Edde Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2022. (IV. 22.) önkormányzati rendeletének indokolása

az Önkormányzat 2021. évi költségvetés végrehajtásáról, zárszámadásáról

Hatályos: 2022. 04. 23
az Önkormányzat 2021. évi költségvetés végrehajtásáról, zárszámadásáról
Végső előterjesztői indokolás
2021. évi zárszámadásához
Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény (továbbiakban: Áht.) 91. § (1) bekezdésében foglaltak szerint a jegyző által előkészített zárszámadási rendelettervezetet a polgármester terjeszti a képviselő-testület elé úgy, hogy a képviselő-testület elé terjesztést követő harminc napon belül, de legkésőbb a költségvetési évet követő ötödik hónap utolsó napjáig hatályba lépjen.
Az Önkormányzat 2021. évi zárszámadásáról szóló rendelet megalkotása indokolt, annak érdekében, hogy a 2021. évi kötelezettséggel terhelt maradványok 2022. évi költségvetési évre történő áthozatala megtörténhessen.
A zárszámadási rendelet a költségvetési rendelettel összehasonlítható formában készült el, tartalma, szerkezete a költségvetési rendelethez igazodik.
Részletes indokolás
Az 1-2 §-hoz
A rendelet hatálya.
A 3–8. §-hoz
Az Önkormányzat teljesített költségvetési bevételek és kiadások fő összegei, költségvetési működési és fejlesztési kiadásainak alakulása, többéves kihatással járó feladatok, lakosságnak juttatott támogatási kiadások, az önkormányzat adósságállománya, adósságot keletkeztető ügyletek.
Az 9. §-hoz
Az önkormányzatnál foglalkoztatottak létszáma 2021. december 31-i állapot szerint.
A 10. §-hoz
Az Önkormányzat 2021. évi maradvány bemutatása.
A 11. §-hoz
Az önkormányzat vagyon bemutatása a mérlegadatok alapján.
A 12. §-hoz
A hatálybalépésről rendelkezik.