Orci Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2023. (II. 14.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2023. évi költségvetéséről

Hatályos: 2023. 02. 17

Orci Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2023. (II. 14.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2023. évi költségvetéséről

2023.02.17.

Orci Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában és az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 23. § (2) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el

1. A rendelet hatálya

1. § A rendelet hatálya a helyi önkormányzatra, annak képviselő-testületére, szerveire és az önkormányzat által irányított költségvetési szervre terjed ki.

2. A költségvetés bevételeinek és kiadásainak összege

2. § (1) Orci Községi Önkormányzat Képviselő-testülete (továbbiakban: Képviselő-testület) az Önkormányzat 2023. évi

a) költségvetési bevételi előirányzatát 89.140.320 Ft

b) költségvetési kiadási előirányzatát 197.982.472 Ft

c) finanszírozási bevételi előirányzatát 109.902.258 Ft

d) finanszírozási kiadási előirányzatát 1.060.106 Ft

összegben állapítja meg.

(2) A képviselő-testület az önkormányzat költségvetésének egyenlegét -108.842.152 Ft összegben állapítja meg, amelyből

a) a működési célú egyenleg: 617.148 Ft

b) a felhalmozási célú egyenleg: -109.459.300 Ft.

(3) A képviselő-testület az (1) bekezdés b) pontjában foglalt költségvetési kiadásokon belül a működési célú kiadást 40.396.619 Ft összegben állapítja meg, amelyből:

a) a személyi juttatások kiadásai 17.653.846 Ft

b) a munkaadókat terhelő járulékok 2.352.588 Ft

c) a dologi kiadások 12.621.242 Ft

d) az ellátottak pénzbeli juttatásai 2.146.000 Ft

e) az egyéb működési célú kiadások 5.622.943 Ft.

(4) A képviselő-testület az (1) bekezdés b) pontjában foglalt költségvetési kiadásokon belül a felhalmozási célú kiadást 157.585.853 Ft-ban állapítja meg, amelyből:

a) a beruházások összege 47.421.150 Ft

b) a felújítások összege 110.164.703 Ft

c) egyéb felhalmozási célú kiadások összege 0 Ft.

(5) A képviselő-testület

a) a működési költségvetési többlet felhasználására szolgáló finanszírozási kiadások előirányzatát 617.148 Ft

b) a felhalmozási költségvetési többlet felhasználására szolgáló finanszírozási kiadások előirányzatát 0 Ft

összegben állapítja meg.

(6) A képviselő-testület

a) a működési költségvetési hiány belső finanszírozására szolgáló finanszírozási bevételek előirányzatát 0 Ft

b) a működési költségvetési hiány külső finanszírozására szolgáló finanszírozási bevételek előirányzatát 0 Ft

c) a felhalmozási költségvetési hiány belső finanszírozására szolgáló finanszírozási bevételek előirányzatát 109.459.300 Ft

d) a felhalmozási költségvetési hiány külső finanszírozására szolgáló finanszírozási bevételek előirányzatát 0 Ft

összegben állapítja meg.

(7) A képviselő-testület az (1) bekezdés c) pontja szerinti 109.902.258Ft összegű finanszírozási bevételből

a) a működési célú finanszírozási bevételt 442.958 Ft

b) a felhalmozási célú finanszírozási bevételt 109.459.300 Ft

összegben állapítja meg.

(8) A képviselő-testület az (1) bekezdés d) pontja szerinti 1.060.106 Ft összegű finanszírozási kiadásból

a) a működési célú finanszírozási kiadást 1.060.106 Ft

b) a felhalmozási célú finanszírozási kiadást 0 Ft

összegben állapítja meg.

3. Az önkormányzat bevételei és kiadásai

3. § (1) Az önkormányzat költségvetési mérlegét, költségvetési egyenleg összegét működési bevételek és működési kiadások egyenlege és a felhalmozási bevételek és felhalmozási kiadások egyenlege szerinti bontásban az 1. melléklet tartalmazza.

(2) Az önkormányzat költségvetési és finanszírozási bevételeit kiemelt előirányzatok szerinti bontásban a 2. melléklet tartalmazza.

(3) Az önkormányzat költségvetési és finanszírozási bevételeit, kiemelt előirányzatok, kötelező és önként vállalt önkormányzati feladatok, valamint államigazgatási feladatok szerinti bontásban e rendelet 3. melléklete tartalmazza.

(4) Az önkormányzatot megillető állami támogatások részletezését a 4. melléklet tartalmazza.

(5) Az önkormányzat költségvetési és finanszírozási kiadásait kiemelt előirányzatok szerinti bontásban az 5. melléklet tartalmazza.

(6) Az önkormányzat költségvetési és finanszírozási kiadásait kiemelt előirányzatok, kötelező és önként vállalt önkormányzati feladatok, valamint államigazgatási feladatok szerinti bontásban e rendelet 6. melléklete tartalmazza.

(7) A képviselő-testület az önkormányzat működési költségvetési kiadásainak kormányzati funkciók szerinti részletezését a 7. melléklet szerint állapítja meg.

(8) A képviselő-testület a beruházási kiadásokat célonként a 8. melléklet szerint állapítja meg.

(9) A képviselő-testület a felújítási kiadásokat célonként a 9. melléklet szerint állapítja meg.

(10) A képviselő-testület az önkormányzatnál foglalkoztatottak, valamint a közfoglalkoztatottak éves létszám-előirányzatát a 10. melléklet szerint hagyja jóvá.

(11) Az önkormányzat adósságot keletkeztető ügyleteiből, az önkormányzati garanciákból és kezességvállalásaiból fennálló kötelezettségei és saját bevételei arányának bemutatását a 11. melléklet tartalmazza.

4. A bevételek és kiadások közötti egyensúly megteremtéséhez szükséges intézkedések, a hitelműveletekkel kapcsolatos hatáskörök, hitelállomány és adósságot keletkeztető ügyletek bemutatása

4. § (1) Az önkormányzat olyan fejlesztési célt nem tervez, amelyeknek megvalósításához a Gst. tv. 3. § (1) bekezdése szerinti adósságot keletkeztető ügylet megkötése válik szükségessé.

(2) A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert arra, hogy hárommillió forint összeghatárig értékpapírt értékesítsen, amelyről a képviselő-testületet a soron következő ülésén tájékoztatni köteles.

5. A bevételi többlet kezelése

5. § (1) Képviselő-testület a gazdálkodás során év közben keletkezett bevételi többletet értékpapír vásárlás, illetve pénzintézeti betételhelyezés útján hasznosítja.

(2) A képviselő-testület az (1) bekezdés szerinti hasznosítással kapcsolatos szerződések illetve pénzügyi műveletek lebonyolítását ötmillió forint összeghatárig a polgármester hatáskörébe utalja. A polgármester a megtett intézkedésekről a következő képviselő-testületi ülésen tájékoztatást ad.

(3) A (2) bekezdésben meghatározott összeget meghaladó bevételi többlet felhasználásáról a képviselő-testület annak felmerülését követő testületi ülésén, esetenként dönt.

6. Általános és céltartalék

6. § (1) A Képviselő-testület az önkormányzat 2023. évi

a) általános tartalékát 50.000 Ft

b) céltartalékát 50.000 Ft

összegben állapítja meg.

(2) Az (1) bekezdés a) pontja szerinti általános tartalék felhasználásáról a képviselő-testület az erre vonatkozó igény felmerülésekor egyedi határozattal dönt.

(3) Az (1) bekezdés b) pontja szerinti céltartalék pályázati önerőhöz használható fel.

