Újvárfalva Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2018 (VIII.24.) önkormányzati rendelete

A téli rezsicsökkentés kiterjesztése keretében nyújtott tüzelőanyag-támogatásról

Hatályos: 2018. 08. 24- 2018. 11. 29

Újvárfalva Község Önkormányzatának Képviselő-testülete, a szociális igazgatásról és a szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 26. §. –ában kapott felhatalmazás alapján, és a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. §. (1) bekezdés 8a. pontjában biztosított feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:



1.§.


A rendelet célja, hogy a kiépített gázhálózattal nem rendelkező települések esetében a téli rezsicsökkentés kiterjesztéséről szóló 1210/2018.(IV.6.) Kormány határozat (továbbiakban Korm.határozat) 4. pontjának megfelelően megállapítsa a költségvetési támogatási összeg elosztásának módját és lakossághoz történő eljuttatásának feltételeit a helyi viszonyok figyelembevételével.  E célra Újvárfalva Község Önkormányzata a Korm. határozat 2. melléklete szerinti összeget használhatja fel, ezen felüli forrást az Önkormányzat nem biztosít.



2.§.


(1) A rendelet személyi hatálya kiterjed Újvárfalva közigazgatási területén életvitelszerűen élő azon személyekre, akiket a szociális igazgatásról és a szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény (a továbbiakban: Szt.) 3. §. (1) – (3) bekezdései határoznak meg.


(2) A háztartás fogalmát az Szt. 4. §. (1) bekezdés f) pontja rögzíti.



3. §.


(1) A téli rezsicsökkentés kiterjesztése keretében nyújtott egyszeri, vissza nem térítendő települési támogatás összege lakott ingatlanonként 12.000,-Ft.


(2) A települési támogatás megállapítása független a lakott ingatlanban élő háztartás szociális és jövedelmi viszonyaitól.


(3) A támogatás kifizetésének feltétele a rendelet 1. mellékletében feltüntetett jogosultsági nyilatkozat kitöltése.


(4) A téli rezsicsökkentés kiterjesztése érdekében nyújtott települési támogatás megállapításáról a polgármester dönt átruházott hatáskörben.


(5) A települési támogatás kifizetése egyedi határozat alapján készpénzben történik.


(6) A tüzelőanyag-támogatás ugyanazon lakott ingatlanra csak egy jogosultnak állapítható meg, függetlenül a lakásban élő személyek és a háztartások számától.


4. §.

(1) A jogosultsági nyilatkozatot a Somogysárdi Közös Önkormányzati Hivatalba Újvárfalva Kirendeltségén (Újvárfalva, Szabadság tér 12.) kell benyújtani.


(2) A benyújtási határidő 2018. szeptember 10., a határidő jogvesztő.



5. §.


Ez a rendelet kihirdetését követő nap lép hatályba és 2018. november 30. napján hatályát veszti.