Tiszainoka Község Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2018.(VI.26.) önkormányzati rendelete

Tiszainoka Község vagyonáról és a vagyonnal való gazdálkodás egyes szabályairól szóló 2/2013. (II. 25.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2018. 07. 01- 2018. 07. 01

Tiszainoka Község Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés e) pontjában és (2) bekezdésében megállapított eredeti jogalkotói hatáskörében eljárva, valamint figyelemmel a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 109. § (4) bekezdésében, a 143. § (4) bekezdés i) pontjában és a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény 3. § (1) bekezdésének 6. és 11. alpontjában, az 5. § (2) bekezdés b)-c) pontjában, az 5. § (4) bekezdésében, a 11. § (16) bekezdésében, a 13. § (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján a következőket rendeli el:


  1. § (1) (a továbbiakban: Rendelet) 1. § (1) bekezdés első mondata az alábbi szövegrésszel egészül ki:


„továbbá a tagsági jogot megtestesítő értékpapírokra, a kárpótlási jegyekre, a nonprofit gazdasági társaságban és gazdasági társaságban az Önkormányzatot megillető egyéb társasági részesedésekre (portfolió vagyon).”


(2) A Rendelet 1. § (2) bekezdése az alábbi e) ponttal egészül ki:


„e) önkormányzati többségi tulajdonú gazdasági társaságokra, közalapítványokra, továbbá önkormányzati vagyont kezelő természetes és jogi személyre.”


  1. § A Rendelet 4. §-a kiegészül az alábbi (5) új bekezdéssel:


„(5) Az önkormányzat vagyona az ASP Ingatlanvagyon kataszter és eszköznyilvántartó rendszerében kerül teljes körűen nyilvántartásra.”


  1. § A Rendelet 12. §-a az alábbi bekezdésekkel egészül ki:

(1) Az Önkormányzat egyszemélyes vagy többségi tulajdonában lévő gazdasági társaság, vagy nonprofit gazdasági társaság vonatkozásában, a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi IV. törvényben meghatározott tulajdonosi jogait a Képviselő-testület gyakorolja.

(2) Nem többségi önkormányzati tulajdonban lévő gazdasági társaságokban az Önkormányzatot a Képviselő-testület külön döntése hiányában a polgármester képviseli.

(3) Az Önkormányzat egyszemélyes vagy többségi tulajdonában lévő gazdasági társaságainak, vagy nonprofit gazdasági  társaságainak az elidegenítéssel járó jogügyleteik megkötése előtt a Képviselő-testület hozzájárulását meg kell kérni.


  1. § (1) Jelen rendelet 2018. július 1-én lép hatályba és az azt követő napon hatályát veszti.

(2) Rendelkezéseit a hatályba lépés napjától kell alkalmazni.

(3) E rendelet az Európai Unió joganyagával ellentétes szabályozást nem tartalmaz.