Sérsekszőlős Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (II. 26.) önkormányzati rendeletének indokolása

az önkormányzat 2024. évi költségvetéséről

Hatályos: 2024. 02. 27

Sérsekszőlős Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (II. 26.) önkormányzati rendeletének indokolása

2024.02.27.
az önkormányzat 2024. évi költségvetéséről
Végső előterjesztői indokolás
Indokolás
Az Országgyűlés a 2023. évi LV törvénnyel elfogadta Magyarország 2024.évi központi költségvetését.
Az elmúlt évekhez hasonlóan Magyarország 2024. évi költségvetése biztosítja hazánk gazdaság- és társadalompolitikai eredményeinek megőrzését és a további célok elérését, mellyel párhuzamosan – a Konvergencia Programban foglalt irányelvekkel összhangban – kiemelten kezeli a pénzügyi stabilitás és a felelős költségvetési gazdálkodás megerősítését. Középpontjában továbbra is – a gazdasági növekedés ösztönzése mellett – a költségvetési hiány és az államadósság további csökkentése áll.
A 2024 évi költségvetés célja az előző évhez hasonlóan a rezsivédelem és a biztonság megerősítése; a kormány olyan törvénytervezetet készített, amely megvédi az eddigi eredményeket, gondoskodik a magyar családok biztonságáról és növekedési pályán tartja a gazdaságot.
Kiemelten kezeli a pénzügyi stabilitás és a felelős költségvetési gazdálkodás megerősítését. Középpontjában továbbra is – a gazdasági növekedés ösztönzése mellett – a költségvetési hiány és az államadósság további csökkentése áll.
A magyar gazdaság 2024-ben újra az uniós átlag felett, 3,6%-kal növekedhet, míg az infláció éves szintje 5%-ra csökkenhet. A gazdaság-élénkítő lépéseket össze kell hangolni az infláció miatt megemelkedett állami finanszírozási költségekkel
A helyi önkormányzatok 2024. évi és finanszírozási rendszere
Az önkormányzati feladatok nagyobb részét a klasszikus értelemben vett önkormányzati feladatok (igazgatás, településüzemeltetés, közvilágítás, helyi adóztatás, stb.) teszik ki. E helyi közügyek ellátását 2024-ben is, hasonlóan az előző évekhez egy – a különböző feladatmutatóktól és az önkormányzatok jövedelemtermelő képességétől is függő – általános jellegű támogatás szolgálja. Ugyanakkor továbbra is biztosított a minden általános működés támogatását szolgáló jogcím tekintetében a kiegészítés az alacsony adóerő-képességgel rendelkező önkormányzatok esetében. Az önkormányzati finanszírozás azonban 2024. évi alapelveiben kisebb változások történtek az előző évhez képest, az állam csak kismértékben finanszírozza a költségek emelkedésének különbözetét.
A településüzemeltetési feladatok támogatása
Zöldterület-gazdálkodással
kapcsolatos feladatok ellátásának támogatása
A támogatás a települési önkormányzatokat a zöldterületek, és az azokhoz kapcsolódó építmények kialakításához és fenntartásához kapcsolódóan a belterület nagysága alapján illeti meg, melynek mértéke 26 000/ha.
Közvilágítás fenntartásának
támogatása
A támogatás a települési önkormányzatokat a településen történő közvilágítás biztosításához kapcsolódóan illeti meg.
Köztemető fenntartásával kapcsolatos feladatok támogatása
A támogatás a települési önkormányzatokat a köztemető fenntartásával kapcsolatos feladataihoz kapcsolódóan illeti meg. A támogatás összege legalább 100 000 forint.
Közutak fenntartásának
támogatása
A támogatás a települési önkormányzatokat a közutak fenntartásával kapcsolatos feladataihoz kapcsolódóan illeti meg
Egyéb önkormányzati feladatok
Az 1000 fő lakosságszámot meg nem haladó települések esetén, ahol az egy lakosra jutó adóerő-képesség nem haladja meg a 32 000 forintot, településenként legalább 6 600 000 Ft.
Külterületen élő lakosok A központi költségvetés támogatást biztosít a lakott külterülettel rendelkező települési önkormányzatoknak a 2020. január 1-jei külterületi lakosok száma alapján, melynek összege 2 550,-Ft/fő.
Nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz ártalmatlanítása: Az összegyűjtött és a hatóságilag kijelölt lerakóhelyeken igazoltan elhelyezett, nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz mennyisége (m3) után igényelhető 100 Ft/m3 támogatás, amely összeg a fajlagos lakossági ráfordítások (díjak) csökkentéséhez járul hozzá.
A települési önkormányzatok könyvtári és közművelődési feladataihoz az önkormányzat 2 213, -Ft/fő, de legalább 2 270 000 Ft támogatást kap.
Települési önkormányzatok kulturális feladatainak bérjellegű támogatása jogcím
A jogcím a kulturális feladatokat ellátó intézményekben foglalkoztatottak bérjellegű kiadásainak támogatását szolgálja. Az önkormányzatokat megillető, szervezetenként megállapított támogatás éves összegét a kultúráért felelős miniszter 2023. december 20-áig állapítja meg. A támogatás 12%-nak folyósítása január hónap utolsó munkanapját megelőző második munkanapon, majd ezt követően az Ávr. -ben meghatározottak szerint történik. A támogatás szempontjából kizárólag a „Kulturális szolgáltatások” csoportba tartozó kormányzati funkciókon elszámolt kiadások vehetők figyelembe. A támogatás felhasználási határideje tárgyév december 31-e.
Polgármesteri illetményhez és költségtérítéshez nyújtott támogatás jogcím
Az előirányzat a polgármesteri illetmény és költségtérítés, valamint az ezekhez kapcsolódó szociális hozzájárulási adó kifizetésére használható fel.
A támogatás a legfeljebb 5000 fő lakosságszámú települési önkormányzatokat illeti meg. A támogatás az önkormányzat lakosságszámát és a polgármesteri tisztség betöltésének módját figyelembe véve.
Szociális feladatok támogatása
A támogatás a 35 000 forint egy lakosra jutó adóerő-képességet meg nem haladó települési önkormányzatok egyes szociális jellegű feladataihoz járul hozzá.
Rászoruló gyermekétkeztetés A támogatás a rászoruló gyermekek Gyvt. 21/C. § (1) bekezdés a) pontjában szereplő gyermekek szünidei étkeztetését biztosító települési önkormányzatokat illeti meg, az étkezési adagok száma alapján. A támogatás összege az egy lakosra jutó adóerő-képességtől függő fajlagos összegek figyelembevételével kerül meghatározásra.
Falugondnoki szolgáltatás támogatása: a támogatásra az a települési önkormányzat jogosult, amely a falugondnoki vagy a tanyagondnoki szolgáltatást a Szoc.tv. 60. §-a és a Kiegészítő szabályok 5.o) pontja szerinti szakmai szabályoknak megfelelően tartja fenn.
A helyi önkormányzatok kiegészítő támogatásai:
A támogatás öt részből tevődik össze:
Helyi önkormányzatok működési célú költségvetési támogatás
Helyi önkormányzatok felhalmozási célú költségvetési támogatása: pl. önkormányzati feladat ellátást szolgáló fejlesztések támogatása a könyvtári és közművelődési érdekeltségnövelő támogatás
Önkormányzatok rendkívüli támogatása: amelyre az önkormányzatok működőképességük megőrzése érdekében nyújthatnak be.
Önkormányzati elszámolások
Vis maior támogatás
de ezekre a pályázatokra majd év közben külön lehet pályázni.
Részletes indokolás
BEVÉTELEK:
Működési bevételek:
Az előző évekhez hasonlóan a működési bevételeknél a tervezhető lehetőségek közt vettük számba a kamatbevételt, bérleti díjakat, a kamatmentes kölcsön és a köztemetés törlesztő részleteit, előző évi közüzemi díjak visszatérítéseit, és a Pb gáz értékesítés bevételeit.
Közhatalmi bevételek:
Helyi adók:
Helyi adókból 3190 eFt bevétellel számolunk, amely az iparűzési adóból és a magánszemélyek kommunális adójából származik.
A Kormány 639/2020. (XII.22.) Korm.rendelete a koronavírus-világjárvány nemzetgazdaságot érintő hatásának enyhítése érdekében tett intézkedései, a 2024 évet már nem érintik, mivel a kis-és középvállalkozások 2024-ra már 2 %-os iparűzési adót fizetnek.
Az egyéb közhatalmi bevételek közt terveztük a késedelmi pótlék díjat 50 eFt összegben.
Önkormányzat működési támogatásai:
Az önkormányzatnak állami támogatásból 24 945 eFt bevétele várható. A támogatás összegeit a 11. melléklet tartalmazza.
Helyi önkormányzatok működésére 13742 eFt
Egyéb szociális feladatok támogatására 2256 eFt
Falugondnoki feladatok ellátására 6047 eFt
Könyvtári és közművelődési feladatokra 2 270 eFt
Települési önkormányzatok kulturális 630 eFt
feladatainak bérjellegű támogatása
Egyéb működési célú támogatás:
Közfoglalkoztatás támogatására ( 3 fő) 3069 eFt-t terveztünk.
Finanszírozási bevételek :
Sérsekszőlős Község Önkormányzata pályázatot nyújtott be a Magyar Falu Program „Önkormányzati tulajdonú ingatlanok fejlesztése, önkormányzati feladatellátáshoz kapcsolódó beszerzések” című MFP-ÖTIFB/2024/ÖTIK kódszámú pályázati felhívásra. A pályázat elbírálása 2024.márciusában történik.
Maradvány:
Az önkormányzatnak az előző évben 13 574 eFt maradványa keletkezett, melyből működési célú maradvány 13 574 eFt .
Hitel felvételt 2024. évben nem terveztünk.
KIADÁSOK:
A tervezéshez a vállalt kötelezettségek, a szociális törvényből és az önkormányzati rendeletből adódó feladatok szolgáltatták az alapot.
A kötelező alapfeladatok ellátása jelentősen behatárolja az önkormányzat mozgásterét.
A személyi juttatások között a polgármester illetményét, cafetéria juttatását és 1 havi jutalmát, a polgármester és az alpolgármester költségtérítését terveztük, melynek összege 8090 e Ft
Az egyes kulturális tárgyú és egyéb törvények módosításáról szóló 2021. évi CXLVIII. törvény 26. §. (1) bekezdése módosította a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló CLXXXIX. törvény 71. § (1) és (2) bekezdését, amely a polgármesterek illetményének, tiszteletdíjának megállapítására vonatozik. A polgármester tiszteletdíja 2022. január 1-tő1 520 e Ft-ra emelkedik, költségtérítése a tiszteletdíja 15 %-a, mely 78 e Ft.
Tervezésre került a falugondnok bére 4 404 e Ft, a közművelődési közalkalmazott bére( 4 órás) 2070 e Ft , 367 e Ft jutalom a falugondnoknak és 173 e Ft jutalom a kulturális foglalkoztatottnak valamint 46-46 e Ft ruházati költségtérítés a falugondnoknak és kulturális foglalkoztatottnak.
Megbízási díjak között tervezésre került 1000 e Ft fűnyírásra, rendezvényekre 300 e Ft, helyettesítésre 400 e Ft valamint 360 e Ft könyvtár üzemeltetésre.
Közfoglalkoztatásban foglalkoztatottak ( 3 fő) személy juttatásaira 4402 e Ft lett tervezve, ami 80%-ban támogatott (767 e Ft önerő biztosításával )
A munkaadókat terhelő járulékok és a szociális hozzájárulási adó a személyi juttatások után fizetendő, ami összeségében 2136 e Ft-ot jelent.
A dologi költségek között terveztük a helyi hivatal működtetési kiadásait, a számlavezető pénzintézet által felszámított bankköltség összegét, a közművek költségeit, a postaköltséget, a tárgyi eszközök, épületek karbantartását, egyéb szolgáltatások igénybevételét, az önkormányzati ingatlanok vagyonbiztosításának összegét. A dologi kiadásokban terveztük a közvilágítást, a közkifolyók vízdíját, a különféle szolgáltatások díjait és ezek ÁFA-ját, a köztemető fenntartásának költségeit, utak, hidak karbantartását, könyvtári, közművelődési költségeket, szolgáltatásokat.
2024. évi elszámolási kötelezettséggel működési célra átadott pénzeszközök
Államháztartáson belüli átadások között tervezzük:
Koppány-Völgye Többcélú Kistérségi Társulás (működésre) 300 eFt
Magyar Államkincstár 2023 évi visszafizetés 100 eFt
Államháztartáson kívüli átadások között tervezzük :
Sérsekszőlős Községért Egyesület 50 e Ft
Koppány-Völgye KEK Egészségügyi és Nonprofit Kft.
-Anyatejes Világnap támogatás 20 e Ft
Tabi Fogathajtó verseny támogatása 50 e Ft
Kaposvári Egyházmegyei Karitász Tabi csoportja 50 e Ft
A fenti támogatások összegét az 5. melléklet tartalmazza.
Tartalékok:
2024. évre tartalékként 1 000 eFt-ot terveztünk, ebből 950 eFt-ot általános tartalék és 50 eFt összegben céltartalékot.
Közfoglalkoztatás:

létszám

bér/hó/fő

össz bér

járulék 6,5 %

összesen

támogatás

saját erő

2 fő
2023.12.01.-2024.02.29.

133.400

800.400

52.026

852.426

100 %

0

3 fő
2024.03.01-2024.11.30.

133.400

3.601.800

234.117

3.835.917

80 %
3.068.734


767.183

3 fő

4.402.200

286.143

4.688.343

3.068.734

767.183

Sérsekszőlős Község Önkormányzata 2024. évben hosszabb időtartamú program keretében 3 fő foglalkoztatásával biztosítaná a település karbantartási (kommunális feladatok ellátása, közterületek és parkok takarítása, gondozása, fűnyírás, parlagfű-mentesítés, temetők karbantartása, árkok tisztítása, bozót- és cserje irtás, önkormányzat épületének karbantartása, síkosság-mentesítés, hóeltakarítás) feladatait, amennyiben a Munkaügyi Központ erre programjaival lehetőséget biztosít. A program támogatottsága várhatóan 80%-os lesz.
Áthúzódó programként jelenleg 1 programban folyik a közfoglalkoztatás:
Hosszabb időtartamú programban 2023. december 1-től 2024. február 29-ig, 2 fő közterület takarító látja el feladatát.
A fenti áthúzódó programmal együtt éves szinten átlagosan 3 fő foglalkoztatását tervezzük közfoglalkoztatási jogviszony keretében a 2024. évi költségvetésben.
Szociális kiadások:
A jogosult részére jövedelme kiegészítésére, pótlására pénzbeli szociális ellátás nyújtható.
A szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény (továbbiakban: szociális törvény) értelmében a szociális ellátás feltételeinek biztosítása az állam központi szerveinek és a helyi önkormányzatnak a feladata.
Az önkormányzat a szociális és gyermekjóléti feladatait a központi költségvetésből biztosított állami normatív támogatásból, valamint az önkormányzat saját bevételeiből látja el.
Az elmúlt években bekövetkezett hatásköri változások miatt mára már csak két ellátás, a rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény és a szünidei gyermekétkeztetés maradt, amelynek a költségét az állam normatív alapon finanszírozza.
A képviselő-testület a szociális törvényben és az önkormányzati rendeletben meghatározott feltételek alapján települési támogatást, valamint más pénzbeli támogatásokat állapíthat meg.
Sérsekszőlős Község Önkormányzata - 2015. március hó 1. napjától - a Sérsekszőlős Község Önkormányzata Képviselő-testületének a pénzbeli és természetbeni ellátások rendszeréről, valamint a személyes gondoskodást nyújtó szociális és gyermekjóléti ellátásokról szóló 5/2015. (II. 20.) önkormányzati rendeletében (továbbiakban: helyi rendelet) szabályozza az önkormányzat által nyújtható ellátási formákat és a jogosultsági feltételeket. A helyi rendelet által nyújtható ellátások a következők:
Települési támogatások:
Létfenntartási gondok enyhítésére nyújtott települési támogatás:
A helyi rendelet 2022. szeptember 14-i módosítása óta települési támogatásban lehet részesíteni azt a személyt, akinek a családjában az egy főre jutó nettó jövedelem nem haladja meg a 150.000,-Ft-ot, egyedülálló esetén a 180.000,-Ft-ot. Továbbá évente egy alkalommal, azokat az adott év október 1. napján a 60. életévüket betöltő személyeket, akiknek a családjában az egy főre jutó nettó jövedelem nem éri el a 180.000.-Ft/hó, egyedülálló esetén a 200.000.-Ft/hó összeget a képviselő-testület települési támogatásban részesítheti.
A települési támogatás egyszeri összege, rászorultsághoz igazodva maximum 50.000,- Ft lehet.
A 2024. évi szociális kiadások fedezésére használható, növekvő állami támogatás figyelembe vételével 2024. évre a 2023. évinél magasabb összegben került megtervezésre a létfenntartási gondok enyhítésére nyújtott települési támogatásra fordítandó előirányzat, ugyanakkor a támogatásban részesítendők számának emelkedésével is számolunk.
Szociális célú tűzifa:
Települési támogatásként nyújtott, szociális célú tűzifára elsősorban a szociális törvény szerinti aktív korúak ellátásában, időskorúak járadékában, vagy lakáscélú települési támogatásban részesülő, illetve a halmozottan hátrányos helyzetű gyermeket nevelő család jogosult, aki a fenti ellátások valamelyikére a kérelem benyújtását megelőző hat hónapból legalább egy hónapig jogosult. Másodsorban azok részesülnek e támogatási formában, akiknek a jövedelme a létfenntartási gondok enyhítése céljából nyújtott települési támogatásra való jogosultságnál figyelembe veendő jövedelemhatárt nem haladja meg.
A 2024. évre a 2023. évivel azonos előirányzattal és létszámadattal számoltunk.
Elhunyt személy eltemettetésének költségeihez való hozzájárulás céljából nyújtott települési támogatás:
Sérsekszőlős Község Képviselő-testülete az elhunyt személy eltemettetésének költségeihez való hozzájárulásként 30.000,- Ft települési támogatást állapít meg annak, aki az elhunyt személy eltemettetéséről gondoskodott, amennyiben a családjában az egy főre jutó nettó jövedelem nem haladja meg a 150.000,-Ft-ot, egyedülálló esetén a 180.000,-Ft-ot.
A támogatás iránti kérelemhez csatolni kell a halotti anyakönyvi kivonatot és a temetés költségeiről a támogatást kérő nevére kiállított számlák eredeti példányát.
2024. évre a 2023. évivel megegyező igénylővel és előirányzattal számoltunk az elhunyt személy eltemettetésének költségeihez való hozzájárulás céljából nyújtott települési támogatás tervezése során.
Kamatmentes kölcsön céljából nyújtott települési támogatás:
Sérsekszőlős Község Képviselő-testülete - az éves költségvetésben meghatározott keretösszeg mértékéig - jövedelemre való tekintet nélkül pénzügyi tevékenységnek nem minősülő kamatmentes kölcsön formájában települési támogatásban részesítheti évente egy alkalommal azt a rászoruló személyt, aki rendelkezik olyan jövedelemforrással, amely garanciát jelent a kölcsön visszafizetésére.
2023. évben kamatmentes kölcsön iránti kérelem nem érkezett, ezért a 2024. évre a 2023. évivel azonos előirányzattal és létszámadattal számoltunk.
Lakhatás elősegítése érdekében nyújtott települési támogatás:
A lakhatás elősegítése érdekében annak a rászorulónak nyújtható települési támogatás, akinek nincs az Szt. 4. § (1) bekezdés b) pontja szerinti vagyona, valamint akinek családjában a saját és vele közös háztartásban élő személyek figyelembevételével az egy főre jutó nettó jövedelem a 100.000,- Ft-ot nem haladja meg. A támogatás havi összege jövedelemtől függően 5.000,- Ft, illetve 7.000,- Ft.
2024. évre a 2023. évivel megegyező számú igénylővel de magasabb előirányzattal számoltunk a lakhatás elősegítése érdekében nyújtott települési támogatás tervezése során.
Ápolási támogatás céljából nyújtott települési támogatás:
Ápolási célú települési támogatás állapítható meg Sérsekszőlős Község közigazgatási területén lakóhellyel rendelkező és életvitelszerűen a településen lakó nagykorú személy részére, amennyiben 18. életévét betöltött tartós beteg közeli hozzátartozója gondozását, ápolását végzi; regisztrált álláskereső és a munkanélküliek ellátására, társadalombiztosítási ellátására, valamint nyugellátásra nem jogosult; a családjában az egy főre jutó havi nettó jövedelem a 35.000,- Ft-ot, egyedülálló esetén a 42.000,- Ft-ot nem haladja meg, és a szociális törvény 4. § (1) bekezdés b) pontja szerinti vagyonnal nem rendelkeznek; nem jogosult a szociális törvény 41. §-a alapján ápolási díjra.
Az ápolási célú települési támogatás a kérelem benyújtásának napjától 12 hónapra kerül megállapításra, összege 15.000,- Ft/hó.
2023. évben ápolási támogatás céljából nyújtott települési támogatás iránti kérelem nem érkezett, ezért a 2024. évi tervvel egyezően, csak 1 fő támogatásával és az előző évivel megegyező előirányzattal számoltunk 2024. évre.
Köztemetés:
A köztemetés megállapításának feltételeit a szociális törvény szabályozza. Köztemetés elrendelésére 2023. évben nem került sor, ezért 2024. évre csak 1 fő támogatásával számoltunk, azonban az élet minden területén emelkedő költségek miatt, az előző évhez képest emeltük az előirányzatot.
Oktatási intézmények tanulóinak nyújtandó támogatások:
Étkezési térítési díjkedvezmény:
A helyi rendelet értelmében az oktatási és nevelési intézménybe járó gyermekekre tekintettel a szülők gyermekenként napi 150.-Ft étkezési térítési díjkedvezményben részesülhetnek. E térítési díjkedvezmény csak akkor vehető igénybe, ha a gyermek(ek) más térítési díjkedvezményben nem részesülnek, és a családjában az egy főre jutó nettó jövedelem nem haladja meg a 150.000,-Ft-ot, egyedülálló esetén a 180.000,-Ft-ot.
2023. évi tervvel megegyezően 2024. évre is 2 gyermek támogatásával számoltunk.
Gyermekek részére évente kettő alkalommal nyújtható támogatás:
A képviselő-testület az oktatási és nevelési intézménybe járó, életvitelszerűen a településen élő gyermekeket évente kettő alkalommal támogatásban részesítheti, amennyiben a jogosult családjában az egy főre jutó nettó jövedelem nem haladja meg a 150.000,-Ft-ot, egyedülálló esetén a 180.000,-Ft-ot.
A 2023. évi tényadatok figyelembevételével, 2024. évre a 2023. évinél több igénylővel és magasabb előirányzattal számoltunk, a gyermekek iskola kezdés előtti és karácsony előtti támogatásának tervezése során.
Újszülöttek támogatása:
A helyi rendelet értelmében a képviselő-testület az újszülött gyermeket nevelő, a gyermekkel egy lakcímen élő szülőt egyszeri 30.000.- Ft összegű támogatásban részesítheti, abban az esetben, ha a családban az egy főre jutó nettó jövedelem nem haladja meg a 150.000,-Ft-ot, egyedülálló szülő esetén a 180.000,-Ft-ot.
Az 2023. évben újszülöttek támogatása iránti kérelem nem érkezett, ezért 2024. évre csak 1 igénylő támogatásával számoltunk.
Rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény:
Ezen ellátásra jogosultak nem részesülnek havi rendszerességgel pénzellátásban, csak egy évben két alkalommal augusztusban és novemberben kapnak pénzbeli támogatást.
A jogosultak részére fizetendő esetenkénti támogatás összege a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetben lévő gyermekek esetén 6.500,- Ft, míg a többi gyermek esetében 6.000,- Ft.
2024. évre a 2023. évi tervvel megegyezően csak 2 ellátásra jogosulttal számoltunk a rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény tervezése során, tekintettel arra, hogy 2023. évben senki nem részesült a fenti ellátásban.
Szünidei gyermekétkeztetés:
A szünidei gyermekétkezést a településen 2023. évben nem igényelték. 2024. évre 1 igénylő támogatásával és ugyanazzal az előirányzattal számoltunk.
Szociális étkezésben részesülők támogatása:
A 2023. évben a településről senki részére nem került megállapításra e támogatás, ezért 2024. évre is csak 1 ellátott támogatásával és ugyanazzal az előirányzattal számoltunk.
Felhalmozási és tőkejellegű kiadások:
2024-ban 1 885 eFt-t terveztünk be hídfelújításra.
Az alábbi beruházások megvalósítását tervezzük a 2024-es évben:
Könyvtári eszközbeszerzés 340 e Ft
Ingatlan(telek) vásárlás
Sérsekszőlős 78 hrsz,98 hrsz. 500 eFt
Több éves kihatással járó kiadások indoklása:
Az önkormányzatnak nincs több éves kihatással járó ügylete.
Sérsekszőlős, 2024. 02. 21.
Teleki Ákos
polgármester