Aparhant Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2016. (II. 28.) önkormányzati rendelete

Aparhant Község Önkormányzat 2016. évi költségvetéséről

Hatályos: 2016. 02. 29

Aparhant Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2016. (II. 28.) önkormányzati rendelete

Aparhant Község Önkormányzat 2016. évi költségvetéséről

2016.02.29.

Aparhant Község Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 2011. évi CLXXXIX. tv-ben, az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. tv. 23-24. §-ában (továbbiakban: Áht.), valamint az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII.31.) Korm. rendeletben kapott felhatalmazás alapján a helyi önkormányzat 2016. évi költségvetéséről a következő rendeletet alkotja.

A rendelet hatálya

1. § A rendelet hatálya kiterjed az Önkormányzat gazdálkodására.

2. §

Az Önkormányzat címrendjét az 1. mellékletben foglaltak szerint határozza meg.

3. § (1) Az Önkormányzat 2016. évi költségvetési

a) Bevételi főösszegét 108.016 ,- eFt-ban

b) Kiadási főösszegét 108.016 ,- eFt-ban állapítja meg

(2) Az (1) bekezdésben megállapított bevételek forrásonként, kiadások jogcímenkénti megoszlását a rendelet 3. sz. melléklete szerint határozza meg a Képviselő-testület.

I. Költségvetési bevételek és kiadások

4. § (1) Az Önkormányzat pénzforgalmi mérlegét a rendelet 2. melléklete a működési célú, valamint a felhalmozási célú bevételek és kiadások mérlegét a rendelet 2.1. és a 2.2. melléklete tartalmazza.

(2) Az Önkormányzat költségvetési szerveinek előirányzat-csoportonkénti és kiemelt előirányzatonkénti, bevételeit és kiadásait a 6-6.4., valamint a 7-9. melléklet tartalmazza.

(4) Az Önkormányzat beruházási felhalmozási kiadásai és felújítási kiadásait a 4-5. melléklet részletezi.

(5) Jelen rendeletben tájékoztató jelleggel kerül bemutatásra:

a. az önkormányzat előirányzat-felhasználási terve 10. melléklet szerint
b. az önkormányzat többéves kihatással járó döntései a 11. melléklet szerint

II. Költségvetési létszámkeret

5. § A Képviselő-testület az Önkormányzat és intézményei 2016. évi létszámát 22 főben állapítja meg a rendelet 12. mellékletében foglaltak szerint.

A költségvetés végrehajtására vonatkozó szabályok

6. § (1) Az Önkormányzat költségvetési szerveinek elemi költségvetését a Polgármester hagyja jóvá az önkormányzat költségvetési rendeletének elfogadását követő 10 napon belül.

7. § (1) A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert az esedékes bevételek beszedésére, illetve a kiadások teljesítésére. A képviselő-testület a polgármesternek e rendelet elfogadásáig az átmeneti időszakban tett intézkedéseiről (bevételek beszedése, és az előző évi kiadási előirányzatokon belül a kiadások arányos teljesítése) beszámolóját elfogadja. Az átmeneti időszakban beszedett bevételek és teljesített kiadások e rendeletbe beépítésre kerültek.

(2) Az Önkormányzat rendeletében szereplő bevételi és kiadási előirányzatok, valamint a költségvetési szervek bevételi és kiadási előirányzatai az Áht. 34. § (1)-(2) bekezdésében foglaltak szerint módosíthatóak, átcsoportosíthatóak.

8. § (1) A Képviselő-testület kizárólagos hatáskörébe tartozik a költségvetési rendelet módosítása az Áht. 34. § (4) bekezdésében foglaltak szerint.

(2) Aparhant Község Önkormányzat nevében kötelezettséget csak a polgármester, vagy az általa felhatalmazott személy vállalhat.

(3) Aparhant Község Önkormányzat gazdálkodási feladatait a Kakasdi Közös Önkormányzati Hivatal Aparhanti Kirendeltsége látja el.

9. § A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert, hogy az 1 millió forintos értékhatárig rendelkezzen, melyről a soron következő ülésen a képviselő-testületet tájékoztatni köteles.

Záró és átmeneti rendelkezések

10. § (1) Jelen rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba, rendelkezéseit 2016. január 1. napjától kell alkalmazni.

(2) Jelen rendeletet Aparhant Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2016. február 16. napján megtartott ülésén fogadta el. A rendelet kihirdetésének napja: 2016. február 28.