Zics Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2013. (XII.20.) önkormányzati rendelete

A helyi hulladékkezelési közszolgáltatás rendjéről, a településtisztaság egyes kérdéseiről.

Hatályos: 2016. 07. 01- 2021. 02. 21

Zics község Önkormányzata Képviselő-testületének

5/2010. (VIII. 25.), 1/2011. (I. 25.), 2/2011. (III. 01.), 6/2011. (V. 17.),

11/2013. (XII. 20.), 3/2014. (II. 4.), 6/2014. (IV. 18.), 4/2016.(VI.24.)

rendelettel módosított


 2/2010. (II. 25.)

RENDELETE

A helyi hulladékkezelési közszolgáltatás rendjéről,

a településtisztaság egyes kérdéseiről

és a közszolgáltatás díjának megállapításáról



Zics Község Önkormányzata a hulladékgazdálkodásról szóló 2000. évi XLIII. tv. (továbbiakban: Hgt.) 23. §-ában foglalt felhatalmazás alapján az alábbi rendeletet alkotja:


I.Fejezet


RENDELET CÉLJA, HATÁLYA, FOGALMI MEGHATÁROZÁSOK


  1. §


[1](1) E rendelet célja, hogy a környezet védelme érdekében meghatározza Zics község belterületén azokat a rendelkezéseket, amelyek kötelezően ellátandó közszolgáltatásként az ingatlanhasználóknál keletkező települési hulladék rendszeres gyűjtésére, szállítására és ártalmatlanítására (elhelyezésére) vonatkoznak.


[2](2) A rendelet hatálya kiterjed Zics közigazgatási területén lévő valamennyi ingatlanhasználóra (tulajdonos, használó, birtokos, kezelő..) függetlenül attól, hogy természetes személy vagy jogi személyiséggel nem rendelkező társaság, továbbá valamennyi gazdálkodó szervezetre, melynek tevékenysége során települési hulladék kép­ződik.


(3) A közterületek használatát, tisztántartását, valamint a közterületen megvalósuló állattartás szabályait külön rendelet tartalmazza.


  1. [3]§


/1/   Lakóegység: helyiség, vagy egymással belső kapcsolatban álló fő- és mellékhelyiségek műszakilag is összetartozó együttese, amelynek a szabadból, vagy az épület közös közlekedőjéből nyíló önálló bejárata van, meghatározott rendeltetés céljára önmagában alkalmas.


/2/    Háztartási hulladék: a háztartásokban képződő vegyes, elkülönítetten gyűjtött, valamint lomhulladék, ideértve a lakásokban, lakóingatlanokban, a pihenés, üdülés céljára használt helyiségekben, valamint a lakóházak közös használatú helyiségeiben és területein képződő hulladékot;


/3/. Háztartási hulladékhoz hasonló hulladék: az a vegyes, illetve elkülönítetten gyűjtött hulladék, amely a háztartásokon kívül képződik, és jellegében, összetételében a háztartási hulladékhoz hasonló;


/4/.  Hulladék: bármely anyag vagy tárgy, amelytől birtokosa megválik, megválni szándékozik vagy megválni köteles;


/5/  Hulladékbirtokos: a hulladéktermelő, továbbá bármely jogalany, akinek vagy amelynek a hulladék a birtokában van;


/6/ Települési hulladék: a háztartási és a háztartási hulladékhoz hasonló szilárd hulladék;


/7/ Vegyes hulladék: a háztartási és a háztartási hulladékhoz hasonló hulladéknak az a különböző fajtájú és összetételű hulladékot tartalmazó része, amelyet az elkülönítetten gyűjtött hulladéktól eltérő külön gyűjtőedényben gyűjtenek;


/8/ Települési szilárd hulladék: települési hulladék, illetőleg a vegyes hulladék


/9/ Lomhulladék: az ingatlanhasználótól a közszolgáltató által a lomtalanítás során átvett olyan háztartási hulladék, amely a közszolgáltatás keretében rendszeresített gyűjtőedény méreteit meghaladja;.


/10/      Zöldhulladék: az ingatlanon keletkező növényi eredetű hulladék, különösen az ág, nyesedék, levél, fűkaszálék, elszáradt virág, stb.


/11/ Hulladékgazdálkodás: a hulladék gyűjtése, szállítása, kezelése, az ilyen műveletek felügyelete, a kereskedőként, közvetítőként vagy közvetítő szervezetként végzett tevékenység, a hulladékgazdálkodási létesítmények és berendezések üzemeltetése, valamint a hulladékkezelő létesítmények utógondozása;


/12/. Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás: a közszolgáltatás körébe tartozó hulladék átvételét, gyűjtését, elszállítását, kezelését, valamint a hulladékgazdálkodási közszolgáltatással érintett hulladékgazdálkodási létesítmény fenntartását, üzemeltetését biztosító, kötelező jelleggel igénybe veendő szolgáltatás;


/13/. Közszolgáltatási terület: olyan, települési közigazgatási területtel vagy területekkel egyértelműen behatárolható terület, amelyen belül az ingatlanhasználók részére az adott hulladékgazdálkodási közszolgáltatást ugyanaz a közszolgáltató végzi;


