támogatás címzettjével megállapodást kell kötni.

16. § Az önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szerv költségvetési támogatását a képviselő-testület a költségvetési szervek pénzellátási rendje szerint biztosítja. Az egyéb szervezetek részére nyújtott támogatások a megállapodásoknak megfelelően kerüljenek kiutalásra.

Szolgáltatási szerződés

17. § Az önkormányzat által irányított költségvetési szervekben szakmai alapfeladat keretében szellemi tevékenység szolgáltatási szerződéssel, számla ellenében történő igénybevételének szabályai:

(1) Az önkormányzat által felügyelt költségvetési szervnél, szakmai alapfeladat keretében szellemi tevékenység végzésére szolgáltatási szerződéssel, számla ellenében külső személy vagy szervezet az e §-ban meghatározott feltételekkel vehető igénybe.

(2) A szolgáltatási szerződést írásban kell megkötni.

(3) A szerződéskötés feltétele, hogy

a.) a költségvetési szerv az adott feladat ellátásához megfelelő szakértelemmel rendelkező személyt nem foglalkoztat, vagy

b.) eseti, nem rendszeres jellegű feladat ellátása szükséges és a költségvetési szerven belül a feladat ellátásához megfelelő szakértelemmel rendelkező személy átmenetileg nem áll rendelkezésre.

(4) Jogszabályban vagy a költségvetési szerv szervezeti és működési szabályzatában meghatározott vezetői feladat ellátására szolgáltatási szerződés nem köthető.

(5) A feladat ellátásának – a fenntartóval egyeztetett - részletes feltételeit, az ellátható feladatokat a költségvetési szerv szervezeti és működési szabályzatban határozza meg.

(6) A szerződésnek tartalmaznia kell különösen:

a.) az ellátandó feladatot,

b.) a díjazás mértékét,

c.) részletes utalást arra, hogy a (3) bekezdésben írt feltétel mely körülményre tekintettel áll fenn,

d.) a szerződés időtartamát,

e.) szervezettel kötendő szerződés esetén azt, hogy a szervezet részéről személy szerint ki(k) köteles(ek) a feladat ellátására, valamint,

f.) a teljesítés igazolására felhatalmazott személy megnevezését.

Önkormányzati biztos kirendelése

18. § (1) Ha a helyi önkormányzati költségvetési szerv 30 napon túli, elismert tartozásállományának mértéke eléri az éves eredeti kiadási előirányzatának 10%-át, vagy egyébként a 150 millió forintot, és e tartozását egy hónapon belül nem tudja 30 nap alá szorítani, akkor a képviselő-testület a költségvetési szervnél az Áht. 71 § (4) bekezdésében foglalt hatáskörrel rendelkező önkormányzati biztost jelöl ki.

(2) Az önkormányzati biztos kirendelését az (1) bekezdésben meghatározott mértékű elismert tartozásállomány elérése esetén a képviselő-testületnél a polgármester kezdeményezi.

Költségvetés módosítása

19. § (1) A költségvetés várható egyenlegének a költségvetés kiadási főösszegének eltérése esetén a költségvetési rendeletet módosítani kell.

Záró és egyéb rendelkezések

20. § (1) A képviselő-testület a polgármesternek e rendelet elfogadásáig az átmeneti időszakban tett intézkedéseiről (bevételek beszedése, az előző évi kiadási előirányzatokon belül a kiadások arányos teljesítése) szóló beszámolóját elfogadja. Az átmeneti időszakban beszedett bevételek és teljesített kiadások e rendeletbe beépítésre kerültek.

(2) Ez a rendelet 2021. május 22. napján lép hatályba.

Kercseliget, 2021. május 21.

Mecseki János Kaposvölgyiné Dr. Hangyál Margit

polgármester jegyző

Kihirdetési záradék:

A rendelet kihirdetése 2021. május 21. napján megtörtént.

