Ecseny Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2023. (II. 17.) önkormányzati rendelete

az Önkormányzat 2023. évi költségvetéséről

Hatályos: 2023. 03. 06

Ecseny Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2023. (II. 17.) önkormányzati rendelete

az Önkormányzat 2023. évi költségvetéséről

2023.03.06.

Ecseny község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § [ ]

(1) A rendelet hatálya a képviselő-testületre, annak szerveire (polgármester, bizottságok) terjed ki.

(2) E rendelet személyi hatálya kiterjed a közvetlen és közvetett támogatások tekintetében minden támogatást nyújtó e rendelet hatálya alá tartozó szervre, szervezetre, valamint minden támogatásban részesülőre.

2. § [ ]

(1) A képviselő-testület az önkormányzat 2023. évi költségvetését 138 869 179 Ft bevétellel, 138 869 179 Ft kiadással állapítja meg.

(2) Az (1) bekezdésből az önkormányzat

a) tárgyévi költségvetési bevételét: 138 869 179 Ft-ban

aa) működési költségvetési bevételét: 56 509 659 Ft-ban

ab) felhalmozási költségvetési bevételét 82 359 520 Ft-ban

b) tárgyévi költségvetési kiadását: 138 869 179 Ft-ban, ezen belül

ba) működési költségvetési kiadását 56 509 659 Ft-ban, ezen belül

bb) személyi jellegű kiadások 19 688 900 Ft -ban

bc) munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó 2 559 557 Ft -ban

bd) dologi jellegű kiadások 16 234 000 Ft -ban

be) ellátottak pénzbeli jutatásai 5 234 000 Ft -ban

bf) egyéb működési célú kiadások 4 311 955 Ft -ban

bg) működési célú általános tartalék 6 957 384 Ft-ban

bh) Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése 1 466 463 Ft-ban

bi) felhalmozási költségvetési kiadását: 82 359 520 Ft-ban, ezen belül

bj) beruházások előirányzata 15 325 000 Ft-ban

bk) felújítások előirányzata 67 034 520 Ft -ban

bl) egyéb felhalmozási kiadás 0 Ft-ban

bm) fejlesztési célú céltartalék 0 Ft-ban

c) előző év felhasználható tervezett pénzmaradványát 82 113 286 Ft-ban, ezen belül

ca) működési hiány finanszírozását szolgáló pénzmaradvány 1 575 312 Ft-ban

cb) felhalmozási hiány finanszírozását szolgáló pénzmaradvány 80 537 974 Ft-ban

d) finanszírozási célú műveletek bevételét 0 Ft-ban, ezen belül

da) működést szolgáló finanszírozási célú műveletek bevétele 0 Ft-ban

db) felhalmozást szolgáló finanszírozási célú műveletek bevétele 0 Ft-ban

e) finanszírozási célú műveletek kiadását 0 Ft-ban,ezen belül

ea) működési finanszírozását szolgáló műveletek kiadása 0 Ft-ban

eb) felhalmozás finanszírozását szolgáló műveletek kiadását 0 Ft-ban

f) költségvetési bevételek és kiadások egyenlegét 0 Ft-ban

állapítja meg.

(3) A költségvetési hiány belső finanszírozására szolgáló előző évi pénzmaradványt, – beleértve az Áht. 73. § (1) bekezdés a) pont ac) alpontja szerinti betét visszavonását - működési, illetve felhalmozási célú igénybevétel szerinti tagolásban a 1. melléklet alapján hagyja jóvá.

3. § [Az önkormányzat bevételei és kiadásai]

(1) A helyi önkormányzat költségvetési bevételeit – kivéve az európai uniós forrásból finanszírozott támogatással megvalósuló programok, projektek bevételeit – és kiadásait , ezen belül működési és felhalmozási célú bevételeit és kiadásait a 2. melléklet tartalmazza.

(2) Az önkormányzat és költségvetési szervek bevételeit forrásonként a 3. melléklet tartalmazza.

(3) Az önkormányzat és költségvetési szervek működési kiadási előirányzatait kiemelt előirányzatonként és szakfeladatonként, a személyi és dologi kiadási előirányzatai részletezését szakfeladatonként a 4. melléklet tartalmazza.

(4) Az önkormányzat és költségvetési szervek összevont költségvetési mérlegét a 5. melléklet tartalmazza.

(5) A képviselő-testület a felújítási előirányzatokat célonként a 6. melléklet szerint hagyja jóvá. A jóváhagyott új induló célok a keretösszegen belül az elfogadott rangsornak megfelelően valósíthatók meg.

(6) A képviselő-testület a felhalmozási kiadásokat feladatonként a 7. melléklet szerint állapítja meg.

(7) A képviselő-testület az önkormányzat éves létszám-előirányzatát összesen a rendelet 8. melléklet szerint állapítja meg.

