Sérsekszőlős Község Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2014. (IV.18.) önkormányzati rendelete

A 2013. évi zárszámadásról.

Hatályos: 2014. 04. 18- 2021. 02. 14

Sérsekszőlős Község Önkormányzata Képviselő-testületének

4/2014. (IV.18.)

RENDELETE

a 2013. évi zárszámadásról




Az önkormányzat képviselő-testülete Magyarország Alaptörvényének 32. cikk (1) bekezdése f.) pontjában és az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény /továbbiakban: Áht./ 91. §-ában kapott felhatalmazás alapján a 2013. évi zárszámadásáról az alábbiakat rendeli el:



I.

A BEVÉTELEK ÉS KIADÁSOK TELJESÍTÉSE

1. §


(1.)      Sérsekszőlős Község Önkormányzata Képviselő - testülete a 2013. évi költségvetés végrehajtásáról szóló beszámolót



27.968 eFt bevétellel (1.sz.melléklet)

                                               26.904 eFt kiadással (1.sz.melléklet)

-3.200 eFt tárgyévi pénzmaradvánnyal

jóváhagyja.



(2.)      Az Önkormányzat bevételeit forrásonként és a kiadásokat – ezen belül a kiemelt kiadásokat szakfeladatonként részletezve - a 2. számú mellékletben foglaltaknak megfelelően hagyja jóvá.



(3.)      Az önkormányzat költségvetésében szereplő átadott pénzeszközök teljesítését a 5. sz. mellékletben foglaltaknak megfelelően hagyja jóvá.


2. §


Az Önkormányzat fejlesztési kiadásainak teljesítését 2.600 eFt főösszegben, valamint célonkénti részletezését az 4. számú mellékletben foglaltak szerint határozza meg.


3. §


A képviselő-testület az önkormányzat által nyújtott közvetett támogatásokat a 7. számú melléklet szerint állapítja meg. Az önkormányzat 2013 évben közvetett támogatást nem nyújtott.


4. §


Az önkormányzatnak többéves kihatással járó kötelezettsége nincs.


5. §


Az Önkormányzatnak 2013. 12.31-én hitelállománya nincs.



II.


AZ ÖNKORMÁNYZAT VAGYONA

6. §


(1.)      Az Önkormányzat 2013. év december 31-i állapot szerinti vagyonát a 8. és 9. számú mellékletben részletezett mérlegadatok alapján 94.042 eFt-ban állapítja meg.



(2.)    Az Önkormányzat vagyonleltárát a 9. számú melléklet szerint jóváhagyja.


7. §

Az Önkormányzat adósságának és az általa nyújtott hitelek állományának kimutatását a 10. sz. mellékletnek megfelelően hagyja jóvá.




III.


A PÉNZMARADVÁNY MEGÁLLAPÍTÁSA, JÓVÁHAGYÁSA


8. §

Az Önkormányzat 2013. évi költségvetési módosított pénzmaradványát -3.200 eFt összegben a 6. számú mellékletnek megfelelően hagyja jóvá.

Az önkormányzat tartaléka (előző évben keletkezett pénzmaradványok figyelembe vételével) 7.785 eFt.










IV.


ZÁRÓ RENDELKEZÉSEK


9. §

                       

A rendelet a kihirdetése napján lép hatályba.



Sérsekszőlős, 2014. április 14.







                             Teleki Ákos                                                Dr. Szűts Dóra
    polgármester                                                       jegyző






















I N D O K O L Á S

a 4/2014. (IV.18.)

a 2013. évi zárszámadásról szóló rendelethez


A 2013. évi költségvetés végrehajtása a következők szerint alakult:


BEVÉTELEK ALAKULÁSA:

A bevételek összességében 99 %-ra teljesültek (1. sz. melléklet) a módosított előirányzathoz viszonyítva, ezen belül a működési bevételek 100 %-ra (3. sz. melléklet) realizálódtak.


Az intézményi működési bevétel, amely az összes bevétel 0,6 %-át teszi ki, a szociális kölcsön és a köztemetés törlesztő részleteiből, kamatbevételből, sírhelymegváltásból, közterület bérleti díjból, a 2012. évi gázelszámolásból, a gázpalackok cseréjéből befolyt bevételből tevődik össze.

A közmunka program keretén belül termelt mezőgazdasági termények eladásából származó bevétel 206 eFt.

