Magyarkeszi Község Önkormányzati képviselő-testületének 3/2018 (III.29.) önkormányzati rendelete

a települési támogatásról és az egyéb szociális ellátásokról szóló 3/2015. (II. 27.) önkormányzati rendeletének módosításáról

Hatályos: 2018. 03. 30- 2018. 03. 30

Magyarkeszi Község Önkormányzati képviselő-testülete a Magyarország Alaptörvénye 32. cikk (2) bekezdésében, valamint a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvényben kapott felhatalmazás alapján a települési támogatásról és az egyéb szociális ellátásokról szóló 3/2015. (II. 27.) önkormányzati rendeletének (továbbiakban: R.) módosításáról a következőket rendeli el.


  1. § Az R. 7. § a) pontja az alábbi ac) és ad) pontokkal egészül ki:


„7. §ac) gyermekétkeztetés

ad) karácsonyi támogatás


  1. § Az R. az alábbi 2/A ponttal és 10/A §-szal egészül ki:


„2/A Gyermekétkeztetés

10/A § (1) Az önkormányzat a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény (továbbiakban: Gyvt.) 21/C § (1) bekezdése b) pontja alapján a magyarkeszi állandó lakóhellyel rendelkező gyermekek részére a szülő vagy törvényes képviselő kérelmére ingyenes szünidei gyermekétkeztetést biztosít.


(2) A szünidei gyermekétkeztetés az adott gyermek számára a szülő vagy törvényes képviselő kérelmének megfelelő időtartamban kerül nyújtásra.


(3) Az (1) bekezdés szerinti szünidei gyermekétkeztetés iránti kérelmet az önkormányzat hivatala által minden szünetet megelőzően kiküldött nyomtatványon, az azon megjelölt időpontig kell benyújtani az önkormányzat hivatalába.


  1. § Az R. az alábbi 2/B ponttal és 10/B §-szal egészül ki:



"2/B Karácsonyi támogatás


10/B § Amennyiben az önkormányzat költségvetése lehetővé teszi – hivatalból, jövedelemre való tekintet nélkül -, a karácsonyi ünnepek előtt, a településen állandó lakóhellyel rendelkező lakosok részére háztartásonként támogatást biztosít tartós élelmiszer formájában. A támogatás feltételeiről minden évben a Képviselő-testület határozattal dönt.”


  1. §  A rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba.


Magyarkeszi, 2018. március 28.


Szabó Márta                                                               Kovács Erzsébet

   jegyző                                                                       polgármester


Kihirdetési záradék:

A rendelet kihirdetése a mai napon megtörtént.

Magyarkeszi, 2018. március 29.


Szabó Márta

jegyző