Kaposvölgyiné Dr. Hangyál Margit

jegyző

1. melléklet


Címrend

Az önkormányzat önállóan működő költségvetési szerve

Az önkormányzat költségvetésében szereplő nem intézményi kiadások és bevételek
045160 Közutak, hidak, alagutak üzemeltetése, fenntartása
066010 Zöldterület kezelés
066020 Város-, és községgazdálkodási egyéb szolgáltatások
041231 Rövid időtartamú közfoglalkoztatás
041232 Start-munka program-téli közfoglalkoztatás
041233 Hosszabb időtartamú közfoglalkoztatás
064010 Közvilágítás
013320 Köztemető-fenntartás és -működés
107055 Falugondnoki, tanyagondnoki szolgáltatás
011130 Önkormányzatok és önkormányzati hivatalok jogalkotó és általános igazgatási tev.
082044 Könyvtári szolgáltatások
104042 Gyermekjóléti szolgáltatások
105010 Munkanélküli aktív korúak ellátásai (FHT, RSZS)
106020 Lakásfenntartással, lakhatással összefüggő ellátások
101150 Betegséggel kapcsolatos pénzbeli ellátások, támogatások (ápolási d.,közgyógyell.)
101231 Fogyatékossággal összefüggő pénzbeli ellátások, tám. (ápolási d.,mozgáskorl.tám.)
107060 Egyéb szociális pénzbeli ellátások, támogatások (átmeneti s.,köztemetés)
103010 Elhunyt személyek hátramaradottainak pénzbeli ellátása (temetési s.)
102040 Időskorral összefüggő pénzbeli ellátások
104051 Gyermekvédelmi pénzbeli és természetbeni ellátások
018030 Támogatási célú finanszírozási műveletek (önk.elszám.)
091140 Óvodai nevelés, ellátás működési feladatai
096010 Óvodai intézményi étkeztetés
096020 Iskolai intézményi étkeztetés
013350 Önki.vagyonnal való gazdálkodással kapcsolatos feladatok
018010 Önkormányzatok elszámolásai a központi ktg.vetéssel
900060 Forgatási és befektetési célú finanszírozási műveletek
072111 Háziorvosi alapellátás
102030 Idősek, demens betegek nappali ellátása
107051 Szociális étkeztetés
107052 Házi segítségnyújtás
107053 Jelzőrendszeres házi segítségnyújtás
107054 Családsegítés
074040 Fertőző megbetegedések megelőzése, járványügyi ellátás
082091 Közművelődés-közösségi és társadalmi részvétel fejlesztés

2. melléklet

adatok Ft

A költségvetési hiány belső finanszírozására szolgáló előző évek pénzmaradványa

Felhalmozási célú

37 835 429

Működési célú

0

3. melléklet

adatok Ft

A ktgvetési hiány külső finansz.ra v.a ktgvetési többlet felh.ra szolg.finansz.c.műveletek

Felhalmozási célú

0

Működési célú

0

4. melléklet


adatok Ft
Az önkormányzat bevételei forrásonként

I.: MÛKÖDÉSI BEVÉTELEK 4 750 000
INTÉZMÉNYI MÛKÖDÉSI BEVÉTELEK 500 000
Hatósági jogkörhöz köthető működési bevételek
Egyéb saját bevétel 500 000
Szolgáltatások ellenértéke 500 000
Bérleti és lízing díj bevételek
Intézményi ellátási díjak
Továbbszámlázott szolgáltatások értéke
Alkalmazottak térítése
ÁFA bevételek, - visszatérülések
Hozam- és kamatbevételek összesen
ÖNKORMÁNYZATOK SAJÁTOS MÛKÖDÉSI BEVÉTELEI 4 250 000
Illetékek
Helyi adók 4 250 000
Építményadó 0
Kommunális adó 250 000
Telekadó 0
Iparûzési adó 4 000 000
Átengedett központi adók 0
SZJA helyben maradó része
Jövedelemkülönbség mérséklése
Gépjármûadó
Bírságok, pótlékok és egyéb sajátos bevételek
II.: TÁMOGATÁSOK 30 388 052
Önkormányzat költségvetési támogatása 30 388 052
Helyi önk. működésének általános tám. 11 904 033
Települési önk. egyes köznevelési feladatainak tám.
Települési önk. szociális, gyermekjóléti és gyermekétkeztetési feladatainak tám. 16 214 019
Települési önk. kulturális feladatainak tám. 2 270 000

