Cserénfa Község Önkormányzat Képviselőtestületének 5/2015(V.28..) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2014 évi zárszámadásáról és a maradvány jóváhagyásáról

Hatályos: 2015. 05. 29

Cserénfa Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében foglalt felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában és (2) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


A rendelet hatálya


1. §


A rendelet hatálya a képviselő-testületre és annak szerveire (polgármester, bizottságok) terjed ki.


A költségvetési bevételek és kiadások teljesítése


2. §


(1) A Képviselő-testület az Önkormányzat 2014. évi összevont költségvetésének teljesítését 37.127 e Ft bevétellel és 25.837 e Ft kiadással jóváhagyja.


(2) A kiadási főösszegen belül a kiemelt előirányzatok teljesítéséből:

a) működési kiadások 18.730 e Ft-ra teljesült, ebből

aa) személyi jellegű kiadások: 5.413 e Ft

ab) munkaadókat terhelő járulékok 1.229 e Ft

ac) dologi jellegű kiadások 6.184 e Ft

ad) ellátottak pénzbeli juttatása 3.449 e Ft

ae) átadott pénzeszközök műk. 2.455e Ft

af) finanszírozási kiadások e Ft


b) felhalmozási kiadások 7.107 e Ft-ra teljesült, ebből

ba) beruházás 112 e Ft

bb) felújítás 6.995e Ft


3.§.


(1) A Képviselő-testület az Önkormányzat bevételeit forrásonkénti, címenkénti teljesülését az 1. A) mellékletben szerint jóváhagyja.


(2) A Képviselő-testület az Önkormányzat működési és felhalmozási kiadásai előirányzatainak kiemelt előirányzatonként részletezett teljesülését az 1. B) pontja, a 2. és 3. melléklet B) pontjában foglaltak szerint jóváhagyja.


(3) Képviselő-testület az Önkormányzat összevont éves pénzforgalmi mérlegét az 1. melléklet szerint jóváhagyja.


(4) A Képviselő-testület a felújítási előirányzatok teljesülését célonként e rendelet 3. B) melléklet szerint hagyja jóvá.


(5) A Képviselő-testület a beruházási kiadások feladatonként teljesülését e rendelet 3. B) melléklet szerint hagyja jóvá.


(6) A Képviselő-testület az önkormányzat éves létszám-előirányzatának teljesülését, e rendelet 4. melléklete szerint hagyja jóvá.


(7) A képviselő-testület a közfoglalkoztatottak éves létszám-előirányzatának teljesülését a 4. melléklet szerint hagyja jóvá.


(8) A Képviselő-testület az Európai Uniós támogatásból megvalósuló programok, projektek kiadásainak, bevételeinek teljesülését, valamint az önkormányzaton kívüli ilyen projektekhez történő hozzájárulásokat e rendelet 3. melléklet szerint hagyja jóvá.


(9) A képviselő-testület a helyi önkormányzat által a lakosságnak jutatott támogatásokat, szociális, rászorultsági jellegű ellátásokat e rendelet 5. melléklete tartalmazza.


Hitelműveletek


4. §.


A képviselő-testület a Magyarország gazdasági stabilitásáról szóló 2011. évi CXCIV. törvény (továbbiakban: Stabilitási tv.) 3. §. (1) bekezdése alapján az önkormányzat adósságot keletkeztető ügyleteinek teljesített összegét, és a Stabilitási tv. 45. §. (1) bekezdés a) pontja felhatalmazása alapján kiadott jogszabályban meghatározottak szerint saját bevételek és az adósságot keletkeztető ügyletekből fennálló kötelezettségek arányát 7. melléklet szerint hagyja jóvá.


Támogatások


5. §


(1) Az önkormányzat által nyújtott közvetlen és közvetett támogatásokat a 8. melléklet tartalmazza.


(2) Az önkormányzat által nyújtott pénzbeli támogatások összegéről a támogatottak - számlákkal – határidőben elszámoltak a felhasználás ellenőrzése megtörtént.


(3) A képviselő-testület a speciális támogatások előirányzatának teljesülését az 5. melléklet B) pontja szerint hagyja jóvá.


A maradvány megállapítása, jóváhagyása


6. §


(1) A Képviselő-testület az Önkormányzat 2014. évi költségvetési maradványát a 9. mellékletben foglaltak szerint jóváhagyja.


(2) A Képviselő-testület utasítja a polgármestert, jegyzőt, hogy a maradványt érintő fizetési kötelezettség teljesítését, a fennmaradó összeg rendeltetésszerű felhasználását biztosítsa, a maradvány 2015. évi előirányzaton történő átvezetéséről gondoskodjon.


Az önkormányzat vagyona


7. §


(1) A Képviselő-testület az Önkormányzat 2014. december 31-i állapot szerinti vagyonát a 10. melléklet B) pontjában részletezett mérlegadatok alapján állapítja meg forgalomképesség szerinti bontásban.


(2) A nullára leírt, de használatban lévő, illetve használaton kívüli eszközök állományát 10/. melléklet B) pontja tartalmazza.


(3) Az önkormányzatnak nincs a tulajdonában, külön jogszabály alapján érték nélkül nyilvántartott eszköz.


Többéves kihatással járó feladatok


8. §


(1) A Képviselő-testület a többéves kihatással járó feladatok teljesülését a 6 melléklet szerint fogadja el. 


Záró rendelkezések


9. §


(1) A Képviselő-testület utasítja a jegyzőt, hogy a beszámoló elfogadásáról, a maradvány jóváhagyott összegéről, a fizetési kötelezettségről az intézményeket, a rendelet elfogadását követően haladéktalanul, írásban értesítse.


(2) A rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba.


Papp Lajos                                                                          Patakiné Kercsó Szilvia

polgármester                                                                                    jegyző


A rendelet kihirdetve: 2015. május 28.


                                                                                   Patakiné Kercsó Szilvia

                                                                                                  jegyző