7. Több éves kihatással járó feladatok

7. § A képviselő-testület többéves kihatással járó feladatot nem tervez.

8. Előirányzat felhasználási ütemterv

8. § A költségvetés bevételi és kiadási előirányzat-felhasználási ütemtervét havi bontásban a 12. melléklet tartalmazza.

9. A költségvetés végrehajtásának szabályai

9. § (1) A képviselő-testület a jóváhagyott kiadási előirányzatok közötti és a céltartalék terhére történő átcsoportosítás jogát a Polgármesterre ruházza át maximum ötszázezer forint összeghatárig.

(2) Az átruházott hatáskörben történt átcsoportosításokról az érdekeltek negyedévente, a negyedévet követő első Képviselő-testületi ülésen kötelesek beszámolni. A költségvetési rendelet módosítására a polgármester ezzel egyidejűleg javaslatot tesz.

(3) A jóváhagyott költségvetésen, testületi vagy polgármesteri döntésen alapuló előirányzatokról, előirányzat módosításokról az intézmények intézményi kiadási és bevételei főcsoportokra szóló kiértesítését a hivatal végzi.

(4) Az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető elemi csapás következményeinek az elhárítása érdekében (veszélyhelyzetben) a polgármester az önkormányzat költségvetése körében átmeneti – az államháztartásról szóló törvény rendelkezéseitől eltérő – intézkedést hozhat, amelyről a képviselő-testület legközelebbi ülésén be kell számolnia.

(5) Az (4) bekezdésben meghatározott jogkörben a polgármester az előirányzatok között átcsoportosítást hajthat végre, egyes kiadási előirányzatok teljesítését felfüggesztheti, a költségvetési rendeletben nem szereplő kiadásokat is teljesítheti az államháztartásról szóló törvény szerint.

10. § (1) Az év közbeni központi pótelőirányzatok felosztásáról - ha az érdemi döntést igényel - a képviselő-testület dönt a polgármester előterjesztésére a költségvetési rendelet egyidejű módosításával.

(2) A Képviselő-testület a közalkalmazotti illetmények megállapításánál csak a törvény által kötelezően előírt átsorolások, illetve a képviselő-testület által engedélyezett illetményemelések, illetve kedvezmények többletköltségeire biztosít fedezetet.

10. Az előirányzat-módosítás szabályai

11. § (1) Az önkormányzat bevételi és kiadási előirányzatai év közben megváltoztathatók az előirányzat módosításával.

(2) Az előirányzatok megváltoztatása történhet:

a) Dologi, működési célú pénzeszköz átadási és ellátottak juttatásai kiadási főcsoportjai közötti előirányzat-változtatással

b) Felhalmozási célú átadások, felújítási és felhalmozási kiadások közötti előirányzat módosítással

c) Működési és felhalmozási jellegű kiadások közötti előirányzat módosítással, illetve a működési és felhalmozási célú támogatások felügyeleti engedéllyel történő megváltoztatásával a Képviselő-testületi rendelet jóváhagyása után, amely átcsoportosítás a működési hiányt hátrányosan nem befolyásolhatja, ebből eredően a gazdálkodásban zavart nem okozhat

d) Kiadási főcsoportokon belül az egyes részelőirányzatok között, az előirányzatok megváltoztatásával

e) Bevételi előirányzatokon belül az egyes részelőirányzatok – az önkormányzati támogatás és ezen belül a működési és felhalmozási célú támogatás, továbbá az élelmezéssel összefüggő bevételek kivételével – megváltoztatásával.

11. Önkormányzati támogatások

12. § (1) A tízezer forintot meghaladó összegű támogatások átadása előtt a támogatás címzettjével megállapodást kell kötni és a támogatás évének december 15. napjával a támogatásról a megállapodás szerint el kell számolni.

(2) Az (1) bekezdés szerinti támogatások odaítélésének részletes feltételeiről és az elszámolás módjáról külön önkormányzati rendelet rendelkezik.

(3) E rendelet 7. mellékletében előirányzott támogatások külön képviselő-testületi jóváhagyás nélkül, félévente, egyenlő részletekben kifizethetők.

13. § Az önkormányzat által nyújtott közvetett támogatásokat tartalmazó kimutatást e rendelet 13. melléklete tartalmazza.

12. Pótköltségvetés, költségvetés módosítása

14. § (1) A költségvetés várható egyenlegének a költségvetési kiadási főösszegének 20 %-át meghaladó mértékű eltérése esetén a költségvetési rendeletet módosítani kell.

(2) A költségvetés várható egyenlegének a költségvetés kiadási főösszegének 50 %-át meghaladó mértékű eltérése esetén pótköltségvetési rendeletet kell elfogadni. A pótköltségvetési rendeletnek újból meg kell állapítania a költségvetési rendeletnek az előirányzatok meghatározására vonatkozó rendelkezéseit.

13. Európai Uniós támogatások igénybevétele

15. § Az önkormányzat 2023. évben 48.126.553 Ft összegű Európai Unió által finanszírozott támogatási bevételt irányoz elő.

14. Záró és egyéb rendelkezések

16. § A Képviselő-testület a polgármesternek e rendelet elfogadásáig az átmeneti időszakban tett intézkedéseiről - bevételek beszedéséről, az előző évi kiadási előirányzatokon belül a kiadások arányos teljesítéséről - szóló beszámolóját elfogadja. Az átmeneti időszakban beszedett bevételek és teljesített kiadások e rendeletbe beépítésre kerültek.

17. § Ez a rendelet a kihirdetését követő harmadik napon lép hatályba.

1. melléklet a 2/2023. (II. 14.) önkormányzati rendelethez

Az önkormányzat költségvetési egyenlege, költségvetési mérlege

A

B

C

D

E

F

sor-szám

BEVÉTELEK

eredeti ei.

sor-szám

KIADÁSOK

eredeti ei.

1.

Működési költségvetési bevételek

41 013 767

2.

Működési költségvetési kiadások

40 396 619

1.1

Önkormányzatok működési támogatásai

26 502 651

2.1

Személyi juttatások

17 653 846

1.2

Működési célú támogatások áht-n belülről

1 089 181

2.2

Munkaadókat terhelő járulékok és szoc.hj.adó

2 352 588

1.3

Közhatalmi bevételek

9 218 400

2.3

Dologi kiadások

12 621 242

1.4

Működési bevételek

3 963 535

2.4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

2 146 000

1.5

Működési célú átvett pénzeszközök

240 000

2.5

Egyéb működési célú kiadások

5 622 943

3.

Működési költségvetési egyenleg (1.- 2.)

617 148

4.

Költségvetési működési hiány belső finanszírozása

0

7.

Költségvetési működési többlet felhasználása

617 148

4.1

Előző évi költségvetési maradvány igénybevétele

7.1

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

4.2

Forgatási célú belföldi értékpapír beváltása, értékesítése

7.2

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

617 148

5.

Költségvetési működési hiány külső finanszírozása

0

5.1

Likvidítási célú hitelek, kölcsönök felvétele

6.

Forgatási célú belföldi értékpapír beváltása, értékesítése

442 958

8.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

442 958

9.

Működési finanszírozási bevételek (4.+ 5.+6.)

442 958

10.

Működési finanszírozási kiadások (7.+8.)

1 060 106

11.

MŰKÖDÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN (1.+9.)

41 456 725

12.

MŰKÖDÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (2.+10)

41 456 725

13.

Felhalmozási költségvetési bevételek

48 126 553

14.

