Zala Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2018. (V.28.) önkormányzati rendelete

A 2017. évi zárszámadásról

Hatályos: 2018. 05. 28- 2021. 02. 19



Zala Község Önkormányzata Képviselő-testületének
3/2018.(V.28.)

RENDELETE

a

 2017. évi zárszámadásról


Zala Község ÖnkormányzataKépviselő-testülete az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 91. § alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva az önkormányzat 2017.évi zárszámadásáról az alábbiakat rendeli el:


I.

A BEVÉTELEK ÉS KIADÁSOK TELJESÍTÉSE

1. §


(1)       Zala Község Önkormányzata Képviselő - testülete a 2017. évi költségvetés végrehajtásáról szóló beszámolót



88.372 eFt bevétellel (1.melléklet)

                                   35.816 eFt kiadással (1.melléklet)

                                   52.556 eFt maradvánnyal (6.melléklet)

jóváhagyja.


(2)       Az Önkormányzat bevételeit forrásonként és a kiadásokat – ezen belül a kiemelt kiadásokat kormányzati funkciók szerint részletezve a 2. mellékletben foglaltaknak megfelelően hagyja jóvá.


(3)       Az önkormányzat költségvetésében szereplő átadott pénzeszközök teljesítését az 5.  mellékletben foglaltaknak megfelelően hagyja jóvá.


2. §


Az Önkormányzat fejlesztési kiadásainak teljesítését 14.856 eFt, bevételeit 56.378 e Ftfőösszegben, valamint célonkénti részletezését az 4.  mellékletben foglaltak szerint határozza meg.


3. §


A képviselő-testület az önkormányzat közvetett támogatásait a 7.  melléklet szerint fogadja el.



4. §


Az Önkormányzatnak több éves kihatással járó kötelezettsége nincs.(15.melléklet)


5. §


Az Önkormányzatnak 2017.12.31-én hitelállománya nincs.



II.


AZ ÖNKORMÁNYZAT VAGYONA


6. §


(1)       Az Önkormányzat 2017. év december 31-i állapot szerinti vagyonát a 8. mellékletben részletezett mérlegadatok alapján 189.496 eFt-ban állapítja meg.


(2)       Az Önkormányzat vagyonleltárát a képviselő-testület a 9. melléklet alapján  jóváhagyja.


7. §


Az Önkormányzat adósságának és az általa nyújtott hitelek állományának kimutatását a 10.  mellékletnek megfelelően hagyja jóvá.


8. §


A Stabilitási törvény 10.§.(3) bekezdése alapján előírt adósságot keletkeztető ügyletek és saját bevételek összevetését a 14. melléklet szerint hagyja jóvá.



III.


A MARADVÁNY MEGÁLLAPÍTÁSA, JÓVÁHAGYÁSA


9. §


  1. Az Önkormányzat 2017. évi költségvetési maradványát 52.556 eFt összegben a 6. mellékletnek megfelelően hagyja jóvá.

A maradványból48.325 eFt kötelezettséggel terhelt, melyből 750 e Ft fel nem használt kistelepülési önkormányzatok alacsony összegű fejlesztéseinek támogatása, 754 e Ft államháztartáson belüli megelőlegezés összege, 46.821eFtTab-Zala csapadékvíz elvezető, EU-s pályázati támogatás összege.

(2)       Az önkormányzatot megillető pótlólagos támogatás összege 9 e Ft, ami a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz ártalmatlanításából adódik.

(3)     Az önkormányzat 2017.évi mérleg szerinti eredményét 50.426 e Ft összeggel hagyja jóvá.




IV.


ZÁRÓ RENDELKEZÉSEK


10. §


A rendelet a kihirdetése napján lép hatályba.


Zala, 2018. május 24.








                       Kadlicskó György                                           Dr. VanóSzilárd
                        polgármester                                                           jegyző










                                                                                        IN D O K O L Á S

     a 3/2018.(V.28.)

a 2017. évi zárszámadásról szóló rendelethez


Zala Község Képviselő testülete a 1/2017. (II.07.) számú rendeletével jóváhagyta a 2017. évi költségvetést. A költségvetés az év folyamán többször módosításra került, az év közben hozott képviselő-testületi határozatok, pótlólag kapott állami támogatások pénzügyi kihatása következtében.


Az államháztartásról szóló többször módosított 2011.évi CXCV. törvény 91.§.alapján a zárszámadásról a képviselő- testületnek rendeletet kell alkotni. A pénzügyi teljesítést, a vagyon, a maradvány alakulását mutatják be a rendelet mellékletét képező 1-15 mellékletek.


BEVÉTELEK ALAKULÁSA:

A bevételek összességében 100 %-ra teljesültek (1. melléklet) a módosított előirányzathoz viszonyítva, ezen belül a működési célú bevételek100 %-ra (3. melléklet) realizálódtak.


A működési bevétel, amely az összes bevétel 0,5 %-át teszi kikamatbevételből, sírhelymegváltásból, közterület bérleti díjból, gázpalackok cseréjéből befolyt bevételből tevődik össze. Az intézményi működési bevételek 81 %-ra teljesültek.


A helyi adók 118 %-ra teljesültek, az átengedett központi adók (gépjárműadó) teljesülése 113 %-os.



Az állami támogatásokat a költségvetési törvényben meghatározottak szerint kaptuk, ezek 100 %-ra teljesültek19.269 eFt értékben, a következő csoportosítás szerint:


  • Helyi önkormányzatok működési támogatása     14.990 eFt
  • Települési önkormányzatok szociális feladatainak támogatása         1.914 e Ft
  • Települési önkormányzatok kulturális támogatása                             1.200 e Ft
  • Kiegészítő támogatások                                                                   1.152 e Ft
  • Elszámolásból származó bevétel                                                             13 e Ft


Egyéb működési célú támogatások99%-ra teljesültek 3.509 eFt összegben,melyből 3.419 eFt a közfoglalkoztatás támogatása, 90 eFt a gyermekvédelmi kedvezmény támogatása.


Felhalmozási célú önkormányzati támogatás 100 %-os teljesülést mutat, 53.428 e Ft értékben, melyből 5.858 e Ft Vis Major támogatás, 750 e Ft kistelepülési önkormányzatok alacsony összegű fejlesztéseinek támogatása , 46.820 e Ft Tab-Zala csapadékvíz elvezető EU-s pályázati támogatás.


A felhalmozási  bevételek100%-ra (4. melléklet) realizálódtak 56.378 e Ft összegben 2.950 e Ft felhalmozási maradvánnyal.


Finanszírozási bevétel összesen 9.576 eFt, melyből 754eFt államháztartáson belüli megelőlegezésből, 8.822 eFt  előző évi maradvány igénybevételéből tevődik össze.

KIADÁSOK ALAKULÁSA:

A kiadások a módosított előirányzathoz viszonyítva 40%-rarealizálódtak az 1. melléklet alapján.


A működési kiadások78%-rarealizálódtak. (3.melléklet). A működési kiadások, amelyek az összes kiadás 59 %-át teszik ki, a személyi juttatásokból, a munkaadókat terhelő járulékokból, szociális juttatásokból, működési célú támogatásértékű kiadásból és átadott pénzeszközből, valamint a dologi kiadásokból tevődik össze.

Dologi kiadások közé tartoznak a helyi hivatal, a közösségi ház, a köztemető működtetési kiadásai, a közüzemi díjak, a postaköltség, a vagyonbiztosítás, a bankköltségek és egyéb szolgáltatási díjak.


A működési célú pénzeszköz átadások 99%-ban teljesültek (5.  melléklet).

A kötelező alapfeladatok ellátásáért (óvodai ellátás, orvosi ügyelet, a családsegítő és gyermekjóléti szolgálat) a feladatot ellátó Tab Város Önkormányzatának 1.200 e Ft , a Koppány-völgye Többcélú Kistérségi Társulásnak206 e Ft-ot.

A Koppány-VölgyeKEK Nonprofit Kft. részére1.218 e Ft-ot adtunk át, melyből

403 eFt járóbeteg szakellátásra, 815 e Ft pedig háziorvosi ügyeletre számoltunk el.


Pro Maternitas Kft. szervezésében tartott anyatejes nap rendezvényhez 8eFt –tal járultunk hozzá, a Szedemice Egyesületet pedig 15 e Ft-al támogattuk.


Bábonymegyer Község Önkormányzatának 91 e Ft-ot teljesítettünka pályázatírási díj önkormányzatra eső része miatt.


Magyar Államkincstár részére 3.750 e Ft támogatást fizettünk vissza az előző évi fel nem használt támogatás miatt.


Szociális kiadások alakulása:


Ellátottak pénzbeli juttatásaként 1.592 e Ft került kifizetésre, ami az összkiadás 4 %-a.(12.melléklet)


A jogosult részére jövedelme kiegészítésére, pótlására szociális ellátás nyújtható.


A szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. tv. (továbbiakban: szociális törvény) értelmében a szociális ellátás feltételeinek biztosítása az állam központi szerveinek és a helyi önkormányzatnak a feladata.

Az önkormányzat a szociális és gyermekjóléti feladatait a központi költségvetésből biztosított állami normatív támogatásból, valamint az önkormányzat saját bevételeiből látja el.


Az elmúlt években bekövetkezett hatásköri változások miatt mára már csak két ellátás, a rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény és a szünidei gyermekétkeztetés, amelynek a költségét az állam normatív alapon finanszírozza.


A képviselő-testület a szociális törvényben és az önkormányzati rendeletben meghatározott feltételek alapján települési támogatást, valamint más pénzbeli támogatásokat nyújt.


Zala Község Önkormányzata - 2015. március hó 1. napjától - a Zala Község Önkormányzata Képviselő-testületének a pénzbeli és természetbeni ellátások rendszeréről, valamint a személyes gondoskodást nyújtó szociális és gyermekjóléti ellátásokról szóló 5/2015. (II. 20.) rendeletében (továbbiakban: helyi rendelet) szabályozza az önkormányzat által nyújtandó és nyújtható ellátási formákat és a jogosultsági feltételeket. Ezek a következők:


Települési támogatások:


Létfenntartási gondok enyhítésére nyújtott települési támogatás:

Települési támogatásban lehet részesíteni azt a személyt, akinek családjában a saját és vele közös háztartásban élő személyek figyelembe vételével az egy főre jutó nettó jövedelem az öregségi nyugellátás 130 %-át, egyedülálló esetén 150 %-át nem haladja meg. Az így megállapított támogatás összege, rászorultsághoz igazodva, maximum az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összege lehet. Évente legfeljebb egy alkalommal jövedelemre való tekintet nélkül is megállapítható települési támogatás, különösen betegséghez, elemi kár elhárításához, iskoláztatáshoz, hosszabb kórházi kezeléssel járó betegséghez…stb.


2017. évben 81 esetben került megállapításra a fenti települési támogatás, valamennyi támogatott pénzbeli ellátásban részesült. A képviselő-testület 75 esetben a településen élő nyugellátásban részesülő személyeket részesítette karácsony előtt hivatalból személyenként 10.000 forint összegű támogatásban. 6 esetben kérelemre indult az eljárás. A vizsgált időszakban települési támogatás iránti kérelem elutasítására nem került sor.

Az előző év azonos időszakában 83 esetben került megállapításra a települési támogatás. A költségvetés tervezésekor 92 fő támogatásával számoltunk, 600 e forint összegben.


Elhunyt személy eltemettetésének költségeihez való hozzájárulás céljából nyújtott települési támogatás:

Az elhunyt személy eltemettetésének költségeihez való hozzájárulásként nyújtandó települési támogatás összege az eltemettető családja jövedelmének a függvényében az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 50 és 100 %-a (28.500.- forint) között változik.

A támogatás iránti kérelemhez a jövedelemigazolásokon kívül csatolni kell a halotti anyakönyvi kivonatot, és a temetés költségeiről a támogatást kérő nevére kiállított számlák eredeti példányát.

2017. évben elhunyt személy eltemettetésének költségihez való hozzájárulásként nem  került megállapításra a települési támogatás. Ezen ellátás iránti kérelem elutasítására nem került sor.

2017. évre 4 hozzátartozó segélyezésével számoltunk, 90 e forint összegben. Előző év azonos időszakában 3 személy részére került megállapításra ezen ellátás.


Kamatmentes kölcsön céljából nyújtott települési támogatás

Zala Község Képviselő-testülete - az éves költségvetésben meghatározott keretösszeg mértékéig – pénzügyi tevékenységnek nem minősülő kamatmentes kölcsön formájában települési támogatásban (a továbbiakban: kamatmentes kölcsön) részesítheti évente egy alkalommal, az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 300%-ának megfelelő összeg erejéig azt a rászoruló személyt, akinek a saját és vele közös háztartásban élő személyek figyelembe vételével számítottegy főre jutó jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 300%-át és rendelkezik olyan jövedelemforrással,amely garanciát jelent a kölcsön visszafizetésére.

A vizsgált időszakban kamatmentes kölcsön iránti kérelem nem érkezett az önkormányzathoz.

Előző év azonos időszakában szintén nem igényelték ezt a szociális ellátást. A költségvetés tervezésekor 2 fő támogatásával, és 60 e forint előirányzattal számoltunk.


Lakhatási támogatás céljából nyújtott települési támogatás

A lakhatás elősegítése érdekében annak a rászorulónak nyújtható települési támogatás, akinek nincs az Szt. 4. § (1) bekezdés b) pontja szerinti vagyona, valamint akinek családjában a saját és vele közös háztartásban élő személyek figyelembe vételével az egy főre jutó nettó jövedelem az 50.000,- forintot nem haladja meg. A támogatás összege jövedelemtől függően 2.000.-forint, illetve 3.000.- forint.

2017. december hó 31. napján 2 személy részesült lakhatási támogatás céljából nyújtott települési támogatásban.

A költségvetés tervezésekor 10 háztartás támogatásával, és 300 e forint előirányzattal számoltunk, így a tervezett alatt alakult támogatásban részesítettek száma.


Ápolási támogatás céljából nyújtott települési támogatás

Ápolási célú települési támogatás állapítható meg Zala Község közigazgatási területén lakóhellyel rendelkező és életvitelszerűen a településen lakó nagykorú személy részére, amennyiben 18. életévét betöltött tartós beteg közeli hozzátartozója gondozását, ápolását végzi; regisztrált álláskereső és a munkanélküliek ellátására, társadalombiztosítási ellátására, valamint nyugellátásra nem jogosult; a családjában az egy főre jutó havi nettó jövedelem a 35.000,- forintot, egyedülálló esetén a 42.000,- forintot nem haladja meg, és az Szt. 4. § (1) bekezdés b) pontja szerinti vagyonnal nem rendelkeznek; nem jogosult az Szt. 41. §-a alapján ápolási díjra.

Az ápolási célú települési támogatás a kérelem benyújtásának napjától 12 hónapra kerül megállapításra, összege 15.000,- forint/hó.

2017. évben ápolási támogatás céljából nyújtott települési támogatás iránti kérelem nem érkezett az önkormányzathoz.

A költségvetés tervezésekor 1 fő támogatásával, és 80 e forint előirányzattal számoltunk.


Köztemetés:

A haláleset helye szerint illetékes települési önkormányzat képviselő-testülete gondoskodik az elhunyt személy közköltségen történő eltemettetéséről, ha nincs vagy nem lelhető fel az eltemettetésre köteles személy, vagy az eltemettetésre köteles személy az eltemettetésről nem gondoskodik.

2017. évre 1 köztemetéssel számoltunk, a tervezett összeg 150 e forint volt. 2017. évben köztemetés elrendelésére nem került sor. Így nem került felhasználása az előirányzat.


Oktatási intézmények tanulóinak nyújtandó támogatások:


Étkezési térítési díjkedvezmény

A helyi rendelet értelmében a kettő, vagy több gyermekes, továbbá gyermeküket egyedül nevelő szülők az oktatási és nevelési intézménybe járó gyermekekre tekintettel gyermekenként napi 30 forint étkezési térítési díjkedvezményben részesülhetnek a gyermek 16 éves koráig, utolsó alkalommal abban a tanévben, amelyben a 16. életévét betölti. E térítési díjkedvezmény csak akkor vehető igénybe, ha a gyermek (ek) más térítési díjkedvezményben nem részesülnek.

2017. ében étkezési térítési díjkedvezmény 2 gyermek részére került megállapításra. 2017. évre 2 gyermek támogatásával számoltunk, 20 e forint összegben.


Gyermekek iskolakezdés és karácsony előtti támogatása:

A képviselő-testület az oktatási és nevelési intézménybe járó gyermekeket évente kettő alkalommal hivatalból, a család életkörülményeire és jövedelmi viszonyaira való tekintet nélkül támogatásban részesítheti.

A képviselő-testület 2017. év július 12.-i, illetve a 2017. október31.-i ülésén döntött (25 gyermek esetében) a támogatások odaítéléséről. Az oktatási és nevelési intézménybe járó gyermekeket személyenként 3.000 – 10.000 forint közötti támogatásban részesítette a képviselő-testület, mely ellátások kifizetésére 2017. augusztus hó 30.-ig, illetve egy tanuló esetén 2017. november hó 30.-ig került sor.

A képviselő-testület karácsony előtt 25 kisgyermek szülőjét részesítette hivatalból gyermekenként15.000 forint összegű támogatásban.

A költségvetés tervezésekor 42 gyermek támogatásával számoltunk.


Rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény:

Ezen ellátásra jogosultak nem részesülnek havi rendszerességgel pénzellátásban, csak egy évben két alkalommal augusztusban és novemberben kaptakgyermekenként6.000 – 6.500 forint támogatást, Erzsébet utalvány formájában.

2017. december hó 31. napján 8 gyermek részesült ebben az ellátásban, akik 3 családban nevelkedtek. Ezen ellátás iránti kérelem nem került elutasításra a vizsgált időszakban. 2017. évre 10 gyermek támogatásával számoltunk, a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre rendelkezésre álló előirányzat 120 e forint volt.

Előző év azonos időpontjában szintén 7 fő részesült rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben.


Szociális étkezésben részesülők támogatása:

2017. évben a szociális étkezés igénybe vevők közül 2 fő részesült jövedelmi helyzetére tekintettel kedvezményben.









Közfoglalkozatás


Zala Község Önkormányzata és a Somogy Megyei Kormányhivatal Siófoki Járási Hivatal Tabi Munkaerőpiaci Pont hatósági szerződést kötött a 2017. évi közfoglalkoztatás támogatására.

Önkormányzatunknál 2017-ben a közfoglalkoztatás keretében az alábbi hosszabb időtartamú közfoglalkoztatás keretében történt foglalkoztatás:



PROGRAM

MEGNEVEZÉSE

Foglalkoztatottak száma

Foglalkoztatás időtartama

Hosszabb időtartamú program -közterület takarító

2 fő

2016.augusztus.31. – 2017.február.28.

Hosszabb időtartamú program

3 fő

2017.március.16. - 2018.február.28.


A 2016. évről áthúzódó hosszabb időtartamú program 2016. augusztus 31-től 2017. február 28-ig, 2 fő közterület takarító foglalkoztatásával valósult meg.


2017-ben egy hosszabb időtartamú program indult, 3 fő közterület takarító foglalkoztatásával. A hatósági szerződés értelmében 2017. szeptember 30-ig 3 fő, majd 2017. október 1-től csak 2 fő dolgozhatott tovább a program végéig. A program során megvalósult a közterületek takarítása, fűnyírás és parlagfű mentesítés, vízelvezető árkok tisztítása, utak melletti bozót- és cserje irtás, temető karbantartása, parkok rendbetétele, hóeltakarítás, síkosság-mentesítés.

A kőműves foglalkoztatásával megvalósult az önkormányzati tulajdonú épülethez tartozó WC bontása, raktárhelyiség építése, meglévő garázs épület aljzat betonozása, belső vakolása és kémény építés.

A lakatos foglalkoztatásával elkészült a hirdetőtáblák kihelyezése, utcanév táblák javítása, gépek és eszközök karbantartása, a kultúrház kerítésének javítása, valamint az önkormányzat épületéhez padlás létra készítése.


A támogatásmindegyik program esetében 100%-os volt.




Beruházási, felújítási feladatokalakulásáról




Tervezés:


2016. októberben az önkormányzat megbízta a tabi önkormányzatot a szennyvízelvezetési agglomerációs lehatárolás elkészítésének lebonyolításával. A dokumentáció elkészítésére Tab város önkormányzata megbízási szerződést kötött a Kristály Kft.-vel, amelynek költsége bruttó 889.000 Ft. A tervezési költség 5 település között oszlik meg (Tab nem fizet), így Zala önkormányzata 177.800 Ft megfizetését vállalta. Zala a ráeső rész megfizetését teljesítette 2017. februárjában.


Benyújtott pályázatok:


2016. júliusában vis-maior pályázatot nyújtott be a település az esőzések okozta károk helyreállítására. A pályázat pozitív elbírálásban részesült. A károk helyreállítási költsége összesen: 6.510.020 Ft. A település 652.000 Ft önerő vállalása mellett 2017 márciusában szerződést kötött a Kővágó-Ép Kft-vel a kivitelezési munkálatok elvégzésére. A munkák befejeződtek.


2017. május 2-án a település pályázatot nyújtott be a Magyarország 2017. évi központi költségvetéséről szóló 2016. évi XC. törvény 3. melléklet II. 2. pont a), b), és c) pontok szerinti önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatására.

Nyertes pályázat esetén az elnyert összegből az Önkormányzat tulajdonát képező Petőfi Sándor utca útburkolatának kétrétegű Multi-Mac bevonatos felújítását kívánjuk elvégezni. A munkálatok bekerülési költsége bruttó 6 930 389 Ft. Az önkormányzat által biztosítandó önrész: bruttó 1 039 559 Ft. A település pozitív elbírálásban részesült.


2016. április 21-én Zala Község Önkormányzata Tab Város Önkormányzatával konzorciumi partnerségben a „Települési környezetvédelmi infrastruktúra-fejlesztések” című felhívásra /TOP-2.1.3-15/ pályázatot nyújtott be TOP-2.1.3-15-SO1-2016-00024 azonosítószámmal. Az elbírálás 2017. május 5-én megtörtént, a pályázatot 243.221.574 Ft támogatásban részesítették. A támogatási szerződés 2017. június hónapban aláírásra került. A Tab város és Zala község területére vonatkozó csapadékvíz hálózat felújításához vízjogi engedély és kiviteli terv elkészítése szükséges. A tervezési munkára Tab Város Önkormányzata, mint a konzorcium vezetője a Kapos Hidro Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-vel 2017. május 12- én tervezési szerződést kötött 6.800.000 Ft + ÁFA összegben. Az engedélyes és kiviteli tervek elkészülte 2018. március végére várhatóak.


2017. február 6-án Zala Község Önkormányzata a „Vidéki térségek kisméretű infrastruktúrájának és alapvető szolgáltatásainak fejlesztése” című felhívásra Bábonymegyer és Torvaj községgel konzorciumban pályázatot nyújtott be. A projekt benyújtásához szükséges előkészítő munkákra a B2010 Kft.-vel 435.000 Ft + ÁFA megbízási díjért szerződést kötött 2017. január 2-án Bábonymegyer önkormányzata, amelyből Zala Község Önkormányzata 145.000 Ft + ÁFA összeget fizet. A B2010 Kft. az 1. részszámlát kiállította 2017.02.22-én 215.000 + ÁFA összegről, és Zala Község Önkormányzata a ráeső bruttó 91.017 Ft összeget átutalt Bábonymegyer Község Önkormányzatának. A fennmaradó rész, azaz 220.000 Ft + ÁFA a pályázat pozitív elbírálása után kerül kifizetésre. A megbízási díj fedezetét a képviselő-testület a 2017. évi költségvetés terhére biztosítja. Nyertes pályázat esetén a szükséges önerő 670.000 Ft. A pályázat elbírálása 2018 első félévében várható (előzetes értesülések alapján a pályázat pozitív elbírálásban részesült, de hivatalos tájékoztatás még nem érkezett).


2017. március 31-én Tab Város Önkormányzata pályázatot nyújtott be az EFOP-1.5.3-16 kódszámú pályázati felhívásra „Humán szolgáltatások fejlesztése Tabon és térségében” címmel. A pályázatban Zala Község Önkormányzata konzorciumi partnerként vesz részt. 2017. május 18-án értesítést kaptunk, hogy a pályázat megfelelt a jogosultsági szempontoknak és döntésre terjesztették fel. 2017. december 04-én értesítették a konzorcium vezetőjét, Tab Város Önkormányzatát, hogy a benyújtott pályázatot 249.920.000 Ft támogatásban részesítették. Zala Község Önkormányzatára jutó összeg 15.410.000 Ft. A Támogatási szerződés megkötése folyamatban van.



2017. októberben Kistelepülési önkormányzatok alacsony összegű fejlesztéseinek támogatására nyújtottunk be pályázatot. Zala Község Önkormányzatának tulajdonát képező Petőfi Sándor belterületi szakaszának kétrétegű felületi zárását kívánjuk megvalósítani. Igényelt támogatás 1.250.000 Ft.


Beruházási, felújítási feladatok alakulásáról

2017. áprilisában vállalkozási szerződés keretében Kővágó-Ép Kft-val az Petőfi Sándor utcai buszforduló felújítási munkálatai valósultak meg nettó 3.129.198,-Ft + Áfa vállalkozási díjért.


2017. novemberben vállalkozási szerződés keretében Sió-Rally Kft-vel Zichy Mihály utcai járdaszakasz felújítási munkálatai valósultak meg bruttó 3.785.654,-Ft vállalkozási díjért.


Közvetett támogatás indoklása:

Az önkormányzat 2017. évben közvetett támogatást nem nyújtott.


Többéves kihatással járó kötelezettségek:

Az önkormányzatnak nincs több éves kihatással járó kötelezettsége. (15.melléklet)


Az önkormányzat maradványa:

Az önkormányzat 2017. évi maradványa 52.556 e Ft (6.melléklet), a kötelezettségvállalással csökkentett szabad maradvány 4.231 eFt.


Az önkormányzat hitelállománya:

Az Önkormányzatnak 2017.12.31-én hitelállománya nincs.





Zala, 2018. május 24.


                                                                                                                 

                                                                                                   Kadlicskó György

                                                                                                       polgármester



Mellékletek