Hajmás Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2023. (II. 15.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2023. évi költségvetéséről

Hatályos: 2023. 02. 16

Hajmás Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2023. (II. 15.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2023. évi költségvetéséről

2023.02.16.

Hajmás Község Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

I. Fejezet

Általános rendelkezések

1. § (1) A rendelet hatálya a képviselő-testületre, annak szerveire (polgármester, bizottság) és az önkormányzat önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szerveire ki.

(2) E rendelet személyi hatálya kiterjed a közvetlen és közvetett támogatások tekintetében minden támogatást nyújtó e rendelet hatálya alá tartozó szervre, szervezetre, valamint minden támogatásban részesülőre.

2. § (1) A képviselő-testület a címrendet a (2) bekezdés szerint állapítja meg.

(2) Az önkormányzat költségvetésében szereplő nem intézményi kiadások és bevételek e rendelet 1.melléklet szerint alkot egy címet.

II. Fejezet

A költségvetés bevételei és kiadásai

3. § (1) A képviselő-testület az önkormányzat 2023. évi költségvetésének kiadási főösszegét 184.012.184Ft-ban, bevételi főösszegét 184.012.184 Ft-ban állapítja meg.

(2) Az önkormányzat a tárgyévi költségvetési bevételét:184.012.184 Ft-ban

a) működési költségvetési bevételét: 43.059.949 Ft-ban

b) felhalmozási költségvetési bevételét 140.952.235 Ft-ban.

(3) Az önkormányzat a tárgyévi költségvetési kiadását: 184.012.184 Ft-ban

a) működési költségvetési kiadását: 43.059.949 Ft-ban, ezen belül

aa) személyi jellegű kiadások 20.391.608 Ft-ban

ab) munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó2.539.982 Ft-ban

ac) dologi jellegű kiadások 13.250.889 Ft-ban

ad) ellátottak pénzbeli jutatásai 2.128.000 Ft-ban

ae) egyéb működési célú kiadások 2.811.999 Ft-ban

af) működési célú általános tartalék 908.578 Ft-ban

ag) államháztartáson belüli megelőlegezés 1.028.893 Ft-ban.

b) felhalmozási költségvetési kiadását 140.952.235 Ft-ban, ezen belül

ba) beruházások előirányzata 20.990.000 Ft-ban

bb) felújítások előirányzata 119.962.235 Ft-ban

bc) egyéb felhalmozási kiadás 0 Ft-ban

bd) fejlesztési célú céltartalék 0Ft-ban hagyja jóvá.

(4) Az önkormányzat előző év felhasználható tervezett maradványát 106.762.242 Ft-ban, ezen belül

a) működési hiány finanszírozását szolgáló maradvány 18.862.242 Ft-ban

b) felhalmozási hiány finanszírozását szolgáló maradvány 87.900.000 Ft-ban hagyja jóvá.

(5) Az önkormányzat a finanszírozási célú műveletek

a) bevételét 0 Ft-ban

b) b kiadását 1.028.893 Ft-ban, ezen belül

ba) működés finanszírozását szolgáló műveletek kiadását 1.028.893 Ft-ban

bb) felhalmozás finanszírozását szolgáló műveletek kiadását 0 Ft-ban hagyja jóvá.

(6) A képviselő-testület az előző évi maradványát működési és felhalmozási cél szerinti tagolásban a 2. melléklet alapján hagyja jóvá.

(7) A képviselő-testület a (5) bekezdésen túli költségvetési hiány külső finanszírozására vagy a költségvetési többlet felhasználására szolgáló finanszírozási célú pénzügyi műveletek bevételeit, kiadásait működési és felhalmozási cél szerinti tagolásban a 3. melléklet alapján hagyja jóvá.

Az önkormányzat bevételei és kiadásai

4. § (1) A képviselő-testület az önkormányzat költségvetési egyenlegének összegét működési és felhalmozási cél szerinti bontásban e rendelet 4. melléklete szerint hagyja jóvá.

(2) A képviselő-testület az önkormányzat költségvetési bevételeit kiemelt előirányzatok, és kötelező feladatok, önként vállalt feladatok és állami (államigazgatási) feladatok szerinti bontásban e rendelet 5. melléklete szerint hagyja jóvá.

(3) A képviselő-testület az önkormányzat engedélyezett létszámát költségvetési kiadásait kiemelt előirányzat-csoportok, kiemelt előirányzatok és kötelező feladatok, önként vállalt feladatok, állami (államigazgatási) feladatok szerinti bontásban e rendelet 6. melléklete szerint hagyja jóvá.

(4) A képviselő-testület a helyi önkormányzat által a lakosságnak juttatott támogatásokat, szociális, rászorultsági jellegű ellátásokat e rendelet 7. melléklete tartalmazza.

(5) A képviselő-testület a helyi önkormányzat nevében végzett felújítások kiadásait felújításonként e rendelet 8. melléklete szerint hagyja jóvá

(6) A képviselő-testülete a helyi önkormányzat nevében végzett beruházások kiadásait beruházásonként e rendelet 9. melléklete szerint hagyja jóvá.

(7) A képviselő-testület az európai uniós forrásból finanszírozott támogatással megvalósuló programok, projektek kiadásait, valamint a helyi önkormányzat ilyen projektekhez történő hozzájárulásait e rendelet 10. melléklete szerint állapítja meg.

(8) A képviselő-testület az önkormányzat éves létszám-előirányzatát és az általuk foglalkoztatott létszámát e rendelet 11. melléklete szerint állapítja meg.

(9) A képviselő-testület az önkormányzat foglalkoztatott közfoglalkoztatottak létszámát e rendelet 12. melléklete szerint állapítja meg.

A bevételek és kiadások közötti egyensúly megteremtéséhez szükséges intézkedések, a hitelműveletekkel kapcsolatos hatáskörök

5. § (1) A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert a számlavezető bankkal a folyószámla-hitelkeret megállapodásnak a bankszámla-szerződésben rögzített maximum 3 millió forint összegben történő aláírására, illetve amennyiben a likviditási helyzet indokolja a számlavezető banktól munkabér és más rövid lejáratú hitel felvételére éven belül.