Felhalmozási költségvetési kiadások

157 585 853

13.1

Felhalmozási célú támogatások áht-n belülről

48 126 553

14.1

Beruházások

47 421 150

13.2

Felhalmozási bevételek

14.2

Felújítások

110 164 703

13.3

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

14.3

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

15.

Felhalmozási költségvetési egyenleg (13.- 14.)

-109 459 300

16.

Költségvetési felhalmozási hiány belső finanszírozása

109 459 300

18.

Költségvetési felhalmozási többlet felhasználása

0

16.1

Előző évi költségvetési maradvány igénybevétele

18.1

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

16.2

Forgatási célú belföldi értékpapír beváltása, értékesítése

109 459 300

17.

Költségvetési felhalmozási hiány külső finanszírozása

0

17.1

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

19.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

20.

Felhalmozási finanszírozási bevételek (16.+17.)

109 459 300

21.

Felhalmozási finanszírozási kiadások (18.+19.)

0

22.

FELHALMOZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN (11.+20.)

157 585 853

23.

FELHALMOZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (12.+21.)

157 585 853

24.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN (9.+22.)

199 042 578

25.

KIADÁSOK ÖSSZESEN (10.+23.)

199 042 578

2. melléklet a 2/2023. (II. 14.) önkormányzati rendelethez

Bevételek

1.

Működési költségvetési bevételek

A

B

C

D

E

sor-szám

Kiemelt előirányzat

Rovat megnevezése

eredeti előirányzat

1.

1

Önkormányzatok működési támogatásai

26 502 651

2.

1.1

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

15 675 303

3.

1.2

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

4.

1.3

Települési önkormányzatok egyes szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

8 479 300

5.

1.4

Települési önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

78 048

6.

1.5

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

2 270 000

7.

1.6

Működési célú központosított előirányzatok

8.

1.7

Helyi önkormányzatok kiegészítő támogatásai

0

9.

2

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

1 089 181

10.

2.1

Elvonások és befizetések bevételei

11.

2.2

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések áht-n belülről

12.

2.3

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése áht-n belülről

385 601

13.

2.4

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele áht-n belülről

14.

2.5

Egyéb működési célú támogatások bevételei áht-n belülről

703 580

15.

2.5.1

központi kezelésű előirányzattól

0

16.

2.5.2

egyéb fejezeti kezelésű előirányzattól

0

17.

2.5.3

társadalombiztosítás pénzügyi alapjaitól

18.

2.5.4

elkülönített állami pénzalapoktól

353 580

19.

2.5.5

helyi önkormányzatok és költségvetési szerveiktől

350 000

20.

3

Közhatalmi bevételek

9 218 400

21.

3.1

Jövedelemadók

73 500

22.

3.1.1

Magánszemélyek jövedelemadói

73 500

23.

3.1.1.1

-termőföld bérbeadásból származó jöv.adó

73 500

24.

3.1.2

Társaságok jövedelemadói

25.

3.2

Szociális hj.adó és járulékok

26.

3.3

Bérhez és foglalkoztatáshoz kapcs.adók

27.

3.4

Vagyoni típusú adók

1 954 000

28.

3.4.1

magánszemélyek kommunális adója

1 954 000

29.

3.5

Termékek és szolgáltatások adói

7 123 400

30.

3.5.1

Értékesítési és forgalmi adók

7 123 400

31.

3.5.1.1

-iparűzési adó

7 123 400

32.

3.5.2

Fogyasztási adók

33.

3.5.3

Pénzügyi monopóliumok nyereségét terhelő adók

34.

3.5.4

Gépjárműadó

0

35.

3.5.5

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

36.

3.6

Egyéb közhatalmi bevételek

67 500

37.

3.6.1

igazgatási szolgáltatási díj

38.

3.6.2

bírság

0

39.

3.6.3

késedelmi pótlék

67 500

40.

4

Működési bevételek

3 963 535

41.

4.1

Áru- és készletértékesítés ellenértéke

42.

4.2

Szolgáltatások ellenértéke

1 429 718

43.

4.2.1

Bérleti díj

1 379 718

44.

4.2.2

Egyéb szolgáltatások ellenértéke

50 000

45.

4.3

Közvetített szolgáltatások értéke

46.

4.4

Tulajdonosi bevételek

2 533 817

47.

4.4.1

önk-i vagyon üzemeltetéséből, koncesszióból származó bevétel

2 533 817

48.

4.5

Ellátási díjak

49.

4.6

Kiszámlázott áfa

0

50.

4.7

Áfa visszatérítése

51.

4.8

Kamatbevételek

52.

4.9

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

53.

4.10

Egyéb működési bevételek

0

54.

5

Működési célú átvett pénzeszközök

240 000

55.

5.1

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések áht-n kívülről

56.

5.2

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése áht-n kívülről

240 000

57.

5.3

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

58.

6

Működési költségvetési bevételek összesen

41 013 767

2.

felhalmozási költségvetési bevételek

A

B

C

D

E

sor-szám

eredeti előirányzat

1.

1

Felhalmozási célú támogatások áht-n belülről

48 126 553

2.

1.1

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

3.

1.2

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések áht-n belülről

4.

1.3

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése áht-n belülről

0

5.

1.4

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele áht-n belülről

6.

1.5

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei áht-n belülről

48 126 553

7.

1.5.1

fejezeti kezelésű előirányzatok EU-s programok és azok hazai társfinanszírozása

48 126 553

8.

1.5.2

központi kezelésű előirányzattól

9.

2

Felhalmozási bevételek

0

10.

2.1

Immateriális javak értékesítése

11.

2.2

Ingatlanok értékesítése

12.

2.3

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

13.

2.4

Részesedések értékesítése

14.

2.5

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

15.

3

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

16.

3.1

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések áht-n kívülről

17.

3.2

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése áht-n kívülről

18.

3.3

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök

19.

4

felhalmozási költségvetési bevételek összesen:

48 126 553

3.

Költségvetési bevételek összesen

89 140 320

4.

Finanszírozási bevételek

A

B

C

D

E

sor-szám

eredeti előirányzat

1.

1

Hitel-, kölcsönfelvétel áht-n kívülről

0

2.

1.1

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

3.

1.2

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele (felhalmozási célú)

4.

2

Belföldi értékpapírok bevételei

109 902 258

5.

2.1

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése (működési célú)

442 958

6.

2.2

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése (felhalmozási célú)

109 459 300

7.

3

Maradvány igénybevétele

8.

4

Finanszírozási bevételek összesen

109 902 258

5.

Önkormányzati bevételek összesen:

199 042 578

3. melléklet a 2/2023. (II. 14.) önkormányzati rendelethez

AZ ÖNKORMÁNYZAT BEVÉTELEI FELADAT SZERINTI BONTÁSBAN

1.

Működési költségvetési bevételek feladat szerinti bontásban

A

B

C

D

E

F

G

sor-szám

Kiemelt előirányzat

Rovat megnevezése

eredeti előirányzat

Önkormányzati

Államigazgatási feladatok

kötelező feladatok

önként vállalt feladatok

1.

1

Önkormányzatok működési támogatásai

26 502 651

0

0

2.

1.1

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

15 675 303

3.

1.2

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

4.

1.3

Települési önkormányzatok egyes szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

8 479 300

5.

1.4

Települési önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

78 048

6.

1.5

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

2 270 000

7.

1.6

Működési célú központosított előirányzatok

8.

1.7

Helyi önkormányzatok kiegészítő támogatásai

9.

