Nyim Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2021 (II.23.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2021. évi költségvetéséről

Hatályos: 2021. 11. 24- 2022. 02. 22

Nyim Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2021 (II.23.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2021. évi költségvetéséről

2021.11.24.

Nyim Község Önkormányzatának Képviselő-testülete figyelemmel a veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 27/2021. (I. 29.) Korm. rendeletben kihirdetett veszélyhelyzetre, valamint a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdésére - amely szerint a képviselő-testület feladat- és hatáskörét veszélyhelyzetben a polgármester gyakorolja - a helyi önkormányzatok és szerveik, a köztársasági megbízottak, valamint egyes centrális alárendeltségű szervek feladat- és hatásköreiről szóló 1991. évi XX. törvény 138. § (1) bekezdés b) pontjában, az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 23. § (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, Magyarország Alaptörvényének 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában, valamint Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 111. §-ában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:1

1. A rendelet hatálya, a költségvetés bevételei és kiadásai

1. § A rendelet hatálya a képviselő-testületre, annak bizottságaira, és az önkormányzatra terjed ki.

2. § (1)2 A képviselő-testület az önkormányzat 2021. évi költségvetését 264 501 050 forint tárgyévi bevételi főösszeggel és 264 501 050 forint tárgyévi kiadási főösszeggel, ezen belül

a) 81 187 298 forint költségvetési bevétellel,

b) 263 371 790 forint költségvetési kiadással,

c) -182 184 492 forint költségvetési egyenleggel, ebből

ca) 18 921 912 forint működési hiánnyal,

cb) 163 262 580 forint felhalmozási hiánnyal,

d) 183 313 752 forint finanszírozási bevétellel, e) 1 129 260 forint finanszírozási kiadással állapítja meg.

(2)3 A képviselő-testület a kiadási főösszegen belül a kiemelt előirányzatokat a rendelet 1. melléklete szerinti jogcímenkénti megoszlásban állapítja meg.

(3)4 Az (1) bekezdésben megállapított költségvetési bevételek forrásonkénti, a költségvetési kiadások jogcímenkénti megoszlását önkormányzati szinten, a finanszírozási bevételeket és kiadásokat, továbbá a bevételek és kiadások előirányzat-csoportok, kiemelt előirányzatok és azon belül kötelező feladatok, önként vállalt feladatok, állami (államigazgatási) feladatok szerinti bontásban a rendelet 1. melléklete tartalmazza.

(4)5

(5)6 A működési és felhalmozási bevételek és kiadások előirányzatai mérlegszerű bemutatását önkormányzati szinten a rendelet 2. melléklete tartalmazza.

(6) A működési hiány belső finanszírozásának érdekében a képviselő-testület az előző év(ek) költségvetési maradványának igénybevételét rendeli el.

(7) A felhalmozási hiány finanszírozása érdekében az adott évi saját bevételek 20 %-át, de legfeljebb 10 millió forintot meghaladó fejlesztési célú adósságot keletkeztető ügylet megkötésére a Kormány hozzájárulása szükséges. Az adott évi saját bevételek 20 %-át, de legfeljebb a 10 millió forintot meg nem haladó fejlesztési célú adósságot keletkeztető ügylet esetében a hiány külső finanszírozása fejlesztési hitelből /vagy/ az előző év költségvetési maradványának igénybevételével történik.

2. A költségvetés részletezése, a költségvetés végrehajtásának szabályai

3. § (1) Az Önkormányzat adósságot keletkeztető ügyleteiből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettségeit a rendelet 3. melléklete tartalmazza.

(2) Az Önkormányzat saját bevételeinek részletezését az adósságot keletkeztető ügyletből származó tárgyévi fizetési kötelezettség megállapítását a rendelet 4. melléklete tartalmazza.

(3) Az Önkormányzat 2021. évi adósságot keletkeztető fejlesztési céljait a rendelet 5. melléklete tartalmazza.

(4) Az Önkormányzat költségvetésében szereplő beruházások kiadásainak beruházásonkénti részletezését a rendelet 6. melléklete tartalmazza.

(5) Az önkormányzat költségvetésében szereplő felújítások kiadásait felújításonként a rendelet 7. melléklete tartalmazza.

(6) Az EU-s támogatással megvalósuló programokat és projekteket, valamint az önkormányzaton kívül megvalósuló projektekhez való hozzájárulást a rendelet 8. melléklete tartalmazza.

4. § (1)7 A 2. § (1) bekezdésében megállapított bevételek és kiadások önkormányzati, közös hivatali megoszlását, és az éves (tervezett) létszám előirányzatot és a közfoglalkoztatottak létszámát feladatonként és azon belül kötelező feladatok, önként vállalt feladatok, államigazgatási feladatok szerinti bontásban a rendelet 9. melléklete tartalmazza.

(2) Az Önkormányzat a kiadások között 768 247 forint általános tartalékot, 0 forint céltartalékot állapít meg.

