Kaposhomok Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2023. (II. 15.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2023. évi költségvetéséről

Hatályos: 2023. 05. 24- 2023. 10. 27

Kaposhomok Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2023. (II. 15.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2023. évi költségvetéséről

2023.05.24.

Kaposhomok Község Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

I. Fejezet

Általános rendelkezések

1. § (1) A rendelet hatálya a képviselő-testületre, annak szerveire (polgármester, bizottság) és az önkormányzat önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szerveire ki.

(2) E rendelet személyi hatálya kiterjed a közvetlen és közvetett támogatások tekintetében minden támogatást nyújtó e rendelet hatálya alá tartozó szervre, szervezetre, valamint minden támogatásban részesülőre.

2. § (1) A képviselő-testület a címrendet a (2) bekezdés szerint állapítja meg.

(2) Az önkormányzat költségvetésében szereplő nem intézményi kiadások és bevételek e rendelet 1. melléklet szerint alkot egy címet.

II. Fejezet

A költségvetés bevételei és kiadásai

3. §1 (1) A képviselő-testület az önkormányzat 2023. évi költségvetésének kiadási főösszegét 90.793.113 Ft-ban, bevételi főösszegét 90.793.113 Ft-ban állapítja meg.

(2) Az (1) bekezdésből az önkormányzat tárgyévi költségvetési bevételét: 90.793.113 Ft-ban

a) működési költségvetési bevételét: 88.213.113 Ft-ban

b) felhalmozási költségvetési bevételét: 2.580.000 Ft-ban hagyja jóvá.

(3) Az önkormányzat tárgyévi költségvetési kiadását: 90.793.113 Ft-ban, ezen belül

a) működési költségvetési kiadását 87.185.397 Ft-ban, ezen belül

aa) személyi jellegű kiadások 25.890.013 Ft-ban

ab) munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó 2.916.534 Ft-ban

ac) dologi jellegű kiadások 20.952.957 Ft-ban

ad) ellátottak pénzbeli juttatásai 9.227.000 Ft-ban

ae) egyéb működési célú kiadások 8.479.024 Ft-ban

af) működési célú általános tartalék 18.168.058 Ft-ban

ag) Áht. belüli megelőlegezés és visszafizetés 1.551.811 Ft-ban

b) felhalmozási költségvetési kiadását: 3.607.716 Ft-ban, ezen belül

ba) beruházások előirányzata 3.055.000 Ft-ban

bb) felújítások előirányzata 552.716 Ft-ban

bc) egyéb felhalmozási kiadás 0 Ft-ban

bd) fejlesztési célú céltartalék 0 Ft-ban hagyja jóvá.

(4) Az önkormányzat előző év felhasználható tervezett maradványát 26.965.496 Ft-ban, ezen belül

a) működési hiány finanszírozását szolgáló maradvány 24.965.496 Ft-ban

b) felhalmozási hiány finanszírozását szolgáló maradványát 2.000.000 Ft-ban hagyja jóvá.

(5) Az önkormányzat finanszírozási célú műveletek

a) bevételét 0 Ft-ban, ezen belül

b) kiadását 1.551.811 Ft-ban,ezen belül

ba) működési finanszírozását szolgáló műveletek kiadását 0 Ft-ban

bb) felhalmozás finanszírozását szolgáló műveletek kiadását 0 Ft-ban hagyja jóvá.

(6) A képviselő-testület a maradványt működési és felhalmozási cél szerinti tagolásban a 2. melléklet alapján hagyja jóvá.

(7) A képviselő-testület a (2) bekezdésen túli költségvetési hiány külső finanszírozására vagy a költségvetési többlet felhasználására szolgáló finanszírozási célú pénzügyi műveletek bevételeit, kiadásait működési és felhalmozási cél szerinti tagolásban a 3. melléklet alapján hagyja jóvá.

Az önkormányzat bevételei és kiadásai

4. § (1) A képviselő-testület az önkormányzat költségvetési egyenlegének összegét működési és felhalmozási cél szerinti bontásban e rendelet 4. melléklete szerint hagyja jóvá.

(2) A képviselő-testület az önkormányzat költségvetési bevételeit kiemelt előirányzatok, és kötelező feladatok, önként vállalt feladatok és állami (államigazgatási) feladatok szerinti bontásban e rendelet 5. melléklete szerint hagyja jóvá.

(3) A képviselő-testület az önkormányzat engedélyezett létszámát költségvetési kiadásait kiemelt előirányzat-csoportok, kiemelt előirányzatok, és kötelező feladatok, önként vállalt feladatok, állami (államigazgatási) feladatok szerinti bontásban e rendelet 6. melléklete szerint hagyja jóvá.

(4) A képviselő-testület a helyi önkormányzat által a lakosságnak jutatott támogatásokat, szociális, rászorultsági jellegű ellátásokat e rendelet 7. melléklete tartalmazza.

(5) A képviselő-testület a helyi önkormányzat nevében végzett felújítások kiadásait felújításonként e rendelet 8. melléklete szerint hagyja jóvá

(6) A képviselő-testülete a helyi önkormányzat nevében végzett beruházások kiadásait beruházásonként e rendelet 9. melléklete szerint hagyja jóvá.

(7) A képviselő-testület az európai uniós forrásból finanszírozott támogatással megvalósuló programok, projektek kiadásait, valamint a helyi önkormányzat ilyen projektekhez történő hozzájárulásait e rendelet 10. melléklete szerint állapítja meg.

(8) A képviselő-testület az önkormányzat éves létszám-előirányzatát és az általuk foglalkoztatott létszámát e rendelet 11. melléklete szerint állapítja meg.

(9) A képviselő-testület az önkormányzat foglalkoztatott közfoglalkoztatottak létszámát e rendelet 12. melléklete szerint állapítja meg.

A bevételek és kiadások közötti egyensúly megteremtéséhez szükséges intézkedések, a hitelműveletekkel kapcsolatos hatáskörök

5. § (1) A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert a számlavezető bankkal a folyószámlahitelkeret megállapodásnak a bankszámla-szerződésben rögzített maximum 2,15 millió forint összegben történő aláírására, illetve amennyiben a likviditási helyzet indokolja a számlavezető banktól munkabér és más rövid lejáratú hitel felvételére éven belül.

