Kiskorpád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2022. (II. 24.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2022. évi költségvetéséről

Hatályos: 2022. 02. 25

Kiskorpád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2022. (II. 24.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2022. évi költségvetéséről

2022.02.25.

Kiskorpád Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az államháztartásról szóló 2011.évi CXCV. törvény (továbbiakban: áht. ) 23. § (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32 cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, figyelemmel a 2022. évi központi költségvetésről szóló 2021. évi XC. törvényben foglaltakra a következőket rendeli el:

1. § A rendelet hatálya kiterjed az önkormányzatra, valamint annak költségvetési szervére.

2. § Az önkormányzat címrendjét az 1.számú melléklet szerint állapítja meg.

3. § (1) Az önkormányzat és költségvetési szervei együttes 2022. évi költségvetését, költségvetési egyenlegét 111 330 189 Ft költségvetési bevétellel, 166 803 948 Ft költségvetési kiadással, 55 473 759 Ft „hiánnyal”, 2 432 752 Ft finanszírozási kiadással, 57 906 511 Ft finanszírozási bevétellel állapítja meg.

(2) A működési bevételek és működési kiadások egyenlegét az alábbiak szerint állapítja meg:

a) működési bevételeit 110 983 889 Ft-ban

b) a működési kiadásait 114 277 796 Ft-ban ebből:

ba) személyi juttatások 61 024 733 Ft-ban

bb) a munkaadót terhelő járulékok és 7 224 035 Ft-ban szociális hozzájárulási adót

bc) a dologi kiadásokat 29 879 888 Ft-ban

bd) az ellátottak pénzbeli juttatásait 11 024 140 Ft-ban

be) egyéb működési célú kiadásokat 5 125 000 Ft-ban ebből a működési célú pénzeszközátadások összegét 2 595 000 Ft-ban ebből az általános tartalékot összegét 2 530 000 Ft-ban

bf) működési egyenlegét hiánnyal 3 293 907 Ft-ban állapítja meg.

(3) A felhalmozási bevételek és felhalmozási kiadások egyenlegét az alábbiak szerint állapítja meg:

a) a felhalmozási bevételeit 346 300 Ft-ban

b) a felhalmozási kiadásait 52 526 152 Ft-ban ebből:

ba) beruházások összegét 23 487 437 Ft-ban

bb) felújítások összegét 29 038 715 Ft-ban

bc) egyéb felhalmozási célú kiadásokat 0 Ft-ban ebből a felhalmozási célú tartalék összegét 0 Ft-ban ebből a felhalmozási célú pénzeszközátadás 0 Ft-ban

bd) felhalmozási egyenlegét hiánnyal 52 179 852 Ft-ban állapítja meg.

(4) A finanszírozási bevételeit és finanszírozási kiadásait az alábbiak szerint állapítja meg:

a) a finanszírozási bevételeit 57 906 511 Ft-ban

b) a finanszírozási kiadásait 2 432 752 Ft-ban állapítja meg.

(5) Az önkormányzatnak 2022. évben nem keletkezik olyan ügylete, amely a 2011. évi CXCIV. törvény 10. § (1) bekezdésének hatálya alá esik, illetve a Kormányt előzetesen tájékoztatni kell. Az önkormányzatnak adósságot keletkeztető ügylete nincs.

(6) Az önkormányzat engedélyezett létszáma 2022. évben - a közfoglalkoztatottak nélkül- 13 fő. Közfoglalkoztatottak létszám előirányzata 13 fő

Az önkormányzat bevételei és kiadásai

4. § (1) Az önkormányzat összevont költségvetési mérlegét az 2. melléklet szerint hagyja jóvá.

(2) Az önkormányzat működési bevételeit a 3. melléklet szerint hagyja jóvá.

(3) Az önkormányzat kiadásait jogcímenként a 4. melléklet szerint hagyja jóvá.

(4) A felújítási előirányzatokat célonként e rendelet 5. melléklete szerint hagyja jóvá.

(5) Az önkormányzat felhalmozási kiadásait feladatonként a 6. melléklet szerint állapítja meg.

(6) Az önkormányzat és az önkormányzat által irányított költségvetési szervek bevételeit az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény (a továbbiakban: Áht.) 23. § (2) bekezdés a) és b) pontja szerint kiemelt előirányzatok, és kötelező feladatok, önként vállalt feladatok és államigazgatási feladatok szerinti bontásban az 7. melléklet szerint hagyja jóvá.

(7) Az önkormányzat és az önkormányzat által irányított költségvetési szervek kiadásait az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény (a továbbiakban: Áht.) 23. § (2) bekezdés a) és b) pontja szerint kiemelt előirányzatok, és kötelező feladatok, önként vállalt feladatok és államigazgatási feladatok szerinti bontásban az 8. melléklet szerint hagyja jóvá.