/14/. Közszolgáltató: az a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási engedéllyel rendelkező és a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási tevékenység minősítéséről szóló törvény szerint minősített nonprofit gazdasági társaság, amely a települési önkormányzattal kötött hulladékgazdálkodási közszolgáltatási szerződés alapján hulladékgazdálkodási közszolgáltatást lát el;


/15/. Hulladékgazdálkodási létesítmény: a hulladékgazdálkodási tevékenységek végzését biztosító telephely, ingatlan, továbbá a telephelyen, ingatlanon belül vagy közterületen kialakított elkülönített terület, amely magában foglalja a hulladékgazdálkodás végzéséhez szükséges építményeket, így különösen a környezet biztonságát szolgáló építményeket, kiszolgáló helyiségeket, gyűjtőhelyeket, valamint a hulladékkezelő létesítményeket;


/16/ Gyűjtőedény: szabványos mérettel rendelkező hulladékgyűjtő edényzet, hulladékgyűjtő zsák, valamint az elkülönített hulladékgyűjtés céljából üzemeltetett eszköz, berendezés;


/17/ Gyűjtőhely: a hulladékgyűjtő pont, a hulladékgyűjtő udvar, valamint a munkahelyi gyűjtőhely és az üzemi gyűjtőhely;


/18/. Ingatlanhasználó: az ingatlan birtokosa, tulajdonosa, vagyonkezelője (függetlenül attól, hogy természetes személy vagy gazdálkodó szervezet) valamint a társasház és a lakásszövetkezet, aki (amely) a hulladékgazdálkodási közszolgáltatást e törvény szerinti szerződéses jogviszony keretében kötelező jelleggel igénybe veszi és akinek (amelynek) a közszolgáltató rendszeres időközönként rendelkezésére áll;


/19/[4]  Koordináló szerv: a hulladékról szóló 2012. évi CLXXXV. törvény 32/A. § (2) bekezdésében és az állami hulladékgazdálkodási közfeladat ellátására létrehozott szervezet kijelöléséről, feladatköréről, az adatkezelés módjáról, valamint az adatszolgáltatási kötelezettség részletes szabályairól szóló 69/2016. (III. 31.) Korm. rendelet 3. § (1) bekezdésében megjelölt koordináló szerv.


II.Fejezet


A KÖZSZOLGÁLTATÁS


  1. §


  1. [5]Zics Község Önkormányzata (továbbiakban: Önkormányzat) kötelezően ellátandó közszolgáltatásként az ingatlanhasználóknál keletkező települési hulladék rendszeres gyűjtésére, szállítására és ártalmatlanítására (elhelyezésére) kötelezően igénybe veendő hulladékgazdálkodási  közszolgáltatást szervez és tart fenn.
  2. Az ingatlantulajdonos és a gazdálkodó szervezet a nála keletkezett (2. § (1) bek. A) pontjában meghatározott) települési hulladék elhelyezéséről a hulladékkezelési közszolgáltatás kötelező igénybevételével kell gondoskodjon.
  3. A közszolgáltatást biztosító szervezettel az önkormányzat szerződést köt.
  4. A közszolgáltatás igénybe vétele az állandó lakás céljára szolgáló ingatlanok tulajdonosai valamint üdülőingatlan tulajdonosok részére egész évben kötelező.
  5. [6]A  /2/ bekezdésben előírt kötelező közszolgáltatás igénybevételi kötelezettségétől mentesül az a gazdálkodó szervezet ingatlanhasználó, amely a háztartási hulladékhoz hasonló hulladék részét képző elkülönítetten gyűjtött hulladék kezeléséről a Ht. 31. § (1) bekezdésében meghatározottak szerint gondoskodik.
  6. [7]
  7. [8]
  8. [9]A települési szilárd hulladék rendszeres elszállítására vonatkozó közszolgáltatási szerződés
  • természetes személy esetében a közszolgáltatás kötelező igénybevételéről szóló szerződés megkötésével (a továbbiakban: szolgáltatási szerződés), vagy a közszolgáltatás igénybe vételével jön létre. A szolgáltatási szerződés egyes tartalmi elemeit a rendelet 2. sz. melléklet 1. pontja tartalmazza.


  • [10]gazdálkodó szervezetek esetében az egyedi szerződés megkötésével jön létre. A szerződést csak tevékenységük tényleges folytatásának idejére, de legalább 2 naptári hónap folyamatos időtartamra kötelesek megkötni. A közüzemi szerződés egyes tartalmi elemeit a rendelet 2. sz. melléklet 2. pontja tartalmazza.



