Baté Község Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2017 (XI.28.) önkormányzati rendelete

a szociális ellátások helyi szabályairól szóló 1/2015. (II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2017. 11. 29- 2017. 11. 29

Baté Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény (továbbiakban: Szt.)   10. § (1) bekezdésében a 7. §. tekintetében,  az Szt. 32. § (1) bekezdés b) pontjában a 6§.  (1) bekezdés tekintetében,   az Szt. 45. § (1) és (3) bekezdésében a 13. §-26. § tekintetében, az Szt. 48. § (4) bekezdésében a 28. §. tekintetében,  az Szt. 132. § (4) bekezdés g) pontjában a 13. §-26. §.  tekintetében,  az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában és Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 8. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

  1. §.

Baté Önkormányzat Képviselő-testülete a szociális ellátások helyi szabályairól szóló 1/2015 (II.27.) önkormányzati rendelet  (továbbiakban: Ör.)  4. §. (2)-(3) bekezdés helyébe a következő rendelkezés lép:

„4. §. (2)A képviselő-testület dönt az e rendeletben megállapított jogtalanul felvett ellátás visszafizetéséről, részletfizetésről, és elengedéséről, a települési krízis támogatásról, települési kamatmentes kölcsön támogatásról, települési táborozási és kirándulási támogatásról, állami támogatásként adott szociális célú tűzifa települési kiegészítő támogatásról,  települési ösztöndíj pályázati támogatásról,  a beiskolázási támogatás összegéről, a Mikulásnapi támogatás összegéről, a települési gyermeknevelési támogatás összegéről.

 (3) A polgármester átruházott hatáskörben dönt e rendeletben megállapított települési rendkívüli támogatásról, települési temetési támogatásról, települési születési támogatásról,  települési beiskolázási támogatásról, települési gyógyszertámogatásról, települési mikuláscsomagi támogatásról, települési lakásfenntartási támogatásról, települési rendkívüli rendszeres támogatásról,  köztemetés elrendeléséről, köztemetés költségeinek részletfizetési kötelezettségéről, a települési gyermeknevelési támogatásról.

2. §.

Az Ör. 11. §. (2) bekezdése az alábbi l) ponttal egészül ki:

(11. §. (2) Az eseti települési pénzbeli és természetbeni támogatás adható:)

l) települési gyermeknevelési támogatás,

3. §.


Az Ör. 18. §. (3) bekezdés helyébe a következő rendelkezés lép:

„18. §.  (3) A beiskolázási támogatás maximum összege 50.000,-Ft.

4. §.

Az Ör. az alábbi 11/A ponttal és 18/A. §-sal egészül ki:


11/A Települési gyermeknevelési támogatás

18/A. §.

(1) A képviselő-testület az önkormányzat éves szociális segélykeret összegének figyelembevételével települési gyermeknevelési támogatást állapíthat meg a család jövedelmi viszonyaitól függetlenül a gyermek születésétől a gyermek  három éves koráig.

(2) A települési gyermeknevelési támogatás megállapítására a jövedelemviszonyok vizsgálata nélkül az (1) bekezdésben foglalt jogosultaknak hivatalból  állapítható meg.

(3) Azon gyermek után a szülő nem jogosult települési gyermeknevelési támogatásra, aki után az óvodába járáshoz a beiskolázási támogatást már megkapta az adott évben.

(4) A gyermeknevelési támogatás  maximum összege 9.000,-Ft.

(5)A támogatás  pontos összegéről a képviselő-testület legkésőbb  minden év végéig határozatban dönt, kifizetésre minden év december 31-ig kerülhet sor.  

 (6) A támogatásról a döntést a képviselő-testület határozatában foglalt támogatási összeg figyelembevételével átruházott hatáskörben a polgármester hozza meg.

5. §.

 (1) E rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba, de rendelkezéseit a folyamatban lévő ügyekben is alkalmazni kell. 

(2) Az R. 18. §-a alapján e rendelet hatályba lépése előtt  beadott és elbírált települési beiskolázási támogatási kérelmeket felül kell vizsgálni az e rendelet 3. §-ban foglaltak alapján. 

(3) E rendelet a hatálybalépését követő napon hatályát veszti.


Zsalakó Ernő                                                                       Patakiné Kercsó Szilvia

polgármester                                                                                   jegyző


Záradék:

A rendelet kihirdetve: Baté, 2017. november 28.  

                                            

Patakiné Kercsó Szilvia

                                                                 jegyző