Zala Község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2017. (XI.27.) önkormányzati rendelete

A pénzbeli és természetbeni támogatások rendszeréről, valamint a személyes gondoskodást nyújtó szociális és gyermekjóléti ellátásokról szóló 5/2015.(II.20.) önkormányzati rendeletének módosításáról

Hatályos: 2017. 11. 28- 2017. 11. 27

ZALA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

13/2017. (XI.27.)

RENDELETE

a pénzbeli és természetbeni támogatások rendszeréről, valamint a személyes gondoskodást nyújtó szociális és gyermekjóléti ellátásokról szóló 5/2015. (II. 20.) önkormányzati rendeletének módosításáról



Zala Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában, a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 26. §-ában kapott felhatalmazás alapján, Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 8. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva Zala Község Önkormányzata Képviselő-testületének a pénzbeli és természetbeni támogatások rendszeréről, valamint a személyes gondoskodást nyújtó szociális és gyermekjóléti ellátásokról szóló 5/2015. (II. 20.) rendelete módosítására a következőket rendeli el


  1. §


Zala Község Önkormányzata Képviselő-testületének a pénzbeli és természetbeni támogatások rendszeréről, valamint a személyes gondoskodást nyújtó szociális és gyermekjóléti ellátásokról szóló rendelet 5/2015. (II. 20.) (a továbbiakban: Rendelet) a következő címmel és 17/C. §-szal egészül ki:


Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíj


17/C. §


(1)     Zala Község Képviselő-testülete Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjban részesíti a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszerről szóló mindenkor hatályos rendelet szerint kiírt pályázat alapján a felsőoktatásban résztvevő, szociálisan rászoruló hallgatókat.


(2)     A pályázati kiírásról és a következő évi támogatások összegéről a pályázat kiírásával egyidejűleg, a csatlakozás feltételeként meghatározott időpontig, évente dönt Zala Község Képviselő-testülete. A támogatás összegét a képviselő-testület a következő évi költségvetésében tervezi.


(3)     A beérkezett pályázatok elbírálását kizárólag a pályázó szociális helyzete alapján, Zala Község Képviselő-testülete végzi.


(4)     Szociálisan hátrányos helyzetűnek azt a pályázót minősíti a képviselő-testület, akinél a vonatkozó hatályos rendelet szerinti szociális körülmények valamelyike fennáll.


(5)     A kérelemhez csatolandó mellékleteket, a jövedelemszámításnál figyelembe veendő időszakot - ha jogszabály másként nem rendelkezik - e rendelet 4. § (2) bekezdése tartalmazza.


  1. §


E Rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba.


Zala, 2017. november 23.






                 Dr. Vanó Szilárd                                                      Kadlicskó György

                          jegyző                                                                polgármester
























ÁLTALÁNOS INDOKOLÁS


ZALA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

a pénzbeli és természetbeni támogatások rendszeréről, valamint a személyes gondoskodást nyújtó szociális és gyermekjóléti ellátásokról szóló 5/2015. (II. 20.) önkormányzati rendeletének módosítására


Zala Község Önkormányzata Képviselő-testületének a pénzbeli és természetbeni támogatások rendszeréről, valamint a személyes gondoskodást nyújtó szociális és gyermekjóléti ellátásokról rendelkező 5/2015. (II. 20.) számú rendelet módosítását az alábbi ok indokolta:


A Képviselő-testület Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíj pályázathoz csatlakozása miatt szükségessé vált a pályázat benyújtásának szabályozása.



Zala, 2017. november 23.



                                                                                            Kadlicskó György

                                                                                              polgármester