Pap Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2017. (I.10.) önkormányzati rendelete

a szociális célú tüzelőanyag támogatásról

Hatályos: 2017. 01. 11- 2017. 04. 29

Pap Község Önkormányzatának Képviselő-testülete, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörben, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdésének 8. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, a következőket rendeli el:


1.§ (1) A szociálisan rászorulók részére a téli fűtéshez szükséges tüzelőanyag biztosításához (természetben) tűzifa formájában nyújtott támogatás adható 177 erdei m3 összmennyiség erejéig.


(2) E rendelet vonatkozásában szociálisan rászorult az, aki

a) aktív korúak ellátásában, vagy

b) időskorúak járadékában, vagy

c) lakhatáshoz kapcsolódó települési támogatásban részesül, vagy

d) nyugellátásban, nyugdíjszerű ellátásban, árvaellátásban részesül, családjában az egy főre eső jövedelem nem haladja meg a 120 000 Ft-ot

e) a családjában a gyermekek védelméről és gyámügyi igazgatásról szóló törvényben szabályozott halmozottan hátrányos helyzetű gyermeket nevelnek


és lakása részben vagy egészben fával fűthető.


(3) A rendelet alkalmazásában család: közeli hozzátartozók közössége, tekintet nélkül azok állandó vagy tartózkodási helyére.


(4) E rendelet alkalmazása során a szociális ellátásokról szóló törvényben és a pénzbeli és természetbeni szociális ellátások igénylésének és megállapításának, folyósításának szabályairól szóló kormányrendeletben foglaltakat az e rendeletben foglalt eltérésekkel kell alkalmazni. 

2.§ (1) Szociális célú tűzifa támogatásra jogosult az, aki szociálisan rászorult.


(3) A támogatás iránti kérelmet a rendelet melléklete szerinti formanyomtatványon, hatálybalépésének napját követően, de 2017. február 15-ig lehet benyújtani a Papi Közös Önkormányzati Hivatalban.


(4) A támogatásra egy családban egyidejűleg csak egy személy jogosult.


(5) A támogatás megállapításának jogát a képviselőtestület a polgármesterre ruházza át.


(6) A kérelmek elbírálása során először az 1.§ (2) bekezdése e) pontja szerinti jogosultak igényét kell kielégíteni, amennyiben az így jogosultak részére megítélhető támogatás mértéke meghaladja az 1.§ (1) bekezdésben meghatározott mértéket, annak a kérelmet kell kielégíteni, akinek családjában több gyermeket nevelnek.


(7) Ha a 1.§ (2) bekezdés e) pontja szerinti jogosultak igényének kielégítése után az 1.§ (1) bekezdésében meghatározott keretből még rendelkezésre áll kiosztható tűzifa, akkor a 1.§ (2) bekezdés a)-d) pontjai szerint jogosultak között az időrendben előbb benyújtott jogosult igényét kell kielégíteni.


3.§ A támogatás mértéke jogosultanként: 1 m3 térítésmentesen biztosított tűzifa.

1. Záró rendelkezések


4.§ Ezen rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba és 2017. április 30-án hatályát veszti.



Czérna Gábor

polgármester

dr. Ráti Angéla

jegyző

Mellékletek