Ecseny Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2024. (II. 19.) önkormányzati rendelete

az Önkormányzat 2024. évi költségvetéséről

Hatályos: 2024. 03. 07

Ecseny Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2024. (II. 19.) önkormányzati rendelete

az Önkormányzat 2024. évi költségvetéséről

2024.03.07.

Ecseny község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § [ ]

(1) A rendelet hatálya a képviselő-testületre, annak szerveire (polgármester, bizottságok) terjed ki.

(2) E rendelet személyi hatálya kiterjed a közvetlen és közvetett támogatások tekintetében minden támogatást nyújtó e rendelet hatálya alá tartozó szervre, szervezetre, valamint minden támogatásban részesülőre.

2. § [ ]

(1) A képviselő-testület az önkormányzat 2024. évi költségvetését 120 547 756 Ft bevétellel, 120 547 756 Ft kiadással állapítja meg.

(2) Az (1) bekezdésből az önkormányzat

a) tárgyévi költségvetési bevételét: 120 547 756 Ft-ban

aa) működési költségvetési bevételét: 56 163 190 Ft-ban

ab) felhalmozási költségvetési bevételét 64 384 466 Ft-ban

b) tárgyévi költségvetési kiadását: 120 547 756 Ft-ban, ezen belül

ba) működési költségvetési kiadását 56 163 190 Ft-ban, ezen belül

bb) személyi jellegű kiadások 20 316 000 Ft -ban

bc) munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó 2 636 920 Ft -ban

bd) dologi jellegű kiadások 21 363 579 Ft -ban

be) ellátottak pénzbeli jutatásai 5 843 000 Ft -ban

bf) egyéb működési célú kiadások 2 503 978 Ft -ban

bg) működési célú általános tartalék 2 050 426 Ft-ban

bh) Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése 1 449 287 Ft-ban

bi) felhalmozási költségvetési kiadását: 64 384 466 Ft-ban, ezen belül

bj) beruházások előirányzata 0 Ft-ban

bk) felújítások előirányzata 64 384 566 Ft -ban

bl) egyéb felhalmozási kiadás 0 Ft-ban

bm) fejlesztési célú céltartalék 0 Ft-ban

c) előző év felhasználható tervezett pénzmaradványát 67 556 282 Ft-ban, ezen belül

ca) működési hiány finanszírozását szolgáló pénzmaradvány 4 771 716 Ft-ban

cb) felhalmozási hiány finanszírozását szolgáló pénzmaradvány 62 784566 Ft-ban

d) finanszírozási célú műveletek bevételét 0 Ft-ban, ezen belül

da) működést szolgáló finanszírozási célú műveletek bevétele 0 Ft-ban

db) felhalmozást szolgáló finanszírozási célú műveletek bevétele 0 Ft-ban

e) finanszírozási célú műveletek kiadását 0 Ft-ban,ezen belül

ea) működési finanszírozását szolgáló műveletek kiadása 0 Ft-ban

eb) felhalmozás finanszírozását szolgáló műveletek kiadását 0 Ft-ban

f) költségvetési bevételek és kiadások egyenlegét 0 Ft-ban

állapítja meg.

(3) A költségvetési hiány belső finanszírozására szolgáló előző évi pénzmaradványt, – beleértve az Áht. 73. § (1) bekezdés a) pont ac) alpontja szerinti betét visszavonását - működési, illetve felhalmozási célú igénybevétel szerinti tagolásban a 1. melléklet alapján hagyja jóvá.

3. § [Az önkormányzat bevételei és kiadásai]

(1) A helyi önkormányzat költségvetési bevételeit – kivéve az európai uniós forrásból finanszírozott támogatással megvalósuló programok, projektek bevételeit – és kiadásait , ezen belül működési és felhalmozási célú bevételeit és kiadásait a 2. melléklet tartalmazza.

(2) Az önkormányzat és költségvetési szervek bevételeit forrásonként a 3. melléklet tartalmazza.

(3) Az önkormányzat és költségvetési szervek működési kiadási előirányzatait kiemelt előirányzatonként és szakfeladatonként, a személyi és dologi kiadási előirányzatai részletezését szakfeladatonként a 4. melléklet tartalmazza.

(4) Az önkormányzat és költségvetési szervek összevont költségvetési mérlegét a 5. melléklet tartalmazza.

(5) A képviselő-testület a felújítási előirányzatokat célonként a 6. melléklet szerint hagyja jóvá. A jóváhagyott új induló célok a keretösszegen belül az elfogadott rangsornak megfelelően valósíthatók meg.

