Tevel Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2015. (II. 27.) önkormányzati rendelete

a 2015. évi költségvetésről

Hatályos: 2016. 05. 28

Tevel Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2015. (II. 27.) önkormányzati rendelete

a 2015. évi költségvetésről

2015.02.28.

Tevel Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában és az államháztartásról szóló 2011.évi CXCV. törvény 23. §.(1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

I. Fejezet

ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

A rendelet hatálya

1. § (1) A rendelet hatálya a helyi önkormányzatra, annak Képviselő-testületére és szerveire, az önkormányzat által irányított költségvetési szervekre terjed ki, amelyek közös megjelöléseként e rendelet az önkormányzati költségvetési szerv megnevezést használja.

(2) E rendelet személyi hatálya kiterjed a közvetlen és közvetett támogatások tekintetében minden támogatást nyújtó e rendelet hatálya alá tartozó szervre, szervezetre, valamint minden támogatásban részesülőre.

II. Fejezet

KÖLTSÉGVETÉS BEVÉTELEI ÉS KIADÁSAI

Az önkormányzat és költségvetési szerveinek 2015. évi költségvetése

2. § (1) Tevel Község Önkormányzatának Képviselő-testülete (továbbiakban: képviselő-testület) az önkormányzat 2015.évi költségvetésének:

a) bevételi főösszegét 189.214 E Ft-ban,

b) kiadási főösszegét 189.214 E Ft-ban.,- Ft-ban állapítja meg.

(2) A Képviselő-testület az önkormányzat 2015.évi költségvetésének

1. tárgyévi költségvetési bevétele 189.214 E Ft
1. működési költségvetési bevétele 165.560 E Ft
2. felhalmozási költségvetési bevétele 0 E Ft
1. tárgyévi költségvetési kiadása 189.214 E Ft
1. működési költségvetési kiadása 144.699 E Ft
- személyi jellegű kiadások 35.953 E Ft
- munkaadókat terhelő járulékok 6.752 E Ft
- dologi jellegű kiadások, egyéb folyó kiadások 21.473 E Ft
- működési kiadás ÁHT-on kívülre 4.800 E Ft
- ellátottak juttatásai 11.390 E Ft
- általános tartalék 1.500 E Ft
 felhalmozási költségvetési kiadása 8.058 E Ft
- beruházások előirányzata 2.558 E Ft
- felújítások előirányzata 5.500 E Ft
c) költségvetési hiánya 15.596 E Ft
d) költségvetési hiány finanszírozására
szolgáló előző évek pénzmaradványa 8.599 E Ft
(3) A Képviselő-testület az önkormányzat összevont költségvetési mérlegét - a kötelező, az önként vállalt és az államigazgatási feladatok összevont költségvetési mérlegeivel együtt - az 1.1 melléklet szerint hagyja jóvá.
(4) A működési célú bevételi és kiadási előirányzatokat mérlegszerűen - a kötelező, az önként vállalt és az államigazgatási feladatok mérlegeivel együtt - a 2.1 melléklet, a felhalmozási bevételi és kiadási előirányzatokat mérlegszerűen - a kötelező, az önként vállalt és az államigazgatási feladatok mérlegeivel együtt - a 2.2 melléklet tartalmazza.

3. § (1) Külön jogszabály alapján a jegyző döntési hatáskörébe utalt előirányzatok felett kötelezettségvállalásra a jegyző jogosult.

(2) A képviselő-testület az önkormányzat költségvetésében szereplő adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettségeit a 3. melléklet szerint határozza meg.

(3) A képviselő testület az önkormányzat költségvetésében szereplő saját bevételeinek részletezését - az adósságot keletkeztető ügyletekből származó tárgyévi fizetési kötelezettség megállapításához – a 4. melléklet szerint határozza meg.

(4) A képviselő-testület az önkormányzat költségvetésében szereplő 2015. évi adósságot keletkeztető fejlesztési céljait az 5. melléklet szerint határozza meg.

4. § (1) A Képviselő-testület az önkormányzat 2015. évi általános működési tartalékát 1.500 E Ft-tal hagyja jóvá.

(2) A Képviselő-testület az általános tartalékkal való rendelkezés jogát nem ruházza át, arról a Képviselő-testület saját hatáskörben a legközelebbi képviselő-testületi ülésen rendelkezik

5. § (1) A képviselő-testület az önkormányzat költségvetésében szereplő felhalmozási(beruházási) kiadások előirányzata feladatonkénti, célonkénti részletezését a 6. melléklet szerint határozza meg.

(2) A képviselő-testület az önkormányzat költségvetésében szereplő felújítási kiadások előirányzata feladatonkénti, célonkénti részletezését a 7. melléklet szerint határozza meg.

6. § A képviselő-testület az önkormányzat költségvetésében szereplő Európai uniós támogatással megvalósuló projektek bevételeit, kiadásait projektenként a 8. melléklet szerint határozza meg.