  1.  [11]


III.Fejezet


A KÖZSZOLGÁLTATÁS RÉSZTVEVŐINEK JOGAI

 ÉS KÖTELEZETTSÉGEI


  1. §


  1. [12]Zics község belterületén hulladékgazdálkodási közszolgáltatást a Pelso-Kom Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. (székhely: 8693 Lengyeltóti, Zrínyi u. 1-3.) - továbbiakban: közszolgáltató – végez a Délnyugat Balatoni Hulladékgazdálkodási Társulással kötött közszolgáltatási szerződés alapján e rendeletben valamint külön megállapodásban meghatározottak szerint.
  2. A települési szilárd hulladék rendszeres elszállításáról a közszolgáltató az ingatlantulajdonosoktól e rendelet 1. sz. mellékletében meghatározott gyakorisággal, napokon és gyűjtőedényben köteles gondoskodni.
  3. A települési szilárd hulladékot csak a 2. §. (6) bekezdésében meghatározott gyűjtőedényben lehet, kizárólag a szállítás napján 700 óráig az ingatlan bejárata előtti közterületre kihelyezni oly módon, hogy az a közszolgáltató járművére könnyen felhelyezhető legyen.
  4. A közszolgáltató erre vonatkozó igény esetén, külön térítés ellenében köteles a rendszeresített gyűjtőedény megvásárlását vagy bérletét a közszolgáltatás igénybevételére kötelezett részére biztosítani.
  5. A gyűjtőedény űrtartalmát meghaladó többlet települési szilárd hulladék elszállítására a közszolgáltatás igénybevételére kötelezett ingatlantulajdonos a szolgáltató által rendszeresített műanyagzsák felhasználásával is jogosult.
  6. Az ingatlantulajdonos és a gazdálkodó szervezet télen – szükség esetén – az ingatlan bejárata előtti közterület és az úttest között legalább 1 méter széles átjárót köteles biztosítani, azt a hótól megtisztítani, síkosság-mentesíteni, annak érdekében, hogy a gyűjtőedény ürítése illetve a műanyag zsák elszállítása akadálytalanul, balesetmentesen történhessen.
  7. A gyűjtés idejére a közterületre történő kihelyezés, a gyűjtést követően a gyűjtőedény saját ingatlanra történő visszahelyezése az ingatlantulajdonos ill. a gazdálkodó szervezet kötelezettsége.
  8. [13]Közterületen, bármilyen méretű gyűjtőedény elhelyezése – a szállítás napját kivéve -, vagy tárolása kizárólag a Tabi Közös Önkormányzati Hivatal által kiadott közterület-foglalási engedély alapján történhet.  
  9. Ahol az útviszonyok vagy egyéb akadály nem teszi lehetővé, hogy a közszolgáltató gépjárműve az ingatlan bejárata elé álljon, ott a települési szilárd hulladék átvétele a Körjegyzőség által kijelölt legközelebbi, arra alkalmas helyen történik.
  10. Az ingatlantulajdonos és a gazdálkodó szervezet köteles a gyűjtőedény folyamatos tisztántartásáról, szükség szerinti fertőtlenítéséről, elhasználódás esetén pótlásáról gondoskodni.
  11. A gyűjtőedényben tilos veszélyes hulladékot illetve olyan anyagot elhelyezni (pl. maró lúg, forró hamu, zsiradék, gyúlékony vagy robbanó anyag, stb) amely veszélyezteti a közszolgáltató munkavállalóinak az egészségét, testi épségét, vagy megrongálhatja a közszolgáltató szállító járművét, e rendelkezés megsértői az okozott kárt is kötelesek megtéríteni.
  12. A gyűjtőedényben elhelyezhető települési szilárd hulladék maximális tömege:

-

60 literes edényzet esetében

15 kg

-

110 és 120 literes edényzet esetében

25 kg

-

240 literes edényzet esetében

50 kg

-

1.100 literes edényzet esetében

250 kg lehet.


  1. A közszolgáltató a gyűjtőedény kiürítését a tőle elvárható gondossággal köteles végezni. Az okozott kárt annak javításával vagy új edényzet biztosításával köteles megtéríteni. Amennyiben a meghibásodás a közszolgáltatónak nem róható fel, a használhatatlan gyűjtőedény javítása, pótlása az ingatlantulajdonos kötelezettsége.
  2. A közszolgáltató munkavállalói a gyűjtőedényt kiürítés után kötelesek az átvétel helyére visszahelyezni és az ürítés során kihullott települési szilárd hulladékot összetakarítani.
  3. Tilos hulladékot elhagyni, felhalmozni, a gyűjtés, begyűjtés, szállítás és lerakás szabályaitól eltérő módon kezelni.
  4. A közszolgáltató a lakosságnál keletkezett, szabványos gyűjtőedényben vagy bármilyen műanyagzsákban kihelyezett zöldhulladékot az év április 15. és november 15. napja között, heti egy alkalommal, külön gyűjtőjárattal, korlátlan mennyiségben elszállítja. A szelektív gyűjtőjárat költségeit az önkormányzat viseli. A járatnapokról a közszolgáltató köteles az ingatlanhasználókat és az önkormányzatot értesíteni.
  5. [14]
  6. A közszolgáltató a szelektív zöldhulladék gyűjtési napokon az ingatlanhasználók által kihelyezett, nem zöldhulladék jellegű háztartási hulladékot nem köteles elszállítani.
  7. [15]Az ingatlantulajdonos a hulladékkezelési matricás rendszer keretében köteles a gyűjtőedényt a közszolgáltató által rendelkezésre bocsátott hulladékkezelési matricával jól látható módon ellátni.




