Pap Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2022. (V. 30.) önkormányzati rendeletének indokolása

az Önkormányzat 2021. évi költségvetéséről szóló 1/2021. (II. 16.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2022. 05. 31
az Önkormányzat 2021. évi költségvetéséről szóló 1/2021. (II. 16.) önkormányzati rendelet módosításáról
Általános indokolás
Pap Község Önkormányzata Képviselő-testülete az Önkormányzat 2021. évi költségvetését az 1/2021. (II.16.) önkormányzati rendelettel fogadta el.
Pap Község Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában biztosított feladatkörében eljárva rendeletet alkot a Pap Község Önkormányzata 2021. évi költségvetési rendeletének első, egyben utolsó módosításáról.
Az előterjesztés részletes információkat tartalmaz a módosuló előirányzatokkal kapcsolatosan azok szükségességének alátámasztásáról.
Részletes indokolás
Az 1. §-hoz
Pap Község Önkormányzata 2021. évi költségvetési rendeletének az 1-12. melléklet szerinti módosításait tartalmazza. A módosítás során bekövetkezett változásoknak az átvezetéséről rendelkezik a költségvetési bevételek és kiadások főösszege, azon belül a működési és felhalmozási kiadások és bevételek, valamint a költségvetési hiány mértéke tekintetében, szintén működési és felhalmozási célú megbontás szerint.
A 2. §-hoz
A módosítás következtében felosztásra, növelésre került általános, és céltartalék módosított összegeit tartalmazza.
A 3. §-hoz
A módosítani kívánt költségvetési rendelet tervezet módosítandó mellékleteiről rendelkezik. A jelenlegi módosítás csak a megnevezett mellékleteket érinti – figyelembe véve a vonatkozó önkormányzati határozatok és a jogszabályi előírások rendelkezéseit. A költségvetési rendelet többi, változással nem érintett mellékletei továbbra is hatályban maradnak.
A 4. §-hoz
A rendelet hatályba lépéséről rendelkezik.