(3) Az önkormányzat 2021. évi költségvetésének

a) összevont mérlegét a rendelet 11. melléklete,

b)többéves kihatással járó döntéseket számszerűsítve évenkénti bontásban és összesítve célok szerint azzal, hogy a későbbi évek előirányzatait véglegesen az adott évi költségvetés elfogadásakor állapítja meg a testület a rendelet 12. melléklete,
c)az önkormányzat által adott közvetett támogatásokat tartalmazó kimutatást a rendelet 13. melléklete,
d)előirányzat felhasználási ütemtervét havi bontásban a rendelet 14. melléklete,
e)az önkormányzat általános működés és ágazati feladatok támogatásának alakulását jogcímenként a rendelet 15. melléklete,
f)céljelleggel juttatott támogatásokról szóló kimutatását a rendelet 16. melléklete,
g)2021. évi költségvetési évet követő 3 év tervezett bevételeit és kiadásait a rendelet 17. melléklete
tartalmazza.

5. § (1) Az önkormányzati szintű költségvetés végrehajtásáért a polgármester, a könyvvezetéssel kapcsolatos feladatok ellátásáért a jegyző a felelős.

(2) Az Önkormányzat gazdálkodásának biztonságáért a képviselő-testület, a gazdálkodás szabályszerűségéért a polgármester felelős.

(3) A költségvetési hiány csökkentése érdekében évközben folyamatosan figyelemmel kell kísérni a kiadások csökkentésének és a bevételek növelésének lehetőségeit.

(4) Az Önkormányzatnál a jutalmazásra fordítható és kifizethető összeg nem haladhatja meg a rendszeres személyi juttatások előirányzatának 11 %-át. Ennek fedezetére a személyi juttatások évközi megtakarítása és a személyi juttatások előirányzatának növelésére fordítható forrás szolgálhat.

(5) Amennyiben a költségvetési szerv harminc napon túli, lejárt esedékességű elismert tartozásállományának mértéke két egymást követő hónapban eléri az éves eredeti kiadási előirányzatának 10%-át vagy a százötven millió forintot, az irányító szerv a költségvetési szervhez önkormányzati biztost jelöl ki.

(6) Az Önkormányzat vezetője a rendelet 10. mellékletében foglalt adatlapon köteles a tartozásállományról adatot szolgáltatni. A költségvetési szerv az általa lejárt esedékességű elismert tartozásállomány tekintetében – nemleges adat esetén is – negyedévente a tárgynegyedévi állapotnak megfelelően a tárgynegyedévet követő hó 15-ig az önkormányzat jegyzője részére köteles adatszolgáltatást teljesíteni.

(7) Kiegészítő támogatás igényléséről a működőképességet veszélyeztető helyzet esetében a polgármester gondoskodik, külön képviselő-testületi döntés alapján.

(8) A finanszírozási bevételekkel és kiadásokkal kapcsolatos hatásköröket a polgármester gyakorolja.

3. Az előirányzatok módosítása, a gazdálkodás szabályai

6. § (1) Az Önkormányzat bevételeinek és kiadásainak módosításáról, a kiadási előirányzatok közötti átcsoportosításról (2) és (4) bekezdésben foglalt kivétellel a képviselő-testület dönt.

(2) A képviselő-testület az Önkormányzat bevételeinek és kiadásainak módosítását és a kiadási kiemelt előirányzatok közötti átcsoportosítás jogát 10 000 000 forint összeghatárig a polgármesterre átruházza.

(3) Az (2) bekezdésben foglalt átcsoportosításról a polgármester negyedévente köteles beszámolni, a költségvetés módosítására egyidejűleg javaslatot tenni. Az átruházott hatáskörű előirányzat-módosítási jogkör 2021. december 31-ig gyakorolható.

(4) A képviselő-testület a (2) bekezdés szerinti előirányzat-módosítás, előirányzat-átcsoportosítás átvezetéseként - az első negyedév kivételével – negyedévenként, de legkésőbb az éves költségvetési beszámoló elkészítésének határidejéig, december 31-ei hatállyal módosítja a költségvetési rendeletét. Ha év közben az Országgyűlés a hozzájárulások, támogatások előirányzatait zárolja, azokat csökkenti, törli, az intézkedés kihirdetését követően haladéktalanul a képviselő-testület elé kell terjeszteni a költségvetési rendelet módosítását.

7. § (1) Az Önkormányzat alaptevékenysége körében szellemi tevékenység szerződéssel, számla ellenében történő igénybevételére szolgáló kiadási előirányzat csak a személyi juttatások terhére növelhető.

(2) Amennyiben az önkormányzat év közben a költségvetési rendelet készítésekor nem ismert többletbevételhez jut, vagy bevételei a tervezettől elmaradnak, arról a polgármester a képviselő-testületet tájékoztatja.

(3) A képviselő-testület által jóváhagyott kiemelt előirányzatokat valamennyi költségvetési szerv köteles betartani. Az előirányzat túllépés fegyelmi felelősséget von maga után.

8. § (1) A költségvetési szerv az alapfeladatai ellátását szolgáló személyi juttatásokkal és az azokhoz kapcsolódó járulékok és egyéb közterhek előirányzataival minden esetben rendelkezik.

(2) A költségvetési szerv vezetője köteles belső szabályzatban rögzíteni a működéshez, gazdálkodáshoz kapcsolódóan a gazdálkodás vitelét meghatározó szabályokat, a mindenkor érvényes központi szabályozás figyelembe vételével, illetve a szükséges módosításokat végrehajtani.

(3) Az önkormányzati évközi előirányzat-módosításokról a jegyző által elrendelt formában kötelesek naprakész nyilvántartást vezetni.

