Dunaszentgyörgy Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2015. (IV. 21.) önkormányzati rendelete

a köztisztaság fenntartásának helyi szabályairól szóló 16/2007. (XII. 22.) rendelet módosításáról

Hatályos: 2015. 04. 24- 2015. 04. 24

Dunaszentgyörgy község Képviselőtestülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. tv. 16. §. /1/ bekezdésében, valamint az 1965. évi XLII. tv.-ben kapott felhatalmazás alapján a köztisztaság fenntartásának helyi szabályairól - az 1/1986. /II. 2./ ÉVM-EÜM együttes rendelet előírásait figyelembevéve - az alábbi rendeletet alkotja:



1. §.


A köztisztaság fenntartásának helyi szabályairól szóló 16/2007. (XII. 22.) rendelet az alábbi 27/A §-al egészül ki:

„27/A. §.


  1. Avart és kerti hulladékot szerdai és pénteki napokon, csak jól kialakított tűzrakóhelyen és magáningatlanon szabad égetni úgy, hogy az az emberi egészséget és a környezetet ne károsítsa, és az égetés hősugárzása kárt ne okozzon.


  1. Az égetendő kerti hulladék nem tartalmazhat más kommunális, illetve ipari eredetű hulladékot (PVC, veszélyes hulladék).


  1. A szabadban tűzet gyújtani, tüzelőberendezést használni csak úgy lehet, hogy az a környezetére tűz- vagy robbanásveszélyt ne jelentsen.


  1. A szabadban a tűzet és üzemeltetett tüzelőberendezést őrizetlenül hagyni nem szabad, s veszély esetén, vagy ha arra szükség nincs, a tüzet azonnal el kell oltani.


  1. A tüzelés, a tüzelőberendezés használatának helyszínén olyan eszközöket és felszereléseket kell készenlétbe helyezni, amelyekkel a tűz terjedése megakadályozható, illetőleg a tűz eloltható.            


  1. A kerti hulladék elszállítására a szervezett és meghirdetésre kerülő lomtalanítási akció is igénybe vehető.


  1. A hatóságilag elrendelt általános tűzrakási tilalom alól a rendelet nem ad felmentést.”


2.§


(1) Ez a rendelet 2015. április 24. napján lép hatályba.

(2) E rendelet a hatálybalépését követő napon hatályát veszti.