Péterhida Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2016. (II.19.) önkormányzati rendelete

a Péterhida község területén lakást építeni szándékozó nagycsaládosok ingyenes építési telekhez juttatásának feltételeiről

Hatályos: 2016. 03. 01


Péterhida Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvénye 32. cikk (1) bekezdés a) és e) pontjaiban meghatározott feladatkörében eljárva és Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 1., valamint 8.a. pontjában kapott felhatalmazás alapján a következőket rendeli el:


1.§


A rendelet célja


Péterhida Község Önkormányzata a nagycsaládosok támogatása, a gyermekvállalás ösztönzése, továbbá a községben történő hosszú távú letelepedések elősegítése, illetőleg a település népességmegtartó képességének növelése érdekében Péterhida község területén ingyenes építési telket biztosít (térítésmentesen ad tulajdonba építési telket) lakás építése céljából a jelen rendeletben meghatározott feltételekkel. Az e célra fenntartott ingatlanok felsorolását a rendelet 1. számú melléklete tartalmazza.


2.§


A rendelet személyi hatálya


E rendelet hatálya azon Európai Uniós tagállamok valamelyikének állampolgárságával rendelkező péterhidai lakhelyű vagy a községben életvitelszerűen és hosszútávon letelepedni kívánó házaspárokra illetve élettársakra (Ptk. 6:514.§) terjed ki, akik az alábbi együttes feltételeknek megfelelnek:

  1. a kérelem benyújtásának napján egyikük életkora sem haladhatja meg a 40. életévet,
  2. legalább három gyermeket nevelnek (szülői felügyeletet gyakorolnak), vagy legalább egy gyermeket nevelnek vagy várnak és vállalják, hogy – a kérelem benyújtásakor már meglévő gyermekeik számát is figyelembe véve - öt éven belül legalább három gyermek  neveléséről fognak gondoskodni,
  3. legalább – a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 9. § (6) bekezdésében meghatározott – középfokú végzettséggel rendelkeznek,
  4. igazolt munkahellyel és állandó jövedelemmel bírnak,
  5. lakáscélú igazolt megtakarításuk eléri az 1 millió Ft-ot és a kérelemhez csatolt okiratokból, nyilatkozatokból megállapítható, hogy a rendelkezésükre álló források alapján a tulajdonukba kerülő telekre lakóingatlan felépítésére képesek,
  6. vállalják, hogy az új lakások építéséhez, vásárlásához kapcsolódó lakáscélú támogatásról szóló 16/2016. (II. 10.) Korm. rendelet szerinti méltányolható lakásigénynek megfelelő új lakóingatlant létesítenek.


3. §


A Támogatás feltételei


  1. A kérelmezőknek írásban kötelezettséget kell vállalniuk arra, hogy:


  1. Az ingyenes ingatlan átruházási szerződés megkötését követő egy éven belül a tulajdonukban lévő lakás és üdülőtulajdont értékesítik és az értékesítésből befolyt vételárat teljes egészében az e rendelet alapján biztosított telken építendő lakóház felépítésére használják.
  2. Az ingyenes ingatlan átruházási szerződés megkötését követő fél éven belül az építkezést megkezdik, két éven belül legalább az 50%-os készenléti állapotot elérik és legkésőbb négy éven belül a használatba vételi engedélyt a Babócsai Közös Önkormányzati Hivatalban bemutatják.
  3. A beépítési kötelezettség nem teljesítése esetére az ingyenes ingatlan átruházási szerződésben a szerződés aláírásától számított 5 éves időtartamra vételi jogot, továbbá elidegenítési és terhelési tilalmat alapítanak az érintett ingatlanra. A vételi jog gyakorlása esetére az ingatlan vételárának meghatározását 1 000 Ft-ban, azaz: Egyezer forintban fogadják el, továbbá tudomásul veszik, hogy a vételi jog gyakorlása során a jogalap nélküli gazdagodás jogintézményének alkalmazása kizárásra kerül.
  4. A gyermekvállalás nem teljesítése esetére kötelezettséget vállalnak arra, hogy a gyermekvállalásra megszabott határidő eredménytelen lejártát követő 30 napon belül a támogatás visszatérítéseként megfizetnek az önkormányzat számára

- egy gyermek meg nem születése esetén 100 000 Ft-ot, azaz:  Egyszázezer forintot,

- két gyermek meg nem születése esetén 200 000 Ft-ot, azaz:  Kettőszázezer forintot.