(6) A képviselő-testület a felhalmozási kiadásokat feladatonként a 7. melléklet szerint állapítja meg.

(7) A képviselő-testület az önkormányzat éves létszám-előirányzatát összesen a rendelet 8. melléklet szerint állapítja meg.

(8) A képviselő-testület az európai uniós támogatással megvalósuló programok, projektek bevételeit, kiadásait, valamint az önkormányzaton kívüli ilyen projektekhez történő hozzájárulásokat a 9. melléklet szerint állapítja meg.

(9) Az adósságot keletkeztető ügyletekhez történő hozzájárulás részletes szabályairól a 353/2011. (XII. 30.) Korm. rendelet 2. § (1) bekezdésében meghatározott saját bevételek és a Stabilitási tv. 3. § (1) bekezdése szerinti adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettségek arányát a 10. melléklet tartalmazza.

4. § [A bevételek és kiadások közötti egyensúly megteremtéséhez szükséges intézkedések, a hitelműveletekkel kapcsolatos hatáskörök]

A képviselő-testület a bevételek és kiadások közötti egyensúly megteremtése érdekében 67 566 282 Ft pénzmaradvány felhasználásáról dönt.

5. § [A bevételi többlet kezelése]

(1) A gazdálkodás során az év közben létrejött bevételi többletet a képviselő-testület értékpapír vásárlás, illetve pénzintézeti lekötés útján hasznosíthatja.

(2) Az (1) bekezdés szerinti hasznosítással kapcsolatos szerződések, illetve pénzügyi műveletek lebonyolítását 2.000 e Ft-ig a képviselő-testület a polgármester hatáskörébe utalja. A polgármester a megtett intézkedésekről a következő képviselő-testületi ülésen tájékoztatást ad.

(3) A (2) bekezdésben meghatározott összeget meghaladó bevételi többlet felhasználásáról a képviselő-testület annak felmerülését követő testületi ülésén esetenként dönt.

6. § [Általános és céltartalék]

(1) A képzett tartalék összegét a 11. melléklet tartalmazza.

(2) A képviselő-testület a tartalékkal való rendelkezés jogát a polgármesterre ruházza, aki a tartalékkal való rendelkezésről a legközelebbi képviselő-testületi ülésen köteles tájékoztatást adni.

7. § [Több éves kihatással járó feladatok]

A képviselő-testület a többéves kihatással járó feladatok előirányzatait a 12. melléklet szerint fogadja el azzal, hogy a későbbi évek előirányzatait véglegesen az adott évi költségvetés elfogadásakor állapítja meg.

8. § [Előirányzat-felhasználási ütemterv]

A 2024. évi költségvetés bevételi és kiadási előirányzatainak felhasználási ütemtervét havi bontásban a 13. melléklet tartalmazza.

9. § [Közvetetett támogatások]

A képviselő-testület a speciális célú támogatásokat a 14. melléklet szerint hagyja jóvá.

10. § [A 2024. évi költségvetés végrehajtásának szabályai]

(1) A költségvetési szervek éves költségvetésének végrehajtásáért, a gazdálkodás jogszerűségéért, a takarékosság érvényesítéséért, a bevételek növeléséért az alapfeladatok sérelme nélkül a költségvetési szerv vezetője a felelős.

(2) A költségvetési szerv éves költségvetését a megállapított önkormányzati támogatás és saját bevételei terhére úgy köteles megtervezni, hogy abból biztosított legyen az éves gazdálkodás, illetve kötelezően ellátandó feladatait maradéktalanul teljesíteni tudja.

(3) A költségvetési szervnél tervezett bevételek elmaradása nem vonja automatikusan maga után a költségvetési támogatás növekedését. A kiadási előirányzatok – amennyiben a tervezett bevételek nem folynak be – nem teljesíthetők.

(4) A költségvetési szervek számadási kötelezettséggel tartoznak a részükre juttatott céljellegű támogatás rendeltetésszerű felhasználására vonatkozóan.

(5) A költségvetési szervek kizárólag a képviselő-testület előzetes jóváhagyásával nyújthatnak be szakmai pályázatokat abban az esetben, ha a pályázattal megvalósuló feladat ellátása költségvetési többlettámogatást igényel.

(6) Az önkormányzat költségvetési szervei éven túli fejlesztési kötelezettséget csak a képviselő-testület jóváhagyásával vállalhatnak.

(7) Az év közben engedélyezett központi pótelőirányzatok felosztásáról, a helyi önkormányzat bevételeinek és kiadásainak módosításáról és a kiadási előirányzatok közötti átcsoportosításról átruházott hatáskörben a polgármester dönt.