  1. §


  1. A települési szilárd hulladék elszállítási napjának esetleges változásáról az Önkormányzat a helyben szokásos módon köteles az ingatlantulajdonosokat tájékoztatni.
  2. A közszolgáltató a kötelező közszolgáltatás körében megtagadhatja a települési szilárd hulladék elszállítását, ha
  • nem a 2. §. (6) bekezdésében meghatározott gyűjtőedényben vagy a 4. §. (5) bek. szerinti műanyagzsákban kerül kihelyezésre,
  • érzékszervi észleléssel megállapítható, hogy az olyan anyagot tartalmaz, amely a települési szilárd hulladékkal együtt nem gyűjthető, szállítható, vagy ártalmatlanítható [3. §.(11) bekezdés],
  • a gyűjtőedény közterületen oly módon került elhelyezésre, hogy az a közszolgáltató munkavállalói csak jelentős nehézségek árán tudják a járművel megközelíteni,
  • ha az ingatlantulajdonos a közszolgáltatás szüneteltetését kérte,
  • ha a gazdálkodó szervezet nem kötött egyedi közszolgáltatási szerződést.
  • [16]nem a nyilvántartásnak megfelelő űrmértékű hulladékkezelési matricával megjelölt gyűjtőedény kerül kihelyezésre.
  1. A nem a 4. §. (2) vagy (3) bekezdés szerinti mennyiségben vagy módon történő települési hulladék elszállítását – megrendelés ellenében – a megrendelés elfogadásától számított 3 napon belül köteles a közszolgáltató elszállítani. E határidő, amennyiben munkaszüneti nap is közbeesik, további egy nappal meghosszabbodik.
  2. Az Önkormányzat a háztartásokban keletkező lim-lom elszállításáról a közszolgáltatóval kötött külön megállapodás alapján évente egy alkalommal gondoskodik, melyről az érintetteket a helyben szokásos módon tájékoztatja.
  3. A gazdálkodó szervezetek a (4) bekezdésben meghatározott lomtalanítási akciót nem jogosultak igénybe venni.
  4. [17]A község belterületén keletkezett települési szilárd hulladék és lim-lom elhelyezésére kijelölt lerakóhely a Somi Regionális Hulladékkezelő Telep, az elhelyezés akadályoztatása esetén a Kaposmérői Hulladéklerakó illetve a Marcali Hulladéklerakó.
  5. [18]
  6. Az azonnali díjfizetési kötelezettség abban az esetben is fennáll, ha a beszállítás nem saját szállítóeszközzel történik.


IV.Fejezet


A KÖZSZOLGÁLTATÁS DÍJA, DÍJFIZETÉS


  1. [19]§


  1. [20]
  2.  [21]
  3. [22]
  4. [23]
  5. [24]
  6. Az ingatlan tulajdonosa, vagy a gazdálkodó szervezet, ha egyébként a közszolgáltatás igénybevételére kötelezett, nem tagadhatja meg a közszolgáltatási díj megfizetését arra tekintettel, hogy a közszolgáltatást nem veszi igénybe, feltéve, ha a közszolgáltató számára a közszolgáltatást felajánlja, illetve a közszolgáltatás teljesítésére vonatkozó rendelkezésre állását igazolja.
  7. [25] Az ingatlanhasználó a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás ellátásáért közszolgáltatási díjat a Koordináló szerv által kiállított számla ellenében a Koordináló szerv jogszabályban meghatározott számlázási ütemezése szerint köteles a számlán szereplő határidőn belül megfizetni.
  8. [26]Amennyiben a lakóingatlanban legalább 2 hónapos időtartamban nem tartózkodnak és emiatt azokon települési hulladék nem keletkezik, annak kezdeti időpontját megelőző legalább 7 nappal korábban a közszolgáltatónál maximum 12 hónapra szüneteltetés kérhető a közszolgáltatásban. A szüneteltetésre vonatkozó kérelem többször megismételhető. Az ingatlantulajdonos a szüneteltetési időszak leteltét követő 30 napon belül közüzemi számlákkal (víz, villany) hitelt érdemlően igazolja, hogy a lakóingatlan nem volt használatban. Aki közüzemi számlákkal utólag nem tudja igazolni, hogy az ingatlant nem használta, a szüneteltetés idején érvényben lévő közszolgáltatási díjat kamattal növelten egy összegben köteles a közszolgáltató részére megfizetni. A szüneteltetés a kérelmezett időszak lejártát követően automatikusan megszűnik, és a díjfizetési kötelezettség újraindul.
  9. [27]
  10. [28]
  11. A díjfizetési mentesség időtartama alatt kihelyezett települési szilárd hulladék elszállítására a közszolgáltató nem köteles.
  12. Az 1.§. (2) bekezdés alapján közszolgáltatás igénybevételére kötelezett gazdálkodó szervezet tevékenysége tényleges folytatásának időtartamára köteles a közszolgáltatási díj éves alapdíjának arányos részét megfizetni.
  13. [29]
  14. Az ingatlan tulajdonosa egyéni vagy szociális helyzetére tekintettel, meghatározott időtartamra kérheti az önkormányzattól a közszolgáltatási díj részben vagy egészben történő átvállalását. Az átvállalásról a képviselő-testület dönt. A díjfizetés átvállalása esetén az önkormányzat a kérelmezővel egyidejűleg írásban köteles a közszolgáltatót is tájékoztatni.
  15. Amennyiben az ingatlantulajdonos legalább két naptári hónap időtartamra az addig általa igénybe vett edénytől eltérő térfogatú vagy darabszámú gyűjtőedény elszállítását igényli, ez irányú változtatási igényét a közszolgáltatóval az ezt megelőző negyedév 20. napjáig írásban kell közölnie.
  16.  [30]Amennyiben az ingatlanhasználó a 8) és 16) bekezdés szerinti bejelentésében nem jelöli meg az új rendszeres közszolgáltatásra vonatkozó igényének időtartamát, a közszolgáltató mindaddig a bejelentés szerint teljesít, valamint a Koordináló szerv mindaddig számláz, amíg az ingatlantulajdonos más tartalmú bejelentést nem tesz.
  17. Az ingatlantulajdonos személyében bekövetkezett változás esetén az új tulajdonos nevének és elérhetőségi címének a közszolgáltatóhoz történő bejelentése napjáig a háztartási szilárd hulladék elszállítása után esedékes közszolgálati díjat a régi tulajdonos köteles megfizetni. Öröklés esetében a közszolgálati díj megfizetésére az örökösök egyetemlegesen kötelezettek.
  18. A hulladékkezelési közszolgáltatás igénybevételéért az ingatlantulajdonost terhelő díjhátralék adók módjára behajtandó köztartozás.
  19. [31]A hulladékkezelési matrica hiánya nem mentesíti az ingatlantulajdonost a közszolgáltatási díj megfizetése alól.