  1. Az ingyenes ingatlan átruházási szerződés megkötését követő 10 éven belül az ingatlant nem idegeníthetik el. Amennyiben ezen kötelezettségüket megszegik, a tulajdonjog ingatlan-nyilvántartáson való átvezetésétől számított 30 napon belül a támogatás visszatérítéseként megfizetnek az önkormányzat számára 400 000 Ft-ot, azaz: Négyszázezer forintot.
  2. Az e rendelet alapján tulajdonukba került lakóingatlanba a jogerős használatbavételi engedély kiadását követően beköltöznek, lakcímkén azt bejelentik és ott az önkormányzat javára kikötött elidegenítési tilalom fennállása alatt életvitelszerűen tartózkodnak, lakcímbejelentésüket nem változtatják meg.
  3. Egyéb önkormányzati támogatást a lakóingatlan megépítéséhez nem igényelnek.


  1. Nem részesülhetnek támogatásban azok a kérelmezők, akik:
  1. más lakás, üdülőtulajdonnal rendelkeznek, (kivéve ha annak értékesítésére kötelezettséget vállalnak),
  2. tulajdonukban lévő összes vagyon értéke meghaladja az 5 millió Ft-ot (vagyon alatt a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 4. § (1) bekezdés b.) pontjában meghatározottakat értjük),
  3. akik egyébként nem jogosultak az új lakások építéséhez, vásárlásához kapcsolódó lakáscélú támogatásról szóló 16/2016. (II. 10.) Korm. rendelet szerinti lakásépítési kedvezményre.


4. §


Eljárási szabályok


  1. Az ingyenes építési telek biztosítása kérelem alapján történik, mely kérelmet a Babócsai Közös Önkormányzati Hivatalnál (továbbiakban: Hivatal) lehet benyújtani a rendelet 2. számú mellékletében található formanyomtatványon.


  1. Egy kérelmező pár csak egy építési telek megszerzése érdekében nyújthat be kérelmet.


  1. A kérelemhez csatolandó kötelező mellékletek:
  • házaspárok esetében a házassági anyakönyvi kivonat másolata,
  • élettársak esetén jognyilatkozat,
  • gyermek/gyermekek születési anyakönyvi kivonatának másolata,
  • gyermekvárás esetén szakorvosi igazolás a várandósság meglétéről,
  • legalább középfokú végzettséget igazoló bizonyítvány másolata,
  • igazolt munkahely és állandó jövedelem vonatkozásában:
    • munkavégzésre irányuló jogviszonyról: munkáltatói igazolás;
    • egyéni vállalkozó esetében: NAV jövedelemigazolás;
    • gazdasági társaságban betöltött tisztség esetén: társasági szerződés és cégbejegyző végzés másolat, továbbá NAV jövedelemigazolás,
  • lakáscélú megtakarítás igazolására, amennyiben az:
    • bankbetét: pénzintézeti igazolás
    • lakástakarékpénztári megtakarítás, életbiztosítás: pénzintézettel kötött szerződés másolata,
    • lakás-, vagy üdülőtulajdon: 30 napnál nem régebbi tulajdoni lap másolata és adó- és értékbizonyítványt.
  • büntetőjogi felelősség tudatában tett nyilatkozat arról, hogy a házaspár/élettársak tulajdonában lévő ingóságok értéke az 5 millió Ft-ot nem haladja meg,
  • személygépkocsi részletre vétele esetén pénzintézeti igazolás a már teljesített részletek összegéről
  • teljes bizonyító erejű magánokiratba foglalt nyilatkozat a 3. §-ban rögzített feltételek elfogadásáról és vállalásáról.
  • szakember által készített költségvetés.