(2) A képviselő-testület a Magyarország gazdasági stabilitásáról szóló 2011. évi CXCIV. törvény (továbbiakban: Stabilitási tv.) 8. § (2) bekezdése alapján az önkormányzat adósságot keletkeztető ügylet várható együttes összegét, az adósságot keletkeztető ügyeletek futamidejének végéig, és a Stabilitási tv. 45. § (1) bekezdés a) pontja felhatalmazása alapján kiadott jogszabályban meghatározottak szerint saját bevételek és az adósságot keletkeztető ügyletekből fennálló kötelezettségek arányát 13. mellékletben hagyja jóvá.

A bevételi többlet kezelése

6. § (1) A gazdálkodás során az év közben létrejött bevételi többletet a képviselő-testület értékpapír vásárlás, illetve pénzintézeti lekötés útján, továbbá a beadott pályázatok megvalósítására forrásként felhasználhatja.

(2) Az (1) bekezdés szerinti hasznosítással kapcsolatos szerződések, illetve pénzügyi műveletek lebonyolítását 5.000.000 Ft-ig a képviselő-testület a polgármester hatáskörébe utalja. A polgármester a megtett intézkedésekről a következő képviselő-testületi ülésen tájékoztatást ad.

(3) A (2) bekezdésben meghatározott összeget meghaladó bevételi többlet felhasználásáról a képviselő-testület annak felmerülését követő testületi ülésén esetenként dönt.

Általános és céltartalék

7. § (1) A képviselő-testület az önkormányzat céltartalékát 0 Ft összegben az e rendelet 14. mellékletében felsorolt célokra állapítja meg.

(2) A képviselő-testület az önkormányzat általános tartalékát 908.578. Ft-ban állapítja meg.

(3) A képviselő-testület az önkormányzati tartalékkal való rendelkezés jogát a polgármesterre ruházza, aki a tartalékkal való rendelkezésről a legközelebbi képviselő-testületi ülésen köteles tájékoztatást adni.

Több éves kihatással járó feladatok

8. § A képviselő-testület a többéves kihatással járó feladatok előirányzatait e rendelet 15. melléklete szerint fogadja el azzal, hogy a későbbi évek előirányzatait véglegesen az adott évi költségvetés elfogadásakor állapítja meg.

Előirányzat-felhasználási ütemterv

9. § A képviselő-testület az önkormányzat 2023. évi likviditási tervét a várható bevételeinek alapul vételével, havi és a tárgyhónap vonatkozásában havi ütemezéssel teljesíthető kiadásokat a 16. mellékletben foglaltak szerint állapítja meg.

Támogatások

10. § Az önkormányzat által adott közvetett támogatásokat tartalmazó kimutatást e rendelet 17. melléklete tartalmazza.

III. Fejezet

A 2023. évi költségvetés végrehajtásának szabályai

11. § (1) A képviselő-testület a jóváhagyott kiadási, bevételi és létszám-előirányzatok közötti és a céltartalék terhére történő átcsoportosítás jogát a polgármesterre ruházza át az alábbiak szerint:

a) kiemelt előirányzatok között átcsoportosítás hajthat végre,

b) a költségvetésben nem szereplő kiadásokat teljesíthet.

(2) Az átruházott hatáskörben hozott döntések a későbbi években a képviselő-testület által jóváhagyottnál nagyobb többletkiadással nem járhatnak.

(3) Az átruházott hatáskörben történt átcsoportosításokról az érdekeltek negyedévente, a negyedévet követő első képviselő-testületi ülésen kötelesek beszámolni. A költségvetési rendelet módosítására a polgármester ezzel egyidejűleg javaslatot tesz.

(4) A képviselő-testület a polgármester által kezdeményezett rendelet-módosításról a 13. § (2) bekezdésben foglalt módon dönt.

12. § A helyi önkormányzati költségvetési szerv maradványát a képviselő-testület hagyja jóvá.

13. § (1) Ha a helyi önkormányzat év közben a költségvetési rendelet készítésekor nem ismert többletbevételhez jut, vagy bevételei a tervezettől elmaradnak, e tényről a polgármester a képviselő-testületet tájékoztatja.

(2) A képviselő-testület az (1) bekezdés alapján – az első negyedév kivételével – negyedévenként, döntése szerinti időpontokban, de legkésőbb az éves költségvetési beszámoló elkészítésének határidejéig, december 31-i hatállyal módosítja a költségvetési rendeletét. Ha év közben az Országgyűlés – a helyi önkormányzatot érintő módon – a meghatározott hozzájárulások, támogatások előirányzatait zárolja, azokat csökkenti, törli, az intézkedés kihirdetését követően haladéktalanul a képviselő-testület elé kell terjeszteni a költségvetési rendelet módosítását.

A költségvetési szerv előirányzat-módosításának szabályai

14. § (1) A helyi önkormányzat költségvetési rendeletében megjelenő kiemelt bevételei és kiadások közötti átcsoportosításáról a képviselő-testület dönt.

(2) Az átcsoportosítás nem irányulhat a személyi juttatások előirányzatának növelésére, kivéve az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII.31.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Ávr). 36. § (2)-(3) bekezdésében foglalt eseteket.

Létszám- és bérgazdálkodással kapcsolatos előírások

15. § (1) Az önkormányzat által jutalmazásra tervezett előirányzat (prémium címén teljesítményösztönzésre, személyi ösztönzésre) az eredeti rendszeres személyi juttatások előirányzatának 10 %-át nem haladhatja meg.

(2) Az Önkormányzat polgármestere önálló létszám- és bérgazdálkodási jogkörében eljárva a költségvetési szerv részére engedélyezett létszám keretet a tényleges foglalkoztatás során köteles betartani.

(3) Az egyes foglalkoztatási formákra (teljes munkaidős, részmunkaidős, valamint a megbízási, tiszteletdíjas foglalkoztatás) álláshelyenként, illetve összességében az elemi költségvetésben tervezett (módosított személyi juttatás) előirányzatot nem lépheti túl.

Támogatási szerződésről

16. § (1) A támogatások átadása előtt a támogatás címzettjével támogatási szerződést kell kötni.

(2) A képviselő-testület hatásköre a támogatások elbírálása, a szerződést a polgármester írja alá.