(2) A képviselő-testület a Magyarország gazdasági stabilitásáról szóló 2011. évi CXCIV. törvény (továbbiakban: Stabilitási tv.) 8. § (2) bekezdése alapján az önkormányzat adósságot keletkeztető ügylet várható együttes összegét, az adósságot keletkeztető ügyeletek futamidejének végéig, és a Stabilitási tv. 45. § (1) bekezdés a) pontja felhatalmazása alapján kiadott jogszabályban meghatározottak szerint saját bevételek és az adósságot keletkeztető ügyletekből fennálló kötelezettségek arányát 13. mellékletben hagyja jóvá.

A bevételi többlet kezelése

6. § (1) A gazdálkodás során az év közben létrejött bevételi többletet a képviselő-testület értékpapír vásárlás, illetve pénzintézeti lekötés útján, továbbá a beadott pályázatok megvalósítására forrásként felhasználhatja.

(2) Az (1) bekezdés szerinti hasznosítással kapcsolatos szerződések, illetve pénzügyi műveletek lebonyolítását 5.000.000 Ft-ig a képviselő-testület a polgármester hatáskörébe utalja. A polgármester a megtett intézkedésekről a következő képviselő-testületi ülésen tájékoztatást ad.

(3) A (2) bekezdésben meghatározott összeget meghaladó bevételi többlet felhasználásáról a képviselő-testület annak felmerülését követő testületi ülésén esetenként dönt.

Általános és céltartalék

7. § (1) A képviselő-testület az önkormányzat céltartalékát 0 Ft összegben az e rendelet 14. mellékletében felsorolt célokra állapítja meg.

(2)2 A képviselő-testület az önkormányzat általános tartalékát 18.168.058 Ft összegben állapítja meg.

(3) A képviselő-testület az önkormányzati tartalékkal való rendelkezés jogát a polgármesterre ruházza, aki a tartalékkal való rendelkezésről a legközelebbi képviselő-testületi ülésen köteles tájékoztatást adni.

Több éves kihatással járó feladatok

8. § A képviselő-testület a többéves kihatással járó feladatok előirányzatait e rendelet 15. melléklete szerint fogadja el azzal, hogy a későbbi évek előirányzatait véglegesen az adott évi költségvetés elfogadásakor állapítja meg.

Előirányzat-felhasználási ütemterv

9. § A képviselő-testület az önkormányzat 2023. évi likviditási tervét a várható bevételeinek alapul vételével, havi és a tárgyhónap vonatkozásában havi ütemezéssel teljesíthető kiadásokat a 16. mellékletben foglaltak szerint állapítja meg.

Támogatások

10. § Az önkormányzat által adott közvetett támogatásokat tartalmazó kimutatást e rendelet 17. melléklete tartalmazza.

III. Fejezet

A 2023. évi költségvetés végrehajtásának szabályai.

11. § (1) A képviselő-testület a jóváhagyott kiadási, bevételi és létszám-előirányzatok közötti és a céltartalék terhére történő átcsoportosítás jogát a polgármesterre ruházza át az alábbiak szerint:

a) kiemelt előirányzatok között átcsoportosítás hajthat végre,

b) a költségvetésben nem szereplő kiadásokat teljesíthet.

(2) Az átruházott hatáskörben hozott döntések a későbbi években a képviselő-testület által jóváhagyottnál nagyobb többletkiadással nem járhatnak.

(3) Az átruházott hatáskörben történt átcsoportosításokról az érdekeltek negyedévente, a negyedévet követő első képviselő-testületi ülésen kötelesek beszámolni. A költségvetési rendelet módosítására a polgármester ezzel egyidejűleg javaslatot tesz.

(4) A képviselő-testület a polgármester által kezdeményezett rendelet-módosításról a 13. § (2) bekezdésben foglalt módon dönt.

12. § A helyi önkormányzati költségvetési szerv maradványát a képviselő-testület hagyja jóvá.

13. § (1) Ha a helyi önkormányzat év közben a költségvetési rendelet készítésekor nem ismert többletbevételhez jut, vagy bevételei a tervezettől elmaradnak, e tényről a polgármester a képviselő-testületet tájékoztatja.

(2) A képviselő-testület az (1) bekezdés alapján – az első negyedév kivételével – negyedévenként, döntése szerinti időpontokban, de legkésőbb az éves költségvetési beszámoló elkészítésének határidejéig, december 31-i hatállyal módosítja a költségvetési rendeletét. Ha év közben az Országgyűlés – a helyi önkormányzatot érintő módon – a meghatározott hozzájárulások, támogatások előirányzatait zárolja, azokat csökkenti, törli, az intézkedés kihirdetését követően haladéktalanul a képviselő-testület elé kell terjeszteni a költségvetési rendelet módosítását.

A költségvetési szerv előirányzat-módosításának szabályai

14. § (1) A helyi önkormányzat költségvetési rendeletében megjelenő kiemelt bevételei és kiadások közötti átcsoportosításáról a képviselő-testület dönt.

(2) Az átcsoportosítás nem irányulhat a személyi juttatások előirányzatának növelésére kivéve az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII.31.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Ávr). 36. § (2)-(3) bekezdésében foglalt eseteket.

Létszám- és bérgazdálkodással kapcsolatos előírások

15. § (1) Az önkormányzat által jutalmazásra tervezett előirányzat (prémium címén teljesítményösztönzésre, személyi ösztönzésre) az eredeti rendszeres személyi juttatások előirányzatának 10 %-át nem haladhatja meg.

(2) Az Önkormányzat polgármestere önálló létszám- és bérgazdálkodási jogkörében eljárva a költségvetési szerv részére engedélyezett létszám keretet a tényleges foglalkoztatás során köteles betartani.

(3) Az egyes foglalkoztatási formákra (teljes munkaidős, részmunkaidős, valamint a megbízási, tiszteletdíjas foglalkoztatás) álláshelyenként, illetve összességében az elemi költségvetésben tervezett (módosított személyi juttatás) előirányzatot nem lépheti túl.

Támogatási szerződésről

16. § (1) A támogatások átadása előtt a támogatás címzettjével támogatási szerződést kell kötni.

(2) A képviselő-testület hatásköre a támogatások elbírálása, a szerződést a polgármester írja alá.

(3) A nettó 3 millió Ft-ot elérő, vagy azt meghaladó értékű az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII törvény 1. melléklet III. Gazdálkodási adatok 4. pontjában meghatározott szerződéseket közzé kell tenni a helyben szokásos módon történő hirdetőtáblára történő közzététellel, és az önkormányzat honlapjára történő feltöltéssel, a döntés meghozatalát követő 60 napon belül.