(8) A képviselő-testület az európai uniós támogatással megvalósuló programok, projektek bevételeit, kiadásait, valamint az önkormányzaton kívüli ilyen projektekhez történő hozzájárulásokat a 9. melléklet szerint állapítja meg.

(9) Az adósságot keletkeztető ügyletekhez történő hozzájárulás részletes szabályairól a 353/2011. (XII. 30.) Korm. rendelet 2. § (1) bekezdésében meghatározott saját bevételek és a Stabilitási tv. 3. § (1) bekezdése szerinti adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettségek arányát a 10. melléklet tartalmazza.

4. § [A bevételek és kiadások közötti egyensúly megteremtéséhez szükséges intézkedések, a hitelműveletekkel kapcsolatos hatáskörök]

A képviselő-testület a bevételek és kiadások közötti egyensúly megteremtése érdekében 82 113 286 Ft pénzmaradvány felhasználásáról dönt.

5. § [A bevételi többlet kezelése]

(1) A gazdálkodás során az év közben létrejött bevételi többletet a képviselő-testület értékpapír vásárlás, illetve pénzintézeti lekötés útján hasznosíthatja.

(2) Az (1) bekezdés szerinti hasznosítással kapcsolatos szerződések, illetve pénzügyi műveletek lebonyolítását 2.000 e Ft-ig a képviselő-testület a polgármester hatáskörébe utalja. A polgármester a megtett intézkedésekről a következő képviselő-testületi ülésen tájékoztatást ad.

(3) A (2) bekezdésben meghatározott összeget meghaladó bevételi többlet felhasználásáról a képviselő-testület annak felmerülését követő testületi ülésén esetenként dönt.

6. § [Általános és céltartalék]

(1) A képzett tartalék összegét a 11. melléklet tartalmazza.

(2) A képviselő-testület a tartalékkal való rendelkezés jogát a polgármesterre ruházza, aki a tartalékkal való rendelkezésről a legközelebbi képviselő-testületi ülésen köteles tájékoztatást adni.

7. § [Több éves kihatással járó feladatok]

A képviselő-testület a többéves kihatással járó feladatok előirányzatait a 12. melléklet szerint fogadja el azzal, hogy a későbbi évek előirányzatait véglegesen az adott évi költségvetés elfogadásakor állapítja meg.

8. § [Előirányzat-felhasználási ütemterv]

A 2023. évi költségvetés bevételi és kiadási előirányzatainak felhasználási ütemtervét havi bontásban a 13. melléklet tartalmazza.

9. § [Közvetetett támogatások]

A képviselő-testület a speciális célú támogatásokat a 14. melléklet szerint hagyja jóvá.

10. § [A 2023. évi költségvetés végrehajtásának szabályai]

(1) A költségvetési szervek éves költségvetésének végrehajtásáért, a gazdálkodás jogszerűségéért, a takarékosság érvényesítéséért, a bevételek növeléséért az alapfeladatok sérelme nélkül a költségvetési szerv vezetője a felelős.

(2) A költségvetési szerv éves költségvetését a megállapított önkormányzati támogatás és saját bevételei terhére úgy köteles megtervezni, hogy abból biztosított legyen az éves gazdálkodás, illetve kötelezően ellátandó feladatait maradéktalanul teljesíteni tudja.

(3) A költségvetési szervnél tervezett bevételek elmaradása nem vonja automatikusan maga után a költségvetési támogatás növekedését. A kiadási előirányzatok – amennyiben a tervezett bevételek nem folynak be – nem teljesíthetők.

(4) A költségvetési szervek számadási kötelezettséggel tartoznak a részükre juttatott céljellegű támogatás rendeltetésszerű felhasználására vonatkozóan.

(5) A költségvetési szervek kizárólag a képviselő-testület előzetes jóváhagyásával nyújthatnak be szakmai pályázatokat abban az esetben, ha a pályázattal megvalósuló feladat ellátása költségvetési többlettámogatást igényel.

(6) Az önkormányzat költségvetési szervei éven túli fejlesztési kötelezettséget csak a képviselő-testület jóváhagyásával vállalhatnak.

(7) Az év közben engedélyezett központi pótelőirányzatok felosztásáról, a helyi önkormányzat bevételeinek és kiadásainak módosításáról és a kiadási előirányzatok közötti átcsoportosításról átruházott hatáskörben a polgármester dönt.

(8) A helyi önkormányzat gazdálkodásának végrehajtó szerve a költségvetési szervként működő Mernyei Közös Önkormányzati Hivatal.

(9) Ha a helyi önkormányzat év közben a költségvetési rendelet készítésekor nem ismert többletbevételhez jut, vagy bevételei a tervezettől elmaradnak, e tényről a polgármester a képviselő-testületet tájékoztatja.

