Aparhant Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2023. (III. 14.) önkormányzati rendelete

Aparhant Község által adományozott ösztöndíjról

Hatályos: 2023. 04. 01

Aparhant Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2023. (III. 14.) önkormányzati rendelete

Aparhant Község által adományozott ösztöndíjról

2023.04.01.

Aparhant Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 15. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § (1) A rendelet hatálya Aparhant községben lakhellyel, bejelentett lakóhellyel rendelkező, az Aparhanti Általános Iskolában tanuló általános iskolás diákokra terjed ki.

(2) A rendelet célja, hogy Aparhant Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az „Aparhant Község Ösztöndíja” odaítélésével támogatást biztosítson az (1) bekezdésben meghatározott kiemelkedő tanulmányi eredménnyel rendelkező, tehetséges diákoknak.

2. § (1) Aparhant Község Ösztöndíjában (továbbiakban: Ösztöndíj) részesíthető

a) első osztályos tanuló(k), aki(ket) az Általános Iskola Igazgatója az adott tanév végén – tekintettel jelen rendelet 1. § (2) bekezdésére – támogatásra alkalmasnak ítél,

b) a másodiktól a nyolcadik évfolyamig, minden évfolyamon azon tanuló(k), aki(k) éves tanulmányi átlaga legalább 4,75.

(2) Az Ösztöndíjban részesülő diákok adatait az Általános Iskola Igazgatója a mindenkori tanév vége előtt küldi meg Aparhant Község Polgármesterének úgy, hogy az Ösztöndíj átadására a tanév évzáróján sor kerülhessen.

3. § (1) Az Ösztöndíj összege 10.000,- Ft tanulónként.

(2) Az Ösztöndíj egyszer adható egy tanévben. Az átadás ideje az adott tanév évzáró ünnepsége.

(3) Az Ösztöndíjat – az (1) bekezdésben meghatározott összeget, valamint a díszes oklevelet – Aparhant Község Polgármestere adja át.

4. § Ez a rendelet 2023. április 1-jén lép hatályba.