Államháztartáson kívüli forrás átadás, átvétel szabályairól

17. § (1) Az önkormányzattól támogatásra az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló 2011. évi XLXXV. törvényben szereplő helyi illetékességű civil szervezetek, és a törvény 5. §-ában megfogalmazott természetes személyeknek a közössége jogosult természetbeni, vagy pénzbeli támogatásokra, akiknek az alapító okiratban bejegyzett tevékenysége az önkormányzat közigazgatási területén kötelező vagy önként vállalt feladatai közül elsősorban szociális, közművelődési, sport, egészségügyi, oktatási, kulturális, községgazdálkodási, köztemető fenntartási, ifjúsági, gyermekvédelmi, közbiztonsági, kisebbségi feladatokat szolgál.

(2) Támogatásra szerezhet jogosultságot az (1) bekezdésben foglaltakon kívül a nem helyi illetékességi bejegyezett civil szervezet is, amelynek az alapító okiratában foglalt tevékenysége, feladatai az önkormányzati feladatok közül az (1) bekezdésben meghatározottak valamelyikét tartalmazza.

(3) Az önkormányzat a költségvetési működési kiadások előirányzatán belül, az egyéb működési célú kiadások kiemelt előirányzatából az (1)–(2) bekezdésben nyújtott támogatások éves támogatási keretének megosztását a 18. melléklet tartalmazza.

(4) A 18. számú mellékletben meghatározott előirányzat felhasználására vonatkozóan az igényt a

a) a (2) bekezdésben meghatározott szervezeteknek minden év március 31-ig,

b) a (3) bekezdésben meghatározott szervezeteknek év közben, de legkésőbb december 15-ig kell jelezniük a képviselő-testület felé, aki dönt a keret felhasználásáról a beérkezett igények sorrendjében.

(5) A támogatási szerződésben rögzíteni kell legalább az Ávr. 76. § (1) a)-h) pontjában foglalt feltételeket.

(6) A támogatás folyósítására a támogatási szerződés aláírását követő 5 napon belül sor, úgy, hogy a támogatás folyósítására a támogatási szerződésben meghatározottak szerint kerül sor.

(7) A támogatásban részesülő elszámolási kötelezettséggel tartozik a képviselő-testület felé.

(8) A támogatás összegének célhoz rendelt felhasználását a támogatott nevére kiállított számviteli bizonylattal kell igazolni. A támogatott elszámolási kötelezettségének a támogatás folyósítását követő év február 15. napjáig köteles eleget tenni.

(9) Az elszámolási kötelezettséget nem teljesítő illetve a támogatást nem célirányosan felhasználó szervezetek, személyek részére újabb támogatás a következő évben nem ítélhető meg.

(10) Az államháztartáson kívül érkező forrás felhasználásáról, elfogadásáról értékhatártól függetlenül a képviselő-testület dönt.

18. § (1) A Batéi Közös Önkormányzati Hivatal, mint önállóan gazdálkodó és működő gazdasági szervezettel rendelkező költségvetési szerv ellátja a fenntartó önkormányzatok és az önkormányzatokhoz tartozó intézmények, társulásoknak, nemzetiségi önkormányzatoknak államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény (a továbbiakban: Áht.) 10. § (4a) bekezdés alapján meghatározott gazdálkodási feladatait külön munkamegosztási megállapodás alapján.

(2) A Hivatal és a más önkormányzattal közösen fenntartott önállóan működő és gazdálkodó, vagy önállóan működő költségvetési szerv költségvetési támogatását a képviselő-testület a költségvetési szervek pénzellátási rendje szerint biztosítja. Az egyéb szervezetek részére nyújtott támogatások a megállapodásoknak megfelelően, illetve havonta egyenlő részletekben kerülnek kiutalásra.

19. § A Képviselő-testület az önkormányzatnál és költségvetési szerveinél a kiadások készpénzben történő kifizetését az alábbi esetekben engedélyezi:

a) lakossági folyószámlával nem rendelkező ellátottak szociális juttatásainak kifizetése,

b) igazgatás-szolgáltatási díjak,

c) a munkába járással, munkavégzéssel összefüggő napidíj saját gépjármű vagy tömegközlekedési eszköz használatának megtérítése,

d) illetményelőleg kifizetése,

e) lakossági túlfizetések visszafizetése,

f) vásárlásra, elszámolásra kiadott előlegek,

g) egyéb előre nem látható fentiekben nem részletezett működtetéssel, üzemeltetéssel kapcsolatban felmerülő azonnali kifizetések esetei polgármester, engedélye alapján.

h) készpénzfizetési számlák kifizetése

i) közcélú dolgozók munkabére, amennyiben nem rendelkezik a dolgozó pénzintézeti számlaszámmal

j) hóközi pénztári munkabér és személyi juttatás kifizetések.

IV. Fejezet

Záró és átmeneti rendelkezések

20. § A Képviselő-testület tudomásul veszi, hogy az átmeneti időszakban a polgármester – az Áht. 25. § (3) bekezdése szerint – a 2022. évi költségvetési rendeletnek megfelelően intézkedett a bevételek beszedéséről, a kiadások teljesítéséről. Az átmeneti időszakban beszedett bevételek, teljesített kiadások az Áht, 25. § (4) bekezdése értelmében e költségvetési rendeletbe beépültek.

21. § Ez a rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba.

22. § E rendeletet 2023. január 1-jétől kell alkalmazni

1. melléklet a 4/2023. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Címrend

A.

B.

Sszám

Cím

1

Az önkormányzat költségvetésében szereplő nem intézményi kiadások külön alkotnak címet