  1. §


  1. [32]
  2. Nem kell az ingatlantulajdonosnak a közszolgáltatási díjat megfizetni:
  • mindaddig, amíg ingatlanán semmilyen emberi tartózkodás céljára alkalmas felépítmény nincs elhelyezve,
  • ha a közszolgáltató nem tesz eleget a 4. §. (2) bekezdésében meghatározottak szerinti közszolgáltatási kötelezettségének.
  1. Nem kell a gazdálkodó szervezetnek közszolgáltatási díjat fizetni:
  • ha a 3. §. (5) bekezdés alapján mentesül a közszolgáltatás igénybe vételi kötelezettségétől,
  • vagy a gazdálkodó tevékenységét – a 3. §. (8) bek. b./ pont – ténylegesen nem folytatja.

[33]4.)


V.[34]Fejezet


A HULLADÉKKEZELÉSI HELYI KÖZSZOLGÁLTATÁS ALÁ NEM TARTOZÓ EGYÉB TELEPÜLÉSI SZILÁRD HULLADÉKKAL KAPCSOLATOS TEVÉKENYSÉG ELLÁTÁSÁNAK RENDJÉRE VONATKOZÓ ELŐÍRÁSOK


  1. §



  1. §



  1. §




VI.Fejezet


A TELEPÜLÉSI SZILÁRD HULLADÉK EGYES ÖSSZETEVŐINEK SZELEKTÍV GYŰJTÉSE, A VESZÉLYES HULLADÉK ELHELYEZÉSE


  1. §


  1. [35]Az Önkormányzat elkülönített (szelektív) hulladékgyűjtési közszolgáltatást szervez és tart fenn. A háztartásokban és a gazdálkodó szervezeteknél a 3. számú melléklet szerint szelektíven gyűjtött hulladékot a Közszolgáltató járatterv alapján, 4 heti rendszerességgel, házhoz menő begyűjtő-járattal szállítja el.
  2. [36]
  3. [37]A szelektív gyűjtésben résztvevő ingatlantulajdonos az (1) bekezdésben meghatározott szelektív gyűjtőjárat igénybe vételéért külön díjat nem köteles fizetni, azonban ez a körülmény nem mentesíti az egyébként is esedékes rendszeres közszolgáltatási díj megfizetése alól.


VII.Fejezet


SZABÁLYSÉRTÉSI RENDELKEZÉSEK


  1. [38]§



VIII.Fejezet


ZÁRÓ RENDELKEZÉSEK


  1. §


  1. E rendelet 2010. március 1. napján lép hatályba, a rendelet 1-3 mellékletei visszamenőleges hatállyal 2010. január 1. napjától érvényesek.
  2. A rendelet hatályba lépésével hatályát veszti a helyi hulladékkezelési közszolgáltatás rendjéről, a településtisztaság egyes kérdéseiről és a közszolgáltatás díjának megállapításáról szóló 4/2003. (IV. 16.), a közszolgáltatás díjának megállapításáról szóló 13/2004. (XII. 15.) számú és a 4/2009 (IV. 09.) számú rendeletek.
  3. Ez a rendelet megfelel a 2008/123/EK irányelvnek.
  4. E rendelet kihirdetéséről a jegyző gondoskodik.





Fellinger János

Bajkó László



Polgármester

körjegyző
















Záradék:


Az egységes szerkezetbe foglalt rendelet a mai napon hatályos jogszabályi szöveget tartalmazza.


Zics, 2016. június 28.