Az intézményi működési bevételek 133 %-ra teljesültek.


A 2013. évi adókivetések március 15. előtt megtörténtek. Az adó befizetésére kamatmentesen két egyenlő részletben van lehetőség, minden év március 15. és szeptember 15. napjáig.

A helyi adók 65 %-ra, míg az átengedett központi adók (gépjárműadó, termőföld bérbeadásából származó jövedelemadó) 92 %-ra teljesültek.

A helyi adóbevétel az előző évhez képest jelentős visszaesést mutat, ennek oka, hogy községünkben megszűnt legjelentősebb iparűzési adózónk.


Az állami támogatásokat a költségvetési törvényben meghatározottak szerint kaptuk, ezek 100 %-ra teljesültek, a következő csoportosítás szerint:

  • Normatív állami hozzájárulás 8.324 eFt

  • Központosított előirányzatok1.256 eFt

  • Normatív kötött felhasználású támogatások1.161 eFt

  • Egyéb központi támogatás 401 eFt

  • Kiegészítő támogatások200 eFt.


    Központosított előirányzatként jelentkezik a lakott külterülettel kapcsolatos feladatok támogatása 60 eFt-tal és a lakossági víz-és csatornaszolgáltatás támogatása 1.196 eFt-tal.

    Egyéb központi támogatásként jelenik meg a szerkezetátalakítási tartalékból folyósított támogatás 314 eFt-tal illetve a természetbeni támogatás 87 eFt-tal.

    Működőképesség megőrzését szolgáló kiegészítő támogatás címén Sérsekszőlős Község Önkormányzata 200 eFt támogatást kapott.


    A támogatásértékű bevételek összességében 99 %-ra teljesültek.

    A működési célú támogatásértékű bevételeknél a teljesítés 8.504 eFt, melyből 7.317 eFt a közfoglalkoztatás támogatása. Tab Város Önkormányzatától 2012. évi elszámolás alapján 1.076 eFt-ot vettünk át az óvodára, valamint 111 eFt-ot a felső tagozatra.

    A fejlesztési bevételek 85 %-ra (4. sz. melléklet) realizálódtak.

Felhalmozási bevételként jelentkezik a DRV Zrt. által átutalt koncessziós díj 23 eFt összeggel, a közösségi közlekedés fejlesztésének támogatására 81 eFt került folyósításra az önkormányzat költségvetési elszámolási számlájára.


A START-munkaprogram keretén belül a nagy értékű tárgyi eszközökre (fóliasátor, csepegtető rendszer) valamint a Kazán-programra a támogatás összesen 1.225 eFt.


KIADÁSOK:

A kiadások a módosított előirányzathoz viszonyítva 95 %-ra realizálódtak az 1. sz. melléklet alapján.


A működési kiadások 96 %-ra realizálódtak. (3.sz.melléklet). A működési kiadások, amelyek az összes kiadás 91,9 %-át teszik ki, a személyi juttatásokból, a munkaadókat terhelő járulékokból, szociális juttatásokból, működési célú támogatásértékű kiadásból és átadott pénzeszközből, valamint a dologi kiadásokból tevődik össze.

Dologi kiadások közé tartoznak a helyi hivatal, a közösségi ház, a köztemető működtetési kiadásai, a közüzemi díjak, a postaköltség, a vagyonbiztosítás, a bankköltségek és egyéb szolgáltatási díjak.


A működési célú pénzeszköz átadások 98 %-ban teljesültek (5. sz. melléklet). A kötelező alapfeladatok ellátásáért /hivatali feladatok, iskolai, óvodai ellátások, orvosi ügyelet, a családsegítő és gyermekjóléti szolgálat/ az önkormányzat az összes kiadás 16,2 %-át térítette meg az ellátó Tab Város Önkormányzatának és a Koppány-völgye Többcélú Kistérségi Társulásnak.


Bursa Hungarica Ösztöndíjra 160 eFt-ot, a Koppány-völgye KEK-nek járóbeteg szakellátásra 440 eFt-ot, a Hulladékgazdálkodási Konzorciumnak 11 eFt-ot, a Pro Maternitas Kft-nek az Anyatejes Nap megrendezéséhez 5 eFt-ot, a Tabi Fúvószenekari Egyesületnek 15 eFt-ot, árvízvédelemre 10 eFt-ot, a Római Katolikus Egyháznak 20 eFt-ot, míg a DRV-nek lakossági víz- és csatornaszolgáltatás támogatására 1.196 eFt-ot adtunk át.