Fejlesztési célú támogatások
Címzett támogatás
Céltámogatás
A helyi önkormányzatok fejlesztési feladatainak támogatása
Vis maior tartalék
Egyéb központi támogatás
III.: FELHALMOZÁSI ÉS TŐKE JELLEGŰ BEVÉTELEK
Tárgyi eszközök, immateriális javak értékesítése
Önkormányzatok sajátos felhalmozási és tőkebevét.
IV.: TÁMOGATÁSÉRTÉKÛ BEVÉTELEK 24 911 161
Támogatásértékû mûködési bevétel 8 746 590
Támogatásértékű működési bevétel központi költségvetési szervtől 225 000
Támogatásértékű működési bevétel fejezeti kezelésű előirányzattól 8 521 590
Tám.ért.műk.bevétel helyi önkormányzatoktól és költségvetési szerveiktől
Támogatásértékű működési bevétel többcélú kistérségi társulástól
Működőképesség megőrzését szolgáló kiegészítő támogatás
Támogatásértékű beruházási bevétel 0
Támogatásértékű beruházási bevétel fejezeti kez.előir.EU-s programokra
Támogatásértékű beruházási bevétel helyi önk.tól és költségvetési sz.től
Támogatásértékű felújítási bevétel 16 164 571
Támogatásértékű felújítási bevétel fejezeti kez.előir.EU-s programokra 16 164 571
Támogatásértékű felújítási bevétel helyi önk.tól és költségvetési sz.től
V.: VÉGLEGESEN ÁTVETT PÉNZESZKÖZÖK
Mûködési célú pénzeszközátvétel államháztartáson kívülről
Felhalmozási célú pénzeszközátvétel államháztartáson kívülről
VI.:TÁMOGATÁSI KÖLCSÖNÖK VISSZATÉRÜLÉSE
KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN (I+II+III+IV+V+VI) 60 049 213
VII.: KÖLTSÉGVETÉSI HIÁNY BELSŐ FINANSZ.RA SZOLG.PÉNZFORG.NÉLK.BEV. 37 835 429
Előző évek előirányzat-maradványának, pénzmaradványnak műk.c.igénybevétele
Előző évek előirányzat-maradványának, pénzmaradványnak felhalm.c.igénybevétele 37 835 429
Előző évek vállalkozási maradványnak működési célú igénybevétele
Előző évek vállalkozási maradványának felhalmozási célú igénybevétele
VIII.:ÉRTÉKPAPÍROK ÉRTÉKESÍTÉSÉNEK BEVÉTELE
IX.: KÖTVÉNYEK KIBOCSÁTÁSÁNAK BEVÉTELE
X.: HITELEK 0
Működési célú hitel felvétele 0
Rövid lejáratú hitelek felvétele
Felhalmozási célú hitel felvétel
BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN 97 884 642

5. melléklet


adatok Ft
Önkormányzat kiadási előirányzatai

MŰKÖDÉSI KIADÁSOK 43 884 642
Személyi jellegű kiadások 14 838 710
Munkaadót terhelő járulékok 1 899 484
Dologi jellegű kiadások 18 021 448
Egyéb működéi célú támogatások 7 625 000
Általános tartalék 1 500 000
FELHALMOZÁSI KIADÁSOK 54 000 000
Beruházások 0
Felújítás 54 000 000
Egyéb felhalmozási kiadás 0
KIADÁSOK MINDÖSSZESEN 97 884 642