                       


                                                                       Dr. Vanó Szilárd

                                                                                           jegyző




[39]1. sz. melléklet


Az ingatlanhasználó köteles a települési szilárd hulladékot 60 literes, 110 literes vagy 240 literes gyűjtőedényben tárolni. A települési hulladék szállítás kötelezően heti 1 alkalommal, pénteki napokon történik.



[40]2. számú melléklet

Zics Község Önkormányzata

2/2010. (II.25.) önkormányzati rendeletéhez

1.

A TELEPÜLÉSI HULLADÉK

RENDSZERES ELSZÁLLÍTÁSÁRA VONATKOZÓ SZOLGÁLTATÁSI SZERZÖDÉS EGYES TARTALMI ELEMEI

a) a szerződő felek (a közszolgáltató és az ingatlanhasználó) azonosító adatait,

b) a közszolgáltatás igénybevételének kezdő napját,

c) a teljesítés helyét,

d) az ingatlanhasználó által használt gyűjtőedény űrtartalmát és darabszámát,

e) az ürítési gyakoriságot és az ürítés idejét,

f) a közszolgáltatás díj mértékét,

g) a közszolgáltatási díj megfizetésének módját, és

h) a szerződés megszűnésének feltételeit.


2.

A TELEPÜLÉSI HULLADÉK

RENDSZERES ELSZÁLLÍTÁSÁRA VONATKOZÓ KÖZÜZEMI SZERZÖDÉS EGYES TARTALMI ELEMEI



a./     A szerződésben meg kell jelölni


  • a szerződő feleket az adószám és a számlavezető pénzintézet feltüntetésével,
  • a közszolgáltatás igénybe vételének kezdő napját, időtartamát,
  • a teljesítés helyét pontos cím szerint,
  • a gazdálkodó szervezet által biztosított gyűjtőedény űrtartalmát és darabszámát,
  • 1100 l-es konténer esetén az ürítés gyakoriságát, az ürítési napokat az 1. sz.

    melléklet szerint.


b./        A szerződésben rendelkezni kell továbbá:


  • a közszolgáltatás díjáról és megfizetéséről,
  • a közszolgáltatás mértékét meghaladó esetleges többletszolgáltatásról és annak díjáról,
  • a szerződés felmondásának feltételeiről,

az irányadó jogszabályok meghatározásáról.




[41]3. számú melléklet


A Pelso-Kom Nonprofit Kft. által biztosított feliratos zsákban együtt gyűjtendőek az ingatlan használata során keletkező következő hulladékok:


  • Papírhulladékok jellemzően: újságpapír, folyóirat, prospektus, könyv, boríték, füzet, hullámpapír, papírzacskó, nyomtatópapír
  • Műanyaghulladékok: PET palackok, tiszta műanyag fóliazsákok, bevásárlótáskák, kozmetikai- mosószeres flakonok (HPDE/PP)
  • Italos dobozok: sörös- üdítőitalos alumínium dobozok, papír-műanyag-fém kompozit üdítős- illetve tejesdobozok (tetrapack)



NEM kerülhet a zsákba: üveghulladék, olaj- és zsírmaradvány, ételmaradék, zöldhulladék, háztartási szemét, gyógyszertartó doboz, stb….


A szelektíven gyűjtött hulladékokkal teli zsákokat a járatnapokon reggel 7 óráig, az ingatlan elé közterületre, jól látható helyre kell kihelyezni. A megtelt zsákokért a szállítási napokon a közszolgáltató térítésmentesen cserezsákot biztosít.






Zics Község Önkormányzata Képviselő-testületének

11/2013. (XII.20.)


RENDELETE


a helyi hulladékkezelési közszolgáltatás rendjéről, a településtisztaság egyes kérdéseiről és a közszolgáltatás díjának megállapításáról szóló 2/2010. (II. 25.) számú rendelet módosításáról


Általános indokolás



A hulladékról szóló 2012 évi CLXXXV törvény ( továbbaikban Ht.) rendelkezései alapjaiban változtatták meg a hulladékkezelési közszolgáltatás rendszerét. Új fogalmak kerültek bevezetésre, változott a díjmeghatározás rendszere, új hatósági jogkörök keletkeztek, a közszolgáltatási díj megállapítása kikerült a képviselő-testület hatásköréből.


Élve a Ht. 36. (1) bekezdésébe foglalt lehetőséggel a hulladékgazdálkodási feladatok ellátására  megalakult a Délnyugat- Balatoni Hulladékgazdálkodási Társulás, ami a saját tulajdonú Pelso-Kom Kft –vel kívánja a közszolgáltatást ellátni.


Fentiek alapján szükségessé vált a rendelet módosítása.



Zics, 2013. december 19.



                                                                                                          Fellinger János

                                                                                                           polgármester







Zics Község Önkormányzata Képviselő-testületének

3/2014. (II.4.)


RENDELETE


a helyi hulladékkezelési közszolgáltatás rendjéről, a településtisztaság egyes kérdéseiről és a közszolgáltatás díjának megállapításáról szóló 2/2010. (II. 25.) számú rendelet módosításáról


Általános indokolás



2014. január 1. napjától a Pelso-Kom Kft. látja el Zics községben a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási feladatokat.


Az útvonalterv módosítása a költséghatékony feladatellátás érdekében szükséges.



Zics, 2014. február 3.