2

Kaposhomok Községi Önkormányzat

3

Kormányzati funkciók és szakfeladatok szerint

4

5

011130 Önkormányzatok és önk. Hivatalok jogalkotó és ált. ig.tev

6

013320 Köztemető fenntartás és működtetés

7

013350 Az önkormányzati vagyonnal való gazdálkodással kapcs. Feladatok

8

041231 Rövid időtartamú közfoglalkoztatás

9

041232 Start munkaprogram téli közfoglalkoztatás

10

041233 Hosszabb időtartamú közfoglalkoztatás

11

041237 Közfoglalkoztatási Mintaprogramok

12

042120 Mezőgatdasági támogatások

13

042130 Növénytermesztés, állattenyésztés és kapcsolódó szolgáltatások

14

045120 Út, autópálya építése

15

045160 Közutak, hidak üzemeltetése, fenntartása

16

061020 Lakóépület építése

17

062020 Településfejlesztési projektek és támogatásuk

18

063020 Víztermelés- kezelés, ellátás

19

064010 Közvilágítás

20

066020 Város-községgazdálkodási egyéb szolgáltatások

21

081030 Sportlétesítmények, edzőtáborok működtetése és fejlesztése

22

081045 Szabadidősport- (rekreációs sport-) tevékenység és támogatása

23

082044 Könyvtári szolgáltatás

24

082091 Közművelődés-közösségi és társadalmi részvétel fejlesztése

25

082092 Közművelődés, hagyományos közösségi, kulturális értékek gondozása

26

106020 Lakásfenntartással , lakhatással összefűggő ellátások

27

104037 Intézményen kívüli gyermekétkeztetés

28

107055 Falugondoki, tanyagondnoki szolgáltatás

2. melléklet a 4/2023. (II. 15.) önkormányzati rendelethez3

A költségvetési hiány belső finanszírozására szolgáló előző évek maradványa forintban

A

B

C

Sszám

Megnevezés

Előirányzat

Módosítás

1

1. Működési célú maradvány igénybevétele

24 824 112

24 965 496

2

- ebből előző évi maradványból önkormányzati

24 824 112

24 965 496

3

- értékpapírból

4

Összesen:

24 824 112

24 965 496

5

2. Felhalmozási célú maradvány igénybevétele

2 000 000

2 000 000

6

- ebből előző évi maradványból

2 000 000

2 000 000

7

- értékpapÍrból

8

Összesen:

2 000 000

2 000 000

9

Mindösszesen:

26 824 112

26 965 496

3. melléklet a 4/2023. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

A költségvetési hiány külső finanszírozására vagy a költségvetési többlet felhasználására szolgáló finanszírozási célú műveletek

A

B

C

D

E

Sszám

Megnevezés

Működési cél

Felhalmozási cél

össz:

1

Bevételek

Ft

Ft

Ft

2

Központi támogatásra igény

0

0

0

3

- ebből folyószámlahitel

4

Kiadások

5

Hitelek

6

- Eu támogatásmegelőlegezési hitel

-

7

ÁHT-n belüli megelőlegezés

1 551 811

1 551 811

8

Összesen:

1 551 811

-

1 551 811

4. melléklet a 4/2023. (II. 15.) önkormányzati rendelethez4

Az önkormányzat összevont költségvetési mérlege forintban

A

B

C

D

E

F

G

BEVÉTELEK

KIADÁSOK

Ssz.

Megnevezés

előirányzat

Módosítás

Megnevezés

előirányzat

Módostás

1

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK

2

Pénzforgalmi bevételek

Pénzforgalmi kiadások

3

Működési célú

Működési célú

4

Önkormányzatok működési támogatásai

38 815 784

40 817 838

Személyi jellegű kiadások

18 243 451

25 890 013

5

Működési támogatások államháztartáson belül

1 819 372

9 369 234

Munkaadót terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

2 459 873

2 916 534

6

Közhatalmi bevétel

11 700 000

11 700 000

Dologi kiadások

20 952 957

20 952 957

7

Működési bevétel

1 360 545

1 360 545

Ellátottak pénzbeli juttatásai

9 227 000

9 227 000

8

Működési célú átvett pénzeszköz

0

0

Egyéb működési célú kiadások

8 344 900

8 479 024

9

Összesen:

53 695 701

63 247 617

Összesen:

59 228 181

67 465 528

10

11

Felhalmozási célú

Felhalmozási célú

12

Felhalmozási bevételek

Beruházások

3 055 000

3 055 000

13

Felhalmozási támogatások államháztartáson belül

0

0

Felújítások

552 716

552 716

14

Felhalmozási célú átvett pénzeszköz

580 000

580 000

Kormányzati beruházások

0

0

15

Lakástámogatás

0

0

16

Lakásépítés

0

0

17

Egyéb felhalmozási kiadások

0

0

18

Összesen:

580 000

580 000

Összesen:

3 607 716

3 607 716

19

Pénzforgalom nélküli kiadások

20

Működési célú tartalékok

21

Általános tartalék

16 712 105

18 168 058

22

Céltartalékok

0

0

23

Összesen:

16 712 105

18 168 058

24

Felhalmozási célú tartalékok

25

Fejlesztési céltartalék

0

0

26

KÖLTSÉGVETÉSI HIÁNY

27

Működési hiány

0

0

28

Felhalmozási hiány

0

0

29

Összesen:

0

0

30

31

FINANSZÍROZÁSI CÉLÚ KIADÁSOK

32

ÁHT-n belüli megelőlegezés visszafizetése

1 551 811

1 551 811

33

Működési célú hiteltörlesztés

0

0

34

Felhalmozási célú hiteltörlesztés

0

0

35

BEVÉTELEK ÖSSZESEN(Pénzforgalom nélküli és finanszírozási célú bevételek nélkül)

54 275 701

63 827 617

KIADÁSOK ÖSSZESEN

81 099 813

90 793 113

36

A KÖLTSÉGVETÉS ÖSSZESÍTETT HIÁNYA

37

Működési hiány

0

0

38

Felhalmozási hiány

0

0

39

A HIÁNY FINANSZÍROZÁSÁNAK MÓDJA

40

Belső forrásból

41

I. Működési célú maradvány igénybevétele

24 824 112

24 965 496

42

II. Felhalmozási célú maradvány igénybevétele

2 000 000

2 000 000

43

Külső forrásból

44

Hitel,kölcsönfelvétel

0

0

45

Felhalmozási célú hitelfelvétel

0

0

46

BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN

81 099 813

90 793 113

KIADÁSOK MINDÖSSZESEN

81 099 813

90 793 113

47

Működési célú bevételek összesen

78 519 813

88 213 113

Működési célú kiadások összesen

77 492 097

87 185 397

48

Felhalmozási célú bevételek összesen

2 580 000

2 580 000

Felhalmozási célú kiadások összesen

3 607 716

3 607 716

5. melléklet a 4/2023. (II. 15.) önkormányzati rendelethez5

Bevételek kötelező, önként vállalt és államigazgatási feladatok megosztásban forintban

A

B

C

D

E

F

G

H

I

Sor-
szám

Al-szám

Megnevezés - rovat

Rovat
száma

Önként EI

Kötelező vállalt EI

Államigazgatási EI

Összes
előirányzat

Módosítás

1

I.

