Tiszainoka Község Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2016.(XII.12.) önkormányzati rendelete

Az egészségügyi alapellátási körzetek megállapításáról

Hatályos: 2016. 12. 13

Tiszainoka Község Önkormányzat Képviselő-testülete az egészségügyi alapellátásról szóló 2015. évi CXXIII. törvény 6. § (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 4. pontjában és az egészségügyi alapellátásról szóló 2015. évi CXXIII. törvény 5. § (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva, az egészségügyi alapellátásról szóló 2015. évi CXXIII. törvény 6. § (2) bekezdésében biztosított véleményezési jogkörében eljáró alapellátásért felelős országos módszertani intézet véleményének kikérésével a következők rendeletet alkotja:


A rendelet hatálya


  1. §  A rendelet hatálya kiterjed Tiszainoka Község közigazgatási területén területi ellátási kötelezettséggel működő, önálló praxisjoggal rendelkező, területi ellátási kötelezettséggel működő háziorvos által nyújtott önálló orvosi tevékenységre és a tevékenységet nyújtó orvosra, a házi gyermekorvosi körzetre, fogorvosi körzetre, az alapellátáshoz kapcsolódó ügyeleti ellátásra és a védőnői körzetben ellátandó védőnői tevékenységre és a tevékenységet ellátó védőnőre


Az alapellátás körzetei


2. § (1) Tiszainoka Község teljes közigazgatási területe és Nagyrév Község Önkormányzatának közigazgatási területe egy felnőtt háziorvosi és gyermekorvosi körzet tekintetében egy vegyes praxisú háziorvosi körzetet alkot. A körzet székhelye: 5464 Tiszainoka, Kossuth út 2.

(2) Az alapellátáshoz kapcsolódó háziorvosi ügyeleti ellátást a rendelési idő végétől a következő rendelés kezdetéig, rendelőn kívüli készenlét formájában, valamint a hétvégi összevont háziorvosi és házi gyermekorvosi ügyeleti ellátás tekintetében Tiszainoka és Nagyrév községek közigazgatási területe egy ellátási körzetet alkot. Az alapellátáshoz kapcsolódó ügyeleti ellátást az önkormányzat feladat-ellátási szerződés keretében látja el. Az ügyeleti ellátás székhelye: 5430 Tiszaföldvár, Kossuth út 165.


3. § Tiszainoka Község teljes közigazgatási területe és Nagyrév Község Önkormányzatának közigazgatási területe egy védőnői körzetet alkot. A körzet székelye: 5464 Tiszainoka, Kossuth út 2.


  1. § Az iskola egészségügyi ellátás a háziorvosi körzet és a védőnői körzet szolgáltatásából áll Tiszainoka Község közigazgatási területén működő óvoda keretein belül nevelésben részesülő és Nagyrév közigazgatási területén működő óvoda és általános iskola, nevelésben és oktatásban részesülő gyermekei részére.


5. § (1) A fogorvosi ellátás Tiszainoka Község közigazgatási területén Tiszakürt Község Önkormányzattal kötött megállapodás alapján biztosított. Az ellátás helye Tiszakürt, Fő út 30.

(2) A fogorvosi alapellátáshoz kapcsolódó ügyeleti ellátást az önkormányzat feladat-ellátási szerződés keretében látja el. Az ügyeleti ellátás székhelye: 5430 Tiszaföldvár, Kossuth út 165.




Záró rendelkezések


5. § Jelen rendelet kihirdetését követő napon lép hatályba.