(3) A nettó 3 millió Ft-ot elérő, vagy azt meghaladó értékű az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 1. melléklet III. Gazdálkodási adatok 4. pontjában meghatározott szerződéseket közzé kell tenni a helyben szokásos módon történő hirdetőtáblára történő közzététellel, és az önkormányzat honlapjára történő feltöltéssel, a döntés meghozatalát követő 60 napon belül.

Államháztartáson kívüli forrás átadás, átvétel szabályairól

17. § (1) Az önkormányzattól támogatásra az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló 2011. évi XLXXV. törvényben szereplő helyi illetékességű civil szervezetek, és a törvény 5. §-ában megfogalmazott természetes személyeknek a közössége jogosult természetbeni, vagy pénzbeli támogatásokra, akiknek az alapító okiratban bejegyzett tevékenysége az önkormányzat közigazgatási területén kötelező vagy önként vállalt feladatai közül elsősorban szociális, közművelődési, sport, egészségügyi, oktatási, kulturális, községgazdálkodási, köztemető fenntartási, ifjúsági, gyermekvédelmi, közbiztonsági, kisebbségi feladatokat szolgál.

(2) Támogatásra szerezhet jogosultságot az (1) bekezdésben foglaltakon kívül a nem helyi illetékességi bejegyezett civil szervezet is, amelynek az alapító okiratában foglalt tevékenysége, feladatai az önkormányzati feladatok közül az (1) bekezdésben meghatározottak valamelyikét tartalmazza.

(3) Az önkormányzat a költségvetési működési kiadások előirányzatán belül, az egyéb működési célú kiadások kiemelt előirányzatából az (1)–(2) bekezdésben nyújtott támogatások éves támogatási keretének megosztását a 18. melléklet tartalmazza.

(4) A 18. számú mellékletben meghatározott előirányzat felhasználására vonatkozóan az igényt a

a) a (2) bekezdésben meghatározott szervezeteknek minden év március 31-ig,

b) a (3) bekezdésben meghatározott szervezeteknek év közben, de legkésőbb december 15-ig kell jelezniük a képviselő-testület felé, aki dönt a keret felhasználásáról a beérkezett igények sorrendjében.

(5) A támogatási szerződésben rögzíteni kell legalább az Ávr. 76. § (1) bekezdés a)-h) pontjában foglalt feltételeket.

(6) A támogatás folyósítására a támogatási szerződés aláírását követő 5 napon belül sor, úgy, hogy a támogatás folyósítására a támogatási szerződésben meghatározottak szerint kerül sor.

(7) A támogatásban részesülő elszámolási kötelezettséggel tartozik a képviselő-testület felé.

(8) A támogatás összegének célhoz rendelt felhasználását a támogatott nevére kiállított számviteli bizonylattal kell igazolni. A támogatott elszámolási kötelezettségének a támogatás folyósítását követő év február 15. napjáig köteles eleget tenni.

(9) Az elszámolási kötelezettséget nem teljesítő, illetve a támogatást nem célirányosan felhasználó szervezetek, személyek részére újabb támogatás a következő évben nem ítélhető meg.

(10) Az államháztartáson kívül érkező forrás felhasználásáról, elfogadásáról értékhatártól függetlenül a képviselő-testület dönt.

18. § (1) A Batéi Közös Önkormányzati Hivatal, mint önállóan gazdálkodó és működő gazdasági szervezettel rendelkező költségvetési szerv ellátja a fenntartó önkormányzatok és az önkormányzatokhoz tartozó intézmények, társulásoknak, nemzetiségi önkormányzatoknak államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény (a továbbiakban: Áht.) 10. § (4a) bekezdés alapján meghatározott gazdálkodási feladatait külön munkamegosztási megállapodás alapján.

(2) A Hivatal és a más önkormányzattal közösen fenntartott önállóan működő és gazdálkodó, vagy önállóan működő költségvetési szerv költségvetési támogatását a képviselő-testület a költségvetési szervek pénzellátási rendje szerint biztosítja. Az egyéb szervezetek részére nyújtott támogatások a megállapodásoknak megfelelően, illetve havonta egyenlő részletekben kerülnek kiutalásra.

19. § A Képviselő-testület az önkormányzatnál és költségvetési szerveinél a kiadások készpénzben történő kifizetését az alábbi esetekben engedélyezi:

a) lakossági folyószámlával nem rendelkező ellátottak szociális juttatásainak kifizetése,

b) igazgatás-szolgáltatási díjak,

c) a munkába járással, munkavégzéssel összefüggő napidíj saját gépjármű vagy tömegközlekedési eszköz használatának megtérítése,

d) illetményelőleg kifizetése,

e) lakossági túlfizetések visszafizetése,

f) vásárlásra, elszámolásra kiadott előlegek,

g) egyéb előre nem látható fentiekben nem részletezett működtetéssel, üzemeltetéssel kapcsolatban felmerülő azonnali kifizetések esetei polgármester, engedélye alapján.

h) készpénzfizetési számlák kifizetése

i) közcélú dolgozók munkabére, amennyiben nem rendelkezik a dolgozó pénzintézeti számlaszámmal

j) hóközi pénztári munkabér és személyi juttatás kifizetések.

IV. Fejezet

Záró és átmeneti rendelkezések

20. § A Képviselő-testület tudomásul veszi, hogy az átmeneti időszakban a polgármester – az Áht. 25. § (3) bekezdése szerint – a 2022. évi költségvetési rendeletnek megfelelően intézkedett a bevételek beszedéséről, a kiadások teljesítéséről. Az átmeneti időszakban beszedett bevételek, teljesített kiadások az Áht. 25. § (4) bekezdése értelmében e költségvetési rendeletbe beépültek.

21. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

22. § E rendeletet 2023. január 1-jétől kell alkalmazni.

1. melléklet a 4/2023. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Címrend

A.

B.