2

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

1 089 181

0

0

10.

2.1

Elvonások és befizetések bevételei

11.

2.2

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések áht-n belülről

12.

2.3

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése áht-n belülről

385 601

13.

2.4

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele áht-n belülről

14.

2.5

Egyéb működési célú támogatások bevételei áht-n belülről

703 580

0

0

15.

2.5.1

központi kezelésű előirányzattól

16.

2.5.2

egyéb fejezeti kezelésű előirányzattól

17.

2.5.3

társadalombiztosítás pénzügyi alapjaitól

18.

2.5.4

elkülönített állami pénzalapoktól

353 580

19.

2.5.5

helyi önkormányzatok és költségvetési szerveiktől

350 000

20.

3

Közhatalmi bevételek

0

0

9 218 400

21.

3.1

Jövedelemadók

0

0

73 500

22.

3.1.1

Magánszemélyek jövedelemadói

0

0

73 500

23.

3.1.1.1

-termőföld bérbeadásból származó jöv.adó

73 500

24.

3.1.2

Társaságok jövedelemadói

25.

3.2

Szociális hj.adó és járulékok

26.

3.3

Bérhez és foglalkoztatáshoz kapcs.adók

27.

3.4

Vagyoni típusú adók

0

0

1 954 000

28.

3.4.1

magánszemélyek kommunális adója

1 954 000

29.

3.5

Termékek és szolgáltatások adói

0

0

7 123 400

30.

3.5.1

Értékesítési és forgalmi adók

0

0

7 123 400

31.

3.5.1.1

-iparűzési adó

7 123 400

32.

3.5.2

Fogyasztási adók

33.

3.5.3

Pénzügyi monopóliumok nyereségét terhelő adók

34.

3.5.4

Gépjárműadó

35.

3.5.5

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

36.

3.6

Egyéb közhatalmi bevételek

0

0

67 500

37.

3.6.1

igazgatási szolgáltatási díj

38.

3.6.2

bírság

39.

3.6.3

késedelmi pótlék

67 500

40.

4

Működési bevételek

3 963 535

0

0

41.

4.1

Áru- és készletértékesítés ellenértéke

42.

4.2

Szolgáltatások ellenértéke

1 429 718

0

0

43.

4.2.1

Bérleti díj

1 379 718

44.

4.2.2

Egyéb szolgáltatások ellenértéke

50 000

45.

4.3

Közvetített szolgáltatások értéke

46.

4.4

Tulajdonosi bevételek

2 533 817

0

0

47.

4.4.1

önk-i vagyon üzemeltetéséből, koncesszióból származó bevétel

2 533 817

48.

4.5

Ellátási díjak

49.

4.6

Kiszámlázott áfa

50.

4.7

Áfa visszatérítése

51.

4.8

Kamatbevételek

52.

4.9

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

53.

4.10

Egyéb működési bevételek

54.

5

Működési célú átvett pénzeszközök

0

240 000

0

55.

5.1

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések áht-n kívülről

56.

5.2

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése áht-n kívülről

240 000

57.

5.3

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

58.

6

Működési költségvetési bevételek összesen

31 555 367

240 000

9 218 400

2.

felhalmozási költségvetési bevételek feladat szerinti bontásban

A

B

C

D

E

F

G

sor-szám

Kiemelt előirányzat

Rovat megnevezése

eredeti előirányzat

Önkormányzati

Államigazgatási feladatok

kötelező feladatok

önként vállalt feladatok

1.

1

Felhalmozási célú támogatások áht-n belülről

0

48 126 553

0

2.

1.1

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

3.

1.2

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések áht-n belülről

4.

1.3

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése áht-n belülről

5.

1.4

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele áht-n belülről

6.

1.5

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei áht-n belülről

0

48 126 553

0

7.

1.5.1.

fejezeti kezelésű előirányzatok EU-s programok és azok hazai társfinanszírozása

48 126 553

8.

1.5.2

központi kezelésű előirányzattól

0

9.

2

Felhalmozási bevételek

0

0

0

10.

2.1

Immateriális javak értékesítése

11.

2.2

Ingatlanok értékesítése

12.

2.3

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

13.

2.4

Részesedések értékesítése

14.

2.5

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

15.

3

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

16.

3.1

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések áht-n kívülről

17.

3.2

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése áht-n kívülről

18.

3.3

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök

19.

4

felhalmozási költségvetési bevételek összesen:

0

48 126 553

0

3.

Költségvetési bevételek összesen

31 555 367

48 366 553

9 218 400

4.

Finanszírozási bevételek feladat szerinti bontásban

A

B

C

D

E

F

G

sor-szám

Rovat megnevezése

eredeti előirányzat

Önkormányzati

Államigazgatási feladatok

kötelező feladatok

önként vállalt feladatok

1.

1

Hitel-, kölcsönfelvétel áht-n kívülről

0

0

0

2.

1.1

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

3.

1.2

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele (felhalmozási célú)

4.

2

Belföldi értékpapírok bevételei

442 958

109 459 300

5.

2.1

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése (működési célú)

442 958

6.

2.2

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése (felhalmozási célú)

109 459 300

7.

3

Maradvány igénybevétele

8.

4

Finanszírozási bevételek összesen

442 958

109 459 300

0

5.

Önkormányzati bevételek összesen:

31 998 325

157 825 853

9 218 400

4. melléklet a 2/2023. (II. 14.) önkormányzati rendelethez

Állami támogatások

A

B

C

S.sz.

Támogatás jogcíme

összeg

1.

Településüzemeltetés - zöldterület-gazdálkodás támogatása

1 911 000

2.

Településüzemeltetés - közvilágítás támogatása

1 541 000

3.

Településüzemeltetés - köztemető támogatása

1 700 000

4.

Településüzemeltetés - közutak támogatása

0

5.

Egyéb önkormányzati feladatok támogatása

6 600 000

6.

Lakott külterülettel kapcsolatos feladatok támogatása

7 650

7.

Polgármesteri illetményhez és költségtérítéshez nyújtott támogatás

3 915 653

8.

Közvilágítás kiegészítő támogatása

0

9.

A települési önkormányzatok működésének általános támogatása (1+…+8)

15 675 303

10.

A települési önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak egyéb támogatása

3 337 000

11.

Falugondnoki vagy tanyagondnoki szolgáltatás

5 142 300

12.

A települési önkormányzatok egyes szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása (10+11)

8 479 300

13.

Szünidei étkeztetés támogatása

78 048

14.

A települési önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

78 048

15.

Települési önkormányzatok egyes kulturális feladatainak támogatása

2 270 000

16.

A települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása (13)

2 270 000

17.

Állami támogatások összesen(9+12+14+25+26))

26 502 651

5. melléklet a 2/2023. (II. 14.) önkormányzati rendelethez

Az önkormányzat kiadásai

1.

Működési költségvetési kiadások

A

B

C

D

E

sor-szám

Kiemelt előirányzat

Rovat megnevezése

eredeti ei.

1.

1

Személyi juttatások

17 653 846

2.

2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hj. adó

2 352 588

3.

3

Dologi kiadások

12 621 242

4.

4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

2 146 000

5.

5

Egyéb működési célú kiadások

5 622 943

6.

5.1

Nemzetközi kötelezettségek

7.

5.2

Elvonások és befizetések

8.

5.3

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés áht-n belülre

9.

5.4

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása áht-n belülre

10.

5.5

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése áht-n belülre

11.

