Kánya Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2014. (XII.8.) önkormányzati rendelete

A KÖTELEZŐ KÉMÉNYSEPRŐ-IPARI KÖZSZOLGÁLTATÁSRÓL ALKOTOTT

Hatályos: 2015. 01. 01- 2020. 12. 31

Kánya Község Önkormányzatának

10/2014. (XII. 08.) önkormányzati rendelete

A kötelező kéményseprő-ipari közszolgáltatásról alkotott

 


Kánya Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva, valamint az egyes helyi közszolgáltatások kötelező igénybevételéről szóló 2012. évi XC. tv. 3. §-ában kapott felhatalmazás alapján átvállalja a kötelezően biztosítandó kéményseprő-ipari közszolgáltatás ellátását és a következő rendeletet alkotja.


Általános rendelkezések

  1. §
  1. Kánya Község Önkormányzatának Képviselő-testülete (a továbbiakban: Képviselő-testülete) a kéményseprő-ipari tevékenység ellátására helyi közszolgáltatást szervez, és e tevékenység ellátásáról a helyi közszolgáltatás útján gondoskodik
  2. A kötelező kéményseprő-ipari közszolgáltatás (továbbiakban: kéményseprő-ipari közszolgáltatás) célja az élet és vagyonbiztonság, valamint a tűzbiztonság óvása érdekében a kémények (égéstermék-elvezetők) rendeltetésszerű és biztonságos működtetésének biztosítása.
  3. A kéményseprő-ipari helyi közszolgáltatás Kánya egész közigazgatási területére kiterjed.


  1. §
  1. A kéményseprő-ipari közszolgáltatással érintett kéményt magában foglaló lakás vagy más helyiség tulajdonosa, használója (a továbbiakban együtt: tulajdonos) az 1. § (1) bekezdésben foglalt közszolgáltatást köteles igénybe venni.
  2. A kéményseprő-ipari közszolgáltatással kapcsolatos szerződéses jogviszony az ingatlan tulajdonosa és a 3. § (1) bekezdése szerinti Szolgáltató között a szolgáltatás igénybevételével jön létre.


  1. §
  1. Kánya Község közigazgatási területén a kéményseprő-ipari közszolgáltatás teljesítésére kizárólagos jogot szerzett szolgáltató a Somogy Kéményseprő-Mester Kft. (Kaposvár Ivánfahegyalja u. 21.) (a továbbiakban: Szolgáltató).
  2. A tulajdonos a 3. § (1) bekezdésben megjelölt Szolgáltató tevékenységét köteles a kéményseprő-ipari közszolgáltatás ellátása során igénybe venni.


Kéményseprő-ipari közszolgáltatási tevékenységek

  1. §
  1. A kötelező kéményseprő-ipari közszolgáltatás keretében a Szolgáltatónak a 63/2012 (XI. 11.) BM rendeletben meghatározott munkálatokat kell elvégezni az ott meghatározott módon.
  2. A kötelező kéményseprő-ipari közszolgáltatás szervezett ellátása kiterjed a lakásban és más helyiségben lévő tüzelőberendezés égéstermékeinek elvezetésére szolgáló - épülő vagy más használatban levő - kémény és tartozékainak (füstcsatorna stb.) ellenőrzésére, tisztítására, műszaki felülvizsgálatára, a használatával összefüggő szakvélemény adására, az összekötő elemek ellenőrzésére, szükség szerinti tisztítására, a levegőellátás meglétének ellenőrzésére, a 11 KW teljesítmény feletti gáztüzelő berendezések égéstermék CO tartalmának ellenőrzésére.
  3. A kötelező kéményseprő-ipari közszolgáltatás nem terjed ki arra a kéményre, amely használaton kívül áll, és amelynek minden nyílását befalazták vagy nem éghető anyaggal tömören, illetőleg egyéb nem oldható szerelési technológiával (kötéssel) lezárták és a kéménytisztítás helyén jól látható módon megjelölték.