(10) A képviselő-testület a (1) bekezdés alapján - az első negyedév kivételével – negyedévenként, döntése szerinti időpontokban, de legkésőbb az éves költségvetési beszámoló elkészítésének határidejéig, december 31-i hatállyal módosítja a költségvetési rendeletét. Ha év közben az Országgyűlés – a helyi önkormányzatot érintő módon – a meghatározott hozzájárulások, támogatások előirányzatait zárolja, azokat csökkenti, törli, az intézkedés kihirdetését követően haladéktalanul a képviselő-testület elé kell terjeszteni a költségvetési rendelet módosítását.

11. § [A költségvetési szerv előirányzat-módosításának szabályai]

A helyi önkormányzat költségvetési rendeletében megjelenő bevételek és kiadások módosításáról, a kiadási és bevételi előirányzatok közötti átcsoportosításról a polgármester átruházott hatáskörben dönt.

12. § [Létszám- és bérgazdálkodással kapcsolatos előírások]

(1) A polgármester önálló létszám- és bérgazdálkodási jogkörében eljárva a költségvetési szerv részére engedélyezett létszám-keretet a tényleges foglalkoztatás során köteles betartani.

(2) Az egyes foglalkoztatási formákra (teljes munkaidős, részmunkaidős, valamint a megbízási, tiszteletdíjas foglalkoztatás) álláshelyenként, illetve összességében az elemi költségvetésben tervezett (módosított személyi juttatás) előirányzatot nem lépheti túl.

13. § [Vegyes rendelkezés]

A Képviselő-testület tudomásul veszi, hogy az átmeneti időszakban a polgármester az Áht. 25. § (3) bekezdése szerint a 2022. évi költségvetési rendeletnek megfelelően intézkedett a bevételek beszedéséről, a kiadások teljesítéséről. Az átmeneti időszakban beszedett bevételek, teljesített kiadások az Áht. 25. § (4) bekezdése értelmében e költségvetési rendeletbe beépültek.

14. § [ Záró rendelkezés]

Ez a rendelet 2023. március 6-án lép hatályba.

1. melléklet az 1/2023. (II. 17.) önkormányzati rendelethez

A költségvetési hiány belső finanszírozására szolgáló előző évi pénzmaradvány

Ft-ban

Megnevezés

előirányzat

1. Előző évi pénzmaradány igénybevétele

82113286

Összesen:

82113286

A költségvetési hiány külső finanszírozására szolgáló

finanszírozási műveletek bevételei működésre és felhalmozásra

Megnevezés

előirányzat

1. Működési célú hitel felvétele

0

2. Felhalmozási célú hitel felvétele

0

3. Előző felhalmozási év költségvetési maradványának igénybevétele

0

Összesen:

0

2. melléklet az 1/2023. (II. 17.) önkormányzati rendelethez

Az önkormányzat költségvetési bevételei és kiadásai ezen belül működési és felhalmozási bevételei és kiadásai

Ft-ban

Megnevezés

2023

eredeti ei.

Működési bevételek

Működési bevételek

5 571 317

Közhatalmi bevételek

1 235 000

Önkormányzatok működési támogatásai

46 661 567

Támogatási kölcsönök visszatérülése

0

Előző évi pénzmaradvány

1 575 312

Értékpapírok értékesítésének bevétele

0

Hitel felvétel

0

Államháztartáson belüli megelőlegezések

1 466 463

PÉNZMARADVÁNY ÖSSZESEN

Működési bevételek összesen:

56 509 659

Felhalmozási bevételek

Megnevezés

Közhatalmi bevételek

1 650 000 Ft

Felhalmozási és tőke jellegű bevételek

171 546 Ft

Felhalmozási pénzmaradvány

80 537 974 Ft

Felhalmozási bevételek összesen:

82 359 520 Ft

BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

138 869 179 Ft

Ft-ban

Megnevezés

2023

eredeti ei.

Működési kiadások

Személyi jellegű kiadások

19 688 900 Ft

Munkaadói jellegű kiadások

2 559 557 Ft

Dologi,folyó kiadások

16 291 400 Ft

Ellátottak pénzbeli juttatásai

5 234 000 Ft

Működési célú kiadások - ÁH-n kívül

4 261 955 Ft

Működési célú kiadások - ÁH-n belül

50 000 Ft

Tartalék

6 957 384 Ft

Finanszírozási kiadások

1 466 463 Ft

Működési kiadások összesen:

56 509 659 Ft

Felhalmozási kiadások

Felújítások

52 783 086 Ft

Felújítások áfája

14 251 434 Ft

Beruházások

12 066 929 Ft

Beruházás áfája

3 258 071 Ft

Felhalmozási célu támogatás áht-on belülre

Felhalmozási célú tartalék

Felhalmozási kiadások összesen:

82 359 520 Ft

KIADÁSOK ÖSSZESEN:

138 869 179 Ft

Működési bevételek

56 509 659 Ft

Működési kiadások

56 509 659 Ft

Hiány/Többlet

- Ft

Felhalmozási bevételek

82 359 520 Ft

Felhalmozási kiadások

82 359 520 Ft

Hiány/Többlet

- Ft

Bevételek főösszesen

138 869 179 Ft

Kiadások főösszesen

138 869 179 Ft

Hiány főösszesen

- Ft

3. melléklet az 1/2023. (II. 17.) önkormányzati rendelethez

Bevételek forrásonként

Ft-ban

Sorszám

Megnevezés

2023

eredeti ei.

I.

Működési bevételek

5 571 317 Ft

I.1.

Áru-, és készletértékesítés

4 600 000 Ft

I.2.

Szolgáltatások díja

900 000 Ft

I.3.

Bérleti díjak és egyéb bevételek

66 317 Ft

I.4.

Kamatbevétel

5 000 Ft

II.

Közhatalmi bevételek

1 235 000 Ft

Igazgatási szolgáltatás díja

- Ft

Helyi adók

- iparűzési adó

1 200 000 Ft

- építményadó

- Ft

- kommunális adó

Központi adók (gjműadó)

- Ft

Bírságok, és egyéb sajátos folyó bevételek

35 000 Ft

III.

Önkormányzatok működési támogatásai

46 661 567 Ft

Helyi önkormányzatok működésének ált.tám

23 823 747 Ft

Települési önkormányzatok szociális fel. támogatása

10 376 300 Ft

Települési önkormányzatokgyermekjóléti és gyermekétkeztetési fel. támogatása

191 520 Ft

Települési önkormányzatok kulturális felada
tainak támogatása

2 270 000 Ft

Intézményi gyermekétkeztetés

- Ft

Egyéb működési célú támogatás

10 000 000 Ft

V.

Támogatási kölcsönök visszatérülése

- Ft

VI.

Előző évek pénzmaradványa

1 575 312 Ft

VII.

Értékpapírtok értékesítésének bevétele

VIII.

Hitelek - működési célú

Államháztartáson belüli megelőlegezések

1 466 463 Ft

Működési bevételek összesen:

56 509 659 Ft

B.

Felhalmozási bevételek

I.

Közhatalmi bevétel

1 650 000 Ft

magánszemélyek komm adója

1 650 000 Ft

II.

Felhalmozási és tőke jellegű bevételek

171 546 Ft

1.

Tárgyi eszközök , imm. javak értékesítése

2.

Üzemeltetésből, koncesszióból szárm bev

171 546 Ft

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

III.

Támogatás államháztartáson belülről

IV.

Támogatási kölcsönök visszatérülése

V.

Felhalmozási pénzmaradvány

80 537 974 Ft

VI.

Értékpapírok értékesítésének bevétele

VII.

Hitelek - felhalmozási célú

Felhalmozási bevételek összesen:

82 359 520 Ft

BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

138 869 179 Ft

4. melléklet az 1/2023. (II. 17.) önkormányzati rendelethez

Működési, fenntartási előirányzatok kiemelt előirányzatonként

1. 4/A. melléklet

Személyi

Munkaad.

Dologi

Ellátottak

Tám.,kölcs.

Össz.

Kötelező

1.

011130 - Önkormányzatok igazgatási tev.

5 946 000 Ft

772 980 Ft

1 739 900 Ft

6 957 384 Ft

15 416 264 Ft

15 416 264 Ft

2.

013320 - Köztemető fenntartás és működtetés

146 530 Ft

146 530 Ft

146 530 Ft

3.

013350 - Vagyongazdálkodás

254 000 Ft

254 000 Ft

254 000 Ft

4.

041237 - Közfoglalkoztatás

- Ft

- Ft

5.

045160 - Utak, hidak üzemeltetése

165 100 Ft

165 100 Ft

165 100 Ft

6.

051030- Települési hulladék kezelés

- Ft

- Ft

7.

063020 - Víztermelés, vízellátás

101 600 Ft

101 600 Ft

101 600 Ft

8.

064010 - Közvilágítás

4 466 972 Ft

4 466 972 Ft

4 466 972 Ft

9.

066010 - Zöldterületkezelés

1 171 578 Ft

1 171 578 Ft

1 171 578 Ft

10.

066020 - Város- és községgazd

3 600 000 Ft

468 000 Ft

2 174 100 Ft

6 242 100 Ft

6 242 100 Ft

11.

072111-Háziorvosi szolgálat

165 100 Ft

165 100 Ft

165 100 Ft

12.