Költségvetési bevételek

2

01

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

B111

3

a

1- ből: Zöldteürlet gazdálkodás

1 606 770

1 606 770

1 606 770

4

b

1- ből: Közvilágításra

2 971 434

2 971 434

2 971 434

5

c

1- ből: Köztemetőre

1 238 572

1 238 572

1 238 572

6

d

1- ből: Közutakra

1 709 654

1 709 654

1 709 654

7

e

1- ből: Egyéb kötelező feladatokra

9 596 997

9 596 997

9 596 997

8

f

1- ből: Lakott külterülettel kapcsolatos feladatok

660 012

660 012

660 012

9

g

1- ből: Polgármesteri béremeléshez

3 443 155

3 443 155

3 443 155

10

02

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

B112

-

-

11

03

Települési önkormányzatok egyes szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

B1131

-

-

12

a

3-ból: Települési önk. szoc. feladatai

9 677 000

9 677 000

9 677 000

13

b

3-ból: Falugondnoki szolgálatra

5 142 300

5 142 300

5 612 200

14

c

3-ból Szociális ágazati pótlékra

393 240

15

04

Települési önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

B1132

-

16

a

4-ből: Rászoruló gyermekek szünidei étkezésre

479 370

479 370

479 370

17

05

Települési önkormányzatok szociális gyermekjóléti és gyermekétkeztetési feladatainak támogatása (=03+04)

B113

-

18

06

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

B114

2 270 000

2 270 000

3 408 914

19

07

Működési célú költségvetési támogatások és kiegészítő támogatások

B115

-

-

20

08

Elszámolásból származó bevételek

B116

20 520

20 520

20 520

21

09

Önkormányzatok működési támogatásai (=01+02+05+…+08)

B11

-

38 815 784

-

38 815 784

40 817 838

22

10

Elvonások és befizetések bevételei

B12

-

-

23

11

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson belülről

B13

-

-

24

12

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson belülről

B14

-

-

25

13

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele államháztartáson belülről

B15

-

-

26

14

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

B16

27

a

14-ből: Munkaügyi Központtól közfoglalkoztatásra

1 426 132

1 426 132

8 908 355

28

b

14-ből: Szociális ágazati pótlék

393 240

393 240

-

29

c

14-ből: Elszámolásból származó bevétel

-

-

30

d

14-ből: VP6 2021.08.20-i rendezvény támogatása

-

460 879

31

15

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (=09+…+14)

B1

-

40 635 156

-

40 635 156

50 187 072

32

16

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

B21

-

-

33

a

16-ból szennyvíz beruházás támogatása

-

-

34

b

16-ból napelemes rendszer támogatása

-

-

35

17

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson belülről

B22

-

-

36

18

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson belülről

B23

-

-

37

19

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele államháztartáson belülről

B24

-

-

38

20

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

B25

-

-

39

21

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (=16+…+20)

B2

-

-

-

-

-

40

22

Magánszemélyek jövedelemadói

B311

-

-

41

23

Társaságok jövedelemadói

B312

-

-

42

24

Jövedelemadók (=22+23)

B31

-

-

-

-

-

43

25

Szociális hozzájárulási adó és járulékok

B32

-

-

44

26

Bérhez és foglalkoztatáshoz kapcsolódó adók

B33

-

-

45

27

Vagyoni tipusú adók

B34

-

-

46

a

27-ből: Magánszemélyek kommunális adó

B3433

1 500 000

1 500 000

1 500 000

47

b

27-ből: Telekadó

B3434

100 000

100 000

100 000

48

28

Értékesítési és forgalmi adók - iparűzési adó

B351

10 000 000

10 000 000

10 000 000

49

29

Fogyasztási adók

B352

-

-

50

30

Pénzügyi monopóliumok nyereségét terhelő adók

B353

-

-

51

31

Gépjárműadók

B354

-

-

52

32

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

B355

-

-

53

33

Termékek és szolgáltatások adói (=28+…+32)

B35

11 600 000

-

-

11 600 000

11 600 000

54

34

Egyéb közhatalmi bevételek

B36

100 000

100 000

100 000

55

35

Közhatalmi bevételek (=24+...+27+33+34)

B3

11 700 000

-

-

11 700 000

11 700 000

56

36

Készletértékesítés ellenértéke

B401

-

-

-

57

37

Szolgáltatások ellenértéke

B402

500 000

500 000

500 000

58

38

Közvetített szolgáltatások ellenértéke

B403

-

-

59

39

Tulajdonosi bevételek

B404

350 000

-

350 000

350 000

60

40

Ellátási díjak

B405

-

-

61

41

Kiszámlázott általános forgalmi adó

B406

-

-

62

42

Általános forgalmi adó visszatérítése

B407

-

-

63

43

Befektetett pénzügyi eszközökből származó bevételek

B4081

-

-

64

44

Egyéb kapott (járó) kamatok és kamatjellegű bevételek

B4082

500

500

500

65

45

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek (=43+44)

B408

500

-

-

500

500

66

46

Részesedésekből származó pénzügyi műveletek bevételei

B4091

-

-

67

47

Más egyéb pénzügyi műveletek bevételei

B4092

-

-

68

48

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei (=46+47)

B409

-

-

69

49

Biztosító által fizetett kártérítés

B410

-

-

70

50

Egyéb működési bevételek

B411

510 045

-

510 045

510 045

71

51

Működési bevételek (=36+…+42+45+48+...+50)

B4

1 360 545

-

-

1 360 545

1 360 545

72

52

Immateriális javak értékesítése

B51

-

-

73

53

Ingatlanok értékesítése

B52

-

-

74

54

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

B53

-

-

75

55

Részesedések értékesítése

B54

-

-

76

56

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

B55

-

-

77

57

Felhalmozási bevételek (=52+…+56)

B5

-

-

-

-

-

78

58

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson kívülről

B61

-

-

79

59

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése az Európai Uniótól

B62

-

-

80

60

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése kormányoktól és más nemzetközi szervezetektől

B63

-

-

81

61

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

B64

-

-

82

62

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök (Egyesület)

B65

-

-

83

63

Működési célú átvett pénzeszközök (=58+…+62)

B6

-

-

-

-

-

84

64

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson kívülről

B71

-

-

85

65

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése az Európai Uniótól

B72

-

-

86

66

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése kormányoktól és más nemzetközi szervezetektől

B73

-

-

87

67

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

B74

-

-

88

68

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök

B75

580 000

580 000

580 000

89

69

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (=64+…+68)

B7

-

580 000

-

580 000

580 000

90

70

Költségvetési bevételek (=15+21+35+51+57+63+69)

B1-B7

13 060 545

41 215 156

-

54 275 701

63 827 617

91

II.