(8) Az európai uniós forrásból finanszírozott támogatással megvalósuló programok, projektek kiadásait, valamint a helyi önkormányzat ilyen projektekhez történő hozzájárulásait a 9. melléklet szerint hagyja jóvá.

(9) A 2022. évi költségvetés bevételi és kiadási előirányzatainak felhasználási ütemtervét havi bontásban a 10. melléklet szerint hagyja jóvá

A bevételi többlet kezelése

5. § (1) A gazdálkodás során az év közben létrejött bevételi többletet - ha nem céljellegű –pénzintézeti lekötés útján hasznosíthatja.

(2) A költségvetési szervek a jóváhagyott előirányzataikon felül keletkezett többletbevételt a Képviselő-testület jóváhagyásával használhatják fel.

Általános és céltartalék

6. § (1) Az önkormányzat költségvetésében az évközi többletigények, valamint az elmaradt bevételek pótlására szolgáló általános tartalékot 2 530 000.- Ft összegben állapítja meg, mely összegből 450 000.- Ft felhasználásáról a polgármester jogosult dönteni, az ezt meghaladó mértékű tartalék felhasználásáról a Képviselő-testület az erre vonatkozó igény felmerülésekor egyedi határozatban dönt.

(2) Az önkormányzat felhalmozási célú tartalékát 0 Ft-ban hagyja jóvá.

Több éves kihatással járó feladatok

7. § (1) A többéves kihatással járó feladatok előirányzatait a 11. melléklete szerint fogadja el azzal, hogy a későbbi évek előirányzatait véglegesen az adott évi költségvetés elfogadásakor állapítja meg.

(2) Az önkormányzat a Stabilitási Tv. 3. § (1) bekezdése szerinti adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettségeit az adósságot keletkeztető ügyletek futam idejének végéig, illetve a kezesség érvényesíthetőségéig, és a figyelembe vehető saját bevételeit a 12. számú mellékletben határozza meg.

A 2022. évi költségvetés végrehajtásának szabályai

8. § (1) A költségvetési szervek éves költségvetésének végrehajtásáért, a gazdálkodás jogszerűségéért, a takarékosság érvényesítéséért, a bevételek növeléséért az alapfeladatok sérelme nélkül a költségvetési szerv vezetője a felelős.

(2) A költségvetési szerv éves költségvetését a megállapított önkormányzati támogatás és saját bevételei terhére úgy köteles megtervezni, hogy abból biztosított legyen az éves gazdálkodás, illetve kötelezően ellátandó feladatait maradéktalanul teljesíteni tudja.

(3) A költségvetési szervnél tervezett bevételek elmaradása nem vonja automatikusan maga után a költségvetési támogatás növekedését. A kiadási előirányzatok – amennyiben a tervezett bevételek nem folynak be – nem teljesíthetők.

(4) A költségvetési szervek számadási kötelezettséggel tartoznak a részükre juttatott céljellegű támogatás rendeltetésszerű felhasználására vonatkozóan.

(5) A költségvetési szervek kizárólag a képviselő-testület előzetes jóváhagyásával nyújthatnak be szakmai pályázatokat abban az esetben, ha a pályázattal megvalósuló feladat ellátása költségvetési többlettámogatást igényel.

(6) Az önkormányzat költségvetési szervei éven túli fejlesztési kötelezettséget csak a képviselő-testület jóváhagyásával vállalhatnak.

9. § A helyi önkormányzat költségvetési szerveinek maradványát a képviselő-testület hagyja jóvá.

10. § A helyi önkormányzat -valamint a Kiskorpádi Roma Nemzetiségi Önkormányzat ( továbbiakban nemzetiségi önkormányzat)közötti megállapodás alapján- a nemzetiségi önkormányzat gazdálkodásának végrehajtó szerve a költségvetési szervként működő a Kaposmérői Közös Önkormányzati Hivatal.

11. § (1) Ha a helyi önkormányzat év közben a költségvetési rendelet készítésekor nem ismert többletbevételhez jut, vagy bevételei a tervezettől elmaradnak, e tényről a polgármester a képviselő-testületet tájékoztatja.

(2) A képviselő-testület a (1) bekezdés alapján - az első negyedév kivételével – negyedévenként, döntése szerinti időpontokban, de legkésőbb az éves költségvetési beszámoló elkészítésének határidejéig, december 31-i hatállyal módosítja a költségvetési rendeletét. Ha év közben az Országgyűlés – a helyi önkormányzatot érintő módon – a meghatározott hozzájárulások, támogatások előirányzatait zárolja, azokat csökkenti, törli, az intézkedés kihirdetését követően haladéktalanul a képviselő-testület elé kell terjeszteni a költségvetési rendelet módosítását.

A költségvetési szerv előirányzat-módosításának szabályai

12. § (1) Az önkormányzat és költségvetési szervei bevételi és kiadási előirányzatai évközben megváltoztathatók.

(2) A képviselőtestület kizárólagos hatáskörébe tartozik a költségvetési rendelet módosítása.