S.szám

Cím

1

Az önkormányzat költségvetésében szereplő nem intézményi kiadások külön alkotnak címet

2

Hajmás Községi Önkormányzat

3

Kormányzati funkciók és szakfeladatok szerint

4

011130 Önkormányzatok és önk. Hivatalok jogalkotó és ált. ig.tev

5

013320 Köztemető fenntartás és működtetés

6

013350 Az önkormányzati vagyonnal való gazdálkodással kapcs. feladatok

7

041231 Rövid időtartamú közfoglalkoztatás

8

041232 Start munkaprogram téli közfoglalkoztatás

9

041233 Hosszabb időtartamú közfoglalkoztatás

10

041237 Közfoglalkoztatási Mintaprogramok

11

045160 Közutak, hidak üzemeltetése, fenntartása

12

062020 Településfejlesztési projektek és támogatásuk

13

063020 Víztermelés- kezelés, ellátás

14

064010 Közvilágítás

15

066010 Zöldterület-kezelés

16

066020 Város-községgazdálkodási egyéb szolgáltatások

17

082044 Könyvtári szolgáltatás

18

082091 Közművelődés-közösségi és társadalmi részvétel fejlesztése

19

082092 Közművelődés, hagyományos közösségi, kulturális értékek gondozása

20

082094 Közművelődés - kulturális alapú gazdaságfejlesztés

21

091140 Óvodai nevelés, ellátás működtetési feladatai

22

104037 Intézményen kívüli gyermekétkeztetés

23

106020 Lakásfenntartással, lakhatással összefüggő ellátások

24

107055 Falugondoki, tanyagondnoki szolgáltatás

2. melléklet a 4/2023. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

A költségvetési hiány belső finanszírozására szolgáló előző évek maradványa forintban

A.

B.

C.

S.szám

Megnevezés

Előirányzat

1

1. Működési célú maradvány igénybevétele

18 862 242

2

- ebből előző évi maradványból önkormányzati

18 862 242

3

- értékpapírból

4

Összesen:

18 862 242

5

2. Felhalmozási célú maradvány igénybevétele

87 900 000

6

- ebből előző évi maradványból

87 900 000

7

- értékpapÍrból

8

Összesen:

87 900 000

9

Mindösszesen:

106 762 242

3. melléklet a 4/2023. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

A költségvetési hiány külső finanszírozására vagy a költségvetési többlet felhasználására szolgáló finanszírozási célú műveletek

A.

B.

C.

D.

E.

S.szám

Működési cél

Felhalmozási cél

össz:

1

Bevételek

Ft

Ft

Ft

2

Központi támogatásra igény

0

0

0

3

- ebből folyószámlahitel

4

Kiadások

5

Hitelek

6

Áht. belüli megelőlegezés

1 028 893

1 028 893

7

Összesen:

1 028 893

0

1 028 893

4. melléklet a 4/2023. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Az önkormányzat összevont költségvetési mérlege forintban

A

B.

C.

D.

E.

S.szám

BEVÉTELEK

KIADÁSOK

Megnevezés

Előirányzat

Megnevezés

Előirányzat

1

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK

2

Pénzforgalmi bevételek

Pénzforgalmi kiadások

3

Működési célú

Működési célú

4

Önkormányzatok működési támogatásai

25 722 308

Személyi jellegű kiadások

20 391 608

5

Működési támogatások államháztartáson belül

2 840 399

Munkaadót terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

2 539 982

6

Közhatalmi bevétel

8 815 000

Dologi kiadások

13 250 889

7

Működési bevétel

820 000

Ellátottak pénzbeli juttatásai

2 128 000

8

Működési célú átvett pénzeszköz

Egyéb működési célú kiadások

2 811 999

9

Összesen:

38 197 707

Összesen:

41 122 478

10

Felhalmozási célú

Felhalmozási célú

11

Felhalmozási bevételek

3 000 000

Beruházások

20 990 000

12

Felhalmozási támogatások államháztartáson belül

36 052 235

Felújítások

119 962 235

13

Felhalmozási célú átvett pénzeszköz

Kormányzati beruházások

0

14

Lakástámogatás

0

15

Lakásépítés

0

16

Egyéb felhalmozási kiadások

0

17

Összesen:

39 052 235

Összesen:

140 952 235

18

Pénzforgalom nélküli kiadások

19

Működési célú tartalékok

20

Általános tartalék

908 578

21

Céltartalékok fejlesztési tartalék

0

22

Összesen:

908 578

23

Felhalmozási célú tartalékok

24

Fejlesztési céltartalék

0

25

KÖLTSÉGVETÉSI HIÁNY

26

Működési hiány

0

27

Felhalmozási hiány

0

28

Összesen:

0

29

FINANSZÍROZÁSI CÉLÚ KIADÁSOK

30

AHT-n belüli megelőlegezés visszavizetése

1 028 893

31

Működési célú hiteltörlesztés

0

32

Felhalmozási célú hiteltörlesztés

0

33

BEVÉTELEK ÖSSZESEN
(Pénzforgalom nélküli és finanszírozási célú bevételek nélkül)

77 249 942

KIADÁSOK ÖSSZESEN

184 012 184

34

A KÖLTSÉGVETÉS ÖSSZESÍTETT HIÁNYA

35

Működési hiány

0

36

Felhalmozási hiány

0

37

A HIÁNY FINANSZÍROZÁSÁNAK MÓDJA

38

Belső forrásból

39

I. Működési célú maradvány igénybevétele

18 862 242

40

II. Felhalmozási célú maradvány igénybevétele

87 900 000

41

Külső forrásból

42

Hitel,kölcsönfelvétel

43

Felhalmozási célú hitelfelvétel

44

BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN

184 012 184

KIADÁSOK MINDÖSSZESEN

184 012 184

45

Működési célú bevételek összesen

43 059 949

Működési célú kiadások összesen

43 059 949

46

Felhalmozási célú bevételek összesen

140 952 235

Felhalmozási célú kiadások összesen

140 952 235

5. melléklet a 4/2023. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Bevételek kötelező, önként vállalt és államigazgatási feladatok megosztásban forintban

A.

B.

C.

D.

E.

F.

G.

H.

S.szám

Alszám

Megnevezése - rovat

Rovat
száma

Önként EI

Kötelező vállalt EI

Államigazgatási EI

Összes előirányzat

1

I.