4., Létszám- és bérgazdálkodással kapcsolatos előírások, a támogatások, intézményfinanszírozások, folyósításának és elszámolásának rendje

9. § (1) Az egyes foglalkoztatási formákra (teljes munkaidős, részmunkaidős, valamint a megbízási, tiszteletdíjas foglalkoztatás) álláshelyenként, illetve összességében az elemi költségvetésben tervezett (módosított személyi juttatás) előirányzatot nem lépheti túl.

(2) Az Önkormányzat által céljuttatás címén tervezett előirányzat nem haladhatja meg az eredeti rendszeres személyi juttatások előirányzatának 8 %-át.

(3) Az Önkormányzatnál foglalkoztatottak 2021. évre megállapított éves cafeteria kerete bruttó 200 000 forint.

(4) Az Önkormányzatnál foglalkoztatottak részére a munkáltató a 2021. évben havonta 1000 forint összegű bankszámla hozzájárulást biztosít, amelynek utalása negyedévente történik a foglalkoztatott számlájára.

10. § (1) A társulásnak adandó támogatást az önkormányzat a finanszírozási terv szerint biztosítja.

(2) Az egyéb szervezetek részére nyújtott támogatások a támogatási szerződésben foglaltak alapján kerülnek kiutalásra.

(3) A nettó 5 000 000 forintot elérő, vagy azt meghaladó értékű az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 1. melléklet III. Gazdálkodási adatok 4. pontjában meghatározott szerződéseket közzé kell tenni a helyben szokásos módon, illetve e törvénynek megfelelően a szerződés létrejöttét követő 60 napon belül.

5. A költségvetés végrehajtásának ellenőrzése

11. § (1) Az önkormányzat ellenőrzése a belső kontrollrendszer keretében valósul meg, melynek létrehozásáért, működtetésért és továbbfejlesztéséért az önkormányzat esetében a jegyző felelős.

(2) Az Önkormányzat a belső ellenőrzés kialakításáról a Ságvári Közös Önkormányzati Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzatában foglaltak szerint gondoskodik. A megfelelő működtetésről és a függetlenség biztosításáról a jegyző köteles gondoskodni.

6. Záró rendelkezések

12. § (1) Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

(2) Rendelkezéseit 2021. január 1-jétől kell alkalmazni.

1.1. melléklet8

1.2. melléklet9

1.3. melléklet10

1.4. melléklet11

2.1. melléklet12

2.2. melléklet13

3. melléklet

NYIM KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettségei

Sor-szám

MEGNEVEZÉS

Évek

Összesen
(F=C+D+E)

2022.

2023.

2024.

A

B

C

D

E

1.

-

2.

-

3.

-

4.

-

5.

-

6.

ÖSSZES KÖTELEZETTSÉG

-

-

-

-

4. melléklet

NYIM KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT saját bevételeinek részletezése az adósságot keletkeztető ügyletből származó tárgyévi fizetési kötelezettség megállapításához

Sor-szám

Bevételi jogcímek

2021. évi előirányzat

A

B

1.

Helyi adóból és a települési adóból származó bevétel

5 500 000

2.

Az önkormányzati vagyon és az önkormányzatot megillető vagyoni értékű jog értékesítéséből és hasznosításából származó bevétel

3 536 000

3.

Osztalék, koncessziós díj és hozambevétel

-

4.

Tárgyi eszköz és az immateriális jószág, részvény, részesedés, vállalat értékesítéséből vagy privatizációból származó bevétel

-

5.

Bírság-, pótlék- és díjbevétel

50 000

6.

Kezesség-, illetve garanciavállalással kapcsolatos megtérülés

-

SAJÁT BEVÉTELEK ÖSSZESEN*

9 086 000

*Az adósságot keletkeztető ügyletekhez történő hozzájárulás részletes szabályairól szóló 353/2011. (XII.31.) Korm. Rendelet 2. § (1) bekezdése alapján.

5. melléklet

Nyim Község Önkormányzata 2021. évi adósságot keletkeztető fejlesztési céljai

Fejlesztési cél leírása

Fejlesztés várható kiadása

A

B

1.

2.

3.

4.

ADÓSSÁGOT KELETKEZTETŐ ÜGYLETEK VÁRHATÓ EGYÜTTES ÖSSZEGE

-

6. melléklet14

Nyim Község Önkormányzata Beruházási (felhalmozási) kiadások előirányzata beruházásonként

Beruházás megnevezése

Teljes költség

Kivitelezés kezdési és befejezési éve

Felhasználás 2020. XII.31-ig

2021. évi
eredeti előirányzat

Eddigi módosítások összege 2021-ben

3. sz. módosítás

Módosítások összesen
2021. 09.27-ig

Módosítás utáni előirányzat

A

B

C

D

E

F

G

H=(F+G)

I=(E+H)

