Fonó Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2017 (V.5.) önkormányzati rendelete

a szociális ellátások helyi szabályairól szóló 2/2015 (II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2017. 05. 06- 2017. 05. 06

Fonó Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény (továbbiakban: Szt.)   10. § (1) bekezdésében a 7 §. tekintetében,  az Szt. 32. § (1) bekezdés b) pontjában a 6§.  (1) bekezdés tekintetében,   az Szt. 45. § (1) és (3) bekezdésében,  a 13. §-26. § tekintetében, az Szt. 48. § (4) bekezdésében a 28. §. tekintetében,  az Szt. 132. § (4) bekezdés g) pontjában a 13. §-26. §.  tekintetében,  az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában és Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 8. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

  1. §

Fonó Önkormányzat Képviselő-testületének a szociális ellátások helyi szabályairól szóló 2/2015. (II.27.) önkormányzati rendelet (továbbiakban Ör. ) 2. §. (2) bekezdés helyébe a következő rendelkezés lép:


„2. §. (2)A személyes gondoskodást nyújtó ellátások tekintetében a közösen fenntartott intézményeknél a gesztor önkormányzat rendelete tartalmazza az igénybevétel és a fizetendő térítési díjra vonatkozó szabályokat. Családsegítés és gyermekjóléti szolgálat, étkezés, nappali ellátás, házi segítségnyújtás, jelzőrendszeres házi segítségnyújtás vonatkozásában a gesztor önkormányzat Igal, a feladatot ellátó az Igali Alapszolgáltatási és Szociális Központ.”

  1. §.


Az Ör. 8. §. (4) bekezdés helyébe a következő rendelkezés lép:


 „8 §. (4) Amennyiben a kérelmező életkörülményei azt igazolják, a megállapított természetbeni támogatást az Igali Alapszolgáltatási Szociális Központ Igal családgondozója, és házigondozója közreműködésével kerül kiosztásra pl. élelmiszerre, ruhára. Ebben az esetben a támogatás felhasználásáról a családgondozó köteles számlával elszámolni az önkormányzat felé a határozatban megállapított természetbeni ellátás megvásárlásáról és a jogosult részére történő átadásáról.”



  1. §.


Az Ör. 27. §. (1) bekezdés helyébe a következő rendelkezés lép:



„27.  §. (1)Az önkormányzat az Igali Alapszolgáltatási Szociális Társulás által  családsegítést, gyermekjóléti szolgáltatást, étkeztetést, házi segítségnyújtást , idősek nappali ellátását, jelzőrendszeres házi segítségnyújtást biztosít.”



4.§.


E rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba és a hatálybalépését követő napon hatályát veszti.



Nyerges Péter                                                                                 Patakiné Kercsó Szilvia

polgármester                                                                                   jegyző


Záradék:

A rendelet kihirdetve:


Fonó, 2017. május  5.


Patakiné Kercsó Szilvia

jegyző