A kéményseprő-ipari közszolgáltatási munkák ellátása,

a Szolgáltató kötelezettségei

  1. §
  1. A Szolgáltató a közszolgáltatási tevékenysége során - valamennyi tulajdonos tekintetében - a jogszabály szerinti kötelezettségeinek folyamatosan köteles eleget tenni.
  2. A Szolgáltatónak a tevékenység ellátása során rendelkeznie kell
  • a közszolgáltatás teljesítéséhez szükséges ügyfélszolgálati és ügyeleti feladatokat ellátó személyzettel,
  • a közszolgáltatás teljesítéséhez szükséges nyilvántartási rendszerrel.
  1. A műszaki felülvizsgálat során a kémények (égéstermék-elvezetők) füsttömörségét, élet- és vagyon biztonsági okok miatt minden esetben ellenőrizni kell.
  2. A Szolgáltató a munka megkezdése előtt kellő időben - de a munka megkezdését legalább 8 nappal megelőzően - köteles a tulajdonost írásban vagy hirdetmény útján értesíteni.
  3. A kiértesítés történhet hirdetmény (plakát), és szórólap formájában is. A kiértesítés ismételt esetben (pl. első alkalommal akadályozatás, zárt lakás stb.) névre szóló, tanúk előtt postaládába helyezett értesítéssel történik.
  4. Tűz- és balesetet (halálesetet) követő vizsgálatok során a hatóságokkal a Szolgáltató köteles együttműködni és a rendelkezésre álló adatokat a hatóságoknak átadni.


A tulajdonos kötelezettségei

  1. §
  1. A tulajdonos köteles a kéményseprő-ipari közszolgáltatási tevékenység ellátásából fakadó munkálatok elvégzését tűrni és a munka akadálytalan, biztonságos végzéséhez szükséges előfeltételeket (pl.: az érintett helyiségekbe való bejutás lehetőségét) biztosítani.
  2. A kéményseprő-ipari közszolgáltatás elvégzését a tulajdonos vagy megbízottja az ún. sormunkakönyvben aláírásával köteles igazolni.
  3. A koromzsák tisztításakor a tulajdonos köteles megfelelő gyűjtőedényről, illetve annak ürítéséről gondoskodni.
  4. Bérlemény esetében a tulajdonos köteles a bejelentett kéményseprő-ipari munka végzésének időpontjáról a használót értesíteni.
  5. A tulajdonos a kéményseprő-ipari tevékenység végzése során feltárt és írásban tudomására hozott szabálytalanságot köteles a következő ellenőrzésig megszüntetni, és a szabálytalanságok megszüntetését a Szolgáltatónak bejelenteni.
  6. A kémény rendeltetésszerű, biztonságos használatával összefüggő javítási, hibaelhárítási tevékenységet minden, a kémény nyomvonalán érintett tulajdonos tűrni köteles.




A Szolgáltató kiválasztásának szabályai, a szerződés megkötése

  1. §
  1. A kéményseprő-ipari tevékenységgel kapcsolatos közszolgáltatást nyújtó Szolgáltató kiválasztása nyilvánosan meghirdetett pályáztatással történik.
  2. A Képviselő-testület Szolgáltatónak csak egy intézményt (szakvállalkozást) jelöl ki.
  3. A pályázati kiírásban rögzíteni kell, hogy a kéményseprő-ipari közszolgáltatás elvégzésére csak az az intézmény vagy szakvállalkozás nyújthat be pályázatot, aki a jogszabályokban foglalt követelményeknek megfelel, továbbá rendelkezik:
  • a tulajdonában, kezelésében vagy bérleményében lévő, olyan telephellyel, amely alkalmas a közszolgáltatás végzéséhez szükséges felszerelések, berendezések és eszközök tárolására és karbantartására.
  • a közszolgáltatás megszervezéséhez és teljesítéséhez a jogszabályok előírásainak megfelelően képzett és megfelelő létszámú szakemberállománnyal,
  • referenciával, amely garantálja, hogy teljes körű és osztatlan szolgáltatási kötelezettségének és felelősségének az egész szolgáltatási időszakban képes eleget tenni.
  1. A pályázati felhívás megjelenésének és a pályázat benyújtásának határideje között legalább 45 napnak kell eltelnie. A Szolgáltató kiválasztásáról a Képviselő-testület a benyújtásra nyitva álló határidő lejártát követő 60 napon belül dönt.
  2. A pályázat elbírálása során - a szolgáltatás biztonsága érdekében - a Képviselő-testület figyelembe veszi a pályázó jegyzett tőkéjének mértékét, vagy egyéni vállalkozó esetén a pályázó vagyoni helyzetét.