7. § (1) A képviselő-testület az önkormányzat (mint önálló jogi személy) bevételeit és kiadásait- előirányzat-csoportonként, kiemelt előirányzatonként - a kötelező, az önként vállalt és az államigazgatási feladatok mérlegeivel együtt -, éves engedélyezett létszám előirányzatát, közfoglalkoztatottak létszámát a 9.1 melléklet szerint határozza meg.

(2) A képviselő-testület a Teveli Polgármesteri Hivatal bevételeit és kiadásait- előirányzat-csoportonként, kiemelt előirányzatonként - a kötelező, az önként vállalt és az államigazgatási feladatok mérlegeivel együtt - éves engedélyezett létszám előirányzatát, közfoglalkoztatottak létszámát a 9.2. melléklet szerint határozza meg.

8. § (1) A képviselő-testület az önkormányzat többéves kihatással járó döntések számszerűsítését - évenkénti bontásban és összesítve célok szerint – a 1. tájékoztató tábla szerint hagyja jóvá.

(2) A képviselő-testület az önkormányzat 2015. évi tervezett közvetett támogatásait a 2. tájékoztató tábla szerint hagyja jóvá.

(3) A képviselő-testület az önkormányzat 2015. évi likviditási tervét a 3. tájékoztató táblában foglaltak szerint jóváhagyja.

A költségvetési hiány finanszírozásának módja, a költségvetési többlet felhasználása

9. § (1) Az önkormányzati gazdálkodás során az év közben létrejött hiány finanszírozási módja – fő szabályként – hitelfelvétel a számlavezető pénzintézettől. Az önkormányzat működési célra csak likvid hitelt vehet fel. Likvid hitel a naptári éven belül lejáró futamidejű hitel.

(2) A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert a számlavezető bankkal a folyószámla hitelkeret megállapodásnak - a bankszámla-szerződésben rögzített 2015. évi kondíciókkal történő - aláírására, illetve amennyiben a likviditási helyzet indokolja a számlavezető banktól munkabér és más rövid lejáratú éven belüli hitel felvételére.

(3) Az e § (1)-(2) bekezdéseiben meghatározott hitelügyleteken kívül további hitelügyletekkel kapcsolatos hatáskörök kizárólagosan a Képviselő-testületet illetik meg.

(4) A hitelről való döntés során figyelemmel kell lenni Magyarország gazdasági stabilitásáról szóló 2011.évi CXCIV. törvényben meghatározottakra.

10. § (1) A gazdálkodás során az év közben létrejött bevételi többletet a Képviselő-testület államilag garantált értékpapír vásárlással, illetve pénzintézeti pénzlekötés útján hasznosíthatja

(2) Az (1) bekezdés szerinti hasznosítással kapcsolatos szerződések, illetve pénzügyi műveletek lebonyolítását 100 E Ft-ig a Képviselő-testület a polgármester hatáskörébe utalja. A polgármester a megtett intézkedéséről a soron következő képviselő-testületi ülésen tájékoztatást ad.

(3) A (2) bekezdésben meghatározott összeget meghaladó bevételi többlet felhasználásáról a képviselő-testület annak felmerülését követő testületi ülésén esetenként dönt.

(4) A költségvetési szerv az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 369/2011. (XII.31.) Kormányrendelet (továbbiakban: Ávr.) 35. § (1) és (10) bekezdése alapján - bevételei körében a jóváhagyott bevételi előirányzatain felüli, a többletfeladatokkal összefüggő többletbevételét - a Képviselő-testület egyidejű tájékoztatásával, a tényleges többletnek megfelelő összegű, saját hatáskörű egyidejű előirányzat-módosítás után – felmerülő többletfeladatai ellátására használhatja fel.

(5) A költségvetési szerv a személyi juttatások előirányzatából származó megtakarítást év közben, továbbá a pénzmaradvány, illetve előirányzat-maradvány jóváhagyását követően felhasználhatja azzal, hogy a személyi juttatások eredeti előirányzatának megállapításakor számításba vett létszám-előirányzat vagy a munkaidő-alap év közbeni csökkentéséből származó tartós megtakarítás jóváhagyás nélkül illetményemelésre is felhasználható.

III. Fejezet

A KÖLTSÉGVETÉS VÉGREHAJTÁSÁNAK SZABÁLYAI

Általános végrehajtási szabályok

11. § (1) Az önkormányzat gazdálkodásának biztonságáért a képviselő-testület, a gazdálkodás szabályszerűségéért a polgármester felelős.

(2) Az önkormányzati szintű költségvetés végrehajtásáért a polgármester, a könyvvezetéssel kapcsolatos feladatok ellátásáért a jegyző a felelős.

