Tevel Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2015. (I. 30.) önkormányzati rendelete

a helyi adókról

Hatályos: 2015. 02. 01- 2015. 04. 08

Tevel Község Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés h) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, valamint a helyi adókról szóló 1990. évi C. törvény 1.§ (1) bekezdésében, az 5.§ b) pontjában, továbbá a 6.§-ában kapott felhatalmazás alapján, a következőket rendeli el:

Általános rendelkezések

1.§

Tevel Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az önkormányzat illetékességi területén, az alábbi helyi adót vezeti be:

  1. magánszemélyek kommunális adója.

2. §

A magánszemélyek kommunális adójának mértéke adótárgyanként 6.000 Ft/év, kivéve a garázst, a különleges minősítésű külterületeket (a zártkerti ingatlanokat) és a hobbikertekben lévő, nem lakás célú helyiségeket, amelyeknek adómértéke 0 Ft/év.

3. §

A belterületi építési telkek után fizetendő kommunális adó összege: 3.000 Ft/év.

4.§

Mentes az adókötelezettség alól a külterületen lévő lakás, és ehhez a lakáshoz tartozó valamennyi nem lakáscélú helyiségcsoport.

5.§

Az e rendeletben nem szabályozott kérdésekben a helyi adókról szóló 1990. évi C. törvény rendelkezéseit, valamint az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. rendelkezéseit kell megfelelően alkalmazni.

Záró rendelkezések

6.§

(1) Ez 2015. február 1. napján lép hatályba.

(2) A rendelet kihirdetéséről az SZMSZ-ben meghatározottak szerint a Teveli Közös Önkormányzati Hivatal Teveli Irodájának hirdetőtábláján történő kifüggesztése útján az aljegyző gondoskodik.

(3) Hatályba lépésével egyidejűleg hatályát veszti a magánszemélyek kommunális adójáról szóló 10/2003.(XII.10.) önkormányzati rendelet, valamint az ezt módosító rendeletek.


Héri Lászlóné                                                    Budainé Szomolai Csilla

              polgármester                                                               aljegyző



Kihirdetési záradék:

Jelen rendelet kihirdetésre került: 2015. január 30. napján.


Budainé Szomolai Csilla

aljegyző