  1. §
  1. A pályázat alapján kiválasztott Szolgáltatóval a kéményseprő-ipari kötelező közszolgáltatás teljesítésére a polgármester - az Önkormányzat nevében - szerződést köt.
  2. A szerződés 5-10 évre szól. A szerződés az aláírás napján jön létre és az aláírást követő év első napjától számított 5.-10. év utolsó napján szűnik meg. A szerződésben a Szolgáltató kötelességeként kell meghatározni e rendeletben, illetve a pályázati kiírásban megjelölt feltételeket, továbbá a benyújtott pályázatban szereplő vállalásokat.
  3. A szerződésben rögzíteni kell továbbá különösen:
  1. a kéményseprő-ipari kötelező közszolgáltatás hatályos jogszabályok szerint elvégzendő munkálatait,
  2. a kéményseprő-ipari kötelező közszolgáltatás igazolási és ellenőrzési módját,
  3. a közszolgáltatás finanszírozásának módját és feltételeit,
  4. a szolgáltatónak a lakosság felé irányuló tájékoztatási kötelezettségét,
  5. a szerződés módosításának lehetséges okait és eljárási rendjét.
  6. A szerződés felmondásakor legalább 6 havi ellátási kötelezettséget
  7. A szerződés mellékletét képező dokumentumok (nyilvántartás, folyamatban lévő ügyek) listáját
  1. Ha a közszolgáltatási szerződés meghatározott ideje lejár, vagy a Szolgáltató más okból nem képes a közszolgáltatás ellátására, a polgármester legfeljebb 6 hónapi időtartamra megbízást adhat - pályázat nélkül - a közszolgáltatás teljesítésére, amíg a Szolgáltató pályázaton történő kijelölésére nem kerül sor. A Szolgáltatónak a polgármester által adott megbízást a Képviselő-testület határozatával legfeljebb további 6 hónappal meghosszabbíthatja.
  2. A szerződés közös megegyezéssel bármikor felmondható. Egyoldalúan akkor mondható fel a szerződés, ha azt a másik fél tartósan és súlyosan megszegi. Súlyos szerződésszegés esetén azonnali hatállyal felmondható a szerződés.
  3.  A szerződés lejártát megelőzően 6 hónappal vagy felmondását követő 3 hónapon belül a Képviselő-testület újabb pályázatot ír ki a közszolgáltatás ellátására.
  4. A Képviselő-testület a kötelező közszolgáltatás ellátásának, valamint a szerződés végrehajtásának tapasztalatait a szerződés tartama alatt évente egyszer értékeli.