(3) A helyi önkormányzat bevételeivel és kiadásaival kapcsolatban a tervezési, gazdálkodási, ellenőrzési, finanszírozási, adatszolgáltatási és beszámolási feladatok ellátásáról - megállapodás alapján - a költségvetési szervként működő Közös Önkormányzati Hivatal gondoskodik.

12. § A képviselő-testület kizárólagos hatáskörébe tartozik a költségvetési rendelet módosítása.

13. § (1) A helyi nemzetiségi önkormányzat bevételeivel és kiadásaival kapcsolatban a tervezési, gazdálkodási, ellenőrzési, finanszírozási, adatszolgáltatási és beszámolási feladatok ellátásáról a helyi nemzetiségi önkormányzat székhelye szerinti helyi önkormányzat önkormányzati hivatala gondoskodik. A helyi önkormányzat és az érintett helyi nemzetiségi önkormányzatok a feladatok ellátásának részletes szabályait a nemzetiségek jogairól szóló 2011. évi CLXXIX. törvény szerinti megállapodásban rendezik.

(2) A nemzetiségi önkormányzatok költségvetési határozataiban foglaltakra vonatkozóan a települési önkormányzat képviselő-testülete nem rendelkezik döntési jogosultsággal.

Előirányzatok módosítása

14. § (1) A helyi önkormányzat a költségvetését, valamint az irányítása alá tartozó költségvetési szervek előirányzatait a rendeletének módosításával megváltoztathatja. Az előirányzat megváltoztatás nem érintheti az Országgyűlés kizárólagos – költségvetési törvényben felsorolt –, illetve a Kormány előirányzat-módosítási hatáskörébe tartozó előirányzatokat.

(2) Ha év közben az Országgyűlés, a Kormány, illetve valamely költségvetési fejezet, vagy elkülönített állami pénzalap a helyi önkormányzat számára pótelőirányzatot biztosít, arról a polgármester a képviselő-testületet tájékoztatja. A képviselő-testület - az első negyedév kivételével - negyedévenként, de legkésőbb a költségvetési szerv számára a költségvetési beszámoló irányító szervhez történő megküldésének külön jogszabályban meghatározott határidejéig, december 31-i hatállyal dönt a költségvetési rendeletének ennek megfelelő módosításáról.

15. § (1) Az önkormányzat és a költségvetési szervei bevételi és kiadási előirányzatai év közben megváltoztathatóak.

(2) A Képviselő-testület bármely előirányzat átcsoportosítási jogát fenntartja.

(3) Az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető elemi csapás, illetőleg következményeinek az elhárítása érdekében (továbbiakban: veszélyhelyzet) a polgármester a helyi önkormányzat költségvetése körében átmeneti – az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény (továbbiakban: Áht). rendelkezéseitől eltérő - intézkedést hozhat, amelyről a képviselő-testület legközelebbi ülésén be kell számolnia.

(4) A (3) bekezdésben meghatározott jogkörben a polgármester az előirányzatok között 500 E Ft összegig átcsoportosítást hajthat végre, egyes kiadási előirányzatok teljesítését felfüggesztheti, a költségvetési rendeletben nem szereplő kiadásokat is teljesíthet.

16. § (1) A polgármester pótköltségvetési rendelettervezetet terjeszt a képviselő-testület elé, ha év közben a körülmények oly módon változnak meg, hogy ezek a helyi önkormányzat költségvetésének teljesítését jelentősen veszélyeztetik.

(2) A helyi önkormányzati költségvetés teljesítése jelentős veszélyeztetésének minősül különösen, ha bármely ellenőrzési jogosultsággal rendelkező szerv az ellenőrzése következtében 10.000 E Ft összeget meghaladó fizetési kötelezettséggel terheli az Önkormányzatot.

17. § (1) A helyi önkormányzati költségvetési szerv

- személyi juttatási előirányzatát az Ávr. 48. §-ának megfelelően,
- felhalmozási célú előirányzatát kizárólag felhalmozási célra átvett támogatási pénzeszköz értékében változtathatja meg.
(2) A helyi önkormányzati költségvetési szerv saját hatáskörében végrehajtott előirányzat-változtatásáról a jegyző előkészítésében a polgármester a Képviselő-testületet harminc napon belül tájékoztatja. A Képviselő-testület negyedévente, de legkésőbb a költségvetési szerv számára az éves beszámoló irányító szervhez történő megküldésének határidejéig, december 31-i hatállyal módosítja ennek megfelelően a költségvetési rendeletét.