Szociális kiadások alakulása


Az összkiadás 8,3 %-a került kifizetésre szociális juttatásként a lakosságnak az alábbi jogcímekre:

                                      Foglalkoztatást hely.tám.              1.047 eFt

                                      Lakásfenntartási támogatás              358 eFt

                                      Pénzbeli átmeneti segély                    90 eFt

                                      Szociális kölcsön                              360eFt

                                      Természetbeni támogatás                  87 eFt

                                      Beiskolázási támogatás                    196 eFt

                                      Újszülött támogatása                         20 eFt

                                      Étk. térítési díj kedv.                         44 eFt

                                      Közgyógyellátás                                25 eFt

                                      Temetési segély                                 14 eFt


                                      Összesen:                                    2.240 eFt

2013. január 1-től nagy változást jelent a Járási rendszer kialakítása. A járáshoz átkerült államigazgatási hatáskörök közül a legjelentősebb változások a szociális pénzbeli és természetbeni ellátásokat érintették. Járási szint mellett is megmaradnak jegyzői hatáskörök, illetve vannak olyanok, amelyeket közösen kell ellátni, tehát bizonyos ügyekben mint pl. az ápolási díj, vagy a közgyógyellátás a jegyzőnek és a járási hivatalnak is van hatásköre. Többnyire azok a hatáskörök maradnak az önkormányzatoknál, amelyeket a község saját költségvetéséből biztosít, ezek a következők:

RENDSZERES PÉNZBELI ELLÁTÁSOK:


Aktív korúak ellátása:


Magyarország 2012. évi költségvetését megalapozó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CLXVI. törvény alapján a foglalkoztatást helyettesítő támogatás (FHT) 2012. január hó 1. napjától az öregségi nyugellátás havi összegéről, annak 80 %-ára (22.800.-Ft/hó) csökkent.

A nyugdíjkorhatár emelkedése miatt rendszeres szociális segélyre életkoruknál fogva – a korábbi 55. életévet betöltő személyek helyett – az jogosult, aki a rá irányadó nyugdíjkorhatárt öt éven belül betölti. A jogszabályváltozás következtében az 55 év feletti személyek is foglalkoztathatóvá váltak, így nagyobb lehetőség nyílik a munkaerő-piacra történő visszavezetésükre.

Az FHT felülvizsgálat során meg kell szüntetni azon személyek ellátását, akik egy éve részesülnek az ellátásban, és ezen idő alatt nem tudtak legalább 30 nap kereső tevékenységet igazolni, illetve az Flt. szerinti és legalább hat hónap időtartamra meghirdetett képzésben nem vettek részt.


2013. december 31-én 6 fő volt jogosult aktív korúak ellátására, valamennyien foglalkoztatást helyettesítő támogatásban részesültek, de közülük 2 fő ellátása szünetelt közfoglalkoztatásuk miatt.

Az előző év azonos időszakában 7 fő részesült aktív korúak ellátásában. A 2013. évre 12 fő ellátásával számoltunk.


Ápolási díj:

Az ápolási díj a tartósan gondozásra szoruló személy otthoni ápolását ellátó nagykorú hozzátartozó részére biztosított havi rendszerességű anyagi hozzájárulás.

2013. január hó 1 napjától az alanyi jogon, jövedelemtől függetlenül járó ápolási díj megállapítása a járási hivatalok hatáskörébe került, az önkormányzat hatáskörében csak a méltányossági alapon megállapítandó ápolási díj maradt, melynek a fedezetét a város saját költségvetéséből biztosítja. Ezen ellátás esetében az ápolási díjra való jogosultság megállapítása előtt az ápoló családjának a jövedelmét vizsgálnunk kell.


Ápolási díj megállapítására 2013. évben nem került sor. Több év óta nincs ilyen irányú támogatásra igény a településen.

A költségvetés tervezése során 1 fő jogosultságának megállapításával számoltunk, 283 eFt összegben.




Lakásfenntartási támogatás:


A települési önkormányzat lakásfenntartási támogatást nyújthat annak a családnak vagy személynek, aki a lakásával kapcsolatos költségeit nehezen, vagy egyáltalán nem képes fedezni, és a jogszabályokban meghatározott feltételeknek megfelel.