A kéményseprő-ipari közszolgáltatás díja

  1. §
  1. A kötelező kéményseprő-ipari közszolgáltatás igénybevételéért a tulajdonos alkalmanként díjat köteles fizetni. A kötelező közszolgáltatás díját e rendelet melléklete tartalmazza.
  2. A Szolgáltató vállalja, hogy az éves díjemelés előterjesztésének mértéke a jogszabályok által megengedett díjtétel alatt lesz.
  3. A mindenkor érvényes díjról, a díjért végzendő tevékenység feltüntetésével a Szolgáltatónak díjjegyzéket kell készíteni.
  4. Az egyedi- és gyűjtőkémények, valamint azok füstcsatornái közszolgáltatási díjának megállapítása naptári évre történik.
  5. Azok a szolgáltatás igénybevételére kötelezett tulajdonosok, akik ezt a Szolgáltatótól a tárgyévet megelőző év október 1-ig írásban kérik, a díjat egy összegben, a munka elvégzését követően fizethetik meg.
  6. A kéményseprő-ipari közszolgáltatási tevékenységek köréből
  1. a lakó- és közösségi épületekben végzett ellenőrzési, tisztítási és műszaki felülvizsgálati munkák díját az épületek tulajdonosa, illetve bérlője,
  2. üzemi tüzelőberendezések füstgáz elvezetésére szolgáló kéményekkel kapcsolatos kéményseprő-ipari munkák díját a kémény és tüzelőberendezés használója (üzemeltetője),
  3. minden egyéb kéményseprő-ipari tevékenység díját az igénybevevő köteles megfizetni.
  1. Év közben használatba vett vagy megszüntetett kéménynél az időarányos évi díjat a használatbavételt (megszüntetést) követő hó első napján kell érvényesíteni, illetve jóváírni.
  2. A közszolgáltatás egyéb díjait, beleértve a megrendelésre végzett munkálatok díjait is, a munka elvégzését követően a Szolgáltató által benyújtott számla alapján kell megfizetni.
  3. A Szolgáltató vagy megbízottja által a szolgáltatási díjról kiállított számlát a közszolgáltatás igénybevevője 15 napon belül köteles kiegyenlíteni. 15 napon túli kiegyenlítés esetén a Szolgáltató a megfizetni elmulasztott összeg után a Ptk. által meghatározott késedelmi kamatot számít fel.


  1. §
  1. A tulajdonost a Szolgáltató vagy megbízottja írásban szólítja fel az elmaradt díj, illetve kamat megfizetésére. Az írásbeli felszólítás tulajdonos általi kézhezvételét követő 30 nap eredménytelen elteltével a Szolgáltató követelésének jogi úton érvényt szerezhet.
  2. A kötelező közszolgáltatás díját tartalmazó számlaszolgáltatással összefüggő adataival kapcsolatban a tulajdonos a Szolgáltatónál, a számlázással kapcsolatban pedig a díj beszedőjénél kifogást emelhet. A kifogásnak a számla kiegyenlítésével kapcsolatos kötelezettség teljesítésére halasztó hatálya nincs. Az írásban tett kifogásra a Szolgáltató - egyet nem értése esetén is - 30 napon belül írásban válaszolni köteles. Ha a túlszámlázást megállapító kifogásnak a Szolgáltató vagy megbízottja helyt ad, a többletösszeget és időarányos kamatait visszafizeti vagy a tulajdonos kérésére az esedékes díjfizetési kötelezettségbe betudja.
  3. Nem tagadható meg a közszolgáltatás díjának megfizetése, ha a Szolgáltató a közszolgáltatással kapcsolatos kötelességének az időjárás vagy más elháríthatatlan ok akadályozta, és a Szolgáltató az akadály elhárulását a lehető legrövidebb idő alatt, de legfeljebb 30 napon belül pótolta mulasztását.
  4. Az ingatlan tulajdonosának változása esetén a közszolgáltatás díját eltérő megállapodás hiányában a tulajdonosváltozás hónapjának utolsó napjáig a régi, azután pedig az új tulajdonos köteles megfizetni.


  1. §
  1. A tulajdonos köteles megtéríteni a Szolgáltató költségeit, ha a Szolgáltató az előírt értesítési kötelezettségének eleget tett, és a munka elvégzésében megakadályozták vagy a munka elvégzésének feltételeit nem biztosították.
  2. Ha a kéményseprő-ipari közszolgáltatás a kéményseprő mulasztásából adódóan marad el, az el nem végzett munka díját és időarányos kamatait vissza kell fizetni.


Vegyes, átmeneti és hatálybaléptető rendelkezések

  1. §

A Szolgáltató tevékenységének ellátása során jogosult teljesítési segédként olyan gazdasági társaságot vagy érvényes egyéni vállalkozói igazolvánnyal rendelkező természetes személyt igénybe venni, aki a kéményseprő-ipari közszolgáltatással kapcsolatos tevékenység egyes feladatainak ellátásához megfelelő műszaki felszereltséggel és szakképzett szakemberállománnyal rendelkezik. A teljesítési segéd tevékenységéért a Szolgáltató ugyanúgy felel, mint a saját tevékenységéért.