082044 - Könyvtári szolgáltatások

215 900 Ft

215 900 Ft

215 900 Ft

13.

082091 - Közművelődés - EFOP 1.4.3

- Ft

- Ft

14.

082092-Közművelődés

6 565 500 Ft

853 515 Ft

3 302 000 Ft

10 721 015 Ft

10 721 015 Ft

15.

084031 - Civil szervezetek működési tám

50 000 Ft

50 000 Ft

50 000 Ft

16.

104037 - Intézményen kívüli gyermekétkeztetés

191 520 Ft

191 520 Ft

191 520 Ft

17.

107055 - Falugondnoki szolgáltatás

3 577 400 Ft

465 062 Ft

2 197 100 Ft

6 239 562 Ft

6 239 562 Ft

18.

107060 -Egyéb szoc és természetbeni tám

5 234 000 Ft

5 234 000 Ft

5 234 000 Ft

19.

018030 - Támogatási célú finanszírozási műveletek

4 261 955 Ft

4 261 955 Ft

4 261 955 Ft

20.

018010 - államháztartáson belüli megelőlegezés

1 466 463 Ft

1 466 463 Ft

1 466 463 Ft

Összesen: működési kiadások:

19 688 900 Ft

2 559 557 Ft

16 291 400 Ft

5 234 000 Ft

12 735 802 Ft

56 509 659 Ft

56 509 659 Ft

2. 4/B. melléklet

Szakfeladatok

Rendsz

Nem rend

Külső

Repr.

Össz

Járulék

Igazgatási tevékenys.

5 946 000 Ft

5 946 000 Ft

772 980 Ft

Város- és községgazd

3 600 000 Ft

3 600 000 Ft

468 000 Ft

Falugondnoki szolg.

3 545 400 Ft

32 000 Ft

3 577 400 Ft

465 062 Ft

Hosszú közfogl.

- Ft

Könyvtár

- Ft

Közművelődés

4 465 500 Ft

2 100 000 Ft

6 565 500 Ft

853 515 Ft

Közművelődés - EFOP - 1.4.3

- Ft

Működési kiadások:

11 610 900 Ft

32 000 Ft

8 046 000 Ft

- Ft

19 688 900 Ft

2 559 557 Ft

Szakfeladatok

Szakmai anyag

Üzemeltetési anyag

Inf. Szolg igénybevétele

Egyéb komm.szolg

Közüzemi díjak

Vásárolt élelmezés

Bérleti és lízingdíjak

Karbantartás

Szakmai tev szolg.

Egyéb szolg

Egyéb dologi

Működési Áfa

Össz.

011130 - Önkormányzatok igazgatási tev.

50 000 Ft

120 000 Ft

50 000 Ft

200 000 Ft

50 000 Ft

250 000 Ft

600 000 Ft

50 000 Ft

369 900 Ft

1 739 900 Ft

013320 - Köztemető fenntartás és működtetés

20 000 Ft

70 000 Ft

25 378 Ft

31 152 Ft

146 530 Ft

013350 - Vagyongazdálkodás

200 000 Ft

54 000 Ft

254 000 Ft

041237 - Közfoglalkoztatás

- Ft

045160 - Utak, hidak üzemeltetése

30 000 Ft

100 000 Ft

35 100 Ft

165 100 Ft

051030- Települési hulladék kezelés

- Ft

063020 - Víztermelés, vízellátás

10 000 Ft

10 000 Ft

60 000 Ft

21 600 Ft

101 600 Ft

064010 - Közvilágítás

2 300 000 Ft

1 217 301 Ft

949 671 Ft

4 466 972 Ft

066010 - Zöldterületkezelés

850 000 Ft

50 000 Ft

22 502 Ft

249 076 Ft

1 171 578 Ft

066020 - Város- és községgazd

300 000 Ft

1 181 890 Ft

100 000 Ft

30 000 Ft

100 000 Ft

462 210 Ft

2 174 100 Ft

072111-Háziorvosi szolgálat

30 000 Ft

90 000 Ft

10 000 Ft

35 100 Ft

165 100 Ft

082044 - Könyvtári szolgáltatások

50000

20 000 Ft

80 000 Ft

20 000 Ft

45 900 Ft

215 900 Ft

082091 - Közművelődés - EFOP 1.4.3

- Ft

082092 - Közművelődés

500 000 Ft

80 000 Ft

20 000 Ft

2 000 000 Ft

702 000 Ft

3 302 000 Ft

084031 - Civil szervezetek működési tám

- Ft

104037 - Intézményen kívüli gyermekétkeztetés

150 803 Ft

40 717 Ft

191 520 Ft

107055 - Falugondnoki szolgáltatás

1 000 000 Ft

10 000 Ft

20 000 Ft

500 000 Ft

200 000 Ft

467 100 Ft

2 197 100 Ft

900020 - Önkormányzatok funkcióra nem sorolható tételei

50 000 Ft

2 800 000 Ft

290 000 Ft

70 000 Ft

3 871 890 Ft

150 803 Ft

50 000 Ft

1 902 679 Ft

380 000 Ft

3 152 502 Ft

110 000 Ft

3 463 526 Ft

16 291 400 Ft

5. melléklet az 1/2023. (II. 17.) önkormányzati rendelethez

Összevont költségvetési mérleg

Ft-ban

Ssz.

Megnevezés

Eredeti

I.

Bevételek

1.

Működési bevételek

5 571 317 Ft

2.

Közhatalmi bevételek

2 885 000 Ft

3.

Önkormányzatok működési támogatásai

46 661 567 Ft

4.

Műk.tám.-ok áht-on belülről

5.

Kölcsönök visszatérülése

6.

Pénzmaradvány

82 113 286 Ft

7.

Felh.célu önkormányzati tám.-ok

- Ft

8.

Felhalmozási és tőkejellegű bev.-ek

171 546 Ft

9.

Felh.célu tám.-ok áht-on belülről

10.

Hitel felvétel

Államháztartáson belüli megelőlegezések

1 466 463 Ft

Összesen:

138 869 179 Ft

II:

Kiadások

1.

Személyi juttatások

19 688 900 Ft

2.

Munkaadói juttatások

2 559 557 Ft

3.

Dologi kiadások

16 291 400 Ft

4.

Ellátottak juttatásai

5 234 000 Ft

5.

Támogatás értékű kiadások

4 311 955 Ft

6.

Véglegesen átadott pénzeszközök

- Ft

7.

Kölcsönnyújtás

8.

Tartalék

6 957 384 Ft

9.

Likvid hitel törlesztés

10.

Finanszírozási kiadás

1 466 463 Ft

11.

Felújítás

67 034 520 Ft

12.

Beruházás

15 325 000 Ft

13.

Felhalm.célu támogatások

Kiadások össz:

138 869 179 Ft

6. melléklet az 1/2023. (II. 17.) önkormányzati rendelethez

Felújítási előirányzat célonként

e Ft-ban

Ssz.

Felújítási cél megnevezése

Előirányzat

TOP Plusz faluközpont fejlesztés

52 700 787

ÁFA

14 229 213

66 930 000

Felújítás víztermelés

82 299

Felújítás ÁFA

22 221

104 520

-

ÖSSZESEN

67 034 520

7. melléklet az 1/2023. (II. 17.) önkormányzati rendelethez

Beruházási kiadások feladatonként

Ft-ban

Ssz.

Fejlesztési cél megnevezése

Előirányzat összege

1.

MFP-falugondnoki busz beszerzés

12 825 000 Ft

2.

pótkocsi vásárlás

2 500 000 Ft

- Ft

Összesen:

15 325 000 Ft

8. melléklet az 1/2023. (II. 17.) önkormányzati rendelethez

Létszám előirányzat

Ssz.

Megnevezés

Létszám

1.

Igazgatás

5

ebből:

1 fő polgármester

4 fő képviselő

2.

Községgazdálkodás

4

1 fő fizikai alkalmazott

1

4.

Falugondnoki szolgálat

1

1 fő közalkalmazott

5.

Könyvtár, közművelődés

2

1 fő közalkalmazott részmunkaidős

1 fő részmunkaidős

Összesen:

9

S.sz.

Megnevezés

Létszám

1.

Hosszabb időtartamú közfogl

2.

Startmunka programok

Összesen:

0

9. melléklet az 1/2023. (II. 17.) önkormányzati rendelethez

Uniós támogatásokkal megvalósuló programok bevételei, kiadásai

Ft-ban

Sz:

Megnevezés

támogatás

tervezett

összesen

Bevételek

66930000

1.

TOP PLUSZ

66930000

Összesen:

Kiadások

66 930 000 Ft

1.

TOP PLUSZ

66 930 000 Ft

Összesen

0

10. melléklet az 1/2023. (II. 17.) önkormányzati rendelethez

A saját bevételek és az adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettségek aránya

Saját bevételek

2023

2024

2025

2026

2027

a helyi adóból származó bevétel,

2850000

3420000

4104000

4924800

5909760

az önkormányzati vagyon és az önkormányzatot megillető vagyoni értékű jog értékesítéséből és hasznosításából származó bevétel,

0

0

0

0

0

az osztalék, a koncessziós díj és a hozambevétel,

171546

127000

127000

127000

127000

a tárgyi eszköz és az immateriális jószág, részvény, részesedés, vállalat értékesítéséből vagy privatizációból származó bevétel,

0

0

0

0

0

bírság-, pótlék- és díjbevétel, valamint

35000

42000

50400

60480

72576

a kezességvállalással kapcsolatos megtérülés.