Csapadékvíz elvezető rendszer fejlesztése TOP-2.1.3-16-S01-2019-00008

165 000 000

2019-2020

165 000 000

165 000 000

Magyar Falu program - orvosi eszközök 2020 MFP-AEE/2020

1 607 000

2019-2020

1 607 000

26 000

26 000

1 633 000

Magyar Falu program - Elhagyott ingatlanok közcélra történő megvásárlása

5 006 000

2019-2020

4 000 000

1 006 000

1 000

1 000

1 007 000

Kisértékű tárgyi eszköz

170 000

2019-2020

170 000

170 000

Községháza bővítésének vízellátás csatornázás kivitelezése

500 000

2019-2020

500 000

500 000

Szaletli készítés

441 000

2020

441 000

441 000

Közfoglalkoztatás beruházása

107 000

2021

107 000

107 000

107 000

Szennyvíz szivattyú vásárlás

50 000

2021

50 000

50 000

50 000

Magyar Falu program - Kommunális eszköz beszerzés

12 034 138

2021

12 034 138

188 000

12 222 138

12 222 138

Sátor beszerzés /Kistelepülési önkormányzati rendezvények támogatása/

623 000

2021

623 000

623 000

623 000

Új kazán beszerzése /önkormányzat/

1 200 000

2021

1 200 000

1 200 000

1 200 000

EFOP 1.5.2-16-2017-00006 pályázat eszközbeszerzése

5 091 007

2021

5 091 007

5 091 007

5 091 007

ÖSSZESEN:

191 829 145

4 000 000

168 724 000

19 132 145

188 000

19 320 145

88 044 145

7. melléklet15

Nyim Község Önkormányzata Felújítási kiadások előirányzata felújításonként

Felújítás megnevezése

Teljes költség

Kivitelezés kezdési és befejezési éve

Felhasználás 2020. XII.31-ig

2021. évi
eredeti előirányzat

Eddigi módosítások összege 2021-ben

3. sz. módosítás

Módosítások összesen 2021. 09.27-ig

Módosítás utáni előirányzat

A

B

C

D

E

F

G

H=(F+G)

I=(E+H)

Vis Maior 2020

14 723 000

2020-2021

512 000

14 211 000

14 211 000

ÖSSZESEN:

14 723 000

512 000

14 211 000

14 211 000

8. melléklet

Nyim Község Önkormányzata Európai uniós támogatással megvalósuló projektek bevételei, kiadásai, hozzájárulások

EU-s projekt neve, azonosítója:

EFOP 1.5.2-16-2017-00006 Közösen a jövőnkért-komplex program a humán közszolgáltatások feljesztésére Siófok térségében

Források

2021.

2022.

2022. után

Összesen

Saját erő

0

- saját erőből központi támogatás

0

EU-s forrás

10 321 007

10 321 007

Társfinanszírozás

0

Hitel

0

Egyéb forrás (előző évi pénzmaradvány)

0

0

Források összesen:

10 321 007

0

0

10 321 007

Kiadások, költségek

2021.

2022.

2022. után

Összesen

Személyi jellegű

4 020 000

4 020 000

Beruházások, beszerzések

5 091 007

5 091 007

Szolgáltatások igénybe vétele

1 210 000

1 210 000

Adminisztratív költségek

0

0

0

0

0

Összesen:

10 321 007

0

0

10 321 007

EU-s projekt neve, azonosítója:

Csapadékvíz elvezető rendszer fejlesztése TOP-2.1.3-16-S01-2019-00008

Források

2021.

2022.

2022. után

Összesen

Saját erő

0

0

- saját erőből központi támogatás

0

EU-s forrás

0

0

Társfinanszírozás

0

Hitel

0

Egyéb forrás (előző évi pénzmaradvány)

165 000 000

165 000 000

0

Források összesen:

165 000 000

0

0

165 000 000

Kiadások, költségek

2021.

2022.

2022. után

Összesen

Személyi jellegű

2 280 000

2 280 000

Beruházások, beszerzések

156 102 000

156 102 000

Szolgáltatások igénybe vétele

6 618 000

6 618 000

Adminisztratív költségek

0

0

Összesen:

165 000 000

0

0

165 000 000

EU-s projekt neve, azonosítója:

Források

2021.

2022.

2022. után

Összesen

Saját erő

0

- saját erőből központi támogatás

0

EU-s forrás

0

Társfinanszírozás

0

Hitel

0

Egyéb forrás (előző évi pénzmaradvány)

0

0

Források összesen:

0

0

0

0

Kiadások, költségek

2021.

2022.

2022. után

Összesen

Személyi jellegű

0

Beruházások, beszerzések

0

Szolgáltatások igénybe vétele

0

Adminisztratív költségek

0

0

0

0

Összesen:

0

0

0

0

Önkormányzaton kívüli EU-s projektekhez történő hozzájárulás 2021. évi előirányzat

Támogatott neve

Hozzájárulás (Ft)

Összesen:

0

9.1.. melléklet16

9.1.1. melléklet17

9.1.2. melléklet18

9.1.3. melléklet19

10. melléklet

Adatszolgáltatás az elismert tartozásállományról

Költségvetési szerv neve:

NYIM KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

Költségvetési szerv számlaszáma:

50800245-10001174

Éves eredeti kiadási előirányzat:

30 napon túli elismert tartozásállomány összesen: 0 Ft

Forintban

Sor-szám

Tartozásállomány megnevezése

30 nap
alatti
állomány

30-60 nap
közötti
állomány

60 napon
túli
állomány

Át-ütemezett

Összesen:

1.

Állammal szembeni tartozások

2.

Központi költségvetéssel szemben fennálló tartozás

3.