  1. §
  1. E rendelet 2015. január 1. napján lép hatályba. A rendelet kihirdetéséről a jegyző gondoskodik.
  2. A rendelt kihirdetésével hatályát veszti az önkormányzat 07/1998. (XI. 17.) önkormányzati rendelete.


Kánya 2014. december 04.









 



Léner Ferenc

Bajkó László

polgármester

jegyző



Rendelet 2014. yy  yy -án kihirdetve.

Kánya, 2014.yy yy


               


Bajkó László jegyző











Melléklet Kánya Község Önkormányzatának 10/2014. (XII. 08.) számú rendeletéhez

DÍJJEGYZÉK

Érvényes: 2015. január 01-től


 Tevékenységek

Égéstermék-elvezetők jele**

Égéstermék elvezető ellenőrzés, szükség szerinti tisztítás és műszaki felülvizsgálat

Égéstermék elvezető ellenőrzés, szükség szerinti tisztítás és műszaki felülvizsgálat

Égéstermék elvezető ellenőrzés, szükség szerinti tisztítás és műszaki felülvizsgálat


Nettó díj

(Ft)

egység

ÁFA

27%)

egység

Bruttó díj

(Ft)

egység

 ENHS

749,-

Ft/db/alkalom

202,-

Ft/db/alkalom

951,-

Ft/db/alkalom

 ENHG

749,-

Ft/db/alkalom

202,-

Ft/db/alkalom

951,-

Ft/db/alkalom

 KNHS

293,-

Ft/fm/alkalom

79,-

Ft/fm/alkalom

372,-

Ft/fm/alkalom

 KNHG

293,-

Ft/fm/alkalom

79,-

Ft/fm/alkalom

372,-

Ft/fm/alkalom

 NNHS

1141,-

Ft/fm/alkalom

308,-

Ft/fm/alkalom

1 449

Ft/fm/alkalom

 NNHG

1141,-

Ft/fm/alkalom

308,-

Ft/fm/alkalom

1 449

Ft/fm/alkalom

 ENTS

749,-

Ft/db/alkalom

202,-

Ft/db/alkalom

951,-

Ft/db/alkalom

 ENTG

749,-

Ft/db/alkalom

202,-

Ft/db/alkalom

951,-

Ft/db/alkalom

 KNTS

293,-

Ft/fm/alkalom

79,-

Ft/fm/alkalom

372,-

Ft/fm/alkalom

 KNTG

293,-

Ft/fm/alkalom

79,-

Ft/fm/alkalom

372,-

Ft/fm/alkalom

 NNTS

1 141,-

Ft/fm/alkalom

308,-

Ft/fm/alkalom

1 449

Ft/fm/alkalom

 NNTG

1 141,-

Ft/fm/alkalom

308,-

Ft/fm/alkalom

1 449

Ft/fm/alkalom

 EZHS

749,-

Ft/db/alkalom

202,-

Ft/db/alkalom

951,-

Ft/db/alkalom

 EZHG

749,-

Ft/db/alkalom

202,-

Ft/db/alkalom

951,-

Ft/db/alkalom

 KZHS

293,-

Ft/fm/alkalom

79,-

Ft/fm/alkalom

372,-

Ft/fm/alkalom

 KZHG

293,-

Ft/fm/alkalom

79,-

Ft/fm/alkalom

372,-

Ft/fm/alkalom

 NZHS

1 141,-

Ft/fm/alkalom

308,-

Ft/fm/alkalom

1 449

Ft/fm/alkalom

 NZHG

1 141,-

Ft/fm/alkalom

308,-

Ft/fm/alkalom

1 449

Ft/fm/alkalom

 EZTS

749,-

Ft/db/alkalom

202,-

Ft/db/alkalom

951,-

Ft/db/alkalom

 EZTG

749,-

Ft/db/alkalom

202,-

Ft/db/alkalom

951,-

Ft/db/alkalom

 KZTS

293,-

Ft/fm/alkalom

79,-

Ft/fm/alkalom

372,-

Ft/fm/alkalom

 KZTG

293,-

Ft/fm/alkalom

79,-

Ft/fm/alkalom

372,-

Ft/fm/alkalom

 NZTS

1 141,-

Ft/fm/alkalom

308,-

Ft/fm/alkalom

1449

Ft/fm/alkalom

