Cserénfa Község Önkormányzat Képviselőtestületének 11/2015(XI.19..) önkormányzati rendelete

a szociális ellátások helyi szabályairól szóló 2/2015. (II.27) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2015. 11. 20- 2015. 11. 20

Cserénfa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény (továbbiakban: Szt.)  az Szt. 10. § (1) bekezdésében a 6. §-9. §. tekintetében,  az Szt. 32. § (1) bekezdés b) pontjában a 6§.  (1) bekezdés tekintetében, az Szt. 32. § (3) bekezdésében a 8. §. -9. §. tekintetében,  az Szt. 45. § (1) és (3) bekezdésében a 13. §-25. § tekintetében,  az Szt. 132. § (4) bekezdés g) pontjában a 13. §-25. §.  tekintetében, felhatalmazás alapján az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában és Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 8. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1.§


Cserénfa Önkormányzat Képviselő-testületének a szociális ellátások helyi szabályairól szóló 2/2015. (II. 27.) önkormányzati rendelet (továbbiakban: Ör.) 15. § helyébe a következő rendelkezés lép:


„15. §. (Települési beiskolázási támogatás)

(1) A képviselő-testület az önkormányzat éves szociális segélykeret összegének figyelembevételével települési beiskolázási támogatást állapíthat meg a család jövedelmi viszonyaitól függetlenül az óvodás korúak részére, az általános iskolás, közép és felsőfokú intézmények nappali iskolarendszerű  oktatásában részesülő tanulók részére. 


(2) A települési beiskolázási támogatás megállapítására a jövedelemviszonyok vizsgálata nélkül az (1) bekezdésben foglalt jogosultaknak kérelemre állapítható meg.


(3) A települési beiskolázási támogatás összege 10.000,-Ft. 


(4) A támogatások kifizetésére augusztus 1. – december 30-a között kerül sor.


(5) A települési beiskolázási támogatás  kifizetésének feltétele a közép és felsőfokú közoktatási intézmény által kiállított a gyermek iskolalátogatási bizonyítványának bemutatása. Óvodás esetében az óvoda igazolása az óvodába járásról.


(6) A kérelmek elbírálásáról átruházott hatáskörben a polgármester dönt. „



2. §.

Az R. 16. §. (2)-(3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép és az alábbi (4) bekezdéssel egészül ki:


„16. §. (Időskorúak települési támogatása)


(2)Időskorú települési támogatásra jogosult az a személy, aki az alábbi együttes feltételeknek megfelel:

a.) Cserénfán bejelentett lakóhellyel rendelkezik és életvitelszerűen lakóhelyén él és

b) 62. életévét a tárgyévben betöltött időskorú.

(3) A támogatás pénzben, vagy természetben kerül kifizetésre, amelynek pontos összegéről, formájáról a képviselő-testület  évvégéig dönt.

(4) Az egyedi támogatásokról a képviselő-testületi határozatban foglalt támogatási összeg figyelembevételével átruházott hatáskörben a polgármester dönt. „




3. §.


Az R. 17. §. (1) bekezdés helyébe a következő rendelkezés lép:


„(1) A települési önkormányzat képviselő-testülete hivatalból a Cserénfán állandó lakcímmel rendelkező általános iskolás korú gyermekek részére a települési „Mikulásnap” rendezvényen 2.000,-Ft/fő értékű települési mikuláscsomagot biztosít természetben, elsősorban élelmiszer csomag formájában. „



4. §.


(1) E rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba, de rendelkezéseit a folyamatban lévő ügyekben is alkalmazni kell.


(2) Az R. 15. §-a alapján e rendelet hatályba lépése előtt  beadott és elbírált települési beiskolázási támogatási kérelmeket felül kell vizsgálni az e rendelet 1. §-ban foglaltak alapján.  


(3) E rendelet a hatálybalépését követő napon hatályát veszti.



Papp Lajos                                                                                           Patakiné Kercsó Szilvia

polgármester                                                                                        jegyző



Záradék: A rendelet kihirdetve:  Cserénfa, 2015. november 19.  



                                                Patakiné Kercsó Szilvia

                                                                 jegyző