Elkülönített állami pénzalapokkal szembeni tartozás

4.

TB alapokkal szembeni tartozás

5.

Tartozásállomány önkormányzatok és intézmények felé

6.

Egyéb tartozásállomány

7.

Összesen:

......................, 2021. .......................... hó ..... nap

költségvetési szerv vezetője

11. melléklet

NYIM KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK ÖSSZEVONT MÉRLEGE
1.sz. táblázat: Bevételek

Sor-
szám

Bevételi jogcím

2019. évi tény

2020. évi várható

2021. évi előirányzat

A

B

C

D

E

1.

Önkormányzat működési támogatásai (1.1.+…+.1.6.)

27 095 958

28 298 278

28 231 489

1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

15 338 241

15 613 633

16 097 469

1.2.

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

1.3.

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

8 083 211

9 543 085

9 864 020

1.4.

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

1 800 000

2 000 000

2 270 000

1.5.

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

1 874 506

1 095 960

1.6.

Elszámolásból származó bevételek

45 600

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+.2.5.)

34 261 835

19 459 629

8 234 000

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei

34 261 835

19 459 629

8 234 000

2.6.

2.5.-ből EU-s támogatás

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (3.1.+…+3.5.)

28 659 074

200 275 356

12 789 420

3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

11 011 000

9 788 516

12 789 420

3.2.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

3.3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

3.4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

3.5.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

17 648 074

190 486 840

3.6.

3.5.-ből EU-s támogatás

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+4.2.+4.3.+4.4.)

8 145 676

7 643 296

5 550 000

4.1.

Vagyoni típusú adók

3 846 256

3 304 347

3 300 000

4.2.

Idegenforgalmi adó

4.3.

Iparűzési adó

3 454 022

4 138 309

2 200 000

4.4.

Talajterhelési díj

4.5.

Gépjárműadó

757 290

4.6.

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

4.7.

Egyéb közhatalmi bevételek

88 108

200 640

50 000

5.

Működési bevételek (5.1.+…+ 5.11.)

4 437 526

3 682 865

4 248 000

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

1 115 240

200 000

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

87 500

216 800

270 000

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

270 959

240 000

240 000

5.4.

Tulajdonosi bevételek

2 857 400

3 041 000

3 536 000

5.5.

Ellátási díjak

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

5.8.

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek

621

472

1 000

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

5.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

5.11.

Egyéb működési bevételek

105 806

184 593

1 000

6.

Felhalmozási bevételek (6.1.+…+6.5.)

743 000

6.1.

Immateriális javak értékesítése

6.2.

Ingatlanok értékesítése

243 000

6.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

500 000

6.4.

Részesedések értékesítése

6.5.

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

7.

Működési célú átvett pénzeszközök (7.1. + … + 7.3.)

80 000

7.1.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

7.2.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

7.3.

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

80 000

7.4.

7.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (8.1.+8.2.+8.3.)

8.1.

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

8.2.

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

8.3.

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

8.4.

8.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

102 680 069

260 102 424

59 052 909

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (10.1.+…+10.3.)

11 011 000

22 797 461

10.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

10.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

11 011 000

22 797 461

10.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

11.

Belföldi értékpapírok bevételei (11.1. +…+ 11.4.)

11.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

11.2.

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok kibocsátása

11.3.

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

11.4.

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok kibocsátása

12.

Maradvány igénybevétele (12.1. + 12.2.)

19 972 478

30 841 156

183 313 752

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

19 972 478

30 841 156

183 313 752

12.2.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

13.

Belföldi finanszírozás bevételei (13.1. + … + 13.3.)

1 054 012

1 129 260

13.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

1 054 012

1 129 260

13.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

13.3.

Lekötött betétek megszüntetése

14.

Külföldi finanszírozás bevételei (14.1.+…14.4.)

14.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

14.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

14.3.

Külföldi értékpapírok kibocsátása

14.4.

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

15.

Váltóbevételek

16.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

17.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10. + … +16.)

32 037 490

54 767 877

183 313 752

18.

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+17)

134 717 559

314 870 301

242 366 661

2.sz.táblázat: Kiadásokű

Sor-szám

Kiadási jogcímek

2019. évi tény

2020. évi várható

2021. évi előirányzat

A

B

C

D

E

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.+1.18.)

71 556 296

54 952 699

67 207 401

1.1.

Személyi juttatások

28 089 846

23 842 227

16 162 000

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

4 969 615

3 658 811

2 426 000

1.3.

Dologi kiadások

27 244 251

15 521 236

24 885 000

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

2 739 500

4 512 030

5 186 000

1.5

Egyéb működési célú kiadások

8 513 084

7 418 395

7 922 000

1.6.

- az 1.5-ből: - Előző évi elszámolásból származó befizetések

1.7.

- Törvényi előíráson alapuló befizetések

1.8.

- Elvonások és befizetések

346 708

182 960

1.9.

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

1.10.

-Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

1.11.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

1.12.

- Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

7 175 276

6 740 035

7 922 000

1.13.

- Garancia és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

1.14.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

1.15.

- Árkiegészítések, ártámogatások

1.16.

- Kamattámogatások

1.17.

- Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

991 100

495 400

1.18.

Tartalékok

10 626 401

1.19.

- az 1.18-ból: - Általános tartalék

10 626 401

1.20.

