Som Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2023. (IV. 28.) önkormányzati rendelete

a helyi kitüntetések és elismerő címek adományozásáról szóló 13/2019. (V. 20.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2023. 04. 29- 2023. 04. 29

Som Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2023. (IV. 28.) önkormányzati rendelete

a helyi kitüntetések és elismerő címek adományozásáról szóló 13/2019. (V. 20.) önkormányzati rendelet módosításáról

2023.04.29.

Som Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Magyarország címerének és zászlajának használatáról, valamint állami kitüntetéseiről szóló 2011. évi CCII. törvény 24. § (9) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, Magyarország Alaptörvénye 32. cikk (1) bekezdésének i) pontjában és Magyarország címerének és zászlajának használatáról, valamint állami kitüntetéseiről szóló 2011. évi CCII. törvény 22. § (1) bekezdés d) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, a következőket rendeli el:

1. § A helyi kitüntetések és elismerő címek adományozásáról szóló 13/2019 (V.20.) önkormányzati rendelet 4. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) „Som Község Barátja” kitüntetéssel a község címerével és „Som Község Barátja” bevéséssel ellátott, díszdobozban elhelyezett talpas üveg emlékplakett és díszes kivitelű, bársonyhatású díszkötésben elhelyezett oklevél jár . Az oklevél az 2. § (3) bekezdésében foglaltakat tartalmazza.”

2. § A helyi kitüntetések és elismerő címek adományozásáról szóló 13/2019 (V.20.) önkormányzati rendelet 5. § (1)–(3) bekezdése helyébe a következő rendelkezések lépnek:

„(1) „Som község címzetes polgármestere", „Som község címzetes alpolgármestere" és „Som község címzetes képviselője" kitüntető cím adományozható azon Somért kitüntetett címmel rendelkező polgármesternek, alpolgármesternek és képviselőnek, aki a község hírnevét, valamint a község és lakossága javát ugyanabban a pozícióban legalább három egymást követő önkormányzati cikluson keresztül népszerűsíti, szolgálja.

(2) A címet csak az (1) bekezdésben felsorolt funkcióban lévő személy kaphatja meg. A „Som község címzetes képviselője" kitüntető cím abban az esetben is adományozható a pozícióban lévő alpolgármesternek, amennyiben három egymást követő önkormányzati cikluson keresztül képviselőnek megválasztották.

(3) „Som község címzetes polgármestere, Som község címzetes alpolgármestere és Som község címzetes képviselője” címekkel a község címerével és a cím megnevezését, a kitüntetett nevét és az adományozás évét tartalmazó bevéséssel ellátott, díszdobozban elhelyezett talpas üveg emlékplakett és díszes kivitelű, bársonyhatású díszkötésben elhelyezett oklevél jár.”

3. § Hatályát veszti a helyi kitüntetések és elismerő címek adományozásáról szóló 13/2019 (V.20.) önkormányzati rendelet 5. § (4) bekezdése.

4. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.