Finanszírozási bevételek

92

01

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

B8111

-

-

93

02

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

B8112

-

-

94

03

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

B8113

-

-

95

04

Hitel-, kölcsönfelvétel pénzügyi vállalkozástól (=01+02+03)

B811

-

-

-

-

-

96

05

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

B8121

-

-

97

06

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok kibocsátása

B8122

-

-

98

07

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

B8123

-

-

99

08

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok kibocsátása

B8124

-

-

100

09

Belföldi értékpapírok bevételei (=05+…+08)

B812

-

-

-

-

-

101

10

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

B8131

102

a

10-ből: Önormányzat működési célú maradványa

-

24 824 112

24 824 112

24 965 496

103

b

10-ből: Önkormányzat felhatalmozási célú maradványa

2 000 000

2 000 000

2 000 000

104

11

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

B8132

-

-

105

12

Maradvány igénybevétele összesen (=10+11)

B813

-

26 824 112

-

26 824 112

26 965 496

106

13

Államháztartáson belüli megelőlegezések

B814

-

-

107

14

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

B815

-

-

108

15

Központi, irányító szervi támogatás

B816

-

-

109

16

Lekötött bankbetétek megszüntetése

B817

-

-

110

17

Központi költségvetés sajátos finanszírozási bevételei

B818

-

-

111

18

Hosszú lejáratú tulajdonosi kölcsönök bevételei

B8191

-

-

112

19

Rövid lejáratú tulajdonosi kölcsönök bevételei

B8192

-

-

113

20

Tulajdonosi kölcsönök bevételei (=18+19)

B819

-

-

114

21

Belföldi finanszírozás bevételei (=04+09+12+…+17+20)

B81

-

26 824 112

-

26 824 112

26 965 496

115

22

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

B821

-

-

116

23

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

B822

-

-

117

24

Külföldi értékpapírok kibocsátása

B823

-

-

118

25

Hitelek, kölcsönök felvétele külföldi kormányoktól és nemzetközi szervezetektől

B824

-

-

119

26

Hitelek, kölcsönök felvétele külföldi pénzintézetektől

B825

-

-

120

27

Külföldi finanszírozás bevételei (=22+…+26)

B82

-

-

-

-

-

121

28

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

B83

-

-

122

29

Váltóbevételek

B84

-

-

123

30

Finanszírozási bevételek (=21+27+28+29)

B8

-

26 824 112

-

26 824 112

26 965 496

124

31

Bevételek összesen (=I. + II.)

13 060 545

68 039 268

-

81 099 813

90 793 113

6. melléklet a 4/2023. (II. 15.) önkormányzati rendelethez6

Önkormányzat és költségvetési szervek költségvetési kiadásai forintban

A

B

C

E

F

G

H

I

J

K

L

Sorszám

Megnevezés

feladatok vállalása

Önként EI

Kötelező EI

Államigaz. EI

Összes EI.

Módosítás

1

I.MŰKÖDÉSI KIADÁSOK- előirányzat csoport

2

1. Kiemelt előirányzatok

3

a) Személyi juttatások

1 005 400

17 238 051

18 243 451

25 890 013

4

b) Munkaadót terhelő járulékok

130 702

2 329 171

2 459 873

2 916 534

5

c) Dologi jellegű kiadások

5 680 000

15 272 957

20 952 957

20 952 957

6

d) Ellátottak pénzbeli jutattásai

9 227 000

9 227 000

9 227 000

7

e) Egyéb működéi célú kiadások

8 344 900

8 344 900

8 479 024

8

Összesen:

6 816 102

52 412 079

0

59 228 181

67 465 528

9

10

II. FELHALMOZÁSI KIADÁSOK- előirányzat csoport

11

1. Kiemelt előirányzatok

12

a) Intézményi beruházások

200 000

2 855 000

3 055 000

3 055 000

13

b) Felújítás

552 716

552 716

552 716

14

c) Lakástámogatás

0

15

d) Lakásépítés

0

16

e) Egyéb felhalmozási

0

17

Összesen: II.

200 000

3 407 716

0

3 607 716

3 607 716

18

19

III. Tartalékok

20

Áltatlános tartalék

6 044 443

10 667 662

16 712 105

18 168 058

21

Céltartalék

0

22

- működési célú

0

23

- felhalmozási célú

0

24

Összesen:

6 044 443

10 667 662

0

16 712 105

18 168 058

25

26

5. Finanszírozási célú pénzügyi műveletek kiadásai:

27

ÁHT-n belüli megelőlegezések visszafizetése

0

1 551 811

0

1 551 811

1 551 811

28

Kiadások mindösszesen:

13 060 545

68 039 268

0

81 099 813

90 793 113

29

Önkormányzat költségvetési kiadásai önkormányzati szakfeladatok szerinti bontásban, kiemelt előirányzatonként - cofogonként

Személyi

Munkadói

Dologi

Ellátott

Átadott

Beruházás

Felújítás

Megelőleg. vissza

Tartalék

Összesen

30

I. önkormányzat

31

011130 - Igazgatási tev.

8 610 000

1 088 520

2 750 000

552 716

13 001 236

32

013320 - 960302 Köztemető fenntartás

50 000

50 000

33

018010 - Önkormányzatok elszámolási a központi költségvetéssel

549 642

1 551 811

2 101 453

34

018030 - Támogatási célú finanszírozási műveletek

6 917 382

6 917 382

35

041233 - Hosszabb időtartamú közfoglalkoztatás

9 064 653

589 202

635 000

10 288 855

36

041237 - Közfoglalkoztatási mintaprogram

0

37

045160 - Utak, hidak üzemeltetése

0

38

062020 - Településfejlesztési projektek és támogatásuk

2 500 000

2 500 000

39

063020 - Vízműkezelés

0

40

064010 - Közvilágítás

3 000 000

3 000 000

41

066020 - Községgazdálkodás

319 000

155 795

6 680 000

312 000

555 000

18 168 058

26 189 853

42

081030 - Sportlétesítmény működtetése

0

43

082044 - Könyvtári szolgáltatás

200 000

200 000

44

082092 - 910502 Közművelődés

3 848 560

514 713

3 698 587

8 061 860

45

084031 - Civil szervezetek támogatás

250 000

250 000

46

104037 - Szünidei gyermekétk.