(8) A helyi önkormányzat gazdálkodásának végrehajtó szerve a költségvetési szervként működő Mernyei Közös Önkormányzati Hivatal.

(9) Ha a helyi önkormányzat év közben a költségvetési rendelet készítésekor nem ismert többletbevételhez jut, vagy bevételei a tervezettől elmaradnak, e tényről a polgármester a képviselő-testületet tájékoztatja.

(10) A képviselő-testület a (1) bekezdés alapján - az első negyedév kivételével – negyedévenként, döntése szerinti időpontokban, de legkésőbb az éves költségvetési beszámoló elkészítésének határidejéig, december 31-i hatállyal módosítja a költségvetési rendeletét. Ha év közben az Országgyűlés – a helyi önkormányzatot érintő módon – a meghatározott hozzájárulások, támogatások előirányzatait zárolja, azokat csökkenti, törli, az intézkedés kihirdetését követően haladéktalanul a képviselő-testület elé kell terjeszteni a költségvetési rendelet módosítását.

11. § [A költségvetési szerv előirányzat-módosításának szabályai]

A helyi önkormányzat költségvetési rendeletében megjelenő bevételek és kiadások módosításáról, a kiadási és bevételi előirányzatok közötti átcsoportosításról a polgármester átruházott hatáskörben dönt.

12. § [Létszám- és bérgazdálkodással kapcsolatos előírások]

(1) A polgármester önálló létszám- és bérgazdálkodási jogkörében eljárva a költségvetési szerv részére engedélyezett létszám-keretet a tényleges foglalkoztatás során köteles betartani.

(2) Az egyes foglalkoztatási formákra (teljes munkaidős, részmunkaidős, valamint a megbízási, tiszteletdíjas foglalkoztatás) álláshelyenként, illetve összességében az elemi költségvetésben tervezett (módosított személyi juttatás) előirányzatot nem lépheti túl.

13. § [Vegyes rendelkezés]

A Képviselő-testület tudomásul veszi, hogy az átmeneti időszakban a polgármester az Áht. 25. § (3) bekezdése szerint a 2023. évi költségvetési rendeletnek megfelelően intézkedett a bevételek beszedéséről, a kiadások teljesítéséről. Az átmeneti időszakban beszedett bevételek, teljesített kiadások az Áht. 25. § (4) bekezdése értelmében e költségvetési rendeletbe beépültek.

14. § [ ]

Ez a rendelet 2024. március 7-én lép hatályba.

1. melléklet az 1/2024. (II. 19.) önkormányzati rendelethez

A költségvetési hiány belső finanszírozására szolgáló előző évi pénzmaradvány

Ft-ban

Megnevezés

előirányzat

1. Előző évi pénzmaradány igénybevétele

67556282

Összesen:

67556282

A költségvetési hiány külső finanszírozására szolgáló

finanszírozási műveletek bevételei működésre és felhalmozásra

Megnevezés

előirányzat

1. Működési célú hitel felvétele

0

2. Felhalmozási célú hitel felvétele

0

3. Előző felhalmozási év költségvetési maradványának igénybevétele

0

Összesen:

0

2. melléklet az 1/2024. (II. 19.) önkormányzati rendelethez

Az önkormányzat költségvetési bevételei és kiadásai ezen belül működési és felhalmozási bevételei és kiadásai

Ft-ban

Megnevezés

2024

eredeti ei.

Működési bevételek

Működési bevételek

1 125 000

Közhatalmi bevételek

2 150 000

Önkormányzatok működési támogatásai

46 667 187

Támogatási kölcsönök visszatérülése

0

Előző évi pénzmaradvány

Értékpapírok értékesítésének bevétele

0

Hitel felvétel

0

Államháztartáson belüli megelőlegezések

1 449 287

PÉNZMARADVÁNY ÖSSZESEN

4 771 716

Működési bevételek összesen:

56 163 190

Felhalmozási bevételek

Megnevezés

Közhatalmi bevételek

1 600 000 Ft

Felhalmozási és tőke jellegű bevételek

- Ft

Felhalmozási pénzmaradvány

62 784 566 Ft

Felhalmozási bevételek összesen:

64 384 566 Ft

BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

120 547 756 Ft

Ft-ban

Megnevezés

2024

eredeti ei.