0

0

0

0

0

Összesen:

3056546

3589000

4281400

5112280

6109336

Adósságot keletkeztető ügyletek

2023

2024

2025

2026

2027

hitel,( kölcsön) felvétele - működési

0

0

0

0

0

hitel,( kölcsön) felvétele - fejlesztési

0

0

0

0

0

értékpapír

0

0

0

0

0

váltó

0

0

0

0

0

pénzügyi lízing

0

0

0

0

0

adásvételi szerződés megkötése a visszavásárlási kötelezettség kikötésével

0

0

0

0

0

legalább háromszázhatvanöt nap időtartamú halasztott fizetés, részletfizetés, és a még ki nem fizetett ellenérték,

0

0

0

0

0

külföldi hitelintézetek által, származékos műveletek különbözeteként az Államadósság Kezelő Központ Zrt.-nél elhelyezett fedezeti betétek, és azok összege.

0

0

0

0

0

Összesen:

0

0

0

0

0

11. melléklet az 1/2023. (II. 17.) önkormányzati rendelethez

Általános és céltartalék felosztása

e Ft-ban

Általános tartalék

összeg

6957384

Cél megnevezése

összeg

0

terven felüli működési kiadások

finanszírozása

Általános és céltartalék összesen

összeg

6957384

12. melléklet az 1/2023. (II. 17.) önkormányzati rendelethez

Több éves kihatással járó feladatok előirányzatai éves bontásban

Ft-ban

Feladatok

Évek

2023

2023

2025

2026

hosszú lejáratra kapott kölcsönök

0

0

0

0

tartozások fejlesztési célú
kötvénykibocsátásból

0

0

0

0

tartozások működési célú
kötvénykibocsátásból

0

0

0

0

beruházási és fejlesztési hitelek

0

0

0

0

működési célú hosszú lejáratú hitelek

0

0

0

0

egyéb hosszú lejáratú kötelezettségek

0

0

0

0

Összesen:

0

0

0

0

13. melléklet az 1/2023. (II. 17.) önkormányzati rendelethez

Előirányzat felhasználási terv

Megnevezés

Összesen

Január

Február

Március

Április

Május

Június

Július

Augusztus

Szeptember

Október

November

December

Összesen

Bevételek

Működési bevételek

5 571 317 Ft

464 276 Ft

464 276 Ft

464 276 Ft

464 276 Ft

464 276 Ft

464 276 Ft

464 276 Ft

464 276 Ft

464 276 Ft

464 276 Ft

464 276 Ft

464 276 Ft

5 571 317 Ft

Közhatalmi bevételek

2 885 000 Ft

240 417 Ft

240 417 Ft

240 417 Ft

240 417 Ft

240 417 Ft

240 417 Ft

240 417 Ft

240 417 Ft

240 417 Ft

240 417 Ft

240 417 Ft

240 417 Ft

2 885 000 Ft

Önkormányzatok működési támogatásai

46 661 567 Ft

3 888 464 Ft

3 888 464 Ft

3 888 464 Ft

3 888 464 Ft

3 888 464 Ft

3 888 464 Ft

3 888 464 Ft

3 888 464 Ft

3 888 464 Ft

3 888 464 Ft

3 888 464 Ft

3 888 464 Ft

46 661 567 Ft

Műk.tám.-ok áht-on belülről

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

Kölcsönök visszatérülése

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

Pénzmaradvány

82 112 286 Ft

82 112 286 Ft

82 112 286 Ft

Felh.célu önkormányzati tám.-ok

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

Felhalmozási és tőkejellegű bev.-ek

171 546 Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

171 546 Ft

171 546 Ft

Felh.célu tám.-ok áht-on belülről

- Ft

- Ft

Hitel felvétel

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

Államháztartáson belüli megelőlegezések

1 466 463 Ft

488 821 Ft

488 821 Ft

488 821 Ft

1 466 463 Ft

Összesen:

138 868 179 Ft

87 194 264 Ft

5 081 978 Ft

5 081 978 Ft

4 593 157 Ft

4 593 157 Ft

4 593 157 Ft

4 764 703 Ft

4 593 157 Ft

4 593 157 Ft

4 593 157 Ft

4 593 157 Ft

4 593 157 Ft

138 868 179 Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

Kiadások

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

Személyi juttatások

19 688 900 Ft

1 640 742 Ft

1 640 742 Ft

1 640 742 Ft

1 640 742 Ft

1 640 742 Ft

1 640 742 Ft

1 640 742 Ft

1 640 742 Ft

1 640 742 Ft

1 640 742 Ft

1 640 742 Ft

1 640 742 Ft

19 688 900 Ft

Munkaadói juttatások

2 559 557 Ft

213 296 Ft

213 296 Ft

213 296 Ft

213 296 Ft

213 296 Ft

213 296 Ft

213 296 Ft

213 296 Ft

213 296 Ft

213 296 Ft

213 296 Ft

213 296 Ft

2 559 557 Ft

Dologi kiadások

16 291 400 Ft

1 357 617 Ft

1 357 617 Ft

1 357 617 Ft

1 357 617 Ft

1 357 617 Ft

1 357 617 Ft

1 357 617 Ft

1 357 617 Ft

1 357 617 Ft

1 357 617 Ft

1 357 617 Ft

1 357 617 Ft

16 291 400 Ft

Ellátottak juttatásai

5 234 000 Ft

436 167 Ft

436 167 Ft

436 167 Ft

436 167 Ft

436 167 Ft

436 167 Ft

436 167 Ft

436 167 Ft

436 167 Ft

436 167 Ft

436 167 Ft

436 167 Ft

5 234 000 Ft

Támogatás értékű kiadások

4 311 955 Ft

359 330 Ft

359 330 Ft

359 330 Ft

359 330 Ft

359 330 Ft

359 330 Ft

359 330 Ft

359 330 Ft

359 330 Ft

359 330 Ft

359 330 Ft

359 330 Ft

4 311 955 Ft

Véglegesen átadott pénzeszközök

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

Kölcsönnyújtás

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

Tartalék

6 957 384 Ft

579 782 Ft

579 782 Ft

579 782 Ft

579 782 Ft

579 782 Ft

579 782 Ft

579 782 Ft

579 782 Ft

579 782 Ft

579 782 Ft

579 782 Ft

579 782 Ft

6 957 384 Ft

Likvid hitel törlesztés

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

Finanszírozási kiadás

1 466 463 Ft

122 205 Ft

122 205 Ft

122 205 Ft

122 205 Ft

122 205 Ft

122 205 Ft

122 205 Ft

122 205 Ft

122 205 Ft

122 205 Ft

122 205 Ft

122 205 Ft

1 466 463 Ft

Felújítás

67 034 520 Ft

5 586 210 Ft

5 586 210 Ft

5 586 210 Ft

5 586 210 Ft

5 586 210 Ft

5 586 210 Ft

5 586 210 Ft

5 586 210 Ft

5 586 210 Ft

5 586 210 Ft

5 586 210 Ft

5 586 210 Ft

67 034 520 Ft

Beruházás

15 325 000 Ft

1 277 083 Ft

1 277 083 Ft

1 277 083 Ft

1 277 083 Ft

1 277 083 Ft

1 277 083 Ft

1 277 083 Ft

1 277 083 Ft

1 277 083 Ft

1 277 083 Ft

1 277 083 Ft

1 277 083 Ft

15 325 000 Ft

Felhalm.célu támogatások

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

Kiadások össz:

138 869 179 Ft

11 572 432 Ft

11 572 432 Ft

11 572 432 Ft

11 572 432 Ft

11 572 432 Ft

11 572 432 Ft

11 572 432 Ft

11 572 432 Ft

11 572 432 Ft

11 572 432 Ft

11 572 432 Ft

11 572 432 Ft

138 869 179 Ft

14. melléklet az 1/2023. (II. 17.) önkormányzati rendelethez

Speciális célú támogatások-átadott pénzeszközök

Sorszám

Megnevezés

2023

eredeti ei.

Támogatás, támogatásértékű kiadások

1.

Belső ellenőrzési társulás

- Ft

2.

Munka-és tűzvédelem

- Ft

3.

LEADER

- Ft

4.

Hivatali támogatás

740 834 Ft

5.

Szoc. Társ működési tám

52 379 Ft

6.

Hulladékgazd.Társ. Működési tám

- Ft

7.

Óvoda Mernye

1 350 029 Ft

8.

Fogorvosi szolgálat Mernye

77 469 Ft

9.

Családsegítés Mernyei Szociális Társulás

- Ft

10.

Házi segítségnyújtás Mernyei Szociális Társulás

193 759 Ft

11.

Szociális étkeztetés Mernyei Szociális Társulás

1 111 796 Ft

12.

Védőnői szolgálat Mernye

66 268 Ft

13.

Iskolai étkezés Mernye

183 883 Ft

14.

Óvodai étkezés Mernye

432 653 Ft

15.

Óvodai társulás működési költség

52 885 Ft

Összesen:

4 261 955 Ft

Átadott pénzeszközök ÁH-n kívülre

1.

Működési támogatás vállalkozásnak (érd.hj.)

2.

Háztartások (kamera)

3.

Civil szervezetek áht-n kívülre

50 000 Ft

Összesen:

50 000 Ft