Nyim Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2017 (X.26.) önkormányzati rendelete

A hivatali helyiségen kívüli és a hivatali munkaidőn kívül történő családi események létesítése engedélyezésének szabályairól és díjairól szóló 7/2017. (V. 26.) önkormányzati rendeletének módosításáról

Hatályos: 2017. 10. 31- 2017. 10. 31

Nyim Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az anyakönyvi eljárásról szóló 2010. évi I. törvény 19. §-ában és 96. §-ában kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében biztosított eredeti jogalkotói hatáskörében, Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdése a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:




1. § Nyim Község Önkormányzati Képviselő-testületének a hivatali helyiségen kívüli és a hivatali munkaidőn kívül történő családi események létesítése engedélyezésének szabályairól és díjairól szóló 7/2017. (V. 26.) önkormányzati rendeletének 6. §-a a következő ponttal egészül ki:


„(1) A 4. § (3) bekezdésében meghatározott díjakat nem kell megfizetni, ha a házasulandók közül az egyik fél a bejelentés napján legalább 2 hónapja a Ságvári Közös Önkormányzati Hivatal illetékességi területéhez tartozó Ságvár, Som Nyim települések egyikén állandó bejelentett lakcímmel rendelkezik.”


Záró rendelkezések


2. § E rendelet 2017. október 31. napján lép hatályba, és a hatálybalépését követő napon hatályát veszti. Rendelkezéseit a hatálybalépését követően indult ügyekben kell alkalmazni.




                  Pistár Péter                                                                    Budainé Vajk Ildikó

                  polgármester                                                                                jegyző








Kihirdetési záradék:


A rendelet a Ságvári Közös Önkormányzati Hivatal hirdetőtábláján történő kifüggesztéssel 2017. október 26.  napján kihirdetésre került. A kihirdetés időtartama 30 nap.


Ságvár, 2017. október 26.


                                                                                                         Budainé Vajk Ildikó

                                                                                                                jegyző