(3) Az évközben engedélyezett központi előirányzatok felosztásáról -ha az érdemi döntést nem igényel- a képviselőtestület dönt a polgármester előterjesztése alapján a költségvetési rendelet egyidejű módosításával.

Létszám- és bérgazdálkodással kapcsolatos előírások

13. § Az Önkormányzat a közalkalmazotti illetmények megállapításánál csak a törvény által kötelezően előírt, illetve a testület által engedélyezett átsorolások, illetve kedvezmények többletköltségeire biztosít önkormányzati támogatást.

Támogatási szerződés

14. § (1) A támogatások átadása előtt a támogatás címzettjével megállapodást kell kötni.

(2) Az elszámolási kötelezettséget nem teljesítő, illetve a támogatást nem célirányosan felhasználó szervezetek, személyek részére újabb támogatás 1 évig nem ítélhető meg.

(3) a 2022.évi működési célú támogatásokat, pénzeszköz átadásokat e rendelet 13. melléklete tartalmazza.

Kiskorpádi Szivárványpalota Óvoda költségvetése

15. § A Kiskorpádi Szivárványpalota Óvodának a költségvetését e rendelet 14. melléklete szerint hagyja jóvá.

16. § A közvetett támogatásokat e rendelet 15. melléklete szerint hagyja jóvá.

Záró és egyéb rendelkezések

17. § A képviselő-testület a polgármesternek e rendelet elfogadásáig az átmeneti időszakban tett intézkedéseiről (bevételek beszedése, az előző évi kiadási előirányzatokon belül a kiadások arányos teljesítése) szóló beszámolóját elfogadja. Az átmeneti időszakban beszedett bevételek és teljesített kiadások e rendeletbe beépítésre kerültek.

18. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

1. melléklet

Címrend

Cím

Alcím

Megnevezés

1.

Kiskorpád Önkormányzat

2.

Kiskorpádi Szívárványpalota Óvoda

2. melléklet

Az önkormányzat összevont költségvetési mérlege

adatok forintban

A

B

C

D

2022.

2022.

Költségvetési bevételek

eredeti előirányzat

Költségvetési kiadások

eredeti előirányzat

Költségvetési bevételek bevételek

111 330 189

Költségvetési kiadások

166 803 948

I: Működési költségvetési bevételek

110 983 889

1.

Önkormányzatok működési támogatásai

69 344 512

I.

Működési kiadások

114 277 796

2021.évi

2.

Működési célú támogatások ÁHT.belülről

19 352 452

1.

Személyi juttatások

61 024 733

3.

Közhatalmi bevételek

16 278 172

2.

Munkaadókat terhelő jár. És szoc.hj.adó

7 224 035

4.

Működési célú átvett pénzeszközök

50 000

3.

Dologi kiadások

29 879 888

5.

Működési bevételek

5 958 753

4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

11 024 140

5.

Egyéb működési célú kiadások

5 125 000

II.

Felhalmozási bevételek

346 300

ebből működési célú tartalékok

2 530 000

1.

Felhalmozási célú támogatások ÁHT. Belülről

346 300

működési célú támogatások,pénzeszköz átadások

2 595 000

2.

Felhalmozási bevételek

II. Felhalmozási költségvetési kiadások

52 526 152

3. Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

1.

Beruházások

23 487 437

2.

Felújítások

29 038 715

3.

Egyéb felhalmozási célú kiadások

ebből felhalmozási célú tartalék

felhalmozási célú pénzeszközátadás

III. Finanszírozási kiadások

2 432 752

1.

Belföldi finanszírozás kiadásai

2.

ÁHB megelőlegezések visszafizetése

2 432 752

IV. Külföldi finanszírozás kiadásai

1.

Finanszírozási bevételek

57 906 511

1.

Belföldi finanszírozási bevételek

57 906 511

1.1 Előző év költségvetési maradványának igénybevétele(belső finanszírozás)

Működési célú maradvány

8 982 115

Felhalmozási célú maradvány

48 924 396

2

Költségvetési hiány külső finanszírozására szolgáló eszközök

0

BEVÉTELEK ÖSSZESEN

169 236 700

KIADÁSOK ÖSSZESEN

169 236 700

3. melléklet

Az önkormányzat bevételei forrásonként

adatok forintban

A

B

Megnevezés

2022.

előirányzat

I. Működési bevételek

1. Termékek és szolgáltatások adói

1.Szociális hozzájárulási adó és járulékok

2. Bérhez és foglalkoztatáshoz kapcsolódó adók

3.Vagyoni típusú adók

2 800 000

4. Értékesítési és forgalmiadók

13 338 172

5. Fogyasztási adók

6. Pénzügyi monopóliumok nyereségét terhelő adók

7. Gépjárműadók

0

8. Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

Termékek és szolgáltatások adói összesen

16 138 172

9.. Egyéb közhatalmi bevételek

140 000

Közhatalmi bevételek Összesen:

16 278 172

2. Működési bevételek

1. Áru-és készletértékesítés ellenértéke

300 000

2. Szolgáltatások ellenértéke

3 296 602

3. Közvetített szolgáltatások értéke

245 440

4. Tulajdonosi bevételek

2 116 681

5. Ellátásidíjak

0

6. Kiszámlázott általános forgalmi adó

7. Általános forgalmi adó visszatérülése

8. Kamatbevételek

30

9. Egyéb működési bevételek

Működési bevételek összesen:

5 958 753

3. Működési célú átvett pénzeszközök

1.Műk.célú garancia-és kezességváll.-ból származó megtérülések ÁHT. Kkvülről

2.Műk. célú visszatérítendő támogatások,kölcsönök visszatérülése ÁHT.kívülről

50 000

3.Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

Működési célú átvett pénzeszközök összesen:

50 000

4. Önkormányzatok működési támogatásai

69 344 512

1. Helyi Önkormányzatok működésének általános támogatása

17 822 370

2. Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatás

23 624 790

3. Települési önkormányzatok gyermek étkeztetés támogatása

4 942 399

4. település önkormányzatok szoc. Gyermjóléti feladatainak támogatása

16 769 300

5. Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

2 270 000

6. Működési célú központosított előirányzatok

0

7.helyi önkormányzatok kiegészítő támogatásai

3 915 653

2020.évi XC. Törvény 3. melléklet

0

5. Működési célú támogatások államháztartáson belülről

19 352 452

1. Elvonások és befizetések bevételei

2. Műk.célú garancia-és kezességvállalásból származó megtérülések ÁHT.belülről

3. Műk.célú visszatérítendő támogatások,kölcsönök visszatérülése ÁHT.belülről

4. Műk.célú visszatérítendő támogatások,kölcsönök igénybevétele ÁHT.belülről

5. Egyéb működési célú támokatások bevételei ÁHT.belülről

19 352 452

Működési bevételek mindösszesen:

110 983 889

2

II. Felhalmozási bevételek

1. Felhalmozási bevételek

0

1. Immateriális javak értékesítése

0

2. Ingatlanok értékesítése

0

3. Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

4. Részesedések értékesítése

0

5. Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

0

2. Felhalmozási célra átvett pénzeszközök

346 300

1.Felh..célú garancia-és kezességváll.-ból származó megtérülések ÁHT. Kkvülről

0

2.Felh.. célú visszatérítendő támogatások,kölcsönök visszatérülése ÁHT.kívülről

0

3.Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök

346 300

3. Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

0

1. Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

2. Felh..célú garancia-és kezességvállalásból származó megtérülések ÁHT.belülről

3. Felh..célú visszatérítendő támogatások,kölcsönök visszatérülése ÁHT.belülről

4. Felh..célú visszatérítendő támogatások,kölcsönök igénybevétele ÁHT.belülről

5. Egyéb felhalmozásicélú támokatások bevételei ÁHT.belülről

0

Felhalmozási bevételek mindösszesen:

346 300

4. Jövedelemadók

0

1. Magányszemélyek jövedelemadói

0

2. Társaságok jövedelemadói

0

III. Finanszírozási bevételek

1. Hitel kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről

1.Hosszú lejáratú hitelek,kölcsönök felvétele

2.Likvidítási célú hitelek,kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

3. Rövidlejáratú hitelek, kölcsönök felvétele fejlesztési

2. Belföldi értékpapírok bevételei

1. Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

2. Forgatási célú belföldi értékpapírok kibocsátása

3. Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása,értékesítése

4. Befektetési célú belföldi értékpapírok kibocsátása

3. Maradvány Igénybevétele

57 890 613

1.Előző év költségvetési működési maradványának igénybevétele

8 966 217

2. Előző év költségvetési felhalmozási maradványának igénybevétele

48 924 396

3. Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

4. Belföldi finanszírozás bevételei

1. Államháztartáson belüli megelőlegezések

2. Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

3. Központi,irányítószervi támogatás

4. Betétek megszüntetése

5. Központi költségvetés sajátos finanszírozási bevételei

5. Külföldi finanszírozás bevételei

1. Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása,értékesítése

2. Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

3. Külföldi értékpapírok kibocsátása

4. Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

5. Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

Finaszírozási bevételek összesen:

57 890 613

Bevételek összesen:

169 220 802

4. melléklet

Az önkormányzat kiadásai jogcímenként

adatok forintban

A

B

Megnevezés

2022. évi eredeti

előirányzat

Működési kiadások

I. Működési kiadások

1. Személyi juttatások

41 434 467

1. Foglalkoztatottak személyi juttatásai

28 846 397

2. Külső személyi juttatások

12 588 070

2. Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hj.adó

4 580 715

3. Dologi kiadások

27 274 850

1. Készlet beszerzés

6 764 856

2. Kommunikációs szolgáltatások

490 000

3. Szolgáltatási kiadások

14 646 913

4. Kiküldetés,reklám-és propagandakiadások

50 000

5. Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

5 323 081

4.Ellátottak pénzbeli juttatásai

11 024 140

1. Társadalombiztosítási ellátások

2. Családi támogatások

3. Pénzbeli kárpótlások,kártérítések

4. Betegséggel kapcsolatos(nem társadalombiztosítási) ellátások

5. Foglalkoztatással,munkanélküliséggel kapcsolatos ellátások

6. Lakhatással kapcsolatos ellátások

7. Intézményi ellátottak pénzbeli juttatásai

8. Egyéb nem intézményi ellátások

11 024 140

5.Egyéb működési célú kiadások

5 125 000

1. Nemzetközi kötelezettségek

2.Elvonások és befizetések

3.Műk.célú garancia-és kezességváll.származó kifizetés ÁHT.belülre

4. Műk.célú visszatérítendő támogatások.kölcsönök nyújtása ÁHT.belülre

5.Műk.célú visszatérítendő támogatások.kölcsönök törlesztése ÁHT.belülre

6. Egyéb működési célú támogatások ÁHT. Belülre

7. Műk.célú garancia-és kezességváll.származó kifizetés ÁHT. kívülre

8. Műk.célú visszatérítendő támogatások.kölcsönök nyújtása ÁHT.kívülre

50 000

9. Árkiegészítések,ártámogatások

10.Kamattámogatások

11. Egyéb működési célú támogatások ÁHT.kívülre

2 545 000

12.Tartalékok

2 530 000

Működési kiadások összesen:

89 439 172

II.. Finanszírozási kiadások

1. Hitel kölcsön törlesztés államháztartáson kívülre

1.Hosszúlejáratú hitelek,kölcsönök törlesztése

2.Likvidítási célú hitelek,kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

3. Rövidlejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése fejlesztési

2. Belföldi értékpapírok kiadásai

1. Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

2. Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása

3. Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

4. Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása

3. Belföldi finanszírozás kiadásai

27 255 478

1. Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

2. Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

2 432 752

3. Központi,irányítószervitámogatások folyósítása

24 822 726

4. Pénzeszközök betétként elhelyezése

5. Pénzügyi lízing kiadásai

6. Központi költségvetés sajátos finanszírozási kiadásai

4. Külföldi finanszírozás kiadásai

1. Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

2. Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása

3. Külföldi értékpapírok beváltása

4. Külföldi hitelek, kölcsönök törlesztése

5. Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek kiadásai

Finanszírozási kiadások összesen:

27 255 478

III. Felhalmozási kiadások

1. Beruházások

23 487 437

1. Immateriális javak beszerzése,létesítése

1 574 803

2. Ingatlanok beszerzése,létesítése

10 361 379

3. Informatikai eszközök beszerzése, létesítése

196 850

4. Egyéb tárgyi eszközök beszerzése, létesítése

6 360 846

5. Részesedések beszerzése

0

6. Meglévő részesedések növeléséhez kapcsolódó kiadások

0

7- Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

4 993 559

2. Felújítások

29 038 715

1. Ingatlanok felújítása

22 865 130

2. Informatikai eszközök felújítása

0

3. Egyéb tárgyi eszközök felújítása

0

4. Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

6 173 585

12. Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

1. Felh.célú garancia-és kezességváll.származó kifizetés ÁHT.belülre

2. Felh..célú visszatérítendő támogatások.kölcsönök nyújtása ÁHT.belülre

3. Felh..célú visszatérítendő támogatások.kölcsönök törlesztése ÁHT.belülre

4. Egyéb felhalmozási célú támogatások ÁHT. Belülre

5. Felh..célú garancia-és kezességváll.származó kifizetés ÁHT. kívülre

6. Felh..célú visszatérítendő támogatások.kölcsönök nyújtása ÁHT.kívülre

7. Lakástámogatás

8. Egyéb felhalmozási célú kiadások áHT.kívülre

9. Tartalék

Felhalmozási kiadások összesen:

52 526 152

Költségvetési kiadások

169 220 802

5. melléklet

az önkormányzat felújítási előirányzatai célonként

adatok forintban

A

B

A felújítási cél megnevezése

2022. évi

eredeti előirányzat

1.EU támogatásból megvalósuló

4 058 000

Emva

önrész

Külterületi útak

4 058 000

2. Nem EU támogatásból megvalósuló

24 980 715

Pörös település rész fejlesztése ZP-2-2021

24 980 715

3.