479 370

479 370

47

107055 - Falugondnoki szolgáltatás

4 047 800

568 304

3 460 000

8 076 104

48

107060 - Egyéb szociális pénzbeni és természetbeni ellátások, támogatások

9 227 000

450 000

9 677 000

49

Önkormányzat kiadásai összesen:

25 890 013

2 916 534

20 952 957

9 227 000

8 479 024

3 055 000

552 716

1 551 811

18 168 058

90 793 113

7. melléklet a 4/2023. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Lakosságnak juttatott támogatások , szociális ellátások forintban

A.

B.

C.

Sorszám

Megnevezés- cofog

Összeg

1

107060 Egyéb szociális pénzbeni és természetbeni ellátások, támogatások

9 677 000

2

Összesen:

9 677 000

8. melléklet a 4/2023. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Az önkormányzat felújítási előirányzatai célonként forintban

A

B

C

D

E

F

Ssz.

Felújítási cél megnevezése

Önként vállalt EI

Kötelező EI

Államigaz-gatási EI

Összes Előirányzat

1

Napelemes rendszer

435 209

435 209

2

ÁFA

117 507

117 507

3

-

4

-

5

-

6

-

7

ÖSSZESEN

-

552 716

-

552 716

9. melléklet a 4/2023. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Az önkormányzat és költségvetési szervei beruházásai forintban projektenként

A

B

C

D

E

F

s.sz.

Beruházások

Önként vállalt EI

Kötelező feladat EI

Államigaz- gatási EI

Összes Előirányzat

1

VP6 Szennyvíz

279 528

279 528

2

ÁFA

75 472

75 472

3

Mobil színpad

1 968 504

1 968 504

4

ÁFA

531 496

531 496

5

Egyéb kisértékű

157 480

157 480

6

ÁFA

42 520

42 520

7

Beruházások összesen:

200 000

2 855 000

-

3 055 000

10. melléklet a 4/2023. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

EU támogatással megvalósuló programok, projektek, bevételei, kiadásai forintban

A.

B.

C.

D.

E.

F.

G.

H.

Sorszám

Megnevezés

Megállapított támogatás 2021. évben

Tervezett 2023.

2023. évre

Hozzájárulás önkormányzaton kívüli projekthez

működésre

felújításra

beruházásra

1

Bevételek

2

VP6 Szennyvíz

29 126 399

3

Összesen:

29 126 399

-

-

-

-

0

4

Kiadások

0

5

VP6 Szennyvíz

355 000

355 000

6

Összesen:

0

355 000

-

0

355 000

0

11. melléklet a 4/2023. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Létszám-előirányzat

A

B

C

Sszám

Megnevezés

1

Önkormányzat -cofogonként

2

Igazgatási tevékenység

3

Művelődési házak tev.

1

4

Falugondnoki szolgálat

1

5

Város-, és községgazdálkodási sz.

6

Összesen:

2

7

Mindösszesen:

2

12. melléklet a 4/2023. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Közfoglalkoztatottak éves létszám-előirányzata

A

B

C

D

E

SSZ.

Foglalkoztatás módja- programonként

hónap

átlag fő/év

1

Önkormányzatnál

CxD/12

2

Hosszabb időtartamú 2022

7

3

1,75

3

0,00

4

0,00

5

Összesen:

1,75

13. melléklet a 4/2023. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

I. A saját bevételek és az adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettségek aránya forintban

A

B

C

D

E

F

Ssz

I. Saját bevételek

2023 Előirányzat

1

Helyi adók

11 600 000

2

Osztalék, koncsessziós díjak

3

Díjak, pótloékok, bírságok

100 000

4

Tárgyi eszközök, immateriális javak, vagyoni értékű jog értékestése és hasznosítása, vagyonhasznosításból származó bevétel

-

5

Részvények, részesedések értékesítés

0

6

Vállalat értékesítéséből, privazitációból származó bev.

0

7

Kezességvállalással kapcsolatos megtérülés

0

8

Saját bevételek összesen:

11 700 000

9

Saját bevételek 50%-a

5 850 000

10

II. Adósságot keletkeztető ügyletek

2023

2024

2025

2026

11

hitel előző években felvett

12

értékpapír

13

váltó

14

pénzügyi lízing

15

adásvételi szerződés megkötése a visszavásárlási kötelezettség kikötésével

16

legalább háromszázhatvanöt nap időtartamú halasztott fizetés, részletfizetés, és a még ki nem fizetett ellenérték,

17

külföldi hitelintézetek által, származékos műveletek különbözeteként az Államadósság Kezelő Központ Zrt.-nél elhelyezett fedezeti betétek, és azok összege.

18

Összesen:

19

Fizetési kötelezettség összesen:

0

0

0

0

20

Fizetési kötelezettséggel csökkentett saját bevétel

5 850 000

21

III. Az adósságot keletkeztető ügylet megkötését igénylő fejlesztési célok, valamint az adósságot keletkeztető ügyletek várható összege

22

Fejlesztési célok megnevezése

Adósságot keletkeztető ügylet összege

23

Nincs tervezve fejlesztési hitel felvétele, csak támogatás megelőzésre

24

Működési hitel felvétele, csak likvid hitel van tervezve

25

Összesen:

14. melléklet a 4/2023. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Céltartalék felosztása

A:

B.

C.

Ssz.

cél megnevezése

összeg

1

15. melléklet a 4/2023. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

A többéves kihatással járó feladatok előirányzatai

A.

B.

C

D.

E.

F.

1

Feladatok

Évek

2

2023

2024

2025

2026

3

hosszú lejáratra kapott kölcsönök

4

tartozások fejlesztési célú
kötvénykibocsátásból

5

tartozások működési célú
kötvénykibocsátásból

6

beruházási és fejlesztési hitelek

7

működési célú hosszú lejáratú hitelek

8

egyéb hosszú lejáratú kötelezettségek

9

Összesen:

0

0

0

0

16. melléklet a 4/2023. (II. 15.) önkormányzati rendelethez7

Előirányzat-felhasználási ütemterv forintban

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

1

Önkormányzat

jan.

febr.

márc.

ápr.

máj.

jún.

júl.

aug.

szept.

okt.

nov.

dec.

