Olcsva Község Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2017. (IV. 5.) önkormányzati rendelete

a Helyi Építési Szabályzatról és Szabályozási Tervek megállapításáról szóló 6/2006. (VI. 6.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Hatályos: 2017. 04. 06

Olcsva Község Önkormányzat Képviselő-testülete az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény 13. § (1) bekezdésében, és 62.§ (6) bekezdés 6. pontjában kapott felhatalmazás alapján, az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény 6.§ (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. §


A helyi építési szabályzatról és szabályozási tervek megállapításáról szóló 6/2006. (VI. 06.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 6. § (1) bekezdés d) pontja helyébe a következő lép:

„d) Jelentős mértékben zavaró hatású ipari területen a bűzös, nagy zajjal járó gazdasági tevékenységhez szükséges építmények helyezhetők el, környezetvédelmi hatásvizsgálat elvégezése mellett, amennyiben ezt a hatályos jogszabály előírja.”


2. §


A Rendelet 6. § (8) bekezdése helyébe a következő lép:

„ A tervezett ipari területek esetében ügyelni kell arra, hogy a levegő védelméről szóló Korm. rendeletben meghatározott tevékenységek esetén a meghatározott védelmi övezetek kialakíthatók legyenek.”


3. §


Hatályát veszti a Rendelet:

  1. 4. § (2) bekezdésében Az állattartó épületek építési feltételeit, elhelyezésüket az állattartásról szóló helyi rendeletben kell szabályozni, a beépítési határvonalat ezen épületek esetében sem lehet meghaladni (Lásd még a HÉSZ. Vonatkozó rendelkezését, illetve 4. sz. mellékletét!).” szövegrész,
  2. 6. § (6) bekezdése,
  3. 9. § (2) - (4) bekezdése,
  4. 13. § (3) bekezdésében A mentett oldalon a töltéslábtól mért 110 m-en belül gödröt, pincét, aknát nyitni, a fedőréteget megrontó és jelentősen gyengítő tevékenységet végezni, létesítményt építeni csak előzetes talajmechanikai szakvélemény alapján, a vízügyi igazgatóság külön engedélyével lehet.”  szövegrész,
  5. 15. § (1), (4)-(15), (17)-(18) és (20) bekezdése,
  6. 15. § (2) bekezdésében „és a környezetvédelmi szakhatóság előírásai” szövegrész,
  7. 15. § (21) bekezdésében „Egyéb előírások: Lakóterületen a hőigény ellátására vezetékes gáz, vagy elektromos energia vehető figyelembe. Különösen a nagyobb forgalmú utak mentén, legalább egy, de inkább kétsoros faállomány telepítés indokolt, melyet a külterületi összekötő utaknál is meg kell valósítani.” szövegrész.


4.§


Záró rendelkezés


A rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.


                                          Huszti József                                                                Dr. Szilágyi Péter

     polgármester                                                                         jegyző



Z Á R A D É K:


Ez a rendelet 2017. április 5. napján került kihirdetésre.


                                                                                                      Dr. Szilágyi Péter

                                                                                                              jegyző

Mellékletek