Zics Község Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2015. (XII.15.) önkormányzati rendelete

Az önkormányzat vagyonáról és a vagyonnal való gazdálkodás szabályairól szóló 7/2012.(XI.03.) számú rendelet módosításáról

Hatályos: 2015. 12. 15- 2015. 12. 14

Zics Község Önkormányzata Képviselő-testületének

14/2015.(XII.15)


RENDELETE


Az önkormányzat vagyonáról és a vagyonnal való gazdálkodás  szabályairól szóló
7/2012. (XI. 03.)

számú rendelet módosításáról


Zics Község Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a./ és e./ pontjaiban, valamint Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 107. §-ában, továbbá 143.§ (4) bekezdés i./ pontjában  meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el a Zics Község Önkormányzatának az önkormányzat vagyonáról és a vagyonnal való gazdálkodás szabályairól  szóló 7./2012. (XI. 03.) számú rendeletének (továbbiakban: Rendelet) módosításáról.



  1. §



A Rendelet 6. § (9) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:


„A költségvetési évről, december 31-ei fordulónappal készített könyvviteli mérlegben kimutatott tárgyi eszközöket – amelyekről, és az állományukban bekövetkezett változásokról folyamatos és részletező nyilvántartás van vezetve – a 2013. évi költségvetés végrehajtásáról készített beszámolót követően,( az utolsó leltártól számítva) három évenként kell leltározni”


2.§


Ezen rendelet kihirdetése napján  lép hatályba.



Tab, 2015. december 9.



                          Dr. Szűts Dóra                                                                    Nagy Jenőné

                                jegyző                                                                            polgármester







                               



                                                         INDOKOLÁS


Zics Község Önkormányzata Képviselő-testületének

14/2015.(XII.15.) számú rendeletéhez



A rendelet módosítását az indokolja, hogy 2012 .január 1-től a számvitelről szóló 2000.évi C. törvény lehetőséget biztosít a három évenkénti leltározásra, az alábbiak szerint Ha a vállalkozó a számviteli alapelveknek megfelelő folyamatos mennyiségi nyilvántartást vezet, a leltárba bekerülő adatok valódiságáról - a leltár összeállítását megelőzően - leltározással köteles meggyőződni, és azt az eszközök és a források leltárkészítési és leltározási szabályzatában meghatározott időszakonként, de legalább háromévente mennyiségi felvétellel, illetve minden üzleti év mérlegfordulónapjára vonatkozóan a csak értékben kimutatott eszközöknél és kötelezettségeknél, valamint az idegen helyen tárolt - letétbe helyezett, portfolió-kezelésben, vagyonkezelésben lévő értékpapíroknál és egyéb, a pénzeszközök közé nem tartozó - eszközöknél, továbbá a dematerializált értékpapíroknál egyeztetéssel kell elvégeznie.”




Tab, 2015. december 9.







Nagy Jenőné

polgármester