- Céltartalék

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.3.+2.5.)

19 050 822

52 752 377

174 030 000

2.1.

Beruházások

5 639 354

41 620 335

159 819 000

2.2.

2.1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

156 102 000

2.3.

Felújítások

13 411 468

11 132 042

14 211 000

2.4.

2.3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás

2.5.

Egyéb felhalmozási kiadások

2.6.

2.5.-ből - Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

2.7.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

2.8.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

2.9.

- Egyéb felhalmozási célú támogatások ÁH-n belülre

2.10.

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

2.11.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

2.12.

- Lakástámogatás

2.13.

- Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2)

90 607 118

107 705 076

241 237 401

4.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (4.1. + … + 4.3.)

11 011 000

22 797 461

4.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

4.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

11 011 000

22 797 461

4.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

5.

Belföldi értékpapírok kiadásai (5.1. + … + 5.6.)

5.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

5.2.

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

5.3.

Kincstárjegyek beváltása

5.4.

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

5.5.

Belföldi kötvények beváltása

5.6.

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

6.

Belföldi finanszírozás kiadásai (6.1. + … + 6.4.)

959 660

1 054 012

1 129 260

6.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

6.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

959 660

1 054 012

1 129 260

6.3.

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése

6.4.

Pénzügyi lízing kiadásai

7.

Külföldi finanszírozás kiadásai (7.1. + … + 7.5.)

7.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

7.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása

7.3.

Külföldi értékpapírok beváltása

7.4.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi kormányoknak nemz. Szervezeteknek

7.5.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi pénzintézeteknek

8.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

9.

Váltókiadások

10.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (4.+…+9.)

11 970 660

23 851 473

1 129 260

11.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (3.+10.)

102 577 778

131 556 549

242 366 661

12. melléklet

Nyim Község Önkormányzat Többéves kihatással járó döntések számszerűsítése évenkénti bontásban és összesítve célok szerint

Sor-
szám

Kötelezettség jogcíme

Köt. váll.
éve

2021 előtti kifizetés

Kiadás vonzata évenként

Összesen

2021.

2022.

2023.

2023.
után

A

B

C

D

E

F

G

H

I=(D+E+F+G+H)

1.

Működési célú finanszírozási kiadások
(hiteltörlesztés, értékpapír vásárlás, stb.)

2.

3.

............................

4.

Felhalmozási célú finanszírozási kiadások
(hiteltörlesztés, értékpapír vásárlás, stb.)

5.

............................

6.

............................

7.

Beruházási kiadások beruházásonként

8.

Csapadékvíz

9.

Felújítási kiadások felújításonként

10.

............................

11.

Egyéb (Pl.: garancia és kezességvállalás, stb.)

12.

............................

Összesen (1+4+7+9+11)

13. melléklet

Nyim Község Önkormányzata Az önkormányzat által adott közvetett támogatások (kedvezmények)

Sor-szám

Bevételi jogcím

Kedvezmény nélkül elérhető bevétel

Kedvezmények összege

A

B

C

D

1.

Ellátottak térítési díjának méltányosságból történő elengedése

2.

Ellátottak kártérítésének méltányosságból történő elengedése

3.

Lakosság részére lakásépítéshez nyújtott kölcsön elengedése

4.

Lakosság részére lakásfelújításhoz nyújtott kölcsön elengedése

5.

Helyi adóból biztosított kedvezmény, mentesség összesen

6.

-ebből: Építményadó

7.

Telekadó

9.

Magánszemélyek kommunális adója

3 762 000 Ft

2 125 500 Ft

10.

Idegenforgalmi adó tartózkodás után

11.

Idegenforgalmi adó épület után

12.

Iparűzési adó állandó jelleggel végzett iparűzési tevékenység után

13.

Gépjárműadóból biztosított kedvezmény, mentesség

14.

Helyiségek hasznosítása utáni kedvezmény, mentesség

15.

Eszközök hasznosítása utáni kedvezmény, mentesség

16.

Egyéb kedvezmény

17.

Egyéb kölcsön elengedése

18.

19.

20.

21.

22.

23.

24.

25.

26.

27.

Összesen:

14. melléklet

Nyim Község Önkormányzat Előirányzat-felhasználási terv 2021. évre

Megnevezés

Január

Február

Március

Április

Május

Június

Július

Auguszt.

Szept.

Okt.

Nov.

Dec.

Összesen:

1.

Bevételek

2.

Önkormányzatok működési támogatásai

2 352 624

2 352 624

2 352 624

2 352 624

2 352 624

2 352 624

2 352 624

2 352 624

2 352 624

2 352 624

2 352 624

2 352 624

28 231 489

3.

Működési célú támogatások ÁH-on belül

686 167

686 167

686 167

686 167

686 167

686 167

686 167

686 167

686 167

686 167

686 167

686 167

8 234 000

4.

Felhalmozási célú támogatások ÁH-on belül

1 065 785

1 065 785

1 065 785

1 065 785

1 065 785

1 065 785

1 065 785

1 065 785

1 065 785

1 065 785

1 065 785

1 065 785

12 789 420

5.

Közhatalmi bevételek

462 500

462 500

462 500

462 500

462 500

462 500

462 500

462 500

462 500

462 500

462 500

462 500

5 550 000

6.