Költségvetési bevételek

2

01

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

B111

0

10 503 365

-

10 503 365

3

a

1-ből: Zöldteürlet-gazdálkodással kapcsolatos feladatok ellátásának támogatása

1 190 800

1 190 800

4

b

1-ből: Közvilágítás fenntartásának támogatása

1 072 000

1 072 000

5

c

1-ből: Köztemető fenntartással kapcsolatos feladatok támogatása

829 515

829 515

6

d

1-ből: Közutak fenntartásának támogatása

808 500

808 500

7

e

1-ből: Egyéb kötelező önkormányzati feladatok támogatása

6 600 000

6 600 000

8

f

1-ből: A lakott külterületekke kapocsolatos feladatok támogatása

2 550

2 550

9

02

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

B112

-

10

03

Települési önkormányzatok egyes szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

B1131

0

7 270 300

0

7 270 300

11

a

3-ból: A települési önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak egyéb támogatása

2 128 000

2 128 000

12

b

3-ból: Falugondnoki szolgáltatás támogatása

5 142 300

5 142 300

13

04

Települési önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

B1132

295 488

-

295 488

14

a

4-ből: Szünidei étkeztetés támogatása

295 488

295 488

15

05

Települési önkormányzatok szociális gyermekjóléti és gyermekétkeztetési feladatainak támogatása (=03+04)

B113

0

7 565 788

0

7 565 788

16

06

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

B114

2 270 000

2 270 000

17

07

Működési célú költségvetési támogatások és kiegészítő támogatások

B115

5 383 155

5 383 155

18

08

Elszámolásból származó bevételek

B116

-

19

09

Önkormányzatok működési támogatásai (=01+02+05+…+08)

B11

0

25 722 308

0

25 722 308

20

10

Elvonások és befizetések bevételei

B12

21

11

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson belülről

B13

22

12

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson belülről

B14

23

13

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele államháztartáson belülről

B15

24

14

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

B16

-

2 840 399

-

2 840 399

25

a

14-ből: Központi költségvetési szervtől (szociális ágazati pótlék)

372 219

372 219

26

b

14-ből: kuturális foglalkoztatott bértámogatás

244 460

244 460

26

c

14-ből: Innovációs és Technológiai Minisztérium Közfoglalkoztatás támogatása Hosszabb idejű közfoglalkoztatás

2 223 720

2 223 720

27

15

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (=09+…+14)

B1

0

28 562 707

-

28 562 707

28

16

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

B21

-

29

17

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson belülről

B22

30

18

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson belülről

B23

31

19

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele államháztartáson belülről

B24

32

20

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

B25

36 052 235

-

36 052 235

33

a

20-ból: TOP_Plusz 1.2.1-21-SO1-2022-00032 (bolt, közösségi épület felújítása)

-

34

b

20-ból: MFP-KOEB/2022. (Kommunális eszköz beszerzése)

14 990 000

14 990 000

35

c

20-ból: MFP-UHK/2022. (Út,híd,kerékpárforgalmi létesítmény, vízelvezető rendszer építése/felúj.)

21 062 235

21 062 235

36

21

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (=16+…+20)

B2

0

36 052 235

-

36 052 235

37

22

Magánszemélyek jövedelemadói

B311

38

23

Társaságok jövedelemadói

B312

39

24

Jövedelemadók (=22+23)

B31

40

25

Szociális hozzájárulási adó és járulékok

B32

41

26

Bérhez és foglalkoztatáshoz kapcsolódó adók

B33

42

27

Vagyoni tipusú adók

B34

300 000

300 000

43

28

Értékesítési és forgalmi adók

B351

7 000 000

7 000 000

44

29

Fogyasztási adók

B352

-

45

30

Pénzügyi monopóliumok nyereségét terhelő adók

B353

-

46

31

Gépjárműadók

B354

-

47

32

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

B355

1 500 000

1 500 000

48

33

Termékek és szolgáltatások adói (=28+…+32)

B35

8 500 000

-

-

8 500 000

49

34

Egyéb közhatalmi bevételek

B36

15 000

15 000

50

35

Közhatalmi bevételek (=24+...+27+33+34)

B3

8 815 000

-

-

8 815 000

51

36

Készletértékesítés ellenértéke

B401

52

37

Szolgáltatások ellenértéke

B402

53

38

Közvetített szolgáltatások ellenértéke

B403

54

39

Tulajdonosi bevételek

B404

670 000

670 000

55

40

Ellátási díjak

B405

-

56

41

Kiszámlázott általános forgalmi adó

B406

-

57

42

Általános forgalmi adó visszatérítése

B407

-

58

43

Befektetett pénzügyi eszközökből származó bevételek

B4081

-

59

44

Egyéb kapott (járó) kamatok és kamatjellegű bevételek

B4082

-

60

45

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek (=43+44)

B408

-

61

46

Részesedésekből származó pénzügyi műveletek bevételei

B4091

-

62

47

Más egyéb pénzügyi műveletek bevételei

B4092

-

63

48

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei (=46+47)

B409

-

64

49

Biztosító által fizetett kártérítés

B410

-

65

50

Egyéb működési bevételek

B411

150 000

150 000

66

51

Működési bevételek (=36+…+42+45+48+...+50)

B4

-

820 000

-

820 000

67

52

Immateriális javak értékesítése

B51

68

53

Ingatlanok értékesítése

B52

69

54

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

B53

3 000 000

3 000 000

70

55

Részesedések értékesítése

B54

71

56

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

B55

72

57

Felhalmozási bevételek (=52+…+56)

B5

-

3 000 000

-

3 000 000

73

58

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson kívülről

B61

74

59

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése az Európai Uniótól

B62

75

60

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése kormányoktól és más nemzetközi szervezetektől

B63

76

61

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

B64

77

62

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

B65

78

63

Működési célú átvett pénzeszközök (=58+…+62)

B6

79

64

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson kívülről

B71

80

65

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése az Európai Uniótól

B72

81

66

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése kormányoktól és más nemzetközi szervezetektől

B73

82

67

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

B74

83

68

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök

B75

84

69

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (=64+…+68)

B7

85

70

Költségvetési bevételek (=15+21+35+51+57+63+69)

B1-B7

86

II.