  1. A Hivatal a beérkezett kérelmeket megvizsgálja. Amennyiben a kérelem nem az előírt formanyomtatványon vagy hiányos adattartalommal, illetőleg a szükséges mellékletek nélkül érkezik, úgy 8 napos, vagy annál hosszabb határidő megjelölésével hiánypótlásra hívja fel a kérelmezőt. A felhívásnak tartalmaznia kell a figyelmeztetést arra vonatkozóan, hogy ha a hiánypótlásnak nem tesz eleget, úgy a kérelme a rendelkezésre álló adatok alapján kerül elbírálásra.


  1.  A Hivatal a beérkezett kérelmeket döntésre előkészíti. Amennyiben a kérelem elbírálásakor kétség merül fel a nyilatkozat valódisága tekintetében, a kérelmező által közölt adatokat, tényeket környezettanulmány felvétele során ellenőrizheti.


  1. A közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló 2004. évi CXL. tv. 26. §-a alapján a Hivatal belföldi jogsegély keretében jogosult a döntéséhez szükséges adat, ténybeli ismeret beszerzése céljából más hatóságot megkeresni az ügyfél kérelme és írásbeli hozzájárulása alapján. A Hivatal ügyintézője köteles az ügyfél számára szóbeli tájékoztatást adni a belföldi jogsegély alkalmazásának lehetőségéről.


  1.  Amennyiben a Hivatal az eljárás során észleli, hogy a kérelmezők szándékosan hamis tartalmú nyilatkozatot, igazolást terjesztettek elő, úgy a kérelem elutasítására, a telekprogram további igénybe vételének lehetőségéből történő kizárására tesz javaslatot. Amennyiben az ingyenes ingatlan átruházási szerződés megkötését követően jut az önkormányzat tudomására, hogy a kérelmezők rosszhiszemű magatartás tanúsításával kapták az ingatlant (különös tekintettel a kérelemhez benyújtott hamis tartalmú nyilatkozatokra), az önkormányzat - választása szerint - vagy vételi jogot gyakorolhat a 3.§ (1) bekezdés c) pontjában foglaltaknak megfelelően, egyidejűleg a kérelmezőket a telekprogram további igénybe vételének lehetőségéből kizárja, vagy a támogatás visszatérítéseként a kérelmezőknek meg kell fizetniük az önkormányzat számára 400 000 Ft-ot, azaz: Négyszázezer forintot az önkormányzati döntés közlésétől számított 30 napon belül.


  1. A kérelmek elbírálása a képviselő-testület hatáskörébe tartozik.


  1. Az elbírálás során előnyt élveznek azon kérelmezők, akik:
  • első lakásingatlanuk megépítése érdekében nyújtották be kérelmüket,
  • Péterhida községbe hosszú távú letelepedés szándékával újonnan beköltöző legalább két gyermekes házaspárok.


  1. A kérelem kedvező elbírálása esetén a kérelmezőknek az önkormányzattal ingyenes ingatlan átruházási szerződés kell kötniük, melynek költsége, valamint a tulajdonjog átvezetésével kapcsolatos igazgatási szolgáltatási díj a kérelmezőket terheli.


  1. Az önkormányzat az e rendelet alapján tulajdonba adott építési telket megtekintett állapotban bocsátja a kérelmezők birtokába, az esetlegesen szükséges közművek kiépítése kérelmezők feladata.

5. §


Értelmező rendelkezések


E rendelet alkalmazása során:

  1. Gyermek: aki a kérelem benyújtásának időpontjában a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény (a továbbiakban: Ptk.) 2:10. § (1) bekezdése szerinti kiskorúnak minősül.
  2. Gyermekvárás: ha a várandósság a kérelem benyújtásának időpontjában orvosi igazolás alapján fennáll.
  3. Lakáscélú megtakarításnak minősül:
    1. a bankbetét,
    2. a lakástakarékpénztári szerződés alapján a kérelmezőt a kérelem benyújtását követő 24 hónapon belül megillető szerződéses összeg (1996. évi CXIII. tv. 2. § (1) bekezdés 11. pont),
    3. a befektetési, megtakarítási célú életbiztosítás alapján a kérelem benyújtását követő 24 hónapon belül a kérelmezőt megillető kifizetés,
    4. a kérelmező/kérelmezők tulajdonában álló lakás- vagy üdülőtulajdon adóérték-bizonyítvánnyal igazolt értéke, amennyiben annak elidegenítését a kérelmező/ kérelmezők a 3. § (1) bekezdés a) pontjában foglaltak szerint vállalja/vállalják.
  4. Nem minősül meglévő lakástulajdonnak, ha a kérelmező tulajdonában álló lakás több mint két éve öröklés vagy ajándékozás jogcímén, haszonélvezettel terhelten került a tulajdonába és a haszonélvező bent lakik.
  5. Szakember által készített költségvetés: a tervezett lakóingatlan alapadatait (szobák és helyiségek száma, nettó terület) pontosan megállapító és arra figyelemmel levő; építési szakember, vállalkozó, tervező vállalkozó által összeállított, a tervezett költségeket (anyagköltség + munkadíj) részletesen tartalmazó összeállítás,
  6. A helyi építési előírásokat a Helyi Építési Szabályzatról szóló önkormányzati rendelet tartalmazza.


6. §


Záró rendelkezések


E rendelet 2016. március 1. napján lép hatályba.





              Káló Tímea   sk.                                                                Tulok Mónika sk.

                             polgármester                                                                      jegyző




A rendelet hirdetőtáblára helyezve:

Péterhida, 2016. február 19.




                                                                                                        Tulok Mónika sk.

                                                                                                             jegyző








1. melléklet a 2/2016.(II.19.) önkormányzati rendelethez


Péterhida község területén ingyenes építési telek biztosítása céljára fenntartott ingatlanok:




  • Péterhida, Fő utca 67.     109. hrsz.






2. melléklet a 2/2016.(II.19.) önkormányzati rendelethez



KÉRELEM

ingyenes építési telek juttatása iránt


Igényelt telek címe, helyrajzi száma: ………………………………………………………….

Kérelmező

Kérelmező házastárs/élettárs

Neve:


Neve:

Születési neve:


Születési neve:

Anyja neve:


Anyja neve:

Születési helye:


Születési helye:

Születési ideje:


Születési ideje:

Állampolgársága:


Állampolgársága:

Lakóhelye:


Lakóhelye:

Tartózkodási helye:


Tartózkodási helye:


Telefonszáma: (nem kötelező megadni)

Telefonszáma: (nem kötelező megadni)


Legmagasabb iskolai végzettsége:

Legmagasabb iskolai végzettsége:

Munkahelye:


Munkahelye:


Állandó jövedelme (nettó Ft/hó):

Állandó jövedelme (nettó Ft/hó):


A kérelmezők által jelenleg nevelt gyermekek adatai:

Név:

Születési név:

Születési hely, idő:

Anyja neve:













Négy éven belül vállalt gyermekek száma: ……


A kérelmezők tulajdonában (haszonélvezetében) lévő ingatlanok:


1. Lakás, lakótelek:


1.1) címe: .................................................... város/község ................................ u……........ sz.

 hrsz.: . ...........................................                tulajdoni hányad: ..................................................

a szerzés ideje: ............................................ jogcíme: ................................................................

ingatlanban lakó haszonélvezeti jogosult: ..................................................................................


1.2) címe: .................................................... város/község ................................ u……........ sz.

hrsz.: . ...........................................                  tulajdoni hányad: ..................................................

a szerzés ideje: ............................................ jogcíme: ................................................................

ingatlanban lakó haszonélvezeti jogosult: ..................................................................................


2. Üdülő, üdülőtelek:


2.1) címe: .................................................... város/község ................................ u……........ sz.

hrsz.: . ...........................................                  tulajdoni hányad: ..................................................

becsült forgalmi értéke: ………………………


2.2) címe: .................................................... város/község ................................ u……........ sz.

hrsz.: . ...........................................                  tulajdoni hányad: ..................................................

becsült forgalmi értéke: ………………………


3. Egyéb, nem lakás céljára szolgáló ingatlan:


3.1) megnevezése (zártkerti építmény, műhely, üzlet, garázs stb.): ............................................  címe: .................................................... város/község ............................... u. ...... sz. …..... hrsz.

 tulajdoni hányad: ..........................................., becsült forgalmi érték: ………………………...