Felújítás összesen:

29 038 715

6. melléklet

az önkormányzat felhalmozási kiadások feladatonként

adatok forintban

A

B

A fejlesztési cél megnevezése

2022. évi

eredeti előirányzat

1. EU. Támogatásból megvalósuló

0

2. Nem EU támogatásból megvalósuló

Számítógép vásárlás 1 db

250 000

Informatikai eszköz beszerzés összesen:

250 000

Közfoglalkoztatási program keretében

Fahasítógép vásárlás

105 000

Burgonyaültetőgép vásárlás

241 300

Sportpályán lévő színpadra tető

2 000 000

Sportpályára kamera vásárlása

152 400

Magyar falu program keretében

Játszótér

4 824 730

Vadkamera 3 db

240 210

Buszvárók 3 db

514 845

Egyéb tárgyi eszköz beszerzés összesen:

8 078 485

Vízművel kapcsolatos beruházás

13 158 952

Ingatlan beruházás összesen:

13 158 952

Rendezési terv

2 000 000

Immateriális javak összesen:

2 000 000

Mindösszesen:

23 487 437

7. melléklet

Kiskorpád Község Önkormányzatának 2022. évi bevételei kiemelt előirányzatonként, feladatonként

Ft-ban

2021. évi eredeti előirányzat (kiemelt előirányzatok)

Működési bevételek

Felhalmozási bevételek

Bevételek összesen

Működési célú támogatások áht-on belülről

Közhatalmi bevételek

Működési bevételek

Működési célú átvett pénzeszköz

Működési célú maradvány

Összesen

Felhalmozási célú támogatások áht-on belülről

Felhalmozási bevételek

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

Felhalmozási célú
maradvány

Összesen

Önkormányzat

88 696 964

16 278 172

5 958 753

50 000

8 966 217

119 950 106

346 300

0

0

48 924 396

49 270 696

169 220 802

Kötelező

88 696 964

16 278 172

5 958 753

50 000

8 966 217

346 300

0

48 924 396

Önként vállalt

0

0

Államigazgatási

0

0

0

Intézmények

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Óvoda

0

0

0

0

15 898

15 898

0

0

0

0

0

15 898

Kötelező

0

15 898

15 898

0

15 898

Önként vállalt

0

0

0

Államigazgatási

0

0

0

Önkormányzat
mindösszesen

88 696 964

16 278 172

5 958 753

50 000

8 982 115

119 966 004

346 300

0

0

48 924 396

49 270 696

169 236 700

8. melléklet

Kiskorpád Község Önkormányzatának 2022. évi kiadásai intézményenként, kiemelt előirányzatonként,

Önkormányzat/
intézmények/feladatok szerinti bontásban

2021. évi eredeti előirányzat (kiemelt előirányzatok)

Létszám

Engedély
ezett
létszám

Működési kiadások

Felhalmozási kiadások

Költségvetési kiadások összesen

Személyi juttatások

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

Dologi kiadások

Ellátottak pénzbeli juttatásai

Egyéb működési célú kiadások

Finanszírozási kiadások (belföldi finanszírozás kiadásai)

Működési célú tartalék

Összesen

Beruházás

Felújítás

Egyéb felhalmozási célú kiadás

Felhalmozási célú tartalék

Összesen

Önkormányzat

41 434 467

4 580 715

27 274 850

11 024 140

2 595 000

2 432 752

2 530 000

91 871 924

23 487 437

29 038 715

0

0

52 526 152

144 398 076

22

22

Kötelező

41 434 467

4 580 715

27 274 850

11 024 140

2595000

2 432 752

2 530 000

23 487 437

29 038 715

0

22

22

Önként vállalt

0

0

Államigazgatási

0

0

0

Intézmények

19 590 266

2 643 320

2 605 038

0

0

0

0

24 838 624

0

0

0

0

0

24 838 624

4

4

0

Óvoda

19 590 266

2 643 320

2 605 038

0

0

0

0

24 838 624

0

0

0

0

0

0

4

4

Kötelező

19 590 266

2 643 320

2 605 038

0

4

4

Önként vállalt

0

Államigazgatási

0

0

0

0

0

Önkormányzat
mindösszesen

61 024 733

7 224 035

29 879 888

11 024 140

2 595 000

2 432 752

2 530 000

116 710 548

23 487 437

29 038 715

0

0

52 526 152

169 236 700

26

26

közfoglalkoztatottak létszáma (önkormányzat)

13 fő

közösségszervező

1 fő

Képviselők

5 fő

tanyagondnok

1 fő

hivatalsegéd

1 fő

munkavezető

1 fő

Óvodai dolgozók

4 fő

Összesen:

26 fő

9. melléklet

EU támogatással megvalósuló programok, projektek

adatok ezer forintban

A

B

C

D

hozzájárulás önkormányzaton

megnevezés

bevétel

kiadás

kívüli projekthez

Összesen

0

0

10. melléklet

előirányzat - felhasználási ütemterv

adatok forintban

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

Megnevezés

január

február

március

április

május

június

július

auguszt.

szept.

október

novemb.

decemb.