Finanszírozási bevételek

87

01

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

B8111

88

02

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

B8112

89

03

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

B8113

90

04

Hitel-, kölcsönfelvétel pénzügyi vállalkozástól (=01+02+03)

B811

91

05

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

B8121

92

06

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok kibocsátása

B8122

93

07

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

B8123

94

08

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok kibocsátása

B8124

95

09

Belföldi értékpapírok bevételei (=05+..+08)

B812

96

10

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

B8131

0

106 762 242

-

106 762 242

97

a

10-ből: Működési célú maradvány igénybevétele

18 862 242

18 862 242

98

b

10-ból: Felhalmozási célú maradvány igénybevétele

87 900 000

87 900 000

99

11

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

B8132

100

12

Maradvány igénybevétele (=10+11)

B813

0

106 762 242

-

106 762 242

101

13

Államháztartáson belüli megelőlegezések

B814

102

14

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

B815

103

15

Központi, irányító szervi támogatás

B816

104

16

Lekötött bankbetétek megszüntetése

B817

105

17

Központi költségvetés sajátos finanszírozási bevételei

B818

106

18

Hosszú lejáratú tulajdonosi kölcsönök bevételei

B8191

107

19

Rövid lejáratú tulajdonosi kölcsönök bevételei

B8192

108

20

Tulajdonosi kölcsönök bevételei (=18+19)

B819

109

21

Belföldi finanszírozás bevételei (=04+09+12+…+17+20)

B81

0

106 762 242

-

106 762 242

110

22

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

B821

111

23

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

B822

112

24

Külföldi értékpapírok kibocsátása

B823

113

25

Hitelek, kölcsönök felvétele külföldi kormányoktól és nemzetközi szervezetektől

B824

114

26

Hitelek, kölcsönök felvétele külföldi pénzintézetektől

B825

115

27

Külföldi finanszírozás bevételei (=22+…+26)

B82

116

28

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

B83

117

29

Váltóbevételek

B84

118

30

Finanszírozási bevételek (=21+27+28+29)

B8

0

106 762 242

-

106 762 242

119

Bevételek összesen.I és II.

8815000

175 197 184

-

184 012 184

6. melléklet a 4/2023. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Önkormányzat és költségvetési szervek költségvetési kiadásai forintban

A.

B.

C.

D.

E.

F.

G.

H.

I.

J.

K.

L.

S.szám

Megnevezés

Feladatok vállalása

Önként EI

Kötelező EI

Államigaz. EI

Összes EI.

1

I.MŰKÖDÉSI KIADÁSOK- előirányzat csoport

2

1. Kiemelt előirányzatok

3

a) Személyi juttatások

20 391 608

20 391 608

4

b) Munkaadót terhelő járulékok

2 539 982

2 539 982

5

c) Dologi jellegű kiadások

13 250 889

13 250 889

6

d) Ellátottak pénzbeli jutattásai

2 128 000

2 128 000

7

e) Egyéb működéi célú kiadások

2 811 999

2 811 999

8

Összesen:

0

41 122 478

0

41 122 478

9

II. FELHALMOZÁSI KIADÁSOK- előirányzat csoport

10

1. Kiemelt előirányzatok

11

a) Intézményi beruházások

20 990 000

20 990 000

12

b) Felújítás

119 962 235

119 962 235

13

c) Lakástámogatás

0

14

d) Lakásépítés

0

15

e) Egyéb felhalmozási

0

16

összesen: II.

0

140 952 235

0

140 952 235

17

III. Tartalékok

18

Áltatlános tartalék

908 578

908 578

19

Céltartalék

0

20

- működési célú

0

21

- felhalmozási célú

0

22

összesen

0

908 578

0

908 578

23

5. Finanszírozási célú pénzügyi műveletek kiadásai:

24

AHT-n belüli megelőlegezés visszafizetése

1 028 893

1 028 893

25

Kiadások mindösszesen:

0

184 012 184

0

184 012 184

26

Önkormányzat költségvetési kiadásai önkormányzati szakfeladatok szerinti bontásban, kiemelt előirányzatonként- cofogonként

Személyi

Munkadói

Dologi

Ellátott

Átadott

Beruházás

Felújítás

Megelőleg. vissza

Tartalék

Összesen

27

I. önkormányzat

28

011130 - Igazgatási tev.

10 588 000

1 436 440

12 024 440

29

013320 - Köztemető fenntartás

167 400

167 400

30

018030 - Támogatási célú finanszírozási műveletek

2 811 999

2 811 999

31

041233 - Hosszabb időtartamú közfoglalkoztatás

2 988 000

194 220

3 182 220

32

041237 - Közfoglalkoztatási mintaprogram

0

33

045160 - Utak, hidak üzemeltetése

0

34

062020 - Településfejlesztési projektek és támogatásuk

4 369

14 990 000

21 062 235

36 056 604

35

063020 - Vízműkezelés

600 000

600 000

36

064010 - Közvilágítás

3 120 574

3 120 574

37

066020 - Községgazdálkodás

550 000

75 352

4 895 875

6 000 000

98 300 000

908 578

110 729 805

38

072111 - Háziorvosi alapellátás

0

39

074031 - Család és nővédelmi egészségügyi gondozás

0

40

074040 - Fertőző megbetegedések megelőzése, járványügyi ellátás

0

41

081030 - Sportlétesítmény működtetése

0

42

082044 - Könyvtári szolgáltatás

300 000

39 000

107 400

446 400

43

082092 - Közművelődés

1 532 108

199 846

1 750 040

3 481 994

44

084031 - Civil szervezetek támogatása

0

45

091140 - Óvodai nevelés, ellátás működtetési feladatai

0

46

104037 - Intézményen kívüli gyermekétkeztetés

777 600

777 600

47

107055 - Falugondnoki szolgálat

4 433 500

590 755

2 252 000

7 276 255

48

107060 - Egyéb szociális pénzbeni és természetbeni ellátások, támogatások

180 000

2 128 000

2 308 000

49

Áht-on belüli megelőlegezések visszafizetése

1 028 893

1 028 893

50

Önkormányzat kiadásai összesen:

20 391 608

2 539 982

13 250 889

2 128 000

2 811 999

20 990 000

119 962 235

1 028 893

908 578

184 012 184

7. melléklet a 4/2023. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Lakosságnak juttatott támogatások , szociális ellátások forintban

A.

B.

C.

S.szám

Megnevezés- cofog

Összeg

1

107060 Egyéb szociális pénzbeni és természetbeni ellátások, támogatások

2 128 000

2

Összesen:

2 128 000

8. melléklet a 4/2023. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Az önkormányzat felújítási előirányzatai célonként forintban

A.