Működési kiadások

Személyi jellegű kiadások

20 316 000 Ft

Munkaadói jellegű kiadások

2 636 920 Ft

Dologi,folyó kiadások

21 363 579 Ft

Ellátottak pénzbeli juttatásai

5 843 000 Ft

Működési célú kiadások - ÁH-n kívül

100 000 Ft

Működési célú kiadások - ÁH-n belül

2 403 978 Ft

Tartalék

2 050 426 Ft

Finanszírozási kiadások

1 449 287 Ft

Működési kiadások összesen:

56 163 190 Ft

Felhalmozási kiadások

Felújítások

50 696 509 Ft

Felújítások áfája

13 688 057 Ft

Beruházások

- Ft

Beruházás áfája

- Ft

Felhalmozási célu támogatás áht-on belülre

Felhalmozási célú tartalék

Felhalmozási kiadások összesen:

64 384 566 Ft

KIADÁSOK ÖSSZESEN:

120 547 756 Ft

Működési bevételek

56 163 190 Ft

Működési kiadások

56 163 190 Ft

Hiány/Többlet

- Ft

Felhalmozási bevételek

64 384 566 Ft

Felhalmozási kiadások

64 384 566 Ft

Hiány/Többlet

- Ft

Bevételek főösszesen

120 547 756 Ft

Kiadások főösszesen

120 547 756 Ft

Hiány főösszesen

- Ft

3. melléklet az 1/2024. (II. 19.) önkormányzati rendelethez

Bevételek forrásonként

Ft-ban

Sorszám

Megnevezés

2024

eredeti ei.

I.

Működési bevételek

1 125 000 Ft

I.1.

Áru-, és készletértékesítés

100 000 Ft

I.2.

Szolgáltatások díja

1 000 000 Ft

I.3.

Bérleti díjak és egyéb bevételek

20 000 Ft

I.4.

Kamatbevétel

5 000 Ft

II.

Közhatalmi bevételek

2 150 000 Ft

Igazgatási szolgáltatás díja

- Ft

Helyi adók

- iparűzési adó

2 100 000 Ft

- építményadó

- Ft

- kommunális adó

Központi adók (gjműadó)

- Ft

Bírságok, és egyéb sajátos folyó bevételek

50 000 Ft

III.

Önkormányzatok működési támogatásai

46 667 187 Ft

Helyi önkormányzatok működésének ált.tám

22 359 357 Ft

Települési önkormányzatok szociális fel. támogatása

11 890 200 Ft

Települési önkormányzatokgyermekjóléti és gyermekétkeztetési fel. támogatása

147 630 Ft

Települési önkormányzatok kulturális felada
tainak támogatása

2 270 000 Ft

Intézményi gyermekétkeztetés

- Ft

Egyéb működési célú támogatás

10 000 000 Ft

V.

Támogatási kölcsönök visszatérülése

- Ft

VI.

Előző évek pénzmaradványa

4 771 716 Ft

VII.

Értékpapírtok értékesítésének bevétele

VIII.

Hitelek - működési célú

Államháztartáson belüli megelőlegezések

1 449 287 Ft

Működési bevételek összesen:

56 163 190 Ft

B.

Felhalmozási bevételek

I.

Közhatalmi bevétel

1 600 000 Ft

magánszemélyek komm adója

1 600 000 Ft

II.

Felhalmozási és tőke jellegű bevételek

- Ft

1.

Tárgyi eszközök , imm. javak értékesítése

2.

Üzemeltetésből, koncesszióból szárm bev

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

III.

Támogatás államháztartáson belülről

IV.

Támogatási kölcsönök visszatérülése

V.

Felhalmozási pénzmaradvány

62 784 566 Ft

VI.

Értékpapírok értékesítésének bevétele

VII.

Hitelek - felhalmozási célú

Felhalmozási bevételek összesen:

64 384 566 Ft

BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

120 547 756 Ft

4. melléklet az 1/2024. (II. 19.) önkormányzati rendelethez

Működési, fenntartási előirányzatok kiemelt előirányzatonként

1. 4/A melléklet

Ebből

Személyi

Munkaad.

Dologi

Ellátottak

Tám.,kölcs.

Össz.

Kötelező

011130 - Önkormányzatok igazgatási tev.

