Jászszentandrás Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2024. (II. 21.) önkormányzati rendelete

A mezei őrszolgálat létesítéséről és működéséről

Hatályos: 2024. 02. 22

Jászszentandrás Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2024. (II. 21.) önkormányzati rendelete

A mezei őrszolgálat létesítéséről és működéséről

2024.02.22.

Jászszentandrás Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a fegyveres biztonsági őrségről, a természetvédelmi és a mezei őrszolgálatról szóló 1997. évi CLIX. törvény 19. § (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában, Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdésének 17. pontjában és a fegyveres biztonsági őrségről, a természetvédelmi és a mezei őrszolgálatról szóló 1997. évi CLIX. törvény 16. §-ában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el

1. § (1) A rendelet területi hatálya Jászszentandrás Község közigazgatási területéhez tartozó termőföldekre – ide nem értve az erdőt, a halastavat – terjed ki.

(2) A rendelet személyi hatálya kiterjed minden termőföldhasználó, illetve termőföld tulajdonos természetes személyre, jogi személyre és jogi személyiség nélküli gazdasági társaságra, valamint az (1) bekezdésben meghatározott területek őrzőire, (a továbbiakban: mezőőrre).

2. § Jászszentandrás Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a Jászszentandrás község közigazgatási területén található termőföldek őrzését és védelmét mezei őrszolgálat útján látja el, 1 fő mezőőr közszolgálati jogviszonyban történő foglalkoztatása útján..

3. § A mezei őrszolgálat ellátásának folyamatos biztosítása érdekében a szükséges kiadásokat az Önkormányzat költségvetéséből fedezi, mezőőri járulékot nem vezet be.

4. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.