3.2) megnevezése (zártkerti építmény, műhely, üzlet, garázs stb.): ............................................  címe: .................................................... város/község ............................... u. ...... sz. …..... hrsz.

 tulajdoni hányad: ..........................................., becsült forgalmi érték: ………………………...


 4. Termőföld:


4.1) település: .............................................. hrsz.: ...................... művelési ág: ..........................

alapterülete: ............................... tulajdoni hányad: ...................... AK érték: .............................

becsült forgalmi érték: ………………………


4.2) település: .............................................. hrsz.: ...................... művelési ág: ..........................

alapterülete: ............................... tulajdoni hányad: ...................... AK érték: .............................

becsült forgalmi érték: ………………………

A kérelmezők tulajdonában lévő nagy értékű ingóságok (lízingelt vagyontárgyak)


1. Jármű:


1.1) gépjármű jellege: (személygépkocsi, egyéb jármű): ................................ frsz.: ………….

típus: .................................... évjárat:………….. becsült forgalmi értéke: ……………………


1.2) gépjármű jellege: (személygépkocsi, egyéb jármű): ................................ frsz.: ………….

típus: .................................... évjárat:………….. becsült forgalmi értéke: ……………………


2. Egyéb ingóság:


2.1) megnevezése:…………………………… (becsült forgalmi) értéke: ……………………


2.2) megnevezése:…………………………… (becsült forgalmi) értéke: ……………………


Lakáscélú megtakarítások:


1.) Készpénz:


Összege: ……………………...… Ft, azaz: ………………………………………………forint


2.) Bankbetét:


Összege: ……………………...… Ft, azaz: ………………………………………………forint



3.) Lakástakarékpénztári szerződés:


3.1) Összege: ……………………...… Ft, azaz: …………………………………………forint


3.2) Összege: ……………………...… Ft, azaz: …………………………………………forint


4.) Befektetési, megtakarítási célú életbiztosítás:


4.1) Összege: ……………………...… Ft, azaz: …………………………………………forint


4.2) Összege: ……………………...… Ft, azaz: …………………………………………forint


Alulírottak büntetőjogi felelősségünk tudatában kijelentjük, hogy a fent közölt adatok a valóságnak megfelelnek és hozzájárulunk ahhoz, hogy a kérelemben szereplő adatokat Péterhida Község Önkormányzata, Babócsai Közös Önkormányzati Hivatal a kérelem elbírálása során és nyilvántartás céljából használhassa.


Kérelmünkhöz mellékeljük (aláhúzással kell jelölni a csatolt mellékleteket):

  • házassági anyakönyvi kivonat másolatát,
  • jognyilatkozatot élettársi jogviszonyról,
  • gyermek/gyermekek születési anyakönyvi kivonatának …….... db másolatát,
  • szakorvosi igazolást a várandósság meglétéről,
  • legalább középfokú végzettséget igazoló …….... db bizonyítvány másolatát,
  • igazolt munkahely és állandó jövedelem vonatkozásában:
    • munkáltatói igazolást;
    • egyéni vállalkozó esetében: NAV jövedelemigazolást;
    • gazdasági társaságban betöltött tisztség esetén: társasági szerződés és cégbejegyző végzés másolatát, továbbá NAV jövedelemigazolást,
  • lakáscélú megtakarítás igazolására:
    • nyilatkozatot készpénz meglétéről,
    • pénzintézeti igazolást bankbetétről
    • pénzintézettel kötött szerződés ……… db másolatát lakástakarékpénztári megtakarításról, életbiztosításról
    • lakás-, vagy üdülő 30 napnál nem régebbi tulajdoni lapjának másolatát és adó- és értékbizonyítványt.
  • személygépkocsi lízing esetén pénzintézeti igazolást a már teljesített részletekről,
  • Péterhida Község Önkormányzata Képviselő-testületének a Péterhida község területén lakást építeni szándékozó nagycsaládosok ingyenes építési telekhez juttatásának feltételeiről szóló 2/2016.(II.19.) önkormányzati rendelet 3. §-ban rögzített feltételek elfogadásáról és vállalásáról szóló alábbi nyilatkozatokat:
    • Nyilatkozat I.   
    • Nyilatkozat II.
    • Nyilatkozat III.
    • Nyilatkozat IV. ………. db
    • Nyilatkozat V.
    • Nyilatkozat VI.
  • szakember által készített költségvetést.