                                                                                                          Fellinger János

                                                                                                           polgármester










Zics Község Önkormányzata Képviselő-testületének

6/2014. (IV.18.)


RENDELETE


a helyi hulladékkezelési közszolgáltatás rendjéről, a településtisztaság egyes kérdéseiről és a közszolgáltatás díjának megállapításáról szóló 2/2010. (II. 25.) számú rendelet módosításáról


Általános indokolás



A Pelso-Kom Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. székhelye megváltozott, melyet a rendeletben is át kell vezetni.


Bevezetésre kerül ismét a hulladékkezelési matricás rendszer.


A települési közszolgáltatóval együttműködve, bevezetésre kerül Zicsen a házhoz menő zsákos szelektív hulladékgyűjtés, mely egy kényelmes, mindenki számára elérhető megoldást jelent a háztartásokban és a gazdálkodó szervezeteknél keletkező újrahasznosítható hulladékok külön gyűjtésére.


A hulladékról szóló 2012. évi CLXXXV. törvény 35. § e) pontja szerinti, a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás ingatlanhasználó kérésére történő szüneteltetésének feltételei a jogosultak egyszerűbb jogérvényesítése érdekében módosultak.


Fentiek alapján szükségessé vált a rendelet módosítása.


Zics, 2014. április 15.




                                                                                                          Fellinger János

                                                                                                           polgármester



















Zics Község Önkormányzata Képviselő-testületének

4/2016. (VI.24.)


RENDELETE


a helyi hulladékkezelési közszolgáltatás rendjéről, a településtisztaság egyes kérdéseiről és a közszolgáltatás díjának megállapításáról szóló 2/2010. (II. 25.) önkormányzati rendelet módosításáról



Általános indokolás


A Ht. 2016. április 1. napjától hatályos 35. § (1) bekezdése valamint 88. § (4) bekezdése alapján:


35. § (1) A települési önkormányzat képviselő-testülete önkormányzati rendeletben állapítja meg:

a) az önkormányzati hulladékgazdálkodási közfeladat tartalmát, a közszolgáltatási terület határait az Országos Hulladékgazdálkodási Közszolgáltatási Tervben foglaltakkal összhangban.

b) a közszolgáltató tagjai, illetve az alvállalkozó által végzett hulladékgazdálkodási tevékenységet, továbbá a tagoknak, illetve az alvállalkozónak a közszolgáltatás egészéhez viszonyított arányát, ha a közszolgáltatást a közszolgáltató több tagja, illetve alvállalkozó végzi;

c) az önkormányzati hulladékgazdálkodási közfeladat ellátásának rendjét és módját, a közszolgáltató és az ingatlanhasználó ezzel összefüggő jogait és kötelezettségeit, valamint a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási szerződés egyes tartalmi elemeit;

d) az önkormányzati hulladékgazdálkodási közfeladat igénybevételének miniszteri rendeletben nem szabályozott módját és feltételeit;

e) az ingatlanhasználót terhelő, miniszteri rendeletben nem szabályozott díjfizetési kötelezettséget, megfizetésének rendjét, az esetleges kedvezmények, továbbá az ingatlanhasználó részéről történő szüneteltetés eseteit; Az önkormányzatok ezen hatásköre tehát továbbra is megmarad, hogy a szabályozás kialakításánál javasolt az OHKT rendelkezéseit és a szolgáltatási díjról szóló NFM rendelet  rendelkezéseinek  figyelembe vétele.

f) az üdülőingatlanokra vonatkozó sajátos szabályokat;


88.§  (4) Felhatalmazást kap a települési önkormányzat képviselő-testülete, hogy rendeletben állapítsa meg:

a) a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás ellátásának és igénybevételének szabályait, illetve a 35. §-ban foglalt rendelkezések érvényesítéséhez szükséges szabályokat;

b) az elkülönített hulladékgyűjtésre vonatkozó részletes szabályokat;

c) a közterület tisztán tartására vonatkozó részletes szabályokat;


Fentiek alapján szükségessé vált a rendelet módosítása.


Zics, 2016. június 20.



                                                                                                          Nagy Jenő Józsefné

                                                                                                               polgármester

[1]

Módosította a 11/2013. (XII. 20.) rendelet 1. §-a, hatályos 2014. január 1. napjától.

[2]

Módosította a 11/2013. (XII. 20.) rendelet 1. §-a, hatályos 2014. január 1. napjától.

[3]

Módosította a 11/2013. (XII. 20.) rendelet 2. §-a, hatályos 2014. január 1. napjától

[4]

Módosította a 4/2016.(VI.24.) rendelet 1. §-a, hatályos 2016. július 1. napjától.

[5]

Módosította a 11/2013. (XII. 20.) rendelet 3. §-a, hatályos 2014. január 1. napjától.

[6]

Módosította a 11/2013. (XII. 20.) rendelet 4. §-a, hatályos 2014. január 1. napjától

[7]

Hatályon kívül helyezte a 11/2013. (XII. 20.) rendelet 11. §-a, hatálytalan 2014. január 1. napjától.