6. melléklet


adatok Ft
A helyi önkormányzat kiadásai

MŰKÖDÉSI KIADÁSOK Személyi jellegű kiadások Munkaadót terhelő járulékok Dologi jellegű kiadások Általános tartalék E.műk. célú tám. Összesen
045160 Közutak üzemelt. 0 0 889 386 0 0 889 386
066010 Zöldterület kezelés 0 0 2 182 320 0 0 2 182 320
066020 Községgazdálkodás 0 0 1 186 270 0 0 1 186 270
041233 Hosszabb it.közfogl. 7 140 000 606 900 774 690 0 0 8 521 590
064010 Közvilágítás 0 0 2 016 000 0 0 2 016 000
013320 Köztemető 0 0 806 127 0 0 806 127
011130 Önk.i jogalk., igazg. 4 476 826 754 104 2 443 000 1500000 #### 9 573 930
082044 Könyvtár 240 000 33 480 1 996 520 0 0 2 270 000
107055 Falugondnoki szolgálat 2 981 884 505 000 992 116 0 0 4 479 000
081041 Sport támogatás 0 0 0 0 0 0
104051 Gyermekvédelmi ell. 0 0 #### 225 000
105010 FHT,Eg.k.-55 év.i.rszs. 0 0 0 0 0 0
106020 Lakásfennt.tám. 0 0 0 0 0 0
107060 Települési tám. 0 0 0 0 #### 6 400 000
107060 Köztemetés 0 0 0 0 #### 600 000
104051 Szünidei étkeztetés tám. 0 0 589 696 0 589 696
096010 Óvodai intézményi étk. 0 0 0 0 0 0
096020 Iskolai intézményi étk. 0 0 0 0 0 0
107052 Házi segítségnyújtás 0 0 4 145 323 0 0 4 145 323
Összesen 14 838 710 1 899 484 18 021 448 1 500 000 #### 43 884 642
FELHALMOZÁSI KIADÁSOK Beruházás
045160 Közutak üzemelt. 54 000 000 0 0 0 0 54 000 000
0 0 0 0 0 0
Összesen 54 000 000

7. melléklet

A költségvetési szervek engedélyezett létszáma

Önkormányzat

9 fő

Önkormányzat össz.

9 fő

8. melléklet

A közfoglalkoztatottak létszáma költségvetési szervenként

Önkormányzat

7 fő

9. melléklet

adatok Ft

EU támogatással megvalósuló programok, projektek kiadásai

Megnevezés

Kiadás

0

10. melléklet

adatok Ft

Céltartalék felosztása

cél megnevezése

összeg

Város és községgazdálkodás feladataihoz

500 000

Államháztartási tartalék végszükség esetén

500 000

Összesen

1000000

11. melléklet

adatok Ft

Lakosságnak juttatott támogatások

Rendszeres szociális ellátások

225 000

Átmeneti szociális ellátások

7 000 000

12. melléklet

adatok Ft

Közvetett támogatások

Az ellátottak térítési díjának, kártérítésének mélt.alapon történő elengedésének össz.

0

A lakosság részére lakásépítéshez, lakásfelújításhoz nyújtott kölcsönök elengedésének össz.

0

A helyi adónál, gépjárműadónál biztosított kedvezmény, mentesség össz.adónemenként

0

helyi adók: magánszemélyek kommunális adója

0

A helyiségek, eszközök hasznosításából szárm.bev.ből nyújtott kedvezmény, mentesség össz.