Működési bevételek

354 000

354 000

354 000

354 000

354 000

354 000

354 000

354 000

354 000

354 000

354 000

354 000

4 248 000

7.

Felhalmozási bevételek

8.

Működési célú átvett pénzeszközök

9.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

10.

Finanszírozási bevételek

15 276 146

15 276 146

15 276 146

15 276 146

15 276 146

15 276 146

15 276 146

15 276 146

15 276 146

15 276 146

15 276 146

15 276 146

183 313 752

11.

Bevételek összesen:

20 197 222

20 197 222

20 197 222

20 197 222

20 197 222

20 197 222

20 197 222

20 197 222

20 197 222

20 197 222

20 197 222

20 197 222

242 366 661

12.

Kiadások

13.

Személyi juttatások

1 346 833

1 346 833

1 346 833

1 346 833

1 346 833

1 346 833

1 346 833

1 346 833

1 346 833

1 346 833

1 346 833

1 346 833

16 162 000

14.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

202 167

202 167

202 167

202 167

202 167

202 167

202 167

202 167

202 167

202 167

202 167

202 167

2 426 000

15.

Dologi kiadások

2 073 750

2 073 750

2 073 750

2 073 750

2 073 750

2 073 750

2 073 750

2 073 750

2 073 750

2 073 750

2 073 750

2 073 750

24 885 000

16.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

432 167

432 167

432 167

432 167

432 167

432 167

432 167

432 167

432 167

432 167

432 167

432 167

5 186 000

17.

Egyéb működési célú kiadások

660 167

660 167

660 167

660 167

660 167

660 167

660 167

660 167

660 167

660 167

660 167

660 167

7 922 000

18.

Tartalék

885 533

885 533

885 533

885 533

885 533

885 533

885 533

885 533

885 533

885 533

885 533

885 533

10 626 401

19.

Beruházások

13 318 250

13 318 250

13 318 250

13 318 250

13 318 250

13 318 250

13 318 250

13 318 250

13 318 250

13 318 250

13 318 250

13 318 250

159 819 000

20.

Felújítások

1 184 250

1 184 250

1 184 250

1 184 250

1 184 250

1 184 250

1 184 250

1 184 250

1 184 250

1 184 250

1 184 250

1 184 250

14 211 000

21.

Egyéb felhalmozási kiadások

22.

Finanszírozási kiadások

94 105

94 105

94 105

94 105

94 105

94 105

94 105

94 105

94 105

94 105

94 105

94 105

1 129 260

23.

Kiadások összesen:

20 197 222

20 197 222

20 197 222

20 197 222

20 197 222

20 197 222

20 197 222

20 197 222

20 197 222

20 197 222

20 197 222

20 197 222

242 366 661

24.

Egyenleg

15. melléklet

Nyim Község Önkormányzat 2021. évi általános működés és ágazati feladatok támogatásának alakulása jogcímenként

Jogcím

2021. évi támogatás összesen

A

B

Települési önkormányzatok működési támogatása

16 097 469

Települési önkormányzatok szociális feladatainak egyéb támogatása

5 336 000

Rászoruló gyermekek szünidei étkeztetésének támogatása

49 020

Falugondnoki vagy tanyagondnoki szolgáltatás támogatása

4 479 000

Könyvtári, közművelődési és múzeumi feladatok támogatása

2 270 000

Összesen:

28 231 489

16. melléklet

Nyim Község Önkormányzata 2021. évben céljelleggel juttatott támogatásokról

Sor-
szám

Támogatott szervezet neve

Támogatás célja

Támogatás összege

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

18.

19.

20.

21.

22.

23.

24.

25.

26.

27.

28.

29.

30.

31.

32.

33.

Összesen:

0

17. melléklet

NYIM KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI ÉVET KÖVETŐ 3 ÉV TERVEZETT BEVÉTELEI, KIADÁSAI
1.sz. táblázat: Bevételek

Sor-
szám

Bevételi jogcím

2022. évi

2023. évi

2024. évi

A

B

C

D

E

1.

Önkormányzat működési támogatásai

30 231 000

36 231 000

44 231 000

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

11 226 000

15 226 000

20 226 000

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

13 669 000

15 769 000

21 269 000

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+4.2.+4.3.+4.4.)

6 600 000

7 660 000

18 180 000

4.1.

Vagyoni típusú adó

3 800 000

4 350 000

13 850 000

4.2.

Idegenforgalmi adó

4.3.

Iparűzési adó

2 700 000

3 200 000

4 200 000

4.4.

Talajterhelési díj

4.5.

Gépjárműadó

4.6.

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

4.7.

Egyéb közhatalmi bevételek

100 000

110 000

130 000

5.

Működési bevételek

4 345 000

5 845 000

8 345 000

6.

Felhalmozási bevételek

100 000

150 000

230 000

7.

Működési célú átvett pénzeszközök

50 000

80 000

120 000

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

66 221 000

80 961 000

112 601 000

10.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

59 113 000

60 013 000

61 313 000

11.

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+10)

125 334 000

140 974 000

173 914 000

2.sz.táblázat: Kiadások

Sor-szám

Kiadási jogcímek

2022. évi

2023. évi

2024. évi

A

B

C

D

E

1.

Működési költségvetés kiadásai

70 790 000

78 130 000

96 670 000

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.2.+2.3.)