 NZTG

1 141,-

Ft/fm/alkalom

308,-

Ft/fm/alkalom

1449

Ft/fm/alkalom

 GNHS*

749,-

Ft/db/alkalom

202,-

Ft/db/alkalom

951,-

Ft/db/alkalom

 GNHG*

749,-

Ft/db/alkalom

202,-

Ft/db/alkalom

951,-

Ft/db/alkalom

 GZHS*

749,-

Ft/db/alkalom

202,-

Ft/db/alkalom

951,-

Ft/db/alkalom

 GZHG*

749,-

Ft/db/alkalom

202,-

Ft/db/alkalom

951,-

Ft/db/alkalom

 GZTS*

749,-

Ft/db/alkalom

202,-

Ft/db/alkalom

951,-

Ft/db/alkalom

 GZTG*

749,-

Ft/db/alkalom

202,-

Ft/db/alkalom

951,-

Ft/db/alkalom

 ET

266,-

Ft/db/alkalom

72,-

Ft/db/alkalom

338,-

Ft/db/alkalom

 KT

266,-

Ft/db/alkalom

72,-

Ft/db/alkalom

338,-

Ft/db/alkalom

 NT

266,-

Ft/db/alkalom

72,-

Ft/db/alkalom

338,-

Ft/db/alkalom

 GT*

266,-

Ft/db/alkalom

72,-

Ft/db/alkalom

338,-

Ft/db/alkalom






 1.5. Megrendelésre kötelező tevékenységek

 A fenti közszolgáltatások


Bruttó

 A sormunka keretében feltárt az égéstermék-elvezető járatában lerakódott, csak égetéssel eltávolítható szurokréteg kiégetése külön egyeztetés alapján.

díjmentes

Ft./db./óra

 Közvetlen homlokzati égéstermék-kivezetéssel rendelkező tüzelőberendezések égéstermék-elvezetőjének ellenőrzése, tisztítása.

951,-

Ft./db.

 A 10 000 cm2 feletti járat keresztmetszetű égéstermék-elvezető ellenőrzése tisztítása

1 449,-

Ft./fm.

 A 1.5. pont alatti tevékenységeket további kiszállási díj terheli

2024,-

Ft

* Mellékcsatornás gyűjtő jellegű égéstermék-elvezető esetében a mellékcsatornát plusz szintnek kell tekinteni.

** Égéstermék elvezetők jelölése a 347/2012. (XII. 11. ) Korm. rendelet szerint:

I. oszlop:                               II. oszlop:                              III. oszlop:                             IV. oszlop:

E: egyedi                              N: nyitott égésterű             H: huzat elvű                       S: szilárd tüzelésű

                G: gyűjtő                              Z: zárt égésterű                   T: túlnyomásos                   G: gáztüzelésű

                K: üzemi, központi

                N: nagyközponti


2. A törvény 6. § (2) bekezdésében meghatározott műszaki vizsgálatok díja:



Égéstermék-elvezetők jele

 
ENH
ENT
ET


 
 
EZH
EZT



1,16

 
GNH
GZH
GZT
GT


0,4

 KNH
KNT
KT
NNH
NNT
NT

2,6

 
KZH
KZT
NZH
NZT


3,4

 2.1. Új égéstermék-elvezetők kivitelezés közbeni, eltakarás előtti vizsgálata


7 717,- Ft./db

7 717,- Ft./db

5 733,- Ft./szint

8 575 Ft./db

8 575 Ft./db

 2.2. Újonnan épített vagy szerelt felújított, átalakított vagy újból használatba vett égéstermék-elvezetők üzembe helyezés előtti vizsgálata


7 717,- Ft./db

7 717,- Ft./db

5 733,- Ft./szint

8 575 Ft./db

8 575 Ft./db

 2.3. Tüzelőanyag váltás, tüzelőberendezés csere, új tüzelőberendezés üzembe helyezése esetén az üzembe helyezést megelőzően az érintett égéstermék-elvezetők vizsgálata


7 717,- Ft./db

7 717,- Ft./db

5 733,- Ft./szint

8 575 Ft./db

8 575 Ft./db

 2.4. Meglévő égéstermék-elvezető bontását, funkciójának megváltoztatását, használaton kívül helyezését, illetve az égéstermék-elvezetőt érintő átalakítást megelőző helyszíni vizsgálat


7 717,- Ft./db

7 717,- Ft./db

5 733,- Ft./szint

8 575 Ft./db

8 575 Ft./db

 2.5. A 2.1.-2.4. pont alatti tevékenységeket további kiszállási díj terheli

2 024,- Ft

3. A műszaki megoldás megfelelőségével összefüggő, megrendelt vizsgálatok díja:

 3.1.

 Egy lakás, illetve rendeltetési egység esetében

4 517,- Ft

 3.2.

 Kettő - hat lakás, illetve rendeltetési egység esetében

4 517,- Ft

 3.3.

 Hatnál több lakás, illetve rendeltetési egység esetében épületenként

4 517,- Ft

 3.4.

 Épület központi kéménnyel 60-140 KW

4 517,- Ft

 3.5.

 Ipari és kommunális létesítmények esetében 140 kW felett

5 019,- Ft

 3.6.

 Helyszíni szaktanácsadás

4 755,- Ft

3.7.

A 3.6. pont alatti tevékenységet további, a 2.5. pont szerinti kiszállási díj terheli

0,- Ft

A díjak az áfát-t tartalmazzák, alkalmankénti fizetendő díjak.


2015. 01. 01-tól előírt új közszolgáltatási tevékenységek díjai

A 347/2012. (XII. 11. ) Korm. rendelet szerint

1. A tüzelőberendezés biztonságos működéséhez szükséges levegő utánpótlásának ellenőrzése.

            Díj       = 0,1 munkaráfordítás/db/alkalom × 1 562,-Ft/munkaráfordítás = 156,- Ft/db/alkalom nettó.

Munkavégzés díja bruttó: 198,-Ft

2. Az égéstermék paramétereinek (CO) ellenőrzését (csak gáztüzelő berendezéseknél 11 KW felett).

            Díj       = 0,3/4 munkaráfordítás/paraméter/alkalom × 1 562,-Ft/munkaráfordítás =

= 117,- Ft/paraméter/alkalom (négyévente kell elvégezni).

Munkavégzés díja bruttó: 149,-Ft

3. Az összekötő elemek ellenőrzése és szükség szerinti tisztítása.

            A leggyakoribb esetekben:

            ENHS jelű égéstermék-elvezető esetén

Díj= 0,17 munkaráfordítás/bekötés/alkalom × 1 562,- Ft/munkaráfordítás =

= 266,-Ft/bekötés/alkalom.

Munkavégzés díja bruttó: 338,-Ft

            ENHG jelű égéstermék-elvezető esetén

Díj= 0,14 munkaráfordítás/bekötés/alkalom × 1 562,- Ft/munkaráfordítás =

= 219,-Ft/bekötés/alkalom.

Munkavégzés díja bruttó: 278,-Ft

4. A műszaki-biztonsági felülvizsgálat meglétének ellenőrzését (gáztüzelő berendezéseknél).

Díj= 0,05 munkaráfordítás/bekötés/alkalom × 1 562,- Ft/munkaráfordítás =

= 78,-Ft/bekötés/alkalom.

Munkavégzés díja bruttó: 99,-F