összesen

1. Bevételek

1.Önkormányzatok műk. Támogatásai

5 778 709

5 778 709

5 778 709

5 778 709

5 778 709

5 778 709

5 778 709

5 778 709

5 778 709

5 778 709

5 778 709

5 778 713

69 344 512

2. Műk. Célú támogatások ÁHT.belülről

1 612 704

1 612 704

1 612 704

1 612 704

1 612 704

1 612 704

1 612 704

1 612 704

1 612 704

1 612 704

1 612 704

1 612 708

19 352 452

3.Jövedelemadók

4. Közhatalmi bevételek

7 858 495

1 441 182

6 978 495

16 278 172

5 . Működési bevételek

2 500 000

958 818

0

200 000

100 000

2 102 065

97 870

5 958 753

6. Működési célú átvett pénzeszközök

50 000

50 000

Működési bevételek össz.:

7 391 413

7 391 413

15 299 908

9 891 413

9 791 413

7 391 413

7 591 413

7 491 413

16 471 973

7 489 283

7 391 413

7 391 421

110 983 889

7. Felh.célú támogatások ÁHT.belülről

346 300

346 300

8. Felhalmozási bevételek

9. Felh. Célú átvett pénzeszközök

0

Felhalmozási bev. össz.:

0

0

0

0

0

0

0

0

Finanszírozási bevételek

57 906 511

57 906 511

Bevételek mindösszesen:

65 297 924

7 391 413

15 299 908

9 891 413

9 791 413

7 391 413

7 591 413

7 491 413

16 471 973

7 489 283

7 391 413

7 391 421

169 236 700

1.Kiadások

1.személyi jellegű kiadások

5 085 394

5 085 394

5 085 394

5 085 394

5 085 394

5 085 394

5 085 394

5 085 394

5 085 394

5 085 394

5 085 394

5 085 399

61 024 733

2.munkaadókat terhelő járulékok

602 003

602 003

602 003

602 003

602 003

602 003

602 003

602 003

602 003

602 003

602 003

602 002

7 224 035

3.dologi kiadások

2 489 991

2 489 991

2 489 991

2 489 991

2 489 991

2 489 991

2 489 991

2 489 991

2 489 991

2 489 991

2 489 991

2 489 987

29 879 888

4.Ellátottak pénzbeli juttatásai

250 000

250 000

250 000

250 000

250 000

250 000

250 000

560 000

796 000

264 000

4 000 000

3 654 140

11 024 140

5. Egyéb működési célú kiadások

420 000

420 000

420 000

420 000

420 000

420 000

420 000

420 000

505 000

420 000

420 000

420 000

5 125 000

Működési kiadások összesen:

8 847 388

8 847 388

8 847 388

8 847 388

8 847 388

8 847 388

8 847 388

9 157 388

9 478 388

8 861 388

12 597 388

12 251 528

114 277 796

6.Beruházások.

4 824 730

3 253 755

2 000 000

13 158 952

250 000

23 487 437

7. Felújítások

24 980 715

4 058 000

29 038 715

8. Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

Felhalmozási kiadások össz.:

4 824 730

0

3 253 755

24 980 715

2 000 000

0

4 058 000

13 158 952

52 526 152

Finanszírozási kiadások

2 432 752

2 432 752

Kiadások mindösszesen:

11 280 140

13 672 118

8 847 388

12 101 143

33 828 103

10 847 388

8 847 388

9 157 388

9 478 388

8 861 388

12 597 388

12 251 528

169 236 700

11. melléklet

A többéves kihatással járó feladatok előirányzatai éves bontásban

adatok forintban

A

B

C

D

Megnevezés

2022.

2023.

2024.

0

0

0

1.

hosszúlejáratra kapott kölcsönök

0

0

0

2.

tartozások fejlesztési célú kötvénykibocsátásból

0

0

0

3.

tartozások működési célú kötvénykibocsátásból

0

0

0

4.

beruházási és fejlesztési hitelek

0

0

0

5.

működési célú hosszú lejáratú hitelek

0

0

0

6.

egyéb hoszzú lejáratú hitelek

0

0

0

Összesen:

0

0

0

12. melléklet

adósságot keletkeztető ügyletekből eredő fizetési kötelezettségek

adatok forintban

2022.

2023.

2024.

2025.

2026.

2027.

2028.

2029.

Megnevezés

év

év

év

év

év

év

év

év

Saját bevételek

-

helyi adó

16 278 172

15 596 990

15 320 000

15 200 000

15 200 000

15 200 000

15 200 000

15 200 000

-

Tulajdonosi bevételek

2 116 681

2 000 000

1 900 000

1 900 000

1 900 000

1 900 000

1 900 000

1 900 000

-

Díjak,pótlékok,bírságok,települési adók

140 000

140 000

110 000

100 000

100 000

100 000

100 000

100 000

-

Tárgyi eszköz, immateriális javak értékes.