B.

C.

D.

E,

F.

S.szám

Felújítási cél megnevezése

Önként vállalt EI

Kötelező EI

Államigazgatási EI

Összes Előirányzat

1

MFP-UHK/2022. Út, híd, kerékpárforgalmi létesítmény, vízelvezető rendszer építése/felújítása (Út felújítás)

16 584 437

16 584 437

2

áfa

4 477 798

4 477 798

3

TOP_Plusz-1.2.1-SO1-2022-00032 pályázat (Bolt, közösségi épület felújítása)

71 102 362

71 102 362

4

áfa

19 197 638

19 197 638

5

TOP_Plusz-1.2.1-SO1-2022-00032 pályázat (Bolt, közösségi épület belső felújítási munkálatokhoz önerő)

6 299 213

6 299 213

6

áfa

1 700 787

1 700 787

7

Értéknövelő beruházás (Kavíz)

472 441

472 441

8

áfa

127 559

127 559

9

ÖSSZESEN

-

119 962 235

-

119 962 235

9. melléklet a 4/2023. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Az önkormányzat és költségvetési szervei beruházásai forintban projektenként

A.

B.

C.

D.

E.

F.

S.szám

Beruházások

Önként vállalt EI

Kötelező feladat EI

Államigazgatási EI

Összes Előirányzat

1

Hivatal kerítés építés

4 724 409

4 724 409

2

áfa

1 275 591

1 275 591

3

MFP-KOEB/2021 Kommunális eszköz beszerzése

11 803 150

11 803 150

4

áfa

3 186 850

3 186 850

6

Beruházások összesen:

-

20 990 000

-

20 990 000

10. melléklet a 4/2023. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

EU támogatással megvalósuló programok, projektek, bevételei, kiadásai forintban projektenként

A.

B.

C.

D.

E.

F.

G.

H.

S.szám

Megnevezés

Megállapított támogatás 2021. évben

Tervezett 2022.

2022. évre

Hozzájárulás önkormányzaton kívüli projekthez

működésre

felújításra

beruházásra

1

Bevételek

2

TOP_Plusz-1.2.1-SO1-2022-00032 pályázat (Bolt, közösségi épület felújítása

90 300 000

3

MFP-NMI Kistelepülési önkormányzati rendezvények

4

MFP-KOEB/2021 Kommunális eszköz beszerzése

14 990 000

5

MFP-UHK/2022 Út, híd, kerékpárforgalmi létesítmény, vízelvezető rendszer építése/felújítása

21 062 235

6

Összesen:

-

126 352 235

0

7

Kiadások

0

8

TOP_Plusz-1.2.1-SO1-2022-00032 pályázat (Bolt, közösségi épület felújítása

90 300 000

9

MFP-NMI Kistelepülési önkormányzati rendezvények

10

MFP-KOEB/2021 Kommunális eszköz beszerzése

14 990 000

11

MFP-UHK/2022 Út, híd, kerékpárforgalmi létesítmény, vízelvezető rendszer építése/felújítása

21 062 235

12

Összesen:

0

0

-

111 362 235

14 990 000

0

11. melléklet a 4/2023. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Létszám-előirányzat

A.

B.

C.

S.szám

Megnevezés

1

Önkormányzat -cofogonként

2

Igazgatási tevékenység

1

3

Művelődési házak tev.

0,35

4

Könyvtár

6

Falugondnoki szolg.

1

7

Összesen:

2,35

8

Mindösszesen:

2,35

12. melléklet a 4/2023. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Közfoglalkoztatottak éves létszám-előirányzata

A.

B.

C.

D.

E.

S.szám

Foglalkoztatás módja- programonként

hónap

átlag fő/év

1

Önkormányzatnál

BxC/12

2

Hosszabb időtartamú közfoglalkoztatás

9

2

1,50

3

Összesen:

9

2

1,50

13. melléklet a 4/2023. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

A saját bevételek és az adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettségek aránya forintban

A.

B.

C.

D.

E.

F.

S.szám

I. Saját bevételek

2023. Előirányzat

2024.

2025.

2026.

1

Helyi adók

8 815 000

8 815 000

8 815 000

8 815 000

2

Osztalék, koncessziós díjak

3

Díjak, pótloékok, bírságok

5 000

5000

5000

5000

4

Tárgyi eszközök, immateriális javask, vagyoni értékű jog értékestése és hasznosítása, vagyonhasznosításból származó bevétel

5

Részvények, részesedeések értékesítés

6

Vállalat értékesítéséből, privazitációból származó bev.

-

7

Kezességvállalással kapcsolatos megtérülés

-

8

Saját bevételek összesen:

8 820 000

9

Saját bevételek 50%-a

4 410 000

10

II. Adósságot keletkeztető ügyletek

2023.

2024.

2025.

2026.

11

hitel előző években felvett

12

értékpapír

13

váltó

14

pénzügyi lízing

15

adásvételi szerződés megkötése a visszavásárlási kötelezettség kikötésével

16

legalább háromszázhatvanöt nap időtartamú halasztott fizetés, részletfizetés, és a még ki nem fizetett ellenérték,

17

külföldi hitelintézetek által, származékos műveletek különbözeteként az Államadósság Kezelő Központ Zrt.-nél elhelyezett fedezeti betétek, és azok összege.

18

Összesen:

19

Fizetési kötelezettség összesen:

0

0

0

0

20

Fizetési kötelezettséggel csökkentett saját bevétel

4 410 000

21

III. Az adósságot keletkeztető ügylet megkötését igénylő fejlesztési célok, valamint az adósságot keletkeztető ügyletek várható összege

22

Fejlesztési célok megnevezése

Adósságot keletkeztető ügylet összege

23

Nincs tervezve fejlesztési hitel felvétele, csak támogatás megelőzésre

24

Működési hitel felvétele, csak likvid hitel van tervezte

25

Összesen:

14. melléklet a 4/2023. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Céltartalék felosztása

A.

B.

C.

S.szám

Cél megnevezése

összeg

1

15. melléklet a 4/2023. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

A többéves kihatással járó feladatok előirányzatai

A.

B.

C

D.

E.

F.

1

Feladatok

Évek

2

2023.

2024.

2025.