0

Az egyéb nyújtott kedvezmény vagy kölcsön elengedésének összege

0

13. melléklet


adatok Ft
2021. évi Előirányzat-felhasználási ütemterv

megnevezés jan. febr. márc. ápr. máj. jún. júl. aug. szept. okt. nov. dec. összesen
BEVÉTELEK
Működési bev. 395 000 395 000 395 000 395 000 395 000 395 000 395 000 395 000 395 000 395 000 395 000 405 000 4 750 000
Támogatások 2 532 000 2 532 000 2 532 000 2 532 000 2 532 000 2 532 000 2 532 000 2 532 000 2 532 000 2 532 000 2 532 000 2 536 052 30 388 052
Támogatásértékű felhalmozási bevétel 16 164 571 16 164 571
Támogatásértékű műk. bev. 728 000 728 000 728 000 728 000 728 000 728 000 728 000 728 000 728 000 728 000 728 000 738 590 8 746 590
Véglegesen átvett pénzeszk. 0
Támogatási kölcs. visszatérülés 0
Költségvetési hiány belső finanszíroz. szolg.pénzforg. nélküli bev. 37 835 429 37 835 429
Hitelek 0
Bevételek össz. 3655000 3655000 3655000 3655000 57655000 3655000 3655000 3655000 3655000 3655000 3655000 3679642 97 884 642
KIADÁSOK
Működési kiadások 3 060 000 3 060 000 3 060 000 3 660 000 3 660 000 3 660 000 3 660 000 3 660 000 3 660 000 3 760 000 3 760 000 3 724 642 42 384 642
Felhalmozási kiadások 54 000 000 54 000 000
Egyéb speciális célú 1 500 000 1 500 000
Kiadások össz. 3 060 000 3 060 000 3 060 000 3 660 000 57 660 000 3 660 000 3 660 000 3 660 000 5 160 000 3 760 000 3 760 000 3 724 642 97 884 642

14. melléklet


adatok Ft
Az önkormányzat összevont költségvetési mérlege

BEVÉTELEK KIADÁSOK
KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK
Pénzforgalmi bevételek 60 049 213 Pénzforgalmi kiadások 96 384 642
Működési célú 43 884 642 Működési célú 42 384 642
Működési bevételek 4 750 000 Személyi jellegű kiadások 14 838 710
Intézményi működési bevételek 500 000 Munkaadót terhelő járulékok 1 899 484
Önkormányzatok sajátos működési bevételei 4 250 000 Dologi és egyéb folyó kiadások 18 021 448
Előző évi maradvány átvétel Kamatkiadások
Támogatásértékű bevételek 8 746 590 Szociálpolitikai ellátások és egyéb juttatások 7 225 000
- ebből OEP-től átvett pénzeszköz Ellátottak pénzbeli juttatásai
Működési célú pénzeszköz átvétel Előző évi maradvány átadás
Önkormányzatok költségvetési támogatása 30 388 052 Támogatásértékű működési kiadás
Támogatási kölcsön igénybevétele, visszatérülése Működési célú pénzeszközátadás 400 000
Felhalmozási célú 16 164 571 Felhalmozási célú 54 000 000
Felhalmozási és tőke jellegű bevételek Beruházási kiadások
Támogatásértékű felhalmozási bevételek 16 164 571 Felújítások 54 000 000
Felhalmozási célú pénzeszköz átvétel Felhalmozási célú pénzeszközátadás
Önkormányzatok költségvetési támogatása Pénzforgalom nélküli kiadások 1 500 000
Támogatási kölcsön igénybevétele, visszatérülése Működési célú tartalékok 1 500 000
BEVÉTELEK ÖSSZESEN 60 049 213 Általános tartalék 500 000
Céltartalék 1 000 000
A HIÁNY FINANSZÍROZÁSÁNAK MÓDJA FINANSZÍROZÁSI CÉLÚ KIADÁSOK
Belső forrásból 37 835 429 Működési célú hiteltörlesztés
I. Működési célú pénzmaradvány igénybevétele 0 Felhalmozási célú hiteltörlesztés
II. Felhalmozási célú pénzmaradvány igénybevétele 37 835 429 KIADÁSOK ÖSSZESEN 97 884 642
Külső forrásból 0 A KÖLTSÉGVETÉS ÖSSZESÍTETT HIÁNYA
Működési célú hitelfelvétel 0 Működési hiány
Felhalmozási célú hitelfelvétel 0 Felhalmozási hiány
BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN 97 884 642 KIADÁSOK MINDÖSSZESEN 97 884 642
Működési célú bevételek összesen 43 884 642 Működési célú kiadások összesen 43 884 642
Felhalmozási célú bevételek összesen 54 000 000 Felhalmozási célú kiadások összesen 54 000 000