A helyi önkormányzatnál és költségvetési szerveinél házi pénztárból készpénzes kifizetés szabályai

18. § (1) A helyi önkormányzatnál és költségvetési szerveinél elsősorban készpénzkímélő fizetési eszközöket kell alkalmazni, a pénzforgalmat mindenekelőtt bankszámlákon kel teljesíteni. Indokolt esetben ettől eltérően a házi pénztárból készpénzes kifizetések teljesíthetők az alábbi jogcímeken:

1. útiköltség megtérítése,

2. megbízási díj, hóközi kifizetés teljesítése,

3. elszámolás ellenében kiadott pénzösszeg átadása,

4. készlet és kis értékű tárgyi eszköz beszerzés megtérítése,

5. jogerős közigazgatási határozaton alapuló szociális ellátási fizetési kötelezettség, valamint társadalom és szociálpolitikai juttatások teljesítése,

6. kisösszegű szolgáltatás vásárlása,

7. hatósági szolgáltatási díjak (pl. tulajdoni lap igazgatási szolgáltatási díja, gépjármű műszaki vizsgáztatás díjai, stb.) lerovása.

(2) Az (1) bekezdés a) pontja szerinti készpénzes kifizetésre abban az esetben van lehetőség, ha annak elszámolása „Kiküldetési rendelvény” vagy „Belföldi kiküldetési utasítás és költségelszámolás” elnevezésű nyomtatványon történt.

(3) Az (1) bekezdés b) pontja szerinti kifizetés megbízási szerződés vagy a Magyar Államkincstár területi szerve által kiállított „Hóközi utalvány” alapján teljesítendő.

(4) Az (1) bekezdés c)-d) és f) pontja szerinti kifizetés elszámolásakor készpénzfizetést igazoló pénzügyi bizonylat csatolása kötelező.

(5) Az (1) bekezdés e) pontja szerinti kifizetést az ellátás jogosultjának írásbeli kérelme alapján lehet készpénzben teljesíteni, amennyiben igazolja, hogy pénzforgalmi bankszámlával nem rendelkezik.

(6) Az (1) bekezdés g) pontja szerinti kifizetés készpénzben történő teljesítésére abban az esetben van lehetőség, ha a díj átutalással nem teljesíthető és készpénzfizetést igazoló pénzügyi bizonylat csatolása megtörtént.

(7) Kis értékűnek minősül a készlet és tárgyi eszköz beszerzés, valamint a szolgáltatás vásárlása, amennyiben annak bruttó összege nem haladja meg a százezer forintot.

Költségvetési szervek pénzmaradványa

19. § (1) A helyi önkormányzati költségvetési szerv pénzmaradványát a Képviselő-testület hagyja jóvá.

(2) A Képviselő-testület gazdasági szükséghelyzetben a költségvetési szervet megillető pénzmaradvány felhasználását korlátozhatja. Gazdasági szükséghelyzetnek minősül különösen, amikor az önkormányzat működése fizetésképtelenség miatt veszélybe kerül

A támogatások odaítélésének, folyósításának és elszámolásának rendje

20. § (1) A Képviselő-testület a sport, kulturális, közművelődési és egyéb célú támogatások elbírálásával kapcsolatos hatáskörét nem ruházza át.

(2) A támogatási igény minden év február 10. napjáig nyújtható be.

(3) A Képviselő-testület a támogatási igény benyújtási határidejét követő első képviselő-testületi ülésen, de legkésőbb költségvetési rendelet elfogadásakor dönt. A döntést követő 10 munkanapon belül a támogatást igénylőt értesíti határozatáról.

(4) A támogatást igénylő és a támogatást nyújtó támogatási szerződést köt. A támogatási szerződés az Ávr. 48. §-ban foglalt feltételeknek megfelelően kerül megkötésre.

(5) A támogatás folyósítására a Képviselő-testület döntésének megfelelő ütemezésben kerül sor.

(6) A támogatásban részesülő elszámolási kötelezettséggel tartozik a támogatást odaítélő Képviselő-testület felé.

(7) A támogatás összegének célhoz rendelt felhasználását a támogatott nevére kiállított számviteli bizonylattal kell igazolni. A támogatott elszámolási kötelezettségének a támogatás folyósítását követő év január 31. napjáig köteles eleget tenni.

(8) A Képviselő-testület 5 évente a november 15-ig megalkotandó éves belső ellenőrzési tervébe beépíti a helyi önkormányzat költségvetéséből céljelleggel juttatott támogatások felhasználása elszámolásának ellenőrzését.

(9) Az elszámolási kötelezettséget nem teljesítő illetve a támogatást nem célirányosan felhasználó szervezetek, személyek részére újabb támogatás 1 évig nem ítélhető meg.

Önkormányzati biztos kirendelése

21. § (1) Ha a helyi önkormányzati költségvetési szerv harminc napon túli, lejárt esedékességű elismert tartozásállományának mértéke két egymást követő hónapban eléri az éves eredeti kiadási előirányzatának 10%-át, vagy a százötven millió forintot, és e tartozását egy hónapon belül nem tudja harminc nap alá szorítani, akkor a képviselő-testület a költségvetési szervnél az Áht. 71. § (2)-(3) bekezdésében foglalt hatáskörrel rendelkező önkormányzati biztost jelöl ki.

