Zala Község Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2011. (XII. 16.) önkormányzati rendelete

az ivóvíz díjról

Hatályos: 2012. 01. 01

Zala Község Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2011. (XII. 16.) önkormányzati rendelete

az ivóvíz díjról

2012.01.01.

Zala Község Önkormányzata Képviselő-testülete az árak megállapításáról szóló 1993. évi CIV. törvénnyel módosított 1990. évi LXXXVII. tv. 7. §. (1) bekezdése alapján a víziközműből szolgáltatott ivóvíz díját az alábbiak szerint állapítja meg:

1. § (1)1 A képviselő-testület, mint ármegállapító hatóság 2012. évre vonatkozóan az illetékességi területén a tulajdonában lévő viziközműből szolgáltatott ivóvíz legmagasabb hatósági árát Lakossági fogyasztó esetén 244,00 Ft/m3-ben azaz kettőszáznegyvennégy Közületi fogyasztó esetén 320,80 Ft/m3-ben azaz háromszázhúsz egész nyolctized forint/köbméterben állapítja meg, amely az általános forgalmi adót nem tartalmazza.

(2) Az (1) bekezdésben megállapított díj a vízmérők alapján történő számlázás költségeit is tartalmazza.

(3) Nem kell díjat fizetni a közműhálózaton lévő tűzcsapról a tűzoltáshoz felhasznált vízért

(4) A vízdíjat havi rendszerességgel kell megfizetni.

2. § (1) A vízdíj kiegyenlítése – a vízmérők állásának megfelelően – az üzemeltető által készített számla alapján postai befizetéssel, vagy átutalással történik.

(2) A szolgáltató a szolgáltatás díjáról szolgáltatási helyenként és időszakonként - az általános forgalmi adóról szóló törvény és a vonatkozó jogszabályok előírásainak megfelelő - számlát bocsát ki, melyet a fogyasztó a szerződésben meghatározott feltételekkel köteles kiegyenlíteni.

(3) A szolgáltató a lakossági állandó vízfogyasztók vízmérőin a vízfogyasztást 6 havonta olvassa le. Az idény jellegű fogyasztók esetében a leolvasás évente egy alkalommal történik. A szolgáltató a közületi vízfogyasztók vízmérőin a vízfogyasztást havonta olvassa le.

(4) A (3) bekezdésben megjelölt lakossági fogyasztóknál a vízmérőóra leolvasása közötti időszakban, havonta a részszámlában szereplő fogyasztás mennyisége az előző év azonos időszakának megfelelő egy havi átlagfogyasztást tartalmazza az e rendeletben meghatározott díjakkal számolva. Elszámoló számla kibocsátására 5 részszámla küldését követően kerül sor. Az elszámoló számla alapja a vízmérő óra 6 havonta leolvasott vízmérő óra állása alapján mért fogyasztás.A megelőző öt hónap részszámláját figyelembe véve a szolgáltató a féléves elszámoló számlában írja jóvá, vagy terheli meg azzal az összeggel a fogyasztót, amely az átlagfogyasztás alapján számított fogyasztásnál alacsonyabb vagy magasabb fogyasztásból ered.

3. § E rendelet a belső piaci szolgáltatásokról szóló, az Európai Parlament és a Tanács 2006/123/EK irányelvnek való megfelelést szolgálja.

4. § A rendelet 2012. január 1. napján lép hatályba, egyidejűleg Zala Község Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2010. (XII. 21.) számú rendelete hatályát veszti.

1

Módosította a 9/2012. (IV. 23.) rendelet 1. § (1) bekezdése, hatályos 2012. április 23. napjáig.