5.6

Egyéb működési célú támogatások áht-n belülre

5 082 968

12.

5.6.1

helyi önkormányzatok és költségvetési szerveiknek

4 770 055

13.

5.6.2

társulások és költségvetési szerveiknek

312 913

15.

5.7

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés áht-n kívülre

16.

5.8

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása áht-n kívülre

17.

5.9

Árkiegészítések, ártámogatások

18.

5.10

Kamattámogatások

19.

5.11

Egyéb működési célú támogatások áht-n kívülre

439 975

20.

5.11.1

egyéb civil szervezeteknek

439 975

21.

5.11.2

háztartásoknak

22.

5.12

Tartalékok

100 000

23.

6

Működési költségvetési kiadások összesen

40 396 619

2.

Felhalmozási költségvetési kiadások

A

B

C

D

E

sor-szám

Kiemelt előirányzat

Rovat megnevezése

eredeti ei.

1.

1

Beruházások

47 421 150

2.

2

Felújítások

110 164 703

3.

3

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

4.

3.1

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés áht-n belülre

5.

3.2

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása áht-n belülre

6.

3.3

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése áht-n belülre

7.

3.4

Egyéb felhalmozási célú támogatások áht-n belülre

0

8.

3.5

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés áht-n kívülre

9.

3.6

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása áht-n kívülre

10.

3.7

Lakástámogatás

11.

3.8

Egyéb felhalmozási célú támogatások áht-n kívülre

12.

4

Felhalmozási költségvetési kiadások összesen

157 585 853

3. KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

197 982 472

4.

Finanszírozási kiadások

A

B

C

D

E

sor-szám

Kiemelt előirányzat

Rovat megnevezése

eredeti ei.

1.

1

Hitel-, kölcsöntörlesztés áht-n kívülre

2.

2

Belföldi értékpapírok kiadásai

0

3.

2.1

Forgatási célú beflöldi értékpapírok vásárlása (működési célú)

4.

2.2

Forgatási célú beflöldi értékpapírok vásárlása (működési célú)

5.

3

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

1 060 106

6.

4

Finanszírozási kiadások összesen

1 060 106

5.

Önkormányzati kiadások összesen:

199 042 578

6. melléklet a 2/2023. (II. 14.) önkormányzati rendelethez

AZ ÖNKORMÁNYZAT KIADÁSAI FELADAT SZERINTI BONTÁSBAN

1.

Működési költségvetési kiadások feladat szerinti bontásban

A

B

C

D

E

F

G

sor-szám

Kiemelt előirányzat

Rovat megnevezése

eredeti előirányzat

Önkormányzati

Államigazgatási feladatok

kötelező feladatok

önként vállalt feladatok

1.

1

Személyi juttatások

17 653 846

2.

2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hj. adó

2 352 588

3.

3

Dologi kiadások

12 621 242

4.

4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

2 146 000

0

5.

5

Egyéb működési célú kiadások

5 312 943

310 000

0

6.

5.1

Nemzetközi kötelezettségek

7.

5.2

Elvonások és befizetések

8.

5.3

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés áht-n belülre

9.

5.4

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása áht-n belülre

10.

5.5

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése áht-n belülre

11.

5.6

Egyéb működési célú támogatások áht-n belülre

5 082 968

0

0

12.

5.6.1

helyi önkormányzatok és költségvetési szerveiknek

4 770 055

13.

5.6.2

társulások és költségvetési szerveiknek

312 913

15.

5.7

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés áht-n kívülre

16.

5.8

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása áht-n kívülre

17.

5.9

Árkiegészítések, ártámogatások

18.

5.10

Kamattámogatások

19.

5.11

Egyéb működési célú támogatások áht-n kívülre

129 975

310 000

0

20.

5.11.1

egyéb civil szervezeteknek

129 975

310 000

21.

5.11.2

háztartásoknak

22.

5.12

Tartalékok

100 000

23.

6

Működési költségvetési kiadások összesen

40 086 619

310 000

0

2.

Felhalmozási költségvetési kiadások feladat szerinti bontásban

A

B

C

D

E

F

G

sor-szám

Kiemelt előirányzat

Rovat megnevezése

eredeti előirányzat

Önkormányzati

Államigazgatási feladatok

kötelező feladatok

önként vállalt
feladatok

1.

1

Beruházások

47 421 150

2.

2

Felújítások

110 164 703

3.

3

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

0

4.

3.1

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés áht-n belülre

5.

3.2

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása áht-n belülre

6.

3.3

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése áht-n belülre

7.

3.4

Egyéb felhalmozási célú támogatások áht-n belülre

8.

3.5

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés áht-n kívülre

9.

3.6

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása áht-n kívülre

10.

3.7

Lakástámogatás

11.

3.8

Egyéb felhalmozási célú támogatások áht-n kívülre

12.

4

Felhalmozási költségvetési kiadások összesen

0

157 585 853

0

3. KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

40 086 619

157 895 853

0

4.

Finanszírozási kiadások feladat szerinti bontásban

A

B

C

D

E

F

G

sor-szám

Rovat megnevezése

eredeti előirányzat

Önkormányzati

Államigazgatási feladatok

kötelező feladatok

önként vállalt feladatok

1.

1

Hitel-, kölcsöntörlesztés áht-n kívülre

2.

2

Belföldi értékpapírok kiadásai

0

0

3.

2.1

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása (működési célú)

4.

2.2

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása (felhalmozási célú)

5.

3

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

1 060 106

6.

4

Finanszírozási kiadások összesen

1 060 106

0

0

5.

Önkormányzati kiadások összesen:

41 146 725

157 895 853

0

7. melléklet a 2/2023. (II. 14.) önkormányzati rendelethez

Működési kiadások kormányzati funkciós részletezéssel

Megnevezés

eredeti ei.

I/1. Önkormányzati feladatok

011130 Önkormányzatok és önkormányzati hivatalok jogalkotó és általános igazgatási tevékenysége

Polgármester illetménye

7 800 000

Alpolgármester tiszteletdíja

780 000

Képviselők tisztelet díja

1 260 000

Cafeteria polgármester

156 250

Folyószámla költségtérítés polgármester

12 000

Választott tisztségviselők juttatásai összesen:

10 008 250

Személyi juttatás összesen:

10 008 250

Szociális hozzájárulási adó

1 297 759

Kifizetői adó

38 514

Járulékok összesen:

1 336 273

Irodaszer, nyomtatvány

5 000

Hajtó- és kenőanyag

250 000

Egyéb készletbeszerzés

40 000

Üzemeltetési anyagok beszerzése összesen:

295 000

Internetdíj

65 000

Szoftverüzemeltetési díj

30 000

Domain név fenntaráts

20 000

Informatikai biztonsági felügyelet

54 000

Informatikai szolgáltatások igénybevétele összesen:

169 000

Telefondíj

69 564

Egyéb kommunikációs szolgáltatások összesen:

69 564

Áramdíj

2 000

Gázdíj

2 076 000

Vízdíj, csatornadíj

16 400

Közüzemi djíak összesen:

2 094 400

Telefon modem bérleti díja

10 000

Bérleti- és lízingdíjak összesen:

10 000

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatás

60 000

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások összesen:

60 000

Munka- és tűzvédelmi szolgáltatás

100 000

Továbbképzés, oktatás

50 000

Más egyéb szolgáltatások (közjegyzői díj, tulajdoni lap)

30 000

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások összesen:

180 000

Pályázatfigyelés

85 000

Bank ktg.