2026.

3

hosszú lejáratra kapott kölcsönök

4

tartozások fejlesztési célú
kötvénykibocsátásból

5

tartozások működési célú
kötvénykibocsátásból

6

beruházási és fejlesztési hitelek

7

működési célú hosszú lejáratú hitelek

8

egyéb hosszú lejáratú kötelezettségek

9

Összesen:

0

0

0

0

16. melléklet a 4/2023. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Előirányzat-felhasználási ütemterv forintban

A.

B.

C.

D.

E.

F.

G.

H.

I.

J.

K.

L.

M.

N.

O

1

Önkormányzat

jan.

febr.

márc.

ápr.

máj.

jún.

júl.

aug.

szept.

okt.

nov.

dec.

össz:

2

BEVÉTELEK

3

Önkormányzatok működési támogatásai

2 143 525

2 143 525

2 143 525

2 143 525

2 143 525

2 143 525

2 143 525

2 143 525

2 143 525

2 143 525

2 143 525

2 143 533

25 722 308

4

Működési támogatások államháztartáson belül

236 699

236 699

236 699

236 699

236 699

236 699

236 699

236 699

236 699

236 699

236 699

236 710

2 840 399

5

Közhatalmi bevétel

734 583

734 583

734 583

734 583

734 583

734 583

734 583

734 583

734 583

734 583

734 583

734 587

8 815 000

6

Működési bevétel

68 333

68 333

68 333

68 333

68 333

68 333

68 333

68 333

68 333

68 333

68 333

68 337

820 000

7

Működési célú átvett pénzeszköz

0

8

Felhalmozási bevételek

3 254 352

3 254 352

3 254 352

3 254 352

3 254 352

3 254 352

3 254 352

3 254 352

3 254 352

3 254 352

3 254 352

3 254 363

39 052 235

9

Felhalmozási támogatások államháztartáson belül

0

10

Felhalmozási célú átvett pénzeszköz

0

11

Előző évi maradvány

8 896 862

8 896 852

8 896 852

8 896 852

8 896 852

8 896 852

8 896 852

8 896 852

8 896 852

8 896 852

8 896 852

8 896 860

106 762 242

12

Hitel bevételek

0

13

Összesen: bevételek

15 334 354

15 334 344

15 334 344

15 334 344

15 334 344

15 334 344

15 334 344

15 334 344

15 334 344

15 334 344

15 334 344

15 334 390

184 012 184

14

KIADÁSOK

15

Személyi és munkaadói juttatások

1 910 975

1 910 965

1 910 965

1 910 965

1 910 965

1 910 965

1 910 965

1 910 965

1 910 965

1 910 965

1 910 965

1 910 965

22 931 590

16

Dologi kiadások

1 104 240

1 104 240

1 104 240

1 104 240

1 104 240

1 104 240

1 104 240

1 104 240

1 104 240

1 104 240

1 104 240

1 104 249

13 250 889

17

Egyéb működési kiadások

234 333

234 333

234 333

234 333

234 333

234 333

234 333

234 333

234 333

234 333

234 333

234 336

2 811 999

18

Ellátottak pénzbeli juttatásai

177 333

177 333

177 333

177 333

177 333

177 333

177 333

177 333

177 333

177 333

177 333

177 337

2 128 000

19

Tartalék

75 714

75 714

75 714

75 714

75 714

75 714

75 714

75 714

75 714

75 714

75 714

75 724

908 578

20

Felújítások

9 996 852

9 996 852

9 996 852

9 996 852

9 996 852

9 996 852

9 996 852

9 996 852

9 996 852

9 996 852

9 996 852

9 996 863

119 962 235

21

Beruházások

1 749 166

1 749 166

1 749 166

1 749 166

1 749 166

1 749 166

1 749 166

1 749 166

1 749 166

1 749 166

1 749 166

1 749 174

20 990 000

22

Megelőlegezés visszafizetése

85 741

85 741

85 741

85 741

85 741

85 741

85 741

85 741

85 741

85 741

85 741

85 742

1 028 893

23

Összesen: kiadások

15 334 354

15 334 344

15 334 344

15 334 344

15 334 344

15 334 344

15 334 344

15 334 344

15 334 344

15 334 344

15 334 344

15 334 390

184 012 184

17. melléklet a 4/2023. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Közvetett és közvetlen támogatások Ft-ban

A.

B.

C.

D.

S.szám

Megnevezés

Ft/fő

1

ellátottak térítési díjának, illetve kártérítésének méltányossági alapon történő elengedésének összege

2

lakosság részére lakásépítéshez, lakásfelújításhoz nyújtott kölcsönök elengedésének összege

3

helyi adónál biztosított kedvezmény, mentesség összege adónemenként

4

- kommunális adóból: bejelentett lakcímmel rendelkező magánszemély

5

helyiségek, eszközök hasznosításából származó bevételből nyújtott kedvezmény, mentesség összege

6

egyéb nyújtott kedvezmény vagy kölcsön elengedésének összege-

7

Összesen:

0

0

18. melléklet a 4/2023. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Egyéb működési kiadások megoszlása forintban

A.

B.

C.

1

Megnevezés

2

I. Támogatások, támogatásértékű kiadások működési

Előirányzat

3

ÁH-n belüli pénzeszközátadások- Szervezetenként

4

Szentbalázs Község Önkorm.Védőnői szolgálat

353 893

5

Szentbalázs Község Önkorm. Orvosi eszközök

641 666

6

Szentbalázs Község Önkorm. Iskolai étkezéshez

99 846

7

Szociális Társulás Somogyjád

37 134

8

Batéi Közös Önkormányzati Hivatal

1 491 000

9

Kaposvár Környéki Belsőellenőrzési Önkorm.Társulás

100 000

10

Kaposvári Humán Gondnokság (fogászati ügyelet)

20 000

11

Kaposmenti Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás

14 340

12

Összesen:

2 757 879

13

II. Egyéb működési kiadásokon belül Áht. -n kívülre átadott támogatások: szervezetenként

14

Zselici Ezüsthárs Natúrpark Egyesület

30 000

15

NEFELA

5 000

16

Zselici Lámpások Vidékfejlesztési Egyesület

19 120

17

Összesen:

54 120

18

Mindösszesen:

2 811 999