Kelt: Péterhida, 2016. ……………………………




…………………………………………                         …………………………………………

kérelmező aláírása                                                                        kérelmező aláírása



NYILATKOZAT I.


Alulírott ………………………………….……… (név) és …………………….……………… (név)

kérelmezők kötelezettséget vállalunk arra, hogy a Péterhida Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2016.(II.19.) önkormányzati rendelete alapján tulajdonunkba kerülő építési telken az új lakások építéséhez, vásárlásához kapcsolódó lakáscélú támogatásról szóló 16/2016. (II. 10.) Korm. rendelet szerinti méltányolható lakásigénynek megfelelő új lakóingatlant létesítünk oly módon, hogy az ingatlan átruházási szerződés megkötését követő fél éven belül az építkezést megkezdjük, két éven belül legalább az 50%-os készenléti állapotot elérjük és legkésőbb négy éven belül a használatba vételi engedélyt a Babócsai Közös Önkormányzati Hivatalban bemutatjuk.


Vállaljuk, hogy kérelmünk kedvező elbírálása esetén az önkormányzattal ingyenes ingatlan átruházási szerződést kötünk, melyben a beépítési kötelezettség biztosítása érdekében a szerződés aláírásától számított 5 éves időtartamra vételi jogot, továbbá elidegenítési és terhelési tilalmat alapítunk az ingatlanra. A vételi jog gyakorlása esetére az ingatlan vételárának meghatározását 1 000 Ft-ban, azaz: Egyezer forintban fogadjuk el, továbbá tudomásul veszik, hogy a vételi jog gyakorlása során a jogalap nélküli gazdagodás jogintézményének alkalmazása kizárásra kerül.


Tudomásul vesszük, hogy a szerződéskötés költsége, valamint a tulajdonjog átvezetésével kapcsolatos igazgatási szolgáltatási díj bennünket terhel.

Tudomásul vesszük továbbá, hogy az ingatlant megtekintett állapotban vesszük birtokba, az esetlegesen szükséges közművek kiépítése a mi feladatunk és költségünk.


Kötelezettséget vállalunk arra, hogy a lakóingatlanba a jogerős használatbavételi engedély kiadását követően beköltözünk, lakcímkén azt bejelentjük és ott az önkormányzat javára kikötött elidegenítési tilalom fennállása alatt életvitelszerűen tartózkodunk, lakcímbejelentésünket nem változtatjuk meg.


Vállaljuk továbbá, hogy az ingatlan átruházási szerződés megkötését követő 10 éven belül az ingatlant nem idegenítjük el. Tudomásul vesszük, hogy amennyiben ezen kötelezettségünket megszegjük, a tulajdonjog változás ingatlan-nyilvántartáson való átvezetésétől számított 30 napon belül külön felhívás nélkül a támogatás visszatérítéseként 400 000 Ft-ot, azaz: Négyszázezer forintot vagyunk kötelesek megfizetni az önkormányzat számára.



……………………………., 2016. ……………………………


…………………………………………                         …………………………………………

kérelmező aláírása                                                                        kérelmező aláírása


Előttünk mint tanuk előtt:


Név                                                                      lakcím                                                                  sz.ig.szám:



Név                                                                      lakcím                                                                  sz.ig.szám:




NYILATKOZAT II.




Alulírott …………………………………… (név) és …………………………………… (név)

kérelmezők büntetőjogi felelősségünk tudatában akként nyilatkozunk, hogy a tulajdonunkban lévő ingóságok együttes értéke az 5 millió Ft-ot nem haladja meg.


Kijelentjük továbbá, hogy az új lakások építéséhez, vásárlásához kapcsolódó lakáscélú támogatásról szóló 16/2016. (II. 10.)  Korm. rendelet szerint lakásépítési kedvezményre való jogosultságunk fennáll.


