Pap Község Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2015. (X.28.) önkormányzati rendelete

a képviselő-testület szervezeti és működési szabályzatáról szóló 15/2014. (XI. 25.) rendelet módosításáról

Hatályos: 2015. 10. 29- 2015. 10. 29

Pap Község Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében,

az  Alaptörvény  32. cikk (1) bekezdés d) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva  a következőket rendeli el:


1.§ A képviselő-testület szervezeti és működési szabályzatáról szóló 15/2014. (XI. 25.) önkormányzati rendelet (továbbiakban: SZMSZ) 4.§ (1) bekezdése a következő szövegűre módosul:


„ 4.§ (1) A Képviselő-testület a polgármesterre ruházza át

  1. az önkormányzati rövid időtartamú közfoglalkoztatás szervezésére és koordinálására vonatkozó,
  2. az önkormányzati huzamosabb idejű közfoglalkoztatás szervezésére és koordinálására vonatkozó,
  3. a közfoglalkoztatásban foglalkoztatottakra vonatkozó munkáltatói jogok gyakorlása
  4. az önkormányzat szakfeladaton működtetett feladatain foglalkoztatott közalkalmazottak, munkavállalók – kivéve a védőnő kinevezése, jogviszonyának megszüntetése, fegyelmi ügyei - foglalkoztatására vonatkozó munkáltatói jogok gyakorlása
  5. települési támogatás iránti kérelem elbírálása,
  6. a képviselő-testület által kinevezett, megbízott intézményvezetők tekintetében az egyéb munkáltatói jogok gyakorlására vonatkozó

hatáskörét.”


2.§ (1) Az SZMSZ 16.§ (1) bekezdése a következő szövegűre módosul:


„(1) A képviselő-testület a döntéseit főszabály szerint nyílt szavazással hozza.

A Képviselő-testület nyílt szavazása során a képviselők kézfelnyújtással közlik az adott javaslattal kapcsolatos döntésüket. A szavazás számszerű eredményét az ülés vezetője közli.”


(2) Az SZMSZ 16.§ (3) bekezdése a következő szövegűre módosul:


(3) Név szerinti szavazás tartható a polgármester, vagy bármely képviselő javaslatára. Nem lehet név szerinti szavazást tartani a bizottságok létszáma és összetétele tekintetében, valamint ügyrendi javaslatot tartalmazó kérdésekben.”



(3)  Az SZMSZ 16.§-a a következő (9) – (10) bekezdésekkel egészül ki:


„(9) Ha a nyílt szavazás során azért született elutasító döntés, mert a jelenlévők fele igennel, a fele pedig nemmel szavazott, a polgármester még ugyanazon az ülésnapon egy alkalommal elrendelheti a szavazás megismétlését. Amennyiben a megismételt szavazás során is azért született elutasító döntés, mert a jelenlévők fele igennel, a fele pedig nemmel szavazott, a szavazást csak a képviselő-testület következő rendes ülésén lehet megismételni.

(10) Ha a szavazás után, annak számszerű eredménye megállapítását követően, de a következő napirend tárgyalását megelőzően, a képviselő jelzi, hogy a szavazás során szavazatát nem szándékának megfelelő módon adta le, vagy a szavazás számszerű eredményének megállapítója a számszerű eredményt nem a szavazásnak megfelelően állapította meg, a szavazást meg kell ismételni.”


3.§ Az SZMSZ 29.§ (3) bekezdése a következő szövegűre módosul:


„(3) A bizottság ülését az elnök - akadályoztatása esetén a Bizottság korelnöke - hívja össze és vezeti le. Az ülést a bizottság elnöke úgy köteles összehívni, hogy az előterjesztéseket és a meghívót legalább az ülést megelőzően 3 nappal kézhez kapják az érdekeltek.”


1. Záró rendelkezések


4.§ A rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba és hatályát veszti a kihirdetését követő második napon.