Zala Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2018. (V.28.) önkormányzati rendelete

A pénzbeli és természetbeni támogatások rendszeréről, valamint a személyes gondoskodást nyújtó szociális és gyermekjóléti ellátásokról szóló 5/2015.(II.20.) önkormányzati rendeletének módosítására

Hatályos: 2018. 05. 29- 2021. 02. 19

ZALA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

4/2018.(V.28.)

RENDELETE

a pénzbeli és természetbeni támogatások rendszeréről, valamint a személyes gondoskodást nyújtó szociális és gyermekjóléti ellátásokról szóló 5/2015. (II. 20.) önkormányzati rendeletének módosítására


Zala Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában, a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 132. § (4) bekezdés g) pontjában kapott felhatalmazás alapján Zala Község Önkormányzata Képviselő-testületének a pénzbeli és természetbeni támogatások rendszeréről, valamint a személyes gondoskodást nyújtó szociális és gyermekjóléti ellátásokról szóló 5/2015. (II. 20.) önkormányzati rendelete módosításáról az alábbiakat rendeli el:


  1. §


Zala Község Önkormányzata Képviselő-testületének a pénzbeli és természetbeni támogatások rendszeréről, valamint a személyes gondoskodást nyújtó szociális és gyermekjóléti ellátásokról szóló 5/2015. (II. 20.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 3. § (1) bekezdése az alábbiak szerint módosul:


  1. Az e rendeletben szabályozott pénzbeli és természetbeni szociális ellátások megállapítása iránti kérelmeket a Tabi Közös Önkormányzati Hivatalban (a továbbiakban: Hivatal) lehet szóban, vagy írásban előterjeszteni.


  1. §


(1) A Rendelet 25. § (2) bekezdése az alábbiak szerint módosul:


(2)     A képviselő-testület az étkeztetés intézményi térítési díját a Koppány-völgye Többcélú Kistérségi Társulás, mint fenntartó döntésével összhangban 550,- Ft/ ebéd összegben határozza meg.


(2) A Rendelet 25. § (4) bekezdése az alábbiak szerint módosul:


(4) A (3) bekezdés szerinti étel kiszállításra számított térítési díj összege: 250,- Ft/ebéd.


(3) A Rendelet 25. § (5) bekezdése az alábbiak szerint módosul:

(5) A képviselő-testület a házi segítségnyújtás intézményi térítési díját a Koppány-völgye Többcélú Kistérségi Társulás, mint fenntartó döntésével összhangban

a) 90.000 Ft jövedelem határig 250,- Ft/óra/fő;

b) 90.001 Ft és 110.000 közötti jövedelem határig 300,- Ft/óra/fő;

c) 110.001 Ft jövedelem határtól 350 Ft/óra/fő

határozza meg.


  1. §


A Rendelet 4. melléklete helyébe e rendelet 1. melléklete lép.


  1. §


E rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba.


Zala, 2018. május 24.





                 Dr. Vanó Szilárd                                                      Kadlicskó György

                          jegyző                                                             polgármester











1. melléklet a 4/2018.(V.28.) önkormányzati rendelethez








IGAZOLÁS ÉS SZAKVÉLEMÉNY

az ápolási célú települési támogatás megállapításához



(Az ápolt személy háziorvosa tölti ki.)

I. Igazolom, hogy

Neve:     

Születési neve:     

Anyja neve:     

Születési hely, év, hó, nap:     

Lakóhely:     

Tartózkodási hely:     

Társadalombiztosítási Azonosító Jele:     

tartósan beteg.

Fenti igazolást nevezett részére

................................... fekvőbeteg-szakellátást nyújtó intézmény ..................................... …………................... szakrendelő intézet szakorvosa által kiadott .................... keltű igazolás/zárójelentés, alapján állítottam ki.

II. Szakvéleményem szerint a fent nevezett személy tartós betegsége miatt állandó és tartós gondozásra szorul. A gondozás várható időtartama:

 3 hónapnál hosszabb, vagy

 3 hónapnál rövidebb.

Dátum: ............................................................

..................................................

            háziorvos aláírása

         munkahelyének címe














ÁLTALÁNOS INDOKOLÁS

ZALA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

a pénzbeli és természetbeni támogatások rendszeréről, valamint a személyes gondoskodást nyújtó szociális és gyermekjóléti ellátásokról szóló 5/2015. (II. 20.) önkormányzati rendeletének módosítására



Zala Község Önkormányzata Képviselő-testületének a pénzbeli és természetbeni támogatások rendszeréről, valamint a személyes gondoskodást nyújtó szociális és gyermekjóléti ellátásokról rendelkező 5/2015. (II. 20.) önkormányzati rendelet (továbbiakban: Rendelet) módosítását az alábbi okok indokolták.

Az elektronikus ügyintézés és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól szóló 2015. évi CCXXII. törvény (a továbbiakban: Eüsztv.) 1. § 17. pont b) alpontja alapján a helyi önkormányzat elektronikus ügyintézést biztosító szerv, és mint ilyen, az Eüsztv. 2. §-a alapján köteles biztosítani a feladat- és hatáskörébe tartozó ügy, valamint a jogszabály alapján biztosítandó szolgáltatásai igénybevételéhez, lemondásához vagy módosításához szükséges ügyeknek az ügyfelekkel történő elektronikus intézését. Ezen kötelezettségét az önkormányzat az Eüsztv. 108. § (1) bekezdése értelmében 2018. január 1. napjától köteles biztosítani az Eüsztv.-ben meghatározottak szerint.

A Rendelet 3. § (1) bekezdése rendelkezést tartalmazott az elektronikus ügyintézés kizárására vonatkozóan. Tekintettel arra, hogy az önkormányzat 2018. január 1. napjától elektronikus ügyintézést biztosító szerv, így nem zárhatja ki az elektronikus ügyintézés lehetőségét.

A Rendelet 4. melléklete címének pontosítása szükségszerűvé vált.


Zala, 2018. május 24.


                                                                                               Kadlicskó György

                                                                                                polgármester