……………………….., 2016. ……………………………




…………………………………………                         …………………………………………

kérelmező aláírása                                                                        kérelmező aláírása


Előttünk mint tanuk előtt:


Név                                                                      lakcím                                                                  sz.ig.szám:



Név                                                                      lakcím                                                                  sz.ig.szám:




NYILATKOZAT III.



Alulírott …………………………………… (név) és …………………………………… (név)

kérelmezők kijelentjük, hogy a Péterhida Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2016.(II.19.) önkormányzati rendelete alapján ingyenesen biztosított építési telken kívül egyéb önkormányzati támogatást a lakóingatlan megépítéséhez nem igényelünk.


……………………….., 2016. ……………………………




…………………………………………                         …………………………………………

kérelmező aláírása                                                                        kérelmező aláírása


Előttünk mint tanuk előtt:


Név                                                                      lakcím                                                                  sz.ig.szám:


Név                                                                      lakcím                                                                  sz.ig.szám:




NYILATKOZAT IV.




Alulírott …………………………………… (név) kérelmező kötelezettséget vállalok arra, hogy a Péterhida Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2016.(II.19.) önkormányzati rendelete alapján tulajdonunkba kerülő építési telekre vonatkozó ingatlan átruházási szerződés megkötését követő egy éven belül a tulajdonomban lévő,

………………………….. (település) ……………… hrsz. alatti lakás / üdülő tulajdont,

………………………….. (település) ……………… hrsz. alatti lakás / üdülő tulajdont,

………………………….. (település) ……………… hrsz. alatti lakás / üdülő tulajdont,

………………………….. (település) ……………… hrsz. alatti lakás / üdülő tulajdont

értékesítem és az értékesítésből befolyt vételárat teljes egészében az ingyenesen biztosított telken építendő lakóház felépítésére használom.


……………………….., 2016. ……………………………


…………………………………………

kérelmező aláírása

Előttünk mint tanuk előtt:


Név                                                                      lakcím                                                                  sz.ig.szám:



Név                                                                      lakcím                                                                  sz.ig.szám:





NYILATKOZAT V.



Alulírott …………………………………… (név) és …………………………………… (név)

kérelmezők Péterhida Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2016.(II.19.) önkormányzati rendelete alapján vállaljuk, hogy a jelenleg gondozásunkban lévő, illetőleg igazoltan várt ……… (gyermekek száma) gyermek mellett a rendelet alapján tulajdonunkba kerülő ingatlanra kötendő ingyenes ingatlan átruházási szerződés aláírásától számított öt éven belül legalább további ……….. gyermek  neveléséről fogunk gondoskodni.

Kötelezettséget vállalunk arra, hogy amennyiben a fenti kötelezettségünknek nem teszünk eleget, a gyermekvállalásra megszabott határidő eredménytelen lejártát követő 30 napon belül  - külön felhívás nélkül - a támogatás visszatérítéseként

- egy gyermek meg nem születése esetén 100 000 Ft-ot, azaz: Egyszázezer forintot,

- két gyermek meg nem születése esetén 200 000 Ft-ot, azaz: Kettőszázezer forintot

megfizetünk az önkormányzat számára.


………………………….., 2016. ……………………………


…………………………………………                         …………………………………………

kérelmező aláírása                                                                        kérelmező aláírása


Előttünk mint tanuk előtt:


Név                                                                      lakcím                                                                  sz.ig.szám:



Név                                                                      lakcím                                                                  sz.ig.szám:




NYILATKOZAT VI.




Alulírott …………………………………… (név) és …………………………………… (név)

kérelmezők büntetőjogi felelősségünk tudatában akként nyilatkozunk, hogy a Péterhida Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2016.(II.19.) önkormányzati rendelete alapján tulajdonunkba kerülő ingatlanon létesítendő lakóépület felépítéséhez a családok otthonteremtési kedvezményét igénybe kívánjuk venni.


……………………………….., 2016. ……………………………




…………………………………………                         …………………………………………

kérelmező aláírása                                                                        kérelmező aláírása




Előttünk mint tanuk előtt:


Név                                                                      lakcím                                                                  sz.ig.szám:



Név                                                                      lakcím                                                                  sz.ig.szám: