Bedegkér Község Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2017. (VI.13.) önkormányzati rendelete

A SZOCIÁLIS ÉS GYERMEKVÉDELMI PÉNZBELI, TERMÉSZETBENI ÉS INTÉZMÉNYI ELLÁTÁSOK HELYI SZABÁLYOZÁSÁRÓL SZÓLÓ 16/2013.(XII. 19.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL

Hatályos: 2017. 06. 13- 2017. 06. 12

Bedegkér Község Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében valamint a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. tv. (továbbiakban: Szoc. tv.) 10. § (1) bekezdésében és 45. § (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX törvény 13. § (1) bekezdés 8.a pontjába foglalt feladatkörében eljárva a 5/2016. (VIII. 5.), a 1/2015 (II. 27.) és a 5/2014. (IX. 30.) önkormányzati rendelettel módosított 17/2013. (XII.27.)  önkormányzati rendelet módosításáról az alábbi rendeletet alkotja:


  1. §


Az Ör.  18/B. § -al kiegészül az alábbiak szerint:


„ Gyermekek üdülési támogatása


18/B. §


  1. A képviselő-testület évente egy alkalommal üdülési támogatásban részesítheti az alap-vagy középfokú oktatási intézmények által belföldön szervezett, legalább 5 napos üdülésen, illetve táborozáson (továbbiakban. üdülés) részt vevő bedegkéri lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező gyermekeket.


  1. Az üdülési támogatás mértéke nem haladhatja meg az üdülés költségének 50 %-át.



  1. Az üdülési támogatásról a képviselő-testület  az üdülést szervező oktatási intézmény kezdeményezésére dönt.


  1. A támogatás megállapítására irányuló kezdeményezésnek tartalmaznia kell a gyermek nevét, lakcímét, az évfolyam megjelölését, amelyben a gyermek a tanulmányait folytatja valamint az üdülés tervezett időtartamát, egy gyermekre jutó várható költségét.



  1. A gyermekek részére megállapított támogatások összegét a képviselő-testület  a támogatásról szóló döntés meghozatalát követően az üdülést szervező oktatási intézmény által megadotthatáridőig, az intézmény által megjelölt  számlaszámra utalja át.


  1. Az oktatási intézmény az üdülési támogatás felhasználásáról a támogatás igénylésének évében szeptember hó 30. napjáig küldi meg a beszámolót a Kapolyi Közös Önkormányzati Hivatalba.
  2. A támogatás felhasználásáról szóló beszámolónak tartalmaznia kell az üdülésen részt vett bedegkéri gyermekek névsorát, lakcímét, az üdülés egy gyermekre jutó részvételi díját.


  1. Amennyiben az önkormányzat által nyújtott üdülési támogatás mértéke meghaladja a bedegkéri gyermekek üdülési költségének 50%-át, az intézmény az 50% feletti összeget a támogatás utalásának évében  október 31-ig az önkormányzatnak tartozik visszautalni.




  1. §


Az Ör. 19. § (2) bekezdése az alábbiak szerint módosul:


„(2) Az (1) bekezdésben megjelölt rendkívüli települési támogatás összege – rászorultsághoz igazodva – legalább 5000 forinttól 50 000 forintig állapítható meg.”





  1. §

Záró rendelkezések


  1. A rendelet a kihirdetése napján lép hatályba.
  2. A rendelet rendelkezéseit 2017. évben az oktatási intézményektől a képviselő-testülethez a kihirdetését megelőzően érkezett kezdeményezésekre is alkalmazni kell.




Bedegkér, 2017. június 13.



 Steinbacher Jenő                                                                                               dr. Mezőfi Ágnes

    polgármester                                                                                                        jegyző



A rendelet kihirdetve:


Bedegkér, 2017. június 13.-án


                                                                                                             dr. Mezőfi Ágnes

                                                                                                                      jegyző