Fonó Község Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2017 (V.5.) önkormányzati rendelete

Az önkormányzati vagyongazdálkodás szabályairól szóló 10/2012.(IV.24) önkormányzati rendelet módosítása

Hatályos: 2017. 05. 06- 2017. 05. 06

Fonó Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az  Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésben,  és a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény 18. §. (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) és f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el: 



Fonó Község Önkormányzat Képviselő-testülete az önkormányzati vagyongazdálkodás szabályairól szóló 10/2012 (IV.24.) önkormányzati rendelet (továbbiakban: Ör.) 22. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:


„ 22§. Hitelfelvétel, törlesztés, kötvénykibocsátás, beruházás, felújítás”



  1. Az önkormányzat az éves költségvetési rendeletében dönt arról, hogy milyen beruházásokat, felújításokat valósít meg, milyen hitelt vesz fel.


  1. A nettó 1 millió Ft feletti és nettó 15 millió forint alatti önkormányzati beruházások, felújítások lebonyolítására legalább három ajánlatot kell kérni.


  1. A nettó 1 millió Ft feletti és nettó 15 millió forint alatti önkormányzati beruházásokról, felújításokról az ajánlatok átvizsgálása után a képviselő-testülete dönt.


  1. A nettó 1 millió forint alatti beruházásokról, felújításokról, árubeszerzésről, szolgáltatás megrendeléséről a polgármester az éves költségvetési rendelet előirányzatait figyelembe véve, utólagos tájékoztatási kötelezettséggel dönt.


  1. Ha az önkormányzat által előre nem látható okból előállt rendkívüli sürgősség miatt nem lehetséges a három ajánlat megkérése, akkor az (2) bekezdésben foglaltakat nem kell alkalmazni.”


2.§.


(1)Ezen rendelet kihirdetést követő napon lép hatályba, és hatálybalépését követő napon hatályát veszti.


(2)Az Ör. 1. és 2. melléklet helyébe ezen rendelet melléklete lép.


Nyerges Péter                                                                             Patakiné Kercsó Szilvia

polgármester                                                                              jegyző


A rendelet kihirdetve:  2017. május 5.


Patakiné Kercsó Szilvia

jegyző

Mellékletek