5 166 000 Ft

671 580 Ft

1 676 400 Ft

2 050 426 Ft

9 564 406 Ft

9 564 406 Ft

013320 - Köztemető fenntartás és működtetés

146 149 Ft

146 149 Ft

146 149 Ft

013350 - Vagyongazdálkodás

508 000 Ft

508 000 Ft

508 000 Ft

041237 - Közfoglalkoztatás

- Ft

- Ft

045160 - Utak, hidak üzemeltetése

6 350 000 Ft

6 350 000 Ft

6 350 000 Ft

051030- Települési hulladék kezelés

- Ft

- Ft

063020 - Víztermelés, vízellátás

- Ft

- Ft

064010 - Közvilágítás

3 048 500 Ft

3 048 500 Ft

3 048 500 Ft

066010 - Zöldterületkezelés

1 422 400 Ft

1 422 400 Ft

1 422 400 Ft

066020 - Város- és községgazd

5 058 000 Ft

657 540 Ft

1 485 900 Ft

7 201 440 Ft

7 201 440 Ft

072111-Háziorvosi szolgálat

520 700 Ft

520 700 Ft

520 700 Ft

082044 - Könyvtári szolgáltatások

152 400 Ft

152 400 Ft

152 400 Ft

082091 - Közművelődés - EFOP 1.4.3

- Ft

- Ft

082092-Közművelődés

5 452 000 Ft

708 760 Ft

3 454 400 Ft

9 615 160 Ft

9 615 160 Ft

084031 - Civil szervezetek működési tám

100 000 Ft

100 000 Ft

100 000 Ft

104037 - Intézményen kívüli gyermekétkeztetés

147 630 Ft

147 630 Ft

147 630 Ft

107055 - Falugondnoki szolgáltatás

4 640 000 Ft

599 040 Ft

2 451 100 Ft

7 690 140 Ft

7 690 140 Ft

107060 -Egyéb szoc és természetbeni tám

5 843 000 Ft

5 843 000 Ft

5 843 000 Ft

018030 - Támogatási célú finanszírozási műveletek

2 403 978 Ft

2 403 978 Ft

2 403 978 Ft

018010 - államháztartáson belüli megelőlegezés

1 449 287 Ft

1 449 287 Ft

1 449 287 Ft

Összesen: működési kiadások:

20 316 000 Ft

2 636 920 Ft

21 363 579 Ft

5 843 000 Ft

6 003 691 Ft

56 163 190 Ft

56 163 190 Ft

2. 4/B. melléklet

Szakfeladatok

Rendsz

Nem rend

Külső

Repr.

Össz

Járulék

Igazgatási tevékenys.

5 166 000 Ft

5 166 000 Ft

671 580 Ft

Város- és községgazd

5 058 000 Ft

5 058 000 Ft

657 540 Ft

Falugondnoki szolg.

4 608 000 Ft

32 000 Ft

4 640 000 Ft

599 040 Ft

Hosszú közfogl.

- Ft

Könyvtár

- Ft

Közművelődés

- Ft

Közművelődés - EFOP - 1.4.3

5 152 000 Ft

300 000 Ft

5 452 000 Ft

708 760 Ft

Működési kiadások:

14 818 000 Ft

332 000 Ft

5 166 000 Ft

- Ft

20 316 000 Ft

2 636 920 Ft

Szakfeladatok

Szakmai anyag

Üzemeltetési anyag

Inf. Szolg igénybevétele

Egyéb komm.szolg

Közüzemi díjak

Vásárolt élelmezés

Bérleti és lízingdíjak

Karbantartás

Szakmai tev szolg.

Egyéb szolg

Egyéb dologi

Működési Áfa

Össz.

011130 - Önkormányzatok igazgatási tev.