-

Részesedés értékesítése és részesedések

0

0

0

megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

-

Privatízációból származó bevételek

-

Garancia-és kezességvállalásból származó

megtérülések

Saját bevételek összesen:

18 534 853

17 736 990

17 220 000

17 200 000

17 200 000

17 200 000

17 200 000

17 200 000

Adósságot keletkeztető ügyletek és az azokból eredő

fizetési kötelezettségek

-

Hitel ,kölcsön

0

0

0

0

0

0

0

0

-

értékpapír

0

0

0

0

0

0

0

0

-

Váltó

0

0

0

0

0

0

0

0

-

Pénzügyi lízing

0

0

0

0

0

0

0

0

-

Adásvételi szerződés megkötése a vissza

vás.kötelezettség kikötésével

0

0

0

0

0

0

0

0

-

Legalább háromszázhatvanöt nap időtartamú

halasztott fizetés

0

0

0

0

0

0

0

0

Adósságot keletkeztető ügyletek és az azokból eredő

fizetési kötelezettségek összesen:

0

0

0

0

0

0

0

0

13. melléklet

2022. évi működési célú támogatásai, pénzeszközátadásai

Ft-ban

Működési célú támogatások, pénzeszközátadások

2022. évi eredeti előirányzat

1

Kiskorpádi Sportegyesület támogatása

2 000 000

2

Kiskorpádi Dalkör támogatása

200 000

3

Kiskorpádi polgárőrség támogatása

100 000

4

Zselic vidékfejlesztési egyesület támogatása

75 000

5

Kötél Egyesület támogatása

30 000

6

Zselicilámpások támogatása

90 000

7

Egyéb alapítványok támogatása

50 000

8

Bursa

50 000

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

32

33

34

35

36

Egyéb működési célú kiadások összesen

2 595 000

14. melléklet

Kiskorpádi Szivárványpalota Óvoda 2022.évi költségvetés

adatok Ft.-ban

Megnevezés

091110

091110

091110

096015

096015

096015

091140

091140

091140

összesen

összesen

összesen

eredeti ei.

mód.ei.

telj.

eredeti ei.

mód.ei.

telj.

eredeti ei.

mód.ei.

telj.

eretei ei.

mód.ei

telj.

Tv.szerinti illetmények 4 fő

16 292 766

769 500

1 300 000

18 362 266

Jutalom

Bérenkívüli juttatások 4 fő

600 000

200 000

100 000

900 000

Közlekedési költségtérítés ( 2 fő)

84 000

84 000

168 000

Foglalkoztatottak egyéb juttatása

Külső személyi juttatás

160 000

160 000

Személyi juttatások összesen:

17 136 766

1 053 500

1 400 000

19 590 266

Munkaadókat terhelő járulék

2 301 884

144 436

197 000

2 643 320

Szakmai anyag beszerzés

80 000

0

0

80 000

Üzemeltetési anyag beszerzés

0

0

700 000

700 000

Készlet beszerzés összesen:

80 000

0

700 000

780 000

Informatikai szolgáltatás

0

0

60 000

60 000

Szalmai tevékenységet segítő szolg.

50 000

0

50 000

Közüzemidíjak

0

0

70 000

70 000

Karbantartás kisjavítás

0

0

650 000

650 000

Egyéb szolgáltatás

0

0

417 838

417 838

Szolgáltatások összesen:

50 000

0

1 137 838

1 187 838

Kiküldetés

60 000

0

0

60 000

Reklám propaganda

0

0

30 000

30 000

kamat kiadás

0

0

100

100

Egyéb dologi kiadás

0

0

1 000

1 000

Működési célú áfa

35 100

0

451 000

486 100

Dologi kiadások összesen:

225 100

0

2 379 938

2 605 038

Óvoda összesen:

19 663 750

1 197 936

2 379 938

24 838 624

2021. évi maradvány

15898

Oktatási normatíva

2022.

21 304 350

23 624 790

Összes kiadás

oktatási normatíva kiegészítés 2022.

2 320 440

1 197 936

Étkezési normatíva

2022.

1 197 936

24 822 726

önkormányzat önrész

0

15898

Összes bevétel

24 838 624

24 838 624

15. melléklet

Közvetett támogatások

forintban

Sorszám

Megnevezés

2022. évi közvetett támogatás

1.

Ellátottak térítési díjának, illetve kártérítésének méltányossági alapon történő elengedésének összege

0

2.

Lakosság részére lakásépítéshez, lakásfelújításhoz nyújtott kölcsönök elengedésének összeges

0

3.

Helyi adónál, gépjárműadónál biztosított kedvezmény, mentesség összege adónemenként

1.

Építményadó

2.

Kommunális adó

1 220 000

3.

Helyi iparűzési adó

5 484 425

4.

Gépjárműadó

0

5.

Méltányosság címén elengedett adó

4.

Helyiségek, eszközök hasznosításából származó bevételből nyújtott kedvezmény, mentesség összege

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

5.

Egyéb nyújtott kedvezmény vagy kölcsön elengedésének összege

Közvetett támogatások összege mindösszesen

6 704 425