(2) Az önkormányzati biztos kirendelését az (1) bekezdésben meghatározott mértékű elismert tartozásállomány elérése esetén a Képviselő-testületnél a polgármester kezdeményezi.

(3) Amennyiben az önkormányzatnál időközben adósságrendezési eljárást kezdeményeztek az általa fenntartott intézmények körében az önkormányzati biztos további tevékenységére az alábbi szabályok alkalmazandók:

- az önkormányzati biztos tevékenységéről a Képviselő-testületnek havonta köteles beszámolni.
- az önkormányzati biztos haladéktalanul köteles tájékoztatni a polgármestert, ha a költségvetési szervvel szemben adósságrendezési eljárást kezdeményeztek.
(4) Az önkormányzati költségvetési szervek ellenőrzése a belső kontrollrendszer keretében valósul meg, melynek létrehozásáért, működtetésért és továbbfejlesztéséért az önkormányzat esetében a jegyző, az intézmények esetében az intézményvezető felelős.
IV. Fejezet

LÉTSZÁM ÉS BÉRGAZDÁLKODÁS

22. § (1) A Képviselő-testület a köztisztviselőket megillető cafetéria-juttatás éves keret összegét a Teveli Közös Önkormányzati Hivatal cím Személyi juttatások kiemelt előirányzaton belül, a nem rendszeres személyi juttatás részeként azon belül egyéb költségtérítés (cafeteria) soron 200 E Ft-ban állapítja meg köztisztviselőnként. A megállapított összeg a munkáltató által megfizetendő személyi jövedelemadót is magába foglalja.

(2) A Képviselő-testület egységesen a Teveli Közös Önkormányzati Hivatal valamennyi középfokú és felsőfokú iskolai végzettségű köztisztviselője részére illetmény-kiegészítést állapít meg.

(3) Az illetmény-kiegészítés mértéke 2015. évben valamennyi középfokú végzettségű köztisztviselő esetében az alapilletmény 20%-a, felsőfokú iskolai végzettségű köztisztviselő esetében az alapilletmény 15%-a.

(4) Az illetmény-kiegészítés tárgyévre vonatkozó mértékét a Képviselő-testület tárgyév február 28-ig állapítja meg.

V. Fejezet

ZÁRÓ RENDELKEZÉSEK

23. § (1) Jelen rendelet a kihirdetést követő napon napján lép hatályba, de rendelkezéseit 2015. január 1. napjától kell alkalmazni.

(2) A képviselő-testület a polgármesternek e rendelet elfogadásáig az átmeneti időszakban tett intézkedéseiről (bevételek beszedése, az előző évi kiadási előirányzatokon belül a kiadások arányos teljesítése) szóló beszámolóját elfogadja. Az átmeneti időszakban beszedett bevételek és teljesített kiadások e rendeletbe beépítésre kerültek.

(3) A rendelet kihirdetéséről az SZMSZ-ben meghatározottak szerint a Teveli Közös Önkormányzati Hivatal Teveli Irodájának hirdetőtábláján történő kifüggesztése útján az aljegyző gondoskodik.