100 000 Ft

100 000 Ft

50 000 Ft

20 000 Ft

50 000 Ft

300 000 Ft

600 000 Ft

100 000 Ft

356 400 Ft

1 676 400 Ft

013320 - Köztemető fenntartás és működtetés

50 000 Ft

50 000 Ft

15 078 Ft

31 071 Ft

146 149 Ft

013350 - Vagyongazdálkodás

200 000 Ft

200 000 Ft

108 000 Ft

508 000 Ft

041237 - Közfoglalkoztatás

- Ft

045160 - Utak, hidak üzemeltetése

5 000 000 Ft

1 350 000 Ft

6 350 000 Ft

051030- Települési hulladék kezelés

- Ft

063020 - Víztermelés, vízellátás

- Ft

064010 - Közvilágítás

1 000 000 Ft

1 400 394 Ft

648 106 Ft

3 048 500 Ft

066010 - Zöldterületkezelés

900 000 Ft

200 000 Ft

20 000 Ft

302 400 Ft

1 422 400 Ft

066020 - Város- és községgazd

100 000 Ft

670 000 Ft

50 000 Ft

350 000 Ft

315 900 Ft

1 485 900 Ft

072111-Háziorvosi szolgálat

50 000 Ft

340 000 Ft

20 000 Ft

110 700 Ft

520 700 Ft

082044 - Könyvtári szolgáltatások

20 000 Ft

80 000 Ft

20 000 Ft

32 400 Ft

152 400 Ft

082091 - Közművelődés - EFOP 1.4.3

400 000 Ft

100 000 Ft

20 000 Ft

2 200 000 Ft

734 400 Ft

3 454 400 Ft

082092 - Közművelődés

- Ft

084031 - Civil szervezetek működési tám

- Ft

104037 - Intézményen kívüli gyermekétkeztetés

116 244 Ft

31 386 Ft

147 630 Ft

107055 - Falugondnoki szolgáltatás

1 000 000 Ft

10 000 Ft

20 000 Ft

500 000 Ft

400 000 Ft

521 100 Ft

2 451 100 Ft

900020 - Önkormányzatok funkcióra nem sorolható tételei

- Ft

2 820 000 Ft

290 000 Ft

90 000 Ft

2 080 000 Ft

116 244 Ft

200 000 Ft

2 015 472 Ft

320 000 Ft

8 790 000 Ft

100 000 Ft

4 541 863 Ft

21 363 579 Ft

5. melléklet az 1/2024. (II. 19.) önkormányzati rendelethez

Összevont költségvetési mérleg

Ft-ban

Ssz.

Megnevezés

Eredeti

I.

Bevételek

1.

Működési bevételek

1 125 000 Ft

2.

Közhatalmi bevételek

3 750 000 Ft

3.

Önkormányzatok működési támogatásai

46 667 187 Ft

4.

Műk.tám.-ok áht-on belülről

5.

Kölcsönök visszatérülése

6.

Pénzmaradvány

67 556 282 Ft

7.

Felh.célu önkormányzati tám.-ok

8.

Felhalmozási és tőkejellegű bev.-ek

9.

Felh.célu tám.-ok áht-on belülről

10.

Hitel felvétel

Államháztartáson belüli megelőlegezések

1 449 287 Ft

Összesen:

120 547 756 Ft

II:

Kiadások

1.

Személyi juttatások

20 316 000 Ft

2.

Munkaadói juttatások

2 636 920 Ft

3.

Dologi kiadások

21 363 579 Ft

4.

Ellátottak juttatásai

5 843 000 Ft

5.

Támogatás értékű kiadások

2 503 978 Ft

6.

Véglegesen átadott pénzeszközök

7.

Kölcsönnyújtás

8.

Tartalék

2 050 426 Ft

9.

Likvid hitel törlesztés

10.

Finanszírozási kiadás

1 449 287 Ft

11.

Felújítás

64 384 566 Ft

12.

Beruházás

13.

Felhalm.célu támogatások

Kiadások össz:

120 547 756 Ft

6. melléklet az 1/2024. (II. 19.) önkormányzati rendelethez

Felújítási előirányzatok célonként

e Ft-ban

Ssz.

Felújítási cél megnevezése

Előirányzat

TOP Plusz faluközpont fejlesztés

50 696 509

ÁFA

13 688 057

64 384 566

7. melléklet az 1/2024. (II. 19.) önkormányzati rendelethez

Beruházási kiadások feladatonként

Ft-ban

Ssz.

Fejlesztési cél megnevezése

Előirányzat összege

1.

0

2.

0

Összesen:

- Ft

8. melléklet az 1/2024. (II. 19.) önkormányzati rendelethez

Létszám előirányzat

Ssz.

Megnevezés

Létszám

1.

Igazgatás

5

ebből:

1 fő polgármester

4 fő képviselő

2.

Községgazdálkodás

4

1 fő fizikai alkalmazott

1

4.

Falugondnoki szolgálat

1

1 fő közalkalmazott

5.

Könyvtár, közművelődés

2

1 fő közalkalmazott részmunkaidős

1 fő részmunkaidős

Összesen:

9

S.sz.

Megnevezés

Létszám

1.

Hosszabb időtartamú közfogl

2.

Startmunka programok

Összesen:

0

9. melléklet az 1/2024. (II. 19.) önkormányzati rendelethez

Uniós támogatásokkal megvalósuló programok bevételei, kiadásai

Ft-ban

Sz:

Megnevezés

támogatás

tervezett

összesen

Bevételek

64384566

1.

TOP PLUSZ

64384566

Összesen:

Kiadások

64 384 566 Ft

1.