[8]

Hatályon kívül helyezte a 11/2013. (XII. 20.) rendelet 11. §-a, hatálytalan 2014. január 1. napjától

[9]

Módosította a 4/2016.(VI.24.) rendelet 2. §-a, hatályos 2016. július 1. napjától.

[10]

Módosította a 11/2013. (XII. 20.) rendelet 5. §-a, hatályos 2014. január 1. napjától

[11]

Hatályon kívül helyezte a 11/2013. (XII. 20.) rendelet 11. §-a, hatálytalan 2014. január 1. napjától

[12]

Módosította a 11/2013. (XII. 20.) rendelet 7. §-a, a 6/2014. (IV. 18.) rendelet 1. §-a, hatályos 2014. április 19. napjától

[13]

Módosította a 4/2016.(VI.24.) rendelet 4. §-a, hatályos 2016. július 1. napjától.

[14]

Módosította a 11/2013. (XII. 20.) rendelet 8. §-a, Hatályon kívül helyezte a 11/2013. (XII. 20.) rendelet 11. §-a, hatálytalan 2014. január 1. napjától.

[15]

Beiktatta a 6/2014. (IV. 18.) rendelet 2. §-a, hatályos 2014. április 19. napjától.

[16]

Beiktatta a 6/2014. (IV. 18.) rendelet 3. §-a, hatályos 2014. április 19. napjától.

[17]

Módosította a 11/2013. (XII. 20.) rendelet 9. §-a, hatályos 2014. január 1. napjától.

[18]

Hatályon kívül helyezte a 11/2013. (XII. 20.) rendelet 11. §-a, hatálytalan 2014. január 1. napjától

[19]

Módosította a 6/2011. (V. 17.) rendelet 1. §-a, hatályos 2011. május 1. napjától.

[20]

Hatályon kívül helyezte a 11/2013. (XII. 20.) rendelet 11. §-a, hatálytalan 2014. január 1. napjától

[21]

Hatályon kívül helyezte a 11/2013. (XII. 20.) rendelet 11. §-a, hatálytalan 2014. január 1. napjától

[22]

Hatályon kívül helyezte a 4/2016.(VI.24.) rendelet 7.§(2)bekezdése, hatálytalan 2016. július 1. napjától.

[23]

Hatályon kívül helyezte a 4/2016.(VI.24.) rendelet 7. § (2) bekezdése, hatálytalan 2016. július 1. napjától

[24]

Hatályon kívül helyzete a 4/2016.(VI.24.) rendelet 7. § (2) bekezdése, hatálytalan 2016. július 1. napjától.

[25]

Módosította a 4/2016.(VI.24.) rendelet 5. §-a, hatályos 2016. július 1. napjától.

[26]

Módosította a 6/2014. (IV. 18.)rendelet 5. §-a, a rendelet hatályba lépését megelőzően indult és folyamatban lévő szüneteltetési kérelmek esetében hatályos 2014. január 1. napjától.

[27]

Hatályon kívül helyezte a 6/2014. (IV. 18.) rendelet 9. § (3) bekezdése, hatálytalan 2014. április 19. napjától.

[28]

Hatályon kívül helyezte a 6/2014. (IV. 18.) rendelet 9. § (3) bekezdése, hatálytalan 2014. április 19. napjától

[29]

Hatályon kívül helyezte a 11/2013. (XII. 20.) rendelet 11. §-a, hatálytalan 2014. január 1. napjától

[30]

Módosította a 4/2016.(VI.24.) rendelet 6. §-a, hatályos 2016. július 1. napjától.

[31]

Beiktatta a 6/2014. (IV. 18.) rendelet 4. §-a, hatályos 2014. április 19. napjától.

[32]

Hatályon kívül helyezte a 11/2013. (XII. 20.) rendelet 11. §-a, hatálytalan 2014. január 1. napjától

[33]

Beiktatta az 1/2011. (I. 25.) rendelet 1. §-a, Hatályon kívül helyezte a 11/2013. (XII. 20.) rendelet 11. §-a, hatálytalan 2014. január 1. napjától.

[34]

Hatályon kívül helyezte a 11/2013. (XII. 20.) rendelet 11. §-a, hatálytalan 2014. január 1. napjától

[35]

Módosította a 6/2014. (IV. 18.) rendelet 6. §-a, hatályos 2014. április 19. napjától.

[36]

Hatályon kívül helyezte a 6/2014. (IV. 18.) rendelet 9. § (3) bekezdése, hatálytalan 2014. április 19. napjától

[37]

Módosította a 6/2014. (IV. 18.) rendelet 7. §-a, hatályos 2014. április 19. napjától

[38]

Hatályon kívül helyezte a 11/2013. (XII. 20.) rendelet 11. §-a, hatálytalan 2014. január 1. napjától

[39]

Módosította a 11/2013. (XII. 20.) rendelet 10. §-a, a 3/2014. (II. 4.) rendelet 1. §-a, hatályos 2014. február 3. 12.00 óra napjától.

[40]

Módosította a 11/2013. (XII. 20.) rendelet 6. §-a, a 4/2016.(VI.24.) rendelet 3. §-a, hatályos 2016. július 1. napjától.

[41]

Beiktatta a 6/2014. (IV. 18.) rendelet 8. §-a, hatályos 2014. április 19. napjától.