1.-9. melléklet

Tevel Község Önkormányzat2015. évi költségvetésének összevont mérlegeB E V É T E L E KEzer forintban"Sor-szám" Bevételi jogcím 2015. évi előirányzat 2015. évi módosított előirányzat 2015. évi teljesítés1 2 3 4 51. I. Működési költségvetés2. I/1. Közhatalmi bevételek 14 065 16 911 15 2632.1. Helyi adók 3 000 3 763 3 4402.2. Önkormányzatoknak átengedett közhatalmi bevételek (gépjárműadó, termőföld bérb. sz. b.) 10 665 11 631 10 5342.3. Bírságok, díjak, pótlékok 0 311 3112.4. Bírságbevételek 02.5. Egyéb fizetési kötelezettségből származó bevételek 400 1 206 9783. I/2. Intézményi működési bevételek (3.1.+…+3.8.) 4 100 5 471 4 2783.1. Áru- és készletértékesítés3.2. Nyújtott szolgáltatások ellenértéke 4 000 5 267 4 0743.3. Bérleti és lizingdíj bevételek3.4. Intézményi ellátási díjak3.5. Alkalmazottak térítése3.6. Általános forgalmi adó bevétel, visszatérülések3.7. Működési célú hozam- és kamatbevételek 80 39 393.8. Egyéb működési célú bevétel 20 165 1653.9 Továbbszámlázott bevételek4. I/3. Működési célú támogatások államháztartáson belülről 120 739 165 000 165 0004.1. Ált. működéshez és ágazati feladathoz kapcsolódó támogatások 120 739 135 333 135 3334.2. Központosított előirányzatok4.3. Kiegészítő támogatás (szerkezet átalakítási tartalék)4.4. Vis maior támogatás4.5. Egyéb működési célú központi támogatás4.6. Előző évi költségvetési kiegészítések, visszatérülések4.7. Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson belülről4.8. Működési célú támogatásértékű bevétel (fejezet, tb. alap, más önk., társulás, nemzetiségi önk.) 0 29 667 29 6675. I/4. Működési célú átvett pénzeszköz államháztartáson kívülről 26 656 140 405.1. Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről 0 140 405.2. Működési célú pénzeszköz átvétele államháztartáson kívülről 26 656 0 06. Működési költségvetés bevételei mindösszesen 165 560 187 522 184 5817. II. Felhalmozási költségvetés8. II/1. Felhalmozási bevételek 0 4 110 7108.1. Tárgyi eszközök és immateriális javak értékesítése 0 4 110 7108.2. Felhalmozási célú ÁFA visszatérülés 0 0 08.3. Pénzügyi befektetések bevételei 0 0 08.4. Felhalmozási kamat, árfolyamnyereség 0 0 08.5. Egyéb felhalmozási célú bevétel (koncesszió, vagyonkezelés, üzemeltetés) 0 0 09. II/2. Felhalmozási célú támogatás államháztartáson belülről 0 59 866 59 8669.1. Önkormányzat felhalmozási célú központi támogatása 0 59 866 59 8669.2. Egyéb felhalmozási célú központi támogatás (adósságrendezés) 0 0 09.3. Vis maior támogatás 0 0 09.4. Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson belülről 0 0 09.5. Felhalmozási célú támogatásértékű bevételek (fejezet, más önk., társulás, nemzetiségi önk.) 010. II/3. Felhalmozási célú átvett pénzeszközök államháztartáson kívülről 0 44 213 44 21310.1. Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről 0 0 010.2. Felhalmozási célú pénzeszközök átvétele államháztartáson kívülről 0 44 213 44 21311. Felhalmozási célú bevételek mindösszesen 0 108 189 104 78912. KÖLTSÉGVETÉsI BEVÉTELEK ÖSSZESEN 165 560 295 711 289 37013. III. Finanszírozási bevételek13.1. Előző évi pénzmaradvány igénybevétele 8 599 12 559 12 55911.2. Ebből: Működési célra 8 599 12 559 12 55913.3. Felhalmozási célra13.4. Belföldi értékpapírok értékesítése 0 0 013.5 Ebből: Működési célra 0 0 013.6. Felhalmozási célra 0 0 013.7. Irányító szervi támogatás költségvetési szerveknek 0 0 013.8. Ebből: Működési célra 0 0 013.9. Felhalmozási célra 0 0 013.10. Hitelek, kölcsönök felvétele 15 055 788 78613.11. Ebből: Működési célra 15 055 788 78613.12. Felhalmozási célra 0 0 013.13. Értékpapírok kibocsátása (kötvény) 0 0 013.14. Ebből: Működési célra 0 0 013.15. Felhalmozási célra 0 0 014. Finanszírozási bevételek összesen 23 654 13 347 13 34514.1. Működési célú finanszírozási bevételek 23 654 13 347 13 34514.2. Felhalmozási célú finanszírozási bevételek 0 0 015. KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN (10+12) 189 214 309 058 302 71516. IV. Függő, átfutó, kiegyenlítő bevételek 4 685 4 68517. BEVÉTELEK ÖSSZESEN (13+14) 189 214 313 743 307 400K I A D Á S O KEzer forintbanSor-szám Kiadási jogcímek 2015. évi előirányzat 2015. évi módosított előirányzat 2015. évi teljesítés1 2 3 4 51. I. Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.) 77 068 86 883 86 2821.1. Személyi juttatások 35 953 33 945 33 9451.2. Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó 6 752 7 621 7 6211.3. Dologi kiadások kamat nélkül 22 928 35 648 35 0471.4. Működési célú kamatkiadások 45 679 6791.5 Ellátottak pénzbeli juttatásai (Önkormányzati segélyek, ellátások is!) 11 390 8 990 8 9901.6. Egyéb működési célú kiadások 67631 67894 67 8941.7. Ebből: - Működési célú támogatások, kölcsönök nyújtása, törlesztése államháztartáson belülre 0 0 01.8. - Működési célú támogatásértékű kiadások 0 0 01.9. - Működési célú támogatások, kölcsönök nyújtása, törlesztése államháztartáson kívülre 01.10. - Működési célú pénzeszközátadások államháztartáson kívülre 01.11. Általános tartalék 0 14517 01.12. Működési céltartalék 0 02. Működési költségvetés kiadásai mindösszesen 144699 169 294 154 1763. II. Felhalmozási költségvetés kiadásai3.1. Beruházások 2 558 5 338 5 3383.2. Felújítások 5 500 53 775 53 7753.3. Felhalmozási célú kamatkiadások 0 0 03.4. Egyéb felhalmozási kiadások 0 44000 44000Ebből: - Felhalmozási céllú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása, törlesztése államháztartáson belülre 0 0 0- Felhalmozási célú támogatásértékű kiadások 0 0 0- Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása, törlesztése államháztartáson kívülre 0 44000 44000- Lakástámogatás 0 0 0- Felhalmozási célú pénzeszközátadás államháztartáson kívűlre 0 0 0- Befektetési kiadások (részesedés vásárlás, tőkeemelés) 0 0 03.5. Felhalmozási céltartalék 0 0 04. Felhalmozási költségvetés kiadásai mindösszesen 8 058 103113 103 1135. KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN 152757 272407 2572896. III. Finanszírozási kiadások 36 457 37 491 37 4916.1. Irányító szervi támogatás költségvetési szerveknek 36457 36705 367056.2. Ebből: Működési célra6.3. Felhalmozási célra6.4. Belföldi értékpapírok kiadásai 0 0 06.5. Ebből: Működési célra6.6. Felhalmozási célra6.7. Hitelek kölcsönök törlesztése 0 786 7866.8. Ebből: Működési célra 0 786 7866.9. Felhalmozási célra6.10. Kötvények beváltása, visszavásárlása 0 0 06.11. Ebből: Működési célra6.12. Felhalmozási célra7. Finanszírozási kiadások összesen 0 0 07.1. Működési célú finanszírozási kiadások 0 0 07.2. Felhalmozási célú finanszírozási kiadások 0 0 08. KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (5+6. sor) 189 214 309 898 294 7809. IV. Függő, átfutó, kiegyenlítő kiadások 3 845 3 84510. KIADÁSOK ÖSSZESEN (8+9. sor) 189214 313743 29862511. KÖLTSÉGVETÉSI EGYENLEG (Költségvetési bevételek 12. sor - Költségvetési kiadások 5.sor) 12 803 23 304 32 08111.1. Működési célú egyenleg (hiány -, többlet +) 20861 18228 30 40511.2. Felhalmozási célú egyenleg (hiány -, többlet +) -8058 5076 1 67612.1. Éves engedélyezett létszám (fő) 8 7 712.2. Közfoglalkoztatottak létszáma (fő) 14 14 14
Tevel Község Önkormányzat
2015. évi költségvetésének összevont mérlege
B E V É T E L E K
Ezer forintban
"Sor-
szám" Bevételi jogcím 2015. évi előirányzat 2015. évi módosított előirányzat 2015. évi teljesítés
1 2 3 4 5
1. I. Működési költségvetés
2. I/1. Közhatalmi bevételek 14 065 16 911 15 263
2.1. Helyi adók 3 000 3 763 3 440
2.2. Önkormányzatoknak átengedett közhatalmi bevételek (gépjárműadó, termőföld bérb. sz. b.) 10 665 11 631 10 534
2.3. Bírságok, díjak, pótlékok 0 311 311
2.4. Bírságbevételek 0
2.5. Egyéb fizetési kötelezettségből származó bevételek 400 1 206 978
3. I/2. Intézményi működési bevételek (3.1.+…+3.8.) 4 100 5 471 4 278
3.1. Áru- és készletértékesítés
3.2. Nyújtott szolgáltatások ellenértéke 4 000 5 267 4 074
3.3. Bérleti és lizingdíj bevételek
3.4. Intézményi ellátási díjak
3.5. Alkalmazottak térítése
3.6. Általános forgalmi adó bevétel, visszatérülések
3.7. Működési célú hozam- és kamatbevételek 80 39 39
3.8. Egyéb működési célú bevétel 20 165 165
3.9 Továbbszámlázott bevételek
4. I/3. Működési célú támogatások államháztartáson belülről 120 739 165 000 165 000
4.1. Ált. működéshez és ágazati feladathoz kapcsolódó támogatások 120 739 135 333 135 333
4.2. Központosított előirányzatok
4.3. Kiegészítő támogatás (szerkezet átalakítási tartalék)
4.4. Vis maior támogatás
4.5. Egyéb működési célú központi támogatás
4.6. Előző évi költségvetési kiegészítések, visszatérülések
4.7. Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson belülről