A jövedelemszámítás alapja 2011. szeptember hó 1-től az egy főre jutó jövedelem helyett, a háztartás fogyasztási szerkezetét jobban kifejező fogyasztási egység lett. Ezen ellátásra az jogosult, akinek a háztartásában az egy fogyasztási egységre jutó havi nettó jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 250%-át (71.250 forintot), és a háztartás tagjai egyikének sincs vagyona.

2013. december 31-én 7 háztartás részesült lakásfenntartási támogatásban, míg 2012. december 31-én ezen ellátásban részesülő háztartások száma 9 volt.

A költségvetés tervezésekor 20 háztartás támogatásával számoltunk 1.440 eFt összegben.

Éves szinten jelentősen a tervezett alatt alakult az ellátás igénybevevők száma.


Bursa Hungarica Ösztöndíj :

2000-ben indult el a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszer. Ez egy pénzeli szociális juttatás, melyet azok a települési önkormányzatok, amelyek az adott évi Bursa Hungarica fordulóhoz csatlakoztak, ítélnek oda az önkormányzat területén állandó lakóhellyel rendelkező legjobban rászoruló, hátrányos szociális helyzetű felsőoktatási intézményben tanulmányokat folytató hallgatóknak, illetve a közoktatásban részt vevő utolsó éves tanulóknak. Az ösztöndíjrendszerhez való csatlakozásról és az ösztöndíjban részesülő hallgatókról, illetve tanulókról minden évben a képviselő-testület dönt.


A képviselő-testület a 2012. december 12-i testületi ülésén döntött arról, hogy 4 fő főiskolai vagy egyetemi tanulmányokat folytató hallgatót részesít támogatásban. A támogatás összege 10 hónapon keresztül havonta 4000 forint.

A 2013. évi költségvetés tervezésekor e célra 200 e forintot különített el az önkormányzat.


ESETI PÉNZBELI ELLÁTÁSOK:


Átmeneti segély:


A települési önkormányzat képviselő-testülete a létfenntartását veszélyeztető rendkívüli élethelyzetbe került, valamint időszakosan vagy tartósan létfenntartási gonddal küzdő személyek részére a helyi rendeletben meghatározott feltételek szerint átmeneti segélyt nyújt, mely pénzbeli vagy természetbeni szociális ellátás formájában is nyújtható.


A vizsgált időszakban 31 esetben került megállapításra az átmeneti segély, egy fő kivételével valamennyi támogatott pénzbeli ellátásban részesült. Ebből 30 esetben a településen élő nyugellátásban részesülő személyeket részesítette a képviselő-testület hivatalból személyenként 3.000 forint összegű támogatásban. 2 esetben kérelemre indult az eljárás. A vizsgált időszakban átmeneti segély elutasítására 1 alkalommal került sor.

A támogatási esetek száma 20 fővel elmaradt a 2013. évre tervezetthez képest.

Az előző év azonos időszakában 44 fő részesült átmeneti segélyben.


Rendkívüli gyermekvédelmi támogatás:


A települési önkormányzat képviselő-testülete rendkívüli gyermekvédelmi támogatásban részesítheti azokat a gyermekeket gondozó családokat, amelyek időszakosan létfenntartási gondokkal küzdenek vagy létfenntartásukat veszélyeztető rendkívüli élethelyzetbe kerültek. A képviselő-testület döntése alapján a támogatás pénzbeli vagy természetbeni ellátás formájában is nyújtható.

Beiskolázási segélyt, az étkezési térítési díjkedvezményt és az újszülöttek támogatását külön nem terveztünk a településen, ezen ellátások előirányzata a rendkívüli gyermekvédelmi támogatásnál szerepel. Fenti ellátásokra kifizetett összeg 237.800 Ft volt, mely az eredeti előirányzatnak a 95 %-a.


Beiskolázási támogatás:

A képviselő-testület az oktatási és nevelési intézménybe járó gyermekeket évente két alkalommal hivatalból, a család életkörülményeire és jövedelmi viszonyaira való tekintet nélkül támogatásban részesítheti.

A képviselő testület 2013. év július 25-i, illetve szeptember hó 26-i ülésén döntött (20 gyermek esetében) a beiskolázási támogatások odaítéléséről. Az oktatási és nevelési intézménybe járó gyermekeket személyenként 3.000 – 15.000 forint közötti támogatásban részesítette a testület, mely ellátások kifizetésére 2013. augusztus hó 15-ig, illetve egy esetben 2013. október 15-ig került sor.


