Kiskorpád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2020. (XII. 11.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat szervezeti és működési szabályzatáról szóló 9/2019. (XI.07.) számú önkormányzati rendeletének módosításáról

Hatályos: 2020. 12. 12- 2020. 12. 12

Kiskorpád Község Polgármestere a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVII törvény 46. § (4) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, Kiskorpád Község Önkormányzat Képviselő-testületének hatáskörében eljárva, a képviselő-testületi tagokkal történt egyeztetést követően Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 8a. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva az önkormányzat szervezeti és működési szabályzatáról szóló 9/2019. (XI.07.) számú önkormányzati rendeletének (továbbiakban R.) a módosítására a következőket rendeli el:

  1. §


A R. I. számú melléklete az alábbiakkal egészül ki:


i) Vagyonnyilatkozatokkal és képviselői összeférhetetlenséggel kapcsolatos tevékenysége:

ia) A polgármester és a települési képviselők összeférhetetlenségi eljárásával és a vagyonnyilatkozatokkal kapcsolatos feladatok elvégzése. A vagyonnyilatkozatokkal kapcsolatos feladatok elvégzéséhez a Közös Hivatal technikai, támogató tevékenységet nyújt.

ib) Nyilvántartja és ellenőrzi a polgármester és a települési képviselők vagyonnyilatkozatait a 2000. évi XCVI. törvény és az SZMSZ rendelkezései alapján. Ennek keretében:

iba) Átadás-átvételi elismervény ellenében veszi át a vagyonnyilatkozatokat, nyilvántartást vezet a vagyonnyilatkozatokról.

ibb) Az Önkormányzati választásokat követően valamennyi képviselőnek az alakuló üléstől számított 30 napon belül visszaadja a vagyonnyilatkozatát.

ibc) Biztosítja a települési képviselő vagyonnyilatkozatának nyilvánosságát. Ennek keretében a polgármester és a képviselők nyilvános vagyonnyilatkozatát a Közös Hivatal páncélszekrényében helyezi el.

ibd) A nyilvános vagyonnyilatkozatokba történő betekintés lebonyolításához a szükséges technikai segítséget az Ügyrendi, és Jogi Bizottság elnöke és egy tagja együttesen nyújtja.

ibe) Az azonosító adatokba és a hozzátartozók vagyonnyilatkozatába az érdeklődők nem tekinthetnek bele.

ibf) Az azonosító adatokba, valamint a hozzátartozói nyilatkozatokba csak a bizottság tekinthet be, ellenőrzés céljából. Az azonosító adatokat és a hozzátartozói nyilatkozatokat tartalmazó zárt borítékokat a páncélszekrényében tárolják. A lezárt páncélszekrényt az Ügyrendi-, és Jogi Bizottság elnökének és bármely tagjának együttes jelenlétében lehet kinyitni és bezárni.

j) Felel azért, hogy a vagyonnyilatkozatot az adatvédelmi szabályoknak megfelelően kezeljék és őrizzék.


2.§ Ez a rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba.


Kelt: Kiskorpád, 2020. december 10.


       Szilvási Anita                                                                     dr. Mészáros Renáta

       polgármester                                                                                  jegyző


Záradék: A rendelet kihirdetve 2020. december 11 –én


Az intézkedés törvényes.

                                                                                                      dr. Mészáros Renáta

                                                                                                                  jegyző

Mellékletek