4.8. Működési célú támogatásértékű bevétel (fejezet, tb. alap, más önk., társulás, nemzetiségi önk.) 0 29 667 29 667
5. I/4. Működési célú átvett pénzeszköz államháztartáson kívülről 26 656 140 40
5.1. Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről 0 140 40
5.2. Működési célú pénzeszköz átvétele államháztartáson kívülről 26 656 0 0
6. Működési költségvetés bevételei mindösszesen 165 560 187 522 184 581
7. II. Felhalmozási költségvetés
8. II/1. Felhalmozási bevételek 0 4 110 710
8.1. Tárgyi eszközök és immateriális javak értékesítése 0 4 110 710
8.2. Felhalmozási célú ÁFA visszatérülés 0 0 0
8.3. Pénzügyi befektetések bevételei 0 0 0
8.4. Felhalmozási kamat, árfolyamnyereség 0 0 0
8.5. Egyéb felhalmozási célú bevétel (koncesszió, vagyonkezelés, üzemeltetés) 0 0 0
9. II/2. Felhalmozási célú támogatás államháztartáson belülről 0 59 866 59 866
9.1. Önkormányzat felhalmozási célú központi támogatása 0 59 866 59 866
9.2. Egyéb felhalmozási célú központi támogatás (adósságrendezés) 0 0 0
9.3. Vis maior támogatás 0 0 0
9.4. Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson belülről 0 0 0
9.5. Felhalmozási célú támogatásértékű bevételek (fejezet, más önk., társulás, nemzetiségi önk.) 0
10. II/3. Felhalmozási célú átvett pénzeszközök államháztartáson kívülről 0 44 213 44 213
10.1. Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről 0 0 0
10.2. Felhalmozási célú pénzeszközök átvétele államháztartáson kívülről 0 44 213 44 213
11. Felhalmozási célú bevételek mindösszesen 0 108 189 104 789
12. KÖLTSÉGVETÉsI BEVÉTELEK ÖSSZESEN 165 560 295 711 289 370
13. III. Finanszírozási bevételek
13.1. Előző évi pénzmaradvány igénybevétele 8 599 12 559 12 559
11.2. Ebből: Működési célra 8 599 12 559 12 559
13.3. Felhalmozási célra
13.4. Belföldi értékpapírok értékesítése 0 0 0
13.5 Ebből: Működési célra 0 0 0
13.6. Felhalmozási célra 0 0 0
13.7. Irányító szervi támogatás költségvetési szerveknek 0 0 0
13.8. Ebből: Működési célra 0 0 0
13.9. Felhalmozási célra 0 0 0
13.10. Hitelek, kölcsönök felvétele 15 055 788 786
13.11. Ebből: Működési célra 15 055 788 786
13.12. Felhalmozási célra 0 0 0
13.13. Értékpapírok kibocsátása (kötvény) 0 0 0
13.14. Ebből: Működési célra 0 0 0
13.15. Felhalmozási célra 0 0 0
14. Finanszírozási bevételek összesen 23 654 13 347 13 345
14.1. Működési célú finanszírozási bevételek 23 654 13 347 13 345
14.2. Felhalmozási célú finanszírozási bevételek 0 0 0
15. KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN (10+12) 189 214 309 058 302 715
16. IV. Függő, átfutó, kiegyenlítő bevételek 4 685 4 685
17. BEVÉTELEK ÖSSZESEN (13+14) 189 214 313 743 307 400
K I A D Á S O K
Ezer forintban
Sor-szám Kiadási jogcímek 2015. évi előirányzat 2015. évi módosított előirányzat 2015. évi teljesítés
1 2 3 4 5
1. I. Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.) 77 068 86 883 86 282
1.1. Személyi juttatások 35 953 33 945 33 945
1.2. Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó 6 752 7 621 7 621
1.3. Dologi kiadások kamat nélkül 22 928 35 648 35 047
1.4. Működési célú kamatkiadások 45 679 679
1.5 Ellátottak pénzbeli juttatásai (Önkormányzati segélyek, ellátások is!) 11 390 8 990 8 990
1.6. Egyéb működési célú kiadások 67631 67894 67 894
1.7. Ebből: - Működési célú támogatások, kölcsönök nyújtása, törlesztése államháztartáson belülre 0 0 0
1.8. - Működési célú támogatásértékű kiadások 0 0 0
1.9. - Működési célú támogatások, kölcsönök nyújtása, törlesztése államháztartáson kívülre 0
1.10. - Működési célú pénzeszközátadások államháztartáson kívülre 0
1.11. Általános tartalék 0 14517 0
1.12. Működési céltartalék 0 0
2. Működési költségvetés kiadásai mindösszesen 144699 169 294 154 176
3. II. Felhalmozási költségvetés kiadásai
3.1. Beruházások 2 558 5 338 5 338
3.2. Felújítások 5 500 53 775 53 775
3.3. Felhalmozási célú kamatkiadások 0 0 0
3.4. Egyéb felhalmozási kiadások 0 44000 44000
Ebből: - Felhalmozási céllú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása, törlesztése államháztartáson belülre 0 0 0
- Felhalmozási célú támogatásértékű kiadások 0 0 0
- Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása, törlesztése államháztartáson kívülre 0 44000 44000
- Lakástámogatás 0 0 0
- Felhalmozási célú pénzeszközátadás államháztartáson kívűlre 0 0 0
- Befektetési kiadások (részesedés vásárlás, tőkeemelés) 0 0 