Újszülöttek támogatása:

Sérsekszőlős Község Képviselő-testülete az újszülött gyermeket egyszeri, 20.000 forint összegű támogatásban részesítheti.

2013. évben egy újszülött eltartója részesült ebben a támogatásban.


Étkezési térítési díjkedvezmény:

A helyi gyermekvédelmi rendelet értelmében az önkormányzat az oktatási intézmények tanulói /16 éves korig / részére gyermekenként napi 30 forint napközi térítési díjat fizet. A három és többgyermekes szülők csak akkor részesülnek e juttatásban, ha egyéb kedvezményben nem részesülnek.

A vizsgált időszakban étkezési térítési díjkedvezmény 4 gyermek részére került megállapításra, 21.800 Ft összegben.


Közgyógyellátás:

A közgyógyellátás a szociálisan rászorult személy részére – egészségi állapota megőrzéséhez és helyreállításához – az egészségügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos kiadások kompenzálását célzó hozzájárulás. 2013. január hó 1 napjától az önkormányzattól már csak méltányossági alapon igényelhető a közgyógyellátási igazolvány, a jogosultsági feltételek a helyi rendeletben kerültek szabályozásra.

2013. évben 2 fő részére állapítottunk meg méltányosságból közgyógyellátásra való jogosultságot. Kérelem elutasítására nem került sor.

A költségvetésben éves szinten 4 fő közgyógyellátás iránti igényével számoltunk.

A támogatásban részesítettek száma lényegesen a tervezett alatt alakul.


Temetési segély:

A temetési segély olyan szociális rászorultságtól függő pénzbeli ellátás, amelyet a települési önkormányzatok nyújthatnak a rászorultak részére. Tekintettel arra, hogy temetési segély szociális rászorultságtól függő pénzbeli ellátások körébe tartozik, ezért csak annak a személynek állapítható meg, aki úgy gondoskodott az elhunyt személy temetéséről, hogy arra nem volt köteles, vagy tartásra kötelezett hozzátartozó volt ugyan, de a temetési költségek viselése saját, illetve a családja létfenntartását veszélyeztetik.

A vizsgált időszakban 1 fő hozzátartozó részére került megállapításra temetési segély.

2013 egész évre 3 hozzátartozó segélyezésével számoltunk.



Köztemetés:

A haláleset szerint illetékes települési önkormányzat polgármesterének kell gondoskodnia az elhunyt személy közköltségen történő eltemettetéséről, ha nincs vagy nem lelhető fel az eltemettetésre köteles személy, vagy az eltemettetésre köteles személy az eltemettetésről nem gondoskodik.

2013. évben a községben köztemetésre nem került sor. A költségvetés tervezésekor 1 esettel, és 160 e Ft előirányzattal számoltunk.


Szociális kölcsön:

Sérsekszőlős Község Képviselő-testülete egy naptári éven belül legfeljebb egy alkalommal kamatmentes szociális kölcsönben részesítheti azt a rászoruló személyt, akinek a családjában az egy főre jutó havi nettó jövedelem az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 300%-át nem haladja meg.

A vizsgált időszakban 9 sérsekszőlősi lakos részesült szociális kölcsönben, 360 ezer forint összegben, míg az előző év hasonló időszakában 6 személy. A költségvetés tervezésekor 8 alkalommal, és 450 ezer Ft előirányzattal számoltunk.



Rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény:

Ezen ellátásra jogosultak nem részesülnek havi rendszerességgel pénzellátásban, csak egy évben két alkalommal augusztusban és novemberben kapnak jelenleg gyermekenként 5800 – 5800 forint támogatást. 2013. december 31-én 7 gyermek részesült ebben az ellátásban, akik 4 családban nevelkedtek.

Előző év azonos időpontjában 9 fő részesült rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben.

A 2013. évi költségvetés tervezésekor 12 gyermek támogatásával számoltunk.


EGYÉB SZOCIÁLIS ILLETVE GYERMEKVÉDELMI TÁMOGATÁS:


Üdülési támogatás:

A gyermekvédelemről szóló helyi rendelet értelmében Sérsekszőlős Község Polgármestere évente egy alkalommal üdülési támogatásban részesíti az oktatási intézmény által belföldön, vagy csereüdültetés keretében szervezett legalább 5 napos üdülésen, illetve táborozáson részt vevő gyermekeket, amennyiben a gyermeket nevelő családban az egy főre eső jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 150 %-át.

