Kaposgyarmat Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (I. 26.) önkormányzati rendelete

Az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 9/2019 (XI.21.) önkormányzati rendelete módosításáról

Hatályos: 2024. 01. 27- 2024. 01. 27

Kaposgyarmat Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (I. 26.) önkormányzati rendelete

Az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 9/2019 (XI.21.) önkormányzati rendelete módosításáról

2024.01.27.

Kaposgyarmat Község Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés d) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § Az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló Kaposgyarmat Község Önkormányzat Képviselő-testületének9/2019(XI.21..) önkormányzati rendelete 18. § (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(3) Név szerinti szavazás alkalmával a jegyző a névsor alapján minden képviselőt személy szerint szólít, és a képviselő által adott „igen”, „nem” vagy „tartózkodás” választ a névsorban rögzíti. ”

2. § (1) Az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló Kaposgyarmat Község Önkormányzat Képviselő-testületének9/2019(XI.21..) önkormányzati rendelete 24. § (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(3) Az önkormányzati rendeletből egy példányt a Hivatal Szentbalázsi Kirendeltségén kell elhelyezni. A rendeletet alkalmazása szempontjából meg kell küldeni az érintett szerveknek.”

(2) Az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló Kaposgyarmat Község Önkormányzat Képviselő-testületének9/2019(XI.21..) önkormányzati rendelete 24. § (6) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(6) A jegyző szükség szerint gondoskodik a hatályos önkormányzati rendeletek felülvizsgálatáról. ”

3. § Az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló Kaposgyarmat Község Önkormányzat Képviselő-testületének9/2019(XI.21..) önkormányzati rendelete 25. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) A jegyzőkönyv elkészítéséről a jegyző gondoskodik. A jegyzőkönyv a Hivatal Szentbalázsi Kirendeltségén található, amely elektronikusan a Kormányhivatal által működtetett törvényességi felügyeleti írásbeli kapcsolattartási modulon keresztül megküldésre kerül a törvényességi ellenőrzés részére.”

4. § Az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló Kaposgyarmat Község Önkormányzat Képviselő-testületének9/2019(XI.21..) önkormányzati rendelete 33. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) Az aljegyző helyettesíti a jegyzőt és vezeti a Hivatal Szentbalázsi Kirendeltségét a jegyző utasítása alapján.”

5. § (1) Az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló Kaposgyarmat Község Önkormányzat Képviselő-testületének9/2019(XI.21..) önkormányzati rendelete 35. § (1) bekezdés c) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

(A Hivatal Szentbalázsi Kirendeltsége:)

„c) a jegyző vagy a jegyző által megbízott aljegyző, vagy köztisztviselő köteles a Hivatalhoz tartozó települések képviselő-testületi ülésein részt venni.”

(2) Az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló Kaposgyarmat Község Önkormányzat Képviselő-testületének9/2019(XI.21..) önkormányzati rendelete 35. § (2) bekezdés a) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

(Az önkormányzat és a hozzá tartozó intézmények gazdálkodási feladatait a Hivatal Szentbalázsi Kirendeltsége látja el:)

„a) a jogszabályok által előirt módon és időben elkészíti a költségvetési tájékoztatót, beszámolót, valamint a negyedéves pénzforgalmi információt, és ezeket megküldi a Magyar Államkincstár Somogy Vármegyei Területi Igazgatósága (továbbiakban: MÁK) részére,

6. § Az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló Kaposgyarmat Község Önkormányzat Képviselő-testületének9/2019(XI.21..) önkormányzati rendelete 36. § (1) bekezdés c) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

(A képviselő-testület önkormányzati feladatainak gazdaságos, célszerű és hatékony ellátása és a település gazdaságának fejlesztése, valamint a lakossági vélemények megismerése és az állampolgári ellenőrzés céljából együttműködik:)

„c) Somogy Vármegyei Önkormányzattal,”

7. § Hatályát veszti Az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló Kaposgyarmat Község Önkormányzat Képviselő-testületének9/2019(XI.21..) önkormányzati rendelete

a) 20. § (2) bekezdése,

b) 32. § (3) bekezdése.

8. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.