TOP PLUSZ

64 384 566 Ft

Összesen

0

10. melléklet az 1/2024. (II. 19.) önkormányzati rendelethez

A saját bevételek és az adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettségek aránya

Saját bevételek

2024

2025

2026

2027

2028

a helyi adóból származó bevétel,

3700000

4104000

4924800

5909760

7091712

az önkormányzati vagyon és az önkormányzatot megillető vagyoni értékű jog értékesítéséből és hasznosításából származó bevétel,

0

0

0

0

0

az osztalék, a koncessziós díj és a hozambevétel,

0

0

0

0

0

a tárgyi eszköz és az immateriális jószág, részvény, részesedés, vállalat értékesítéséből vagy privatizációból származó bevétel,

0

0

0

0

0

bírság-, pótlék- és díjbevétel, valamint

50000

50400

60480

72576

87091,2

a kezességvállalással kapcsolatos megtérülés.

0

0

0

0

0

Összesen:

3750000

4154400

4985280

5982336

7178803

Adósságot keletkeztető ügyletek

2024

2025

2026

2027

2028

hitel,( kölcsön) felvétele - működési

0

0

0

0

0

hitel,( kölcsön) felvétele - fejlesztési

0

0

0

0

0

értékpapír

0

0

0

0

0

váltó

0

0

0

0

0

pénzügyi lízing

0

0

0

0

0

adásvételi szerződés megkötése a visszavásárlási kötelezettség kikötésével

0

0

0

0

0

legalább háromszázhatvanöt nap időtartamú halasztott fizetés, részletfizetés, és a még ki nem fizetett ellenérték,

0

0

0

0

0

külföldi hitelintézetek által, származékos műveletek különbözeteként az Államadósság Kezelő Központ Zrt.-nél elhelyezett fedezeti betétek, és azok összege.

0

0

0

0

0

Összesen:

0

0

0

0

0

11. melléklet az 1/2024. (II. 19.) önkormányzati rendelethez

Általános és céltartalék felosztása

e Ft-ban

Általános tartalék

összeg

2050426

Cél megnevezése

összeg

0

terven felüli működési kiadások

finanszírozása

Általános és céltartalék összesen

összeg

2050426

12. melléklet az 1/2024. (II. 19.) önkormányzati rendelethez

Több éves kihatással járó feladatok előirányzatai éves bontásban

Ft-ban

Feladatok

Évek

2024

2025

2026

2027

hosszú lejáratra kapott kölcsönök

0

0

0

0

tartozások fejlesztési célú
kötvénykibocsátásból

0

0

0

0

tartozások működési célú
kötvénykibocsátásból

0

0

0

0

beruházási és fejlesztési hitelek

0

0

0

0

működési célú hosszú lejáratú hitelek

0

0

0

0

egyéb hosszú lejáratú kötelezettségek

0

0

0

0

Összesen:

0

0

0

0

13. melléklet az 1/2024. (II. 19.) önkormányzati rendelethez

Előirányzatfelhasználási terv

Megnevezés

Összesen

Január

Február

Március

Április

Május

Június

Július

Augusztus

Szeptember

Október

November

December

Összesen

Bevételek

Működési bevételek

1 125 000 Ft

93 750 Ft

93 750 Ft

93 750 Ft

93 750 Ft

93 750 Ft

93 750 Ft

93 750 Ft

93 750 Ft

93 750 Ft

93 750 Ft

93 750 Ft

93 750 Ft

1 125 000 Ft

Közhatalmi bevételek

3 750 000 Ft

312 500 Ft

312 500 Ft

312 500 Ft

312 500 Ft

312 500 Ft

312 500 Ft

312 500 Ft

312 500 Ft

312 500 Ft

312 500 Ft

312 500 Ft

312 500 Ft

3 750 000 Ft

Önkormányzatok működési támogatásai

46 667 187 Ft

3 888 932 Ft

3 888 932 Ft

3 888 932 Ft

3 888 932 Ft

3 888 932 Ft

3 888 932 Ft

3 888 932 Ft

3 888 932 Ft

3 888 932 Ft

3 888 932 Ft

3 888 932 Ft

3 888 932 Ft

46 667 187 Ft

Műk.tám.-ok áht-on belülről

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

Kölcsönök visszatérülése

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

Pénzmaradvány

67 556 282 Ft

67 556 282 Ft

67 556 282 Ft

Felh.célu önkormányzati tám.-ok

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

Felhalmozási és tőkejellegű bev.-ek

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

Felh.célu tám.-ok áht-on belülről

- Ft

- Ft

Hitel felvétel

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

Államháztartáson belüli megelőlegezések

1 449 287 Ft

483 096 Ft

483 096 Ft

483 096 Ft

1 449 287 Ft

Összesen:

120 547 756 Ft

72 334 560 Ft

4 778 278 Ft

4 778 278 Ft

4 295 182 Ft

4 295 182 Ft

4 295 182 Ft

4 295 182 Ft

4 295 182 Ft

4 295 182 Ft

4 295 182 Ft

4 295 182 Ft

4 295 182 Ft

120 547 756 Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

Kiadások

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

Személyi juttatások

20 316 000 Ft

1 693 000 Ft

1 693 000 Ft

1 693 000 Ft

1 693 000 Ft

1 693 000 Ft

1 693 000 Ft

1 693 000 Ft

1 693 000 Ft

1 693 000 Ft

1 693 000 Ft

1 693 000 Ft

1 693 000 Ft

20 316 000 Ft

Munkaadói juttatások

2 636 920 Ft

219 743 Ft

219 743 Ft

219 743 Ft

219 743 Ft

219 743 Ft

219 743 Ft

219 743 Ft

219 743 Ft

219 743 Ft

219 743 Ft

219 743 Ft

219 743 Ft

2 636 920 Ft

Dologi kiadások

21 363 579 Ft

1 780 298 Ft

1 780 298 Ft

1 780 298 Ft

1 780 298 Ft

1 780 298 Ft

1 780 298 Ft

1 780 298 Ft

1 780 298 Ft

1 780 298 Ft

1 780 298 Ft

1 780 298 Ft

1 780 298 Ft

21 363 579 Ft

Ellátottak juttatásai

5 843 000 Ft

486 917 Ft

486 917 Ft

486 917 Ft

486 917 Ft

486 917 Ft

486 917 Ft

486 917 Ft

486 917 Ft

486 917 Ft

486 917 Ft

486 917 Ft

486 917 Ft

5 843 000 Ft

Támogatás értékű kiadások

2 503 978 Ft

208 665 Ft

208 665 Ft

208 665 Ft

208 665 Ft

208 665 Ft

208 665 Ft

208 665 Ft

208 665 Ft

208 665 Ft

208 665 Ft

208 665 Ft

208 665 Ft

2 503 978 Ft

Véglegesen átadott pénzeszközök

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

Kölcsönnyújtás

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

Tartalék

2 050 426 Ft

170 869 Ft

170 869 Ft

170 869 Ft

170 869 Ft

170 869 Ft

170 869 Ft

170 869 Ft

170 869 Ft

170 869 Ft

170 869 Ft

170 869 Ft

170 869 Ft

2 050 426 Ft

Likvid hitel törlesztés

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

Finanszírozási kiadás

1 449 287 Ft

120 774 Ft

120 774 Ft

120 774 Ft

120 774 Ft

120 774 Ft

120 774 Ft

120 774 Ft

120 774 Ft

120 774 Ft

120 774 Ft

120 774 Ft

120 774 Ft

1 449 287 Ft

Felújítás

64 384 566 Ft

5 365 381 Ft

5 365 381 Ft

5 365 381 Ft

5 365 381 Ft

5 365 381 Ft

5 365 381 Ft

5 365 381 Ft

5 365 381 Ft

5 365 381 Ft

5 365 381 Ft

5 365 381 Ft

5 365 381 Ft

64 384 566 Ft

Beruházás

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

Felhalm.célu támogatások

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

Kiadások össz:

120 547 756 Ft

10 045 646 Ft

10 045 646 Ft

10 045 646 Ft

10 045 646 Ft

10 045 646 Ft

10 045 646 Ft

10 045 646 Ft

10 045 646 Ft

10 045 646 Ft

10 045 646 Ft

10 045 646 Ft

10 045 646 Ft

120 547 756 Ft

14. melléklet az 1/2024. (II. 19.) önkormányzati rendelethez

Speciális célú támogatások - átadott pénzeszközök

Sorszám

Megnevezés

2024

eredeti ei.

Támogatás, támogatásértékű kiadások

4.

Hivatali támogatás

785 913 Ft

5.

Szoc. Társ működési tám

67 640 Ft

7.

Óvoda Mernye

158 807 Ft

8.

Fogorvosi szolgálat Mernye

107 994 Ft

9.

Családsegítés Mernyei Szociális Társulás

- Ft

10.

Házi segítségnyújtás Mernyei Szociális Társulás

- Ft

11.

Szociális étkeztetés Mernyei Szociális Társulás

671 031 Ft

13.

Iskolai étkezés Mernye

228 004 Ft

14.

Óvodai étkezés Mernye

346 918 Ft

15.

Óvodai társulás működési költség

37 671 Ft

Összesen:

2 403 978 Ft

Átadott pénzeszközök ÁH-n kívülre

1.

Működési támogatás vállalkozásnak (érd.hj.)

2.

Háztartások (kamera)

3.

Civil szervezetek áht-n kívülre

100 000 Ft

Összesen:

100 000 Ft