Üdülési támogatás megállapítására 2013. évben nem került sor, a költségvetés tervezésekor 3 tanuló támogatást terveztünk 42 e forint összegben.


Óvodáztatási támogatás:

A települési önkormányzat jegyzője az óvodáztatási támogatásra való jogosultságát - kérelmére - annak a szülőnek állapítja meg, akinek gyermeke tekintetében a halmozottan hátrányos helyzet fennállását a jegyző megállapította, és a gyermek legkésőbb annak az óvodai nevelési évnek a kezdetéig, amelyben az ötödik életévét betölti, megkezdi az óvodai nevelésben való tényleges részvételt és a kérelem benyújtását megelőző időszakban legalább két hónapon keresztül rendszeresen jár óvodába.

Az óvodáztatási támogatás összege a 2012. évhez hasonlóan 2013. évben gyermekenként első alkalommal 20.000 Ft, ezt követően esetenként és gyermekenként 10.000 Ft.

2013. évben a településen óvodáztatási támogatás megállapítására nem került sor. 2013. évben 2 gyermek óvodáztatási támogatásával számoltunk 50.000 forint összegben.



Fejlesztési célú kiadások


A fejlesztési célú kiadások 100 %-ban teljesültek összességében 2.600 eFt értékben. START Biomassza kazán építésére 2.075 eFt-ot fordítottunk. Szintén START munkaprogram keretén belül az önkormányzat 360 eFt értékben fóliasátrat, illetve 149 eFt értékben csepegtető csőrendszert vásárolt.


Startmunka program


2013. május 21-én az Önkormányzat startmunka mintaprogram mezőgazdasági programelem keretében az MKB Hungária Kft-től bruttó 309.467,-Ft értékben alumínium sátorvázat, amely 2013. június 10-én le is lett szállítva az önkormányzat részére.


Sérsekszőlős, Szabadság u 15. szám alatti Önkormányzat épületében a Sérsekszőlős Község Önkormányzatának 2012. évi bio- és megújuló energiafelhasználási (kazánprogram) startmunka mintaprogram keretében elnyert pályázata alapján, biomassza tüzelésű fűtésrendszert alakítottak ki Györke Sándor vállalkozóval 2013. január 15-én kötött szerződés alapján bruttó 535.230 Ft vállalkozási díjért. A pályázat keretében beszerzésre került Calor V50 típusú biomassza tüzelésű kazán, a hozzá tartozó alkatrészekkel együtt bruttó 959.712 Ft értékben.


Kátyúzás

2013. július 19-én a Magyar Közút Zrt-től kátyúzási munkálatokat rendelt az önkormányzat bruttó 174.625 Ft értékben. A munkálatokat a vállalkozó teljesítette.


Vagyongazdálkodás


- A START munkaprogram keretén belül 1db alumínium sátorváz került beszerzésre, 309.467 Ft értékben.


- A START biomassza kazánprogram keretén belül a fűtésrendszer a Polgármesteri Hivatal épületében került kialakításra, a beruházást 3.192.210 Ft értékben nyilvántartásba vettük.


- A START munkaprogram keretén belül augusztus hónapban fólia beszerzésére került sor, 50.560 Ft értékben, melyet nyilvántartásba vettünk.


- A START munkaprogram keretén belül 1db csőrendszer beszerzésére került sor, melyet 149.500 Ft értékben nyilvántartásba vettünk.



Közvetett támogatás indoklása:

Az önkormányzat 2013. évben közvetett támogatást nem nyújtott.



Többéves kihatással járó kötelezettségek:

Az önkormányzatnak több éves kihatással járó kötelezettségei nincsenek.



Az önkormányzat pénzmaradványa:

Az önkormányzat 2013. évi helyesbített költségvetési pénzmaradványa -3.200 eFt. (6. sz. melléklet).


Az önkormányzat előző években képzett pénzmaradványa 7.785 eFt, így a tartalék 4.585 eFt.


Az önkormányzat hitelállománya:

Az Önkormányzatnak 2013. 12.31-én hitelállománya nincs.





Tab, 2014. április 14.



                                                                                                        Teleki Ákos

                                                                                                       polgármester