52 919 000

60 419 000

74 619 000

2.1.

Beruházások

49 919 000

54 419 000

60 619 000

2.2.

Felújítások

3 000 000

6 000 000

14 000 000

2.3.

Egyéb felhalmozási kiadások

3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2)

123 709 000

138 549 000

171 289 000

4.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN:

1 625 000

2 425 000

2 625 000

5.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (3.+4.)

125 334 000

140 974 000

173 914 000

2. melléklet21

22
23
1

A bevezető a Nyim Község Önkormányzat Képviselő-testülete 8/2021. (V. 27.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

2

A 2. § (1) bekezdése a Nyim Község Önkormányzat Képviselő-testülete 8/2021. (V. 27.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg. A 2. § (1) bekezdése a Nyim Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2021. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg. A 2. § (1) bekezdése a Nyim Község Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2021. (XI. 23.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

3

A 2. § (2) bekezdése a Nyim Község Önkormányzat Képviselő-testülete 8/2021. (V. 27.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

4

A 2. § (3) bekezdése a Nyim Község Önkormányzat Képviselő-testülete 8/2021. (V. 27.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

5

A 2. § (4) bekezdését a Nyim Község Önkormányzat Képviselő-testülete 8/2021. (V. 27.) önkormányzati rendelete 5. § a) pontja hatályon kívül helyezte.

6

A 2. § (5) bekezdése a Nyim Község Önkormányzat Képviselő-testülete 8/2021. (V. 27.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

7

A 4. § (1) bekezdése a Nyim Község Önkormányzat Képviselő-testülete 8/2021. (V. 27.) önkormányzati rendelete 3. §-ával megállapított szöveg.

8

Az 1.1. mellékletet a Nyim Község Önkormányzat Képviselő-testülete 8/2021. (V. 27.) önkormányzati rendelete 5. § b) pontja hatályon kívül helyezte.

9

Az 1.2. mellékletet a Nyim Község Önkormányzat Képviselő-testülete 8/2021. (V. 27.) önkormányzati rendelete 5. § c) pontja hatályon kívül helyezte.

10

Az 1.3. mellékletet a Nyim Község Önkormányzat Képviselő-testülete 8/2021. (V. 27.) önkormányzati rendelete 5. § d) pontja hatályon kívül helyezte.

11

Az 1.4. mellékletet a Nyim Község Önkormányzat Képviselő-testülete 8/2021. (V. 27.) önkormányzati rendelete 5. § e) pontja hatályon kívül helyezte.

12

A 2.1. mellékletet a Nyim Község Önkormányzat Képviselő-testülete 8/2021. (V. 27.) önkormányzati rendelete 5. § f) pontja hatályon kívül helyezte.

13

A 2.2. mellékletet a Nyim Község Önkormányzat Képviselő-testülete 8/2021. (V. 27.) önkormányzati rendelete 5. § g) pontja hatályon kívül helyezte.

14

A 6. melléklet a Nyim Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2021. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

15

A 7. melléklet a Nyim Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2021. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

16

A 9.1.. mellékletet a Nyim Község Önkormányzat Képviselő-testülete 8/2021. (V. 27.) önkormányzati rendelete 5. § h) pontja hatályon kívül helyezte.

17

A 9.1.1. mellékletet a Nyim Község Önkormányzat Képviselő-testülete 8/2021. (V. 27.) önkormányzati rendelete 5. § i) pontja hatályon kívül helyezte.

18

A 9.1.2. mellékletet a Nyim Község Önkormányzat Képviselő-testülete 8/2021. (V. 27.) önkormányzati rendelete 5. § j) pontja hatályon kívül helyezte.

19

A 9.1.3. mellékletet a Nyim Község Önkormányzat Képviselő-testülete 8/2021. (V. 27.) önkormányzati rendelete 5. § k) pontja hatályon kívül helyezte.

20

Az 1. mellékletet a Nyim Község Önkormányzat Képviselő-testülete 8/2021. (V. 27.) önkormányzati rendelete 4. § (1) bekezdése iktatta be. Az 1. melléklet a Nyim Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2021. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 2. § (4) bekezdésével megállapított szöveg. Az 1. melléklet a Nyim Község Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2021. (XI. 23.) önkormányzati rendelete 2. § (3) bekezdésével megállapított szöveg.

21

A 2. mellékletet a Nyim Község Önkormányzat Képviselő-testülete 8/2021. (V. 27.) önkormányzati rendelete 4. § (2) bekezdése iktatta be.

22

A 2. melléklet 1. pontját a Nyim Község Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2021. (XI. 23.) önkormányzati rendelete 3. § b) pontja hatályon kívül helyezte.

23

A 2. melléklet 2. pontját a Nyim Község Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2021. (XI. 23.) önkormányzati rendelete 3. § c) pontja hatályon kívül helyezte.

24

A 9. mellékletet a Nyim Község Önkormányzat Képviselő-testülete 8/2021. (V. 27.) önkormányzati rendelete 4. § (3) bekezdése iktatta be. A 9. melléklet a Nyim Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2021. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 2. § (6) bekezdésével megállapított szöveg. A 9. melléklet a Nyim Község Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2021. (XI. 23.) önkormányzati rendelete 2. § (5) bekezdésével megállapított szöveg.