Pap Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2019. (V.30.) önkormányzati rendelete

A szociális földprogramról szóló 8/2012. (VII. 21.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2019. 05. 31- 2019. 05. 31

Pap Község Önkormányzata Képviselő-testülete a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 47.§. (5) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva az alábbiakat rendeli el:


1.§ (1) A szociális földprogramról szóló 8/2012. (VII. 21.) önkormányzati rendelet 2.§ (1) bekezdése a következő szövegűre változik:


„2. §

  1. A szociális földprogramban az vehet részt, akinek a családjában az egy főre eső jövedelem az öregségi nyugdíjminimum 400 %-át nem haladja meg és
  • a háztartásában legalább egy 14 év alatti gyermek neveléséről gondoskodik vagy
  • öregségi nyugdíj, korhatár előtti ellátás, szolgálati járandóság, táncművészeti életjáradék, átmeneti bányászjáradék, megváltozott munkaképességű személyek ellátásai, öregségi járadék, munkaképtelenségi járadék, özvegyi járadék, növelt összegű öregségi, munkaképtelenségi és özvegyi járadék, özvegyi nyugdíj - kivéve az ideiglenes özvegyi nyugdíjat, továbbá a házastársa jogán árvaellátásra jogosult fogyatékkal élő, illetve tartósan beteg vagy legalább két árvaellátásra jogosult gyermek eltartásáról gondoskodó személy özvegyi nyugdíja -, baleseti táppénz, hozzátartozói baleseti nyugellátás ellátások valamelyikében részesül.”


(2) A szociális földprogramról szóló 8/2012. (VII. 21.) önkormányzati rendelet 4.§ (1) bekezdése a következő szövegűre változik:

 „4.§


(1) A szociális földprogramban való részvételi szándékot a jelen rendelet melléklete szerinti kérelem alapján a Papi Közös Önkormányzati Hivatalban (4631 Pap, Kossuth u. 102.) lehet bejelenteni a keretösszeg kimerüléséig, legkésőbb 2019. június 6-tól 2019. június 7-én, 12:00 óráig.”


(3) A szociális földprogramról szóló 8/2012. (VII. 21.) önkormányzati rendelet 4.§ (2) bekezdése a következő szövegűre változik:


„(2) A polgármester annak a 10 fő 2.§ (1) bekezdés a) pontja  szerinti, továbbá annak a 10 fő 2.§ (1) bekezdése b) pontja szerinti jogosultnak állapítja meg a programban való részvételi jogosultságát, akinek a kérelme a (1) bekezdés szerinti határidőben időrendben előbb érkezett be az önkormányzati hivatalhoz, majd a jelen rendelet melléklete szerinti tartalommal együttműködési megállapodás megkötésére kerül sor a támogatottal.”

(4) A szociális földprogramról szóló 8/2012. (VII. 21.) önkormányzati rendelet 8.§-a a következő szövegűre változik:


„8. §

A jelen rendeletben nem szabályozott kérdésekben a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló törvény, Pap község Önkormányzat Képviselő-testületének az önkormányzat által pénzben és természetben nyújtott, valamint a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásokról szóló önkormányzati rendelet, valamint az általános közigazgatási rendtartásról  törvény szabályait megfelelően alkalmazni kell.”



2.§ Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba és hatályát veszti a kihirdetését követő második napon.