700 000

Biztosítás (Suzuki)

170 000

Hulladékszállítás

11 000

Egyéb szolgáltatások összesen:

966 000

Belföldi kiküldetés

1 287 000

Kiküldetések kiadásai összesen:

1 287 000

ÁFA

799 002

Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó összesen:

799 002

Más egyéb dologi kiadások (parkolás, koszorú)

50 000

Egyéb dologi kiadások összesen:

50 000

Dologi kiadások összesen:

5 979 966

Kormányzati funkció összesen:

17 324 489

013320 Köztemető fenntartás és működtetés

Megbízási díj (temetőgondnok)

180 000

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban foglakoztatott juttatása

180 000

Személyi juttatás összesen:

180 000

Szociális hozzájárulási adó

21 060

Járulékok összesen:

21 060

Hajtó- és kenőanyag

180 000

Egyéb készletbeszerzés

20 000

Üzemeltetési anyagok beszerzése összesen:

200 000

Áramdíj

5 000

Vízdíj

1 000

Közüzemi díjak összesen:

6 000

Javítás, karbantartás

400 000

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások összesen:

400 000

Hulladékszállítás

60 000

Egyéb szolgálttás

60 000

ÁFA

179 820

Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó összesen:

179 820

Más egyéb dologi kiadás

0

Egyéb dologi kiadások összesen:

0

Dologi kiadás összesen:

845 820

Kormányzati funkció összesen:

1 046 880

Bevétel: köztemető fennt.kapcs. feladatok tám.

1 700 000

018030 Támogatási célú finanszírozási műveletek

Fogászati ügyelet működési hozzájárulás

45 192

Háziorvosi ügyelet működési hozzájárulás

515 296

Óvoda működtetési hozzájárulás 2022. év

569 680

Hivatali működési hozzájárulás

3 524 507

Vagyonbiztorsításra átadott M.atádnak

115 380

Egyéb működési célú támogatások (helyi önkorm-nak és ktgvetési szerveiknek) összesen:

4 770 055

Család- és gyermekjóléti szolg.működési hozzájárulás

0

Szociális étkeztetés működési hozzájárulás

29 464

Szociális Társulás társulási költsgé hozzájárulás

68 648

Belső ellenőrzési társulási tagdíj

184 276

Hulladékgazd.táruslási tagdíj

30 525

Egyéb működési célú támogatások (társulások és ktgvetési szerveikne)k összesen:

312 913

Kormányzati funkció összesen:

5 082 968

041233 Hosszabb időtartamú közfoglalkoztatás

Közfoglalkoztatottak bére

332 000

Törvény szerinti illetmények, munkabérek összesen:

332 000

Személyi juttatások összesen:

332 000

Szociális hozzájárulási adó

21 580

Járulékok összesen:

21 580

Kormányzati funkció összesen:

353 580

Bevétel: Egyéb műk. célú támogatás bevétele áht-n belülről (elkülönített állami pénzalaptól)

353 580

063020 Víztermelés, -kezelés, -ellátás

Kaposvölgyi Vízitársulat társulati egyéb támogatás

0

Egyéb műk.célú tám.áht-n kívülre (egyéb civil szerv.nek)

0

Kormányzati funkció összesen:

0

084060 Érdekképviseleti, szakszervezeti tevékenység támogatás

TÖOSZ tagdíj

13 975

Zselici Lámpások Vidékfejlesztési Egyesület tagdíj

116 000

Egyéb műk.célú tám.áht-n kívülre (egyéb civil szerv.nek)

129 975

Kormányzati funkció összesen:

129 975

045160 Közutak, hidak, alagutak üzemeltetése, fenntartása

Egyéb készletbeszerzés

0

Üzemeltetési anyagok beszerzése

0

Karbantartás, kisjavítás

0

Karbantaratási, kisjavítási szolgáltatások összesen:

0

Más egyéb szolgáltatások

0

Egyéb szolgáltatások összesen:

0

Áfa

0

Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó összesen:

0

Dologi kiadás összesen:

0

Kormányzati funkció összesen:

0

Bevétel: Közutak fenntartásának támogatása

0

064010 Közvilágítás

Áramdíj

875 000

Közüzemi díjak összesen:

875 000

Karbantartás, kisjavítás

160 300

Karbantaratási, kisjavítási szolgáltatások összesen:

160 300

ÁFA

279 500

Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó összesen:

279 500

Dologi kiadás összesen:

1 314 800

Kormányzati funkció összesen:

1 314 800

Bevétel: Közvilágítás fenntartásának támogatása

1 541 000

066010 Zöldterület kezelés

Hajtó és kenőanyag

500 000

Egyéb készletbeszerzés

50 000

Üzemeltetési anyagok beszerzése:

550 000

Karbantartás, kisjavítás

50 000

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások összesen:

50 000

ÁFA

162 000

Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó összesen:

162 000

Dologi kiadás összesen:

762 000

Kormányzati funkció összesen:

762 000

Bevétel: Zöldterület gazd. kapcs. feladatok ellátásának

1 541 000

támogatása (066010-066020 korm.funkció)

066020 Város-, községgazdálkodási egyéb szolgáltatások

Kommunális dolgozó bére

2 074 800

Törvény szerinti illetmények, munkabérek összesen:

2 074 800

Cafeteria

91 146

Béren kívüli juttatás összesen:

91 146

Folyószámla költségtérítés

7 000

Foglalkoztatottak egyéb személyi juttatásai összesen:

7 000

Személyi juttatás összesen:

2 172 946

Szociális hozzájárulási adó

282 483

Kifizetői adó

13 672

Járulékok összesen:

296 155

Vegyszer

20 000

Szakmai anyagok beszerzése össsesen:

20 000

Hajtó- és kenőanyag

100 000

Egyéb készletbeszerzés

50 000

Üzemeltetési anyagok beszerzése összesen:

150 000

Áramdíj (ivóvíz nyomásfokozó)

46 540

Közüzemi díjak összesen:

46 540

Karbantartás, kisjavítás

50 000

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások összesen:

50 000

Foglalkozás egészségügyi szolgáltatás

12 500

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások összesen:

12 500

Biztosítás

160 000

Egyéb szolgáltatások összesen:

160 000

Telefondíj

0

Egyéb kommunikációs szolgáltatás összesen:

0

ÁFA

71 966

Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó összesen:

71 966

Dologi kiadások összesen:

511 006

Kormányzati funkció összesen:

2 980 107

Bevétel: Zöldterület gazd. kapcs. feladatok ellátásának

1 541 000

támogatása (066010-066020 korm.funkció)

081030 Sportlétesítmények, edzőtáborok működtetése és fejlesztése

Egyéb üzemeltetési anyag

0

Üzemeltetési anyagok beszerzése összesen:

0

Áramdíj

16 500

Vízdíj, csatornadíj

1 000

Közüzemi díjak összesen:

17 500

Karbantartás kisjavítás

10 000

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások összesen:

10 000

ÁFA

7 425

Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó összesen:

7 425

Dologi kiadás összesen:

34 925

Kormányzati funkció összesen:

34 925

082091 Közművelődési-közösségi és társadalmi részvétel fejlesztése

Könyvtáros megbízási díj

360 000

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban fogl.juttatása

360 000

Személyi juttatások összesen:

360 000

Szocho

42 120

Járulékok összesen:

42 120

Egyéb készletbeszerzés

100 000

Üzemeltetési anyagok beszerzése összesen:

100 000

Internetdíj

57 624

Informatikai szolgáltatások igénybevétele összesen:

57 624

Áramdíj

74 700

Gázdíj

244 000

Vízdíj, csatornadíj

33 800

Közüzemi díjak összesen:

352 500

Karbantartás, kisjavítás

50 000

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások összesen:

50 000

Hulladékszállítás

17 000

Egyéb szolgáltatás (rendezvények fellépők díja)

600 000

Egyéb szolgáltatások összesen:

617 000

ÁFA

419 487

Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó összesen:

419 487

Más egyéb dologi kiadás (rendezvények alapanyagok, ital)

400 000

Egyéb dologi kiadások összesen:

400 000

Dologi kiadás összesen:

1 996 611

Kormányzati funkció összesen:

2 398 731

Bevétel: könyvtári, közművelődési feladatok támogatása

2 270 000

104037 Intézményen kívüli gyermekétkeztetés

Szünidei gyermekétkeztetés

61 455

Vásrolt élelmezés összesen:

61 455

Áfa

16 593

Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó összesen:

16 593

Dologi kiadás összesen:

78 048

Kormányzati funkció összesen:

78 048

Bevétel: szünidei étkeztetés támogatása

78 048

107055 Falugondnoki, tanyagondnoki szolgáltatás

Falugondnok bér

4 432 400

Törvény szerinti illetmények, munkabérek összesen:

4 432 400

Cafeteria

156 250

Béren kívüli juttatások összesen:

156 250

Folyószámla költségtérítés

12 000

Foglalkoztatottak egyéb személyi juttatásai összesen:

12 000

Személyi juttatások összesen:

4 600 650

Szociális hj. adó

604 528

Kifizetői adó

30 872

Járulékok összesen:

635 400

Irodaszer, nyomtatvány

20 000

Hajtó-, és kenőanyag

500 000

Munka- és védőruha

40 000

Egyéb készletbeszerzés

50 000

Üzemeltetési anyagok beszerzése összesen:

610 000

Telefondíj

42 000

Egyéb kommunikációs szolgáltatás összesen:

42 000

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatás

50 000

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások összesen:

50 000

Foglalkozás egészségügyi ellátás

12 500

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások összesen:

12 500

Biztosítási díjak

153 800

Falugondnoki busz mosás

25 000

Egyéb szolgáltatások összesen:

178 800

Áfa

194 766

Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó összesen:

194 766

Más egyéb dologi kiadás (parkolás, útdíj)

10 000

Egyéb dologi kiadások összesen:

10 000

Dologi kiadások összesen:

1 098 066

Kormányzati funkció összesen:

6 334 116

Bevétel: Falugondnoki, tanyagondnoki szolgáltatás támogatása

5 142 300

107060 Egyéb szociális pénzbeli és természetbeni ellátások, támogatások

Önkormányzati segélyek

2 146 000

Egyéb nem intézményi ellátások összesen:

2 146 000

Ellátottak pénzbeli juttatásai összesen:

2 146 000

Kormányzati funkció összesen:

2 146 000

Bevétel: Települési önkormányzatok szociális feladatainak egyéb támogatása

3 337 000

900070 Fejezeti és általános tartalék elszámolása

Általános tartalék

50 000

Céltartalék

50 000

Kormányzati funkció összesen:

100 000

KÖTELEZŐ FELADATOK MŰKÖDÉSI KIAD.ÖSSZ:

40 086 619

ebből

Személyi juttatás összesen

17 653 846

ezen belül:

törvény szerinti illetmények, munkabérek

6 839 200

béren kívüli juttatások

247 396

foglalkoztatottak egyéb személyi juttatásai

19 000

munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban foglalk. Juttatásai

540 000

választott tisztségviselők juttatásai

10 008 250

17 653 846

Járulékok összesen

2 352 588

ezen belül:

szociális hozzájárulási adó

2 269 530

kifizetői szja

83 058

2 352 588

Dologi kiadások összesen

12 621 242

ezen belül:

szakmai anyagok beszerzése

20 000

üzemeltetési anyagok beszerzése

1 905 000

informatikai szolgáltatások igénybevétele

226 624

egyéb kommunikációs szolgáltatások

111 564

közüzemi díjak

3 391 940

vásárolt élelmezés

61 455

bérleti- és lízingdíjak

10 000

karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

830 300

szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

205 000

egyéb szolgáltatások

1 981 800

kiküldetések kiadásai

1 287 000

működési célú előzetesen felszámított áfa

2 130 559

egyéb dologi kiadások

460 000

12 621 242

Egyéb működési célú támogatások helyi önk-nak

4 770 055

Egyéb működési célú támogatások társulásnak

312 913

Egyéb működési célú támogatás áht-n kívülre

129 975

Ellátottak pénzbeli juttatása

2 146 000

Általános tartalék

50 000

Céltartalék

50 000

40 086 619

TÁJÉKOZTATÓ ADATOK

KÖTELEZŐ FELADATOK BEVÉTELEI

Zölterület - gazdálkodás támogatása

1 911 000

Közvilágítás támogatása

1 541 000

Köztemető támogatása

1 700 000

Közutak támogatása

0

Egyéb önkormányzati feladatok támogatása

6 600 000

Lakott külterülettel kapcsolatos feladatok támogatása

7 650

Polgármesteri illetményhez és költségtérítéshez nyújtott támogatás

3 915 653

Települési önkormányzatok működésének általános támogatása

15 675 303

A települési önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak egyéb támogatása

3 337 000

Falugondnoki, tanyagondnoki szolgáltatás

5 142 300

Települési önkormányzatok egyes szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása összesen:

8 479 300

Szünidei étkeztetés támogatása

78 048

Települési önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatainak támogatása összesen:

78 048

Települési önkormányzatok egyes kulturális feladatainak támogatása

2 270 000

A települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatás összesen:

2 270 000

Állami támogatás összesen:

26 502 651

Önként vállalt önkormányzati feladatok

084031 Civil szervezetek működési támogatása

Civil szervezetek támogatására elkülönített keret

310 000

Egyéb műk.célú tám.áht-n kívülre (egyéb civil szerv.nek)

310 000

Kormányzati funkció összesen:

310 000

Önként vállalt önkormányzati feladatok összesen:

310 000

ÖNKÉNT VÁLLALT ÉS KÖTELEZŐ FELADATOK ÖSSZ.

40 396 619

8. melléklet a 2/2023. (II. 14.) önkormányzati rendelethez

az önkormányzat beruházási előirányzatai célonként

A

B

C

beruházási cél megnevezése

eredeti ei.

1.

Építés, eszközbeszerzés költségeTOP_PLUSZ Élhető település kialakítása pályázat

47 421 150

2.

ÖSSZESEN

47 421 150

9. melléklet a 2/2023. (II. 14.) önkormányzati rendelethez

az önkormányzat felújítási előirányzatai célonként

A

B

C

felújítási cél megnevezése

eredeti ei.

1.

059 hrsz. Külterületi út felújítása - VP6-7.2.1.1-21 pályázat

110 164 703

2.

ÖSSZESEN

110 164 703

10. melléklet a 2/2023. (II. 14.) önkormányzati rendelethez

Az önkormányzat engedélyezett létszáma

az önkormányzat engedélyezett létszáma

S.sz.

A

B

1.

Polgármester

1

2.

Falugondnok

1

3.

Kommunális dolgozó

1

4.

Összesen:

3

közfoglalkoztatottak létszáma

S.sz.

A

B

1.

közfoglalkoztatottak

1

2.

Összesen:

1

11. melléklet a 2/2023. (II. 14.) önkormányzati rendelethez

Az önkormányzat saját bevételei, valamint a Gst.8.§ (2) bek.alapján az adósságot keletkeztető ügyleteiből eredő fizetési kötelezettségek

SAJÁT BEVÉTELEK

2023

2024

2025

a helyi adóból és a települési adóból származó bevétel

9 150 900

9 150 900

9 150 900

az önkormányzati vagyon és az önkormányzatot megillető vagyoni értékű jog értékesítéséből és hasznosításából származó bevétel

1 379 718

1 379 718

1 379 718

az osztalék, a koncessziós díj és a hozambevétel

2 533 817

2 533 817

2 533 817

a tárgyi eszköz és az immateriális jószág, részvény, részesdés, vállalat értékesítéséből vagy privatizációból származó bevétel

bírság-, pótlék- és díjbevtéel

67 500

67 500

67 500

kezesség -, illetve garanciavállalással kapcsolatos megtérülés

ÖSSZES SAJÁT BEVÉTEL

13 131 935

13 131 935

13 131 935

SAJÁT BEVÉTEL 50 %-A

6 565 968

6 565 968

6 565 968

ADÓSSÁGOT KELETKEZTETŐ ÜGYLET

2023

2024

2025

hitel, kölcsön felvétele, átvállalása a folyósítás, átvállalás napjától a végtörlesztés napjáig, és annak aktuális tőketartozása

a Szt. szerinti hitelviszonyt megtestesítő értékpapír forgalomba hozatala a forgalomba hozatal napjától a beváltás napjáig, kamatozó értékpapír esetén annak névértéke, egyéb értékpapír esetén annak vételára

váltó kibocsátása a kibocsátás napjától a beváltás napjáig, és annak a váltóval kiváltott kötelezettséggel megegyező, kamatot nem tartalmazó értéke

a Szt. szerint pénzügyi lízing lízingbevevői félként történő megkötése a lízing futamideje alatt, és a lízingszerződésben kikötött tőkerész hátralévő összege

a visszavásárlási kötelezettség kikötésével megkötött adásvételi szerződés eladói félként történő megkötése a visszavásárlásig, és a kikötött visszavásárlási ár

a szerződésben kapott, legalább 365 nap időtartamú halasztott fizetés, részletfizetés, és a még ki nem fizetett ellenérték

hitelintézetek által, származékos műveletek különbözeteként az Államadósság Kezelő Központ Zrt.-nél elhelyezett fedezeti betétek, és azok összege

ÖSSZES ADÓSSÁGOT KELETKEZTETŐ ÜGYLET

0

0

0

12. melléklet a 2/2023. (II. 14.) önkormányzati rendelethez

Előirányzat - felhasználási terv

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

Megnevezés

január

február

március

április

május

június

július

augusztus

szeptember

október

november

december

összesen

1

Önkormányzatok működési támogatása

2 208 554

2 208 554

2 208 554

2 208 554

2 208 554

2 208 554

2 208 554

2 208 554

2 208 554

2 208 555

2 208 555

2 208 555

26 502 651

2

Működési célú támogatások áht-n belülről

90 765

90 765

90 765

90 765

90 765

90 765

90 765

90 765

90 765

90 765

90 765

90 766

1 089 181

3

Közhatalmi bevételek

768 200

768 200

768 200

768 200

768 200

768 200

768 200

768 200

768 200

768 200

768 200

768 200

9 218 400

4

Működési bevételek

330 294

330 294

330 294

330 294

330 294

330 295

330 295

330 295

330 295

330 295

330 295

330 295

3 963 535

5

Működési célú átvett pénzeszközök

20 000

20 000

20 000

20 000

20 000

20 000

20 000

20 000

20 000

20 000

20 000

20 000

240 000

6

Működési költségvetési bevételek összesen (1+2+3+4+5)

3 417 813

3 417 813

3 417 813

3 417 813

3 417 813

3 417 814

3 417 814

3 417 814

3 417 814

3 417 815

3 417 815

3 417 816

41 013 767

7

Felhalmozási célú támogatások áht-n belülről

48 126 553

48 126 553

8

Felhalmozási bevételek

0

9

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

10

Felhalmozási költségvetési bevételek összesen (7+8+9)

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

48 126 553

48 126 553

11

Költségvetési bevételek összesen (6+10)

3 417 813

3 417 813

3 417 813

3 417 813

3 417 813

3 417 814

3 417 814

3 417 814

3 417 814

3 417 815

3 417 815

51 544 369

89 140 320

12

Hitel-, kölcsönfelvétel áht-n kívülről

0

13

Belföldi értékpapírok bevételei

442 958

109 459 300

109 902 258

14

Finanszírozás bevételek összesen

442 958

0

109 459 300

0

0

0

0

0

0

0

0

0

109 902 258

15

BEVÉTELEK ÖSSZESEN (11+13)

3 860 771

3 417 813

112 877 113

3 417 813

3 417 813

3 417 814

3 417 814

3 417 814

3 417 814

3 417 815

3 417 815

51 544 369

199 042 578

16

Személyi juttatások

1 471 153

1 471 153

1 471 154

1 471 154

1 471 154

1 471 154

1 471 154

1 471 154

1 471 154

1 471 154

1 471 154

1 471 154

17 653 846

17

Munkaadókat terhelő járulékok és szoc.hj.adó

196 049

196 049

196 049

196 049

196 049

196 049

196 049

196 049

196 049

196 049

196 049

196 049

2 352 588

18

Dologi kiadások

1 051 770

1 051 770

1 051 770

1 051 770

1 051 770

1 051 770

1 051 770

1 051 770

1 051 770

1 051 770

1 051 771

1 051 771

12 621 242

19

Ellátottak pénzbeli juttatásai

178 833

178 833

178 833

178 833

178 833

178 833

178 833

178 833

178 834

178 834

178 834

178 834

2 146 000

20

Egyéb működési célú kiadások

468 578

468 578

468 578

468 578

468 578

468 579

468 579

468 579

468 579

468 579

468 579

468 579

5 622 943

21

Működési költségvetési kiadások összesen (15+16+17+18+19)

3 366 383

3 366 383

3 366 384

3 366 384

3 366 384

3 366 385

3 366 385

3 366 385

3 366 386

3 366 386

3 366 387

3 366 387

40 396 619

22

Beruházások

47 421 150

47 421 150

23

Felújítások

110 164 703

110 164 703

24

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

25

Felhalmozási költségvetési kiadások összesen (21+22+23)

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

157 585 853

157 585 853

26

Költségvetési kiadások összesen (20+24)

3 366 383

3 366 383

3 366 384

3 366 384

3 366 384

3 366 385

3 366 385

3 366 385

3 366 386

3 366 386

3 366 387

160 952 240

197 982 472

27

Belföldi értékpapírok kiadásai

0

28

Áht-n belüli megelőlegezések visszafizetése

1 060 106

29

Finanszírozási kiadások összesen

1 060 106

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

1 060 106

30

KIADÁSOK ÖSSZESEN (25+27)

4 426 489

3 366 383

3 366 384

3 366 384

3 366 384

3 366 385

3 366 385

3 366 385

3 366 386

3 366 386

3 366 387

160 952 240

199 042 578

13. melléklet a 2/2023. (II. 14.) önkormányzati rendelethez

Támogatások

1.

Közvetett támogatások

A

B

1.

Helyiség használat mentesség (kultúrház)

55 000

2.

Közvetett támogatások összesen

55 000