Kaposgyarmat Község Önkormányzat Képviselőtestületének 12/2015(XI.19.) önkormányzati rendelete

a szociális ellátások helyi szabályairól szóló 3/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2015. 11. 20- 2015. 11. 20

Kaposgyarmat Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény (továbbiakban: Szt.) 1. § (2) bekezdésében, az Szt. 10. § (1) bekezdésében, az Szt. 26. §-ában, az Szt. 32. § (1) bekezdés b) pontjában, az Szt. 32. § (3) bekezdésében, az Szt. 45. § (1) és (3) bekezdésében, az Szt. 48. § (4) bekezdésében, az Szt. 132. § (4) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában és Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 8. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


1. §.


Kaposgyarmat Önkormányzat Képviselő-testületének a szociális ellátások helyi szabályairól szóló 3/2015. (II. 27.) önkormányzati rendelet (továbbiakban: R.) 4. §. (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


„ 4. §. (3) A polgármester átruházott hatáskörben dönt e rendeletben megállapított jogtalanul felvett ellátás visszafizetéséről, részletfizetésről, elengedéséről, települési rendkívüli támogatásról, települési temetési támogatásról, települési beiskolázási támogatásról, települési lakásfenntartási támogatásról, települési gyógyszertámogatásról, települési rendkívüli rendszeres támogatásról,  köztemetés elrendeléséről, köztemetés költségeinek részletfizetési kötelezettségéről.


2.§


Az R. 11. §. (2) bekezdése az alábbi h) ponttal egészül ki:


11.§. ((2) Az eseti települési pénzbeli és természetbeni támogatás adható: )

h) települési beiskolázási támogatásként.”

3.§.


A R. az alábbi 19/A §-al egészül ki:


„19/A.§. Települési beiskolázási támogatás


(1) A képviselő-testület az önkormányzat éves szociális segélykeret összegének figyelembevételével települési beiskolázási támogatást állapíthat meg a család jövedelmi viszonyaitól függetlenül az általános- és középiskolás, nappali iskolarendszerű oktatásában részesülő gyermek és fiatal felnőtt beiskolázásához.


(2) A települési beiskolázási támogatás megállapítására a jövedelemviszonyok vizsgálata nélkül az (1) bekezdésben foglalt jogosultaknak állapítható meg.


(3) A települési beiskolázási támogatás maximum összege 10.000 Ft. A kategóriánként adható támogatások összegéről a képviselő-testület minden év végéig határozatban dönt. 


(4) A támogatások kifizetésére augusztus 1. – december 30-a között kerül sor.


(5) A települési beiskolázási támogatás megállapítása kérelemre történik, a támogatás kifizetésének feltétele a közoktatási intézmény által kiállított a gyermek iskolalátogatási bizonyítványának bemutatása.


(6) Az egyedi támogatási kérelmekről a képviselő-testületi határozatban foglalt támogatási összeg figyelembevételével átruházott hatáskörben a polgármester dönt.”


4.§.


Az R. 1. függeléke kiegészül e rendelet 1.függelék J) kérelem nyomtatvánnyal.


5.§.


Ezen rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba, és a hatálybalépését követő napon hatályát veszti.  



Hegedüs Jenő                                                                    Patakiné Kercsó Szilvia

polgármester                                                                              jegyző





A rendelet kihirdetve:


Kaposgyarmat, 2015. november 19.


                                                    Patakiné Kercsó Szilvia

                jegyző


Mellékletek