össz:

2

BEVÉTELEK

3

Önkormányzatok működési támogatásai

3 401 486

3 401 486

3 401 486

3 401 486

3 401 486

3 401 486

3 401 486

3 401 486

3 401 486

3 401 486

3 401 486

3 401 492

40 817 838

4

Működési támogatások államháztartáson belül

508 147

508 147

1 217 050

741 670

1 202 530

741 670

741 670

741 670

741 670

741 670

741 670

741 670

9 369 234

5

Közhatalmi bevétel

300 000

300 000

3 500 000

800 000

300 000

300 000

300 000

300 000

3 500 000

850 000

400 000

850 000

11 700 000

6

Működési bevétel

113 380

113 380

113 380

113 380

113 380

113 380

113 380

113 380

113 380

113 380

113 380

113 365

1 360 545

7

Működési célra átvett pénzeszköz

-

8

Felhalmozási bevételek

-

9

Felhalmozási támogatások államháztartáson belül

-

10

Felhalmozási célú átvett pénzeszköz

300 000

280 000

580 000

11

Előző évi maradvány

3 496 587

1 774 776

524 928

5 247 869

2 245 153

2 345 153

3 820 153

740 306

2 145 153

4 625 418

26 965 496

12

Hitel bevételek

-

13

Összesen: bevételek

7 819 600

6 397 789

8 511 916

5 581 464

10 265 265

6 801 689

6 901 689

8 376 689

7 756 536

5 846 842

6 801 689

9 731 945

90 793 113

14

KIADÁSOK

15

Személyi és munkaadói juttatások

1 725 277

1 725 277

1 725 277

2 556 635

2 556 635

2 556 635

2 556 635

2 556 635

2 556 635

2 556 635

2 556 635

3 177 636

28 806 547

16

Dologi kiadások

1 746 000

1 746 000

1 746 000

1 746 000

1 746 000

1 746 000

1 746 000

1 746 000

1 746 000

1 746 000

1 746 000

1 746 957

20 952 957

17

Egyéb működési kiadások

837 000

612 000

612 000

1 286 124

612 000

612 000

612 000

837 000

612 000

612 000

612 000

622 900

8 479 024

18

Ellátotak pénzbeli juttatásai

400 000

400 000

400 000

400 000

400 000

400 000

450 000

1 800 000

450 000

450 000

450 000

3 227 000

9 227 000

19

Tartalék

1 392 675

1 392 675

1 392 675

1 392 675

1 392 675

1 392 675

1 392 675

1 392 675

1 392 675

1 392 675

1 392 675

2 848 663

18 168 088

20

Felújítások

552 716

552 716

21

Beruházások

355 000

50 000

2 500 000

50 000

100 000

3 055 000

22

Megelőlegezés visszafizetése

1 551 811

1 551 811

23

Összesen: kiadások

7 652 763

6 230 952

5 925 952

7 381 434

9 760 026

6 757 310

6 857 310

8 332 310

6 757 310

6 757 310

6 757 310

11 623 156

90 793 143

17. melléklet a 4/2023. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Közvetett és közvetlen támogatások Ft-ban

A

B

C

D

Ssz:

Megnevezés

Ft/fő

1

ellátottak térítési díjának, illetve kártérítésének méltányossági alapon történő elengedésének összege

2

lakosság részére lakásépítéshez, lakásfelújításhoz nyújtott kölcsönök elengedésének összege

3

helyi adónál biztosított kedvezmény, mentesség összege adónemenként

4

- kommunális adóból: bejelentett lakcímmel rendelkező magánszemély

5

helyiségek, eszközök hasznosításából származó bevételből nyújtott kedvezmény, mentesség összege

6

egyéb nyújtott kedvezmény vagy kölcsön elengedésének összege-

7

8

Összesen:

0

0

18. melléklet a 4/2023. (II. 15.) önkormányzati rendelethez8

Egyéb működési kiadások megoszlása forintban

A

B

C

D

Ssz.

Megnevezés

Előirányzat

Módosítás

2

I. Támogatások, támogatásértékű kiadások működési

3

ÁH-n belüli pénzeszközátadások - Szervezetenként

4

- Igal és Környéke Alapszolgáltatási Központ

2 542 934

2 542 934

5

- Batéi Közös Önk.Hivatal (Baté Község Önkormányzata)

914 000

1 038 482

6

- Kaposvár Környéki Belső Ell. Önk.Társ.

170 000

170 000

7

- Kaposmenti Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás

27 000

27 000

8

- Emberi Erőforrás Támogatáskezelő - BURSA

450 000

450 000

9

- Előző évi elszámolásból származó kiadás

10

- Kaposvári Humánszolgáltatási Gondnokság - fogászat

40 000

40 000

11

- Taszári Fésűs Éva Általános Iskola

25 000

25 000

12

- Taszári Iskola - gyermekétkeztetési hozzájárulás

2 279 966

2 279 966

13

- KLIK - uatztatás hozzájárulás

1 056 000

1 056 000

- Szennyviz visszafizetés

540 000

540 000

- Kulturális visszafizetés

9 642

14

Összesen:

8 044 900

8 179 024

15

II. Egyéb működési kiadásokon belül ÁHT-n kívülre átadott támogatások - Szervetenként

16

- Zselici Lámpások Vidékfejlesztési Egyesület

35 000

35 000

17

- Ködből Palotát Egyesület

150 000

150 000

18

- Kaposhomoki Szabadidő és Sport Egyesület

100 000

100 000

19

- Községek Országos Szövetsége

10 000

10 000

20

- Nefela - jégesőelhárítás

5 000

5 000

21

22

23

24

Összesen:

300 000

300 000

25

Mindösszesen:

8 344 900

8 479 024

1

A 3. § a Kaposhomok Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2023. (V. 23.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

2

A 7. § (2) bekezdése a Kaposhomok Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2023. (V. 23.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg.

3

A 2. melléklet a Kaposhomok Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2023. (V. 23.) önkormányzati rendelete 3. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

4

A 4. melléklet a Kaposhomok Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2023. (V. 23.) önkormányzati rendelete 3. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

5

Az 5. melléklet a Kaposhomok Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2023. (V. 23.) önkormányzati rendelete 3. § (3) bekezdésével megállapított szöveg.

6

A 6. melléklet a Kaposhomok Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2023. (V. 23.) önkormányzati rendelete 3. § (4) bekezdésével megállapított szöveg.

7

A 16. melléklet a Kaposhomok Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2023. (V. 23.) önkormányzati rendelete 3. § (5) bekezdésével megállapított szöveg.

8

A 18. melléklet a Kaposhomok Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2023. (V. 23.) önkormányzati rendelete 3. § (6) bekezdésével megállapított szöveg.