Zala Község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2003. (XI. 7.) önkormányzati rendeletének indokolása

az önkormányzat vagyonáról és a vagyonnal való gazdálkodás szabályairól

Hatályos: 2003. 11. 07
az önkormányzat vagyonáról és a vagyonnal való gazdálkodás szabályairól
Végső előterjesztői indokolás
INDOKOLÁS
Általános indokolás
Az önkormányzati vagyon fogalmát, rendeltetését, a vagyontárgyak csoportosítását a helyi önkormányzatokról szóló többször módosított 1990. évi LXV. törvény (Ötv.) határozza meg.
Az Ötv. 78. § (1) bekezdése szerint:
„A helyi önkormányzat vagyona a tulajdonából, és a helyi önkormányzatot megillető vagyoni értékű jogokból áll, amelyek az önkormányzati célok megvalósítását szolgálják……”
Az önkormányzati cél e vonatkozásban az Ötv-ben, illetve más törvényben meghatározott közszolgáltatások biztosítása. Az önkormányzat törvényben meghatározott és az önként vállalt feladatai ellátásának egyik eszköze az önkormányzati vagyon és az azzal való gazdálkodás.
A vagyongazdálkodás átfogó tervezésére jelenleg nincs jogszabályi előírás. Az önkormányzat gazdasági programjában kell meghatározni a vagyongazdálkodás stratégiai céljait, a törzsvagyon, forgalomképes vagyon hosszútávú arányait.
A vagyongazdálkodásra vonatkozóan fogalmaz meg szabályokat - az Ötv mellett – az államháztartásról szóló többször módosított 1992. évi XXXVIII. törvény. Rendelkezéseik alapvető célja, hogy átgondoltan, felelősség teljesen döntsön az önkormányzati jogokat gyakorló Képviselő-testület, amelyhez megfelelő információkkal kell, hogy rendelkezzen.
A vagyonrendelet alapvetően az említett két törvény felhatalmazásán alapul.
A rendelet a vagyonra, vagyongazdálkodásra vonatkozó rendelkezéseket összefoglalóan, és az általános szabályokat megfogalmazva határozza meg.
Az önkormányzati vagyonnal, vagyongazdálkodással kapcsolatos speciális szabályokat az önkormányzat más rendeletei állapítják meg. (Lakások, helyiségek bérletéről, elidegenítéséről, beruházások, felújítások rendjéről, közterületek használatáról, piac- vásártartásról, temetőkről, stb.)
Részletes indokolás
A R. 1. §-ához:
Meghatározza az (1) bekezdésben azokat a vagyonelemeket, amelyekre a rendeletet alkalmazni kell. Rögzíti a (2) bekezdésben a vagyonelemekkel való gazdálkodás összetevőit.
A R. 2. §-ához:
A rendeletben használt fogalmak, kifejezések meghatározását foglalja össze.
A R. 3., 4. 5. §-aihoz:
E rendelkezések a vagyontárgyakat az Ötv., és az egyes vagyontárgyakra vonatkozó törvények alapján csoportosítják, a törzsvagyon esetén megjelölve, hogy törvény vagy e rendelet alapján minősül-e annak.
A R. 6. §-ához:
Az 5. §-ba foglalt rendelkezések az Ötv-vel összhangban (Ötv. 79 §-a) állapítják meg a Képviselő-testület vagyontárgyak minősítésével kapcsolatos feladatait, eljárását.
A R. 7. §-ához:
– (2) bekezdése a tulajdonosi jog tartalmát, és a jogok gyakorlására általában jogosultakat határozza meg.
A R. 9. §-ához:
A forgalomképtelen vagyon feletti tulajdonosi jogok gyakorlásának szabályait határozza meg. Alapelvként érvényesül, hogy e körbe tartozó vagyontárgyakkal a Képviselő-testület jogosult rendelkezni, valamennyi e körbe tartozó döntést a testület hozhat.
A polgármester joga – amely inkább feladatként jelentkezik – a testület döntéseinek végrehajtása.
A R. 10. §-ához:
1. – (4) bekezdések a korlátozottan forgalomképes vagyonról való rendelkezés általános szabályait fogalmazzák meg.
(5) – (9) bekezdések a korlátozottan forgalomképes egyes vagyontárgyak elidegenítéséhez szükséges hozzájárulásra jogosultakat sorolja fel összhangban a magasabb színtű jogszabályokkal.
A R. 11. §-ához:
A forgalomképes vagyontárgyak tulajdonjogának változásával járó döntések joga e §-ban foglalt szabályok szerint a Képviselő-testületé.
A R. 12. §-ához:
Az (1) – (3) bekezdések a korlátozottan forgalomképes és a forgalomképes vagyon hasznosítására vonatkozó – tulajdonképpen a rendelet egyes fejezeteiben ismétlődő – alapelveket foglalják össze.
A (4) (5), (6), (7), (9) bekezdések az egyes vagyonelemek hasznosításának feltételeit határozzák meg összhangban azzal az elvvel, hogy a vagyonhasznosítás nem veszélyeztetheti az önkormányzati feladat ellátást, bérbeadás esetén pedig feltétel, hogy a bérbeadó költségei megtérüljenek.
A (10) bekezdésben meghatározásra kerülnek az egyes vagyonelemek esetén a kötelező pályáztatás és versenyeztetés útján való elidegenítésre, hasznosításra vonatkozó értékhatárok.
A magasnak tűnő értékhatárok indoka, hogy a hatáskör a Képviselő-testületé, - amely önmagában is bizonyos kontrollt jelent – és a rendelet szerint egyedi döntés alapján lehetősége van a testületnek eltérésre.
A R. 14. §-ához:
Az önkormányzati vagyonról való lemondást szabályozza összhangban az e §-ban megjelölt jogszabályokkal.
A R. 15 – 17. §-aihoz:
A vagyonnyilvántartás IX – X. fejezetben foglalt szabályai összhangban vannak az Áht., valamint az önkormányzatok tulajdonában lévő ingatlanvagyon nyilvántartási és adatszolgáltatási rendjéről szóló 147/1992. (XI. 8) Korm. rendelet rendelkezéseivel.
INDOKOLÁS
Zala Község Önkormányzata Képviselő-testületének
4/2013.(III.11.) számú rendeletéhez
A rendelet módosítását az tette szükségessé, hogy a 2012. évi CXCVI. törvény megalkotásával rögzítésre került a nemzeti vagyon fogalma. A nemzeti vagyon része az állami tulajdonon kívül a helyi önkormányzatok vagyona is. A nemzeti vagyongazdálkodás fogalmait a törvény pontosan meghatározta így az egységes értelmezést elősegítette A nemzeti vagyon hasznosítása során bevezette az állam elővásárlási jogát az önkormányzatok ingatlanainak elidegenítésekor kivéve a volt tanácsi és önkormányzati lakások esetében. Megszüntette az önkormányzatok rendeletalkotási felhatalmazását az ingyenes vagyonátruházással kapcsolatosan ezért az erre vonatkozó szabályozást hatályon kívül kell helyezni.. Meghatározta az önkormányzat vagyonát, amely áll törzsvagyonból és az üzleti vagyonból. A jogszabályi változások miatt a rendelet felülvizsgálata és a módosítások átvezetése vált szükségessé.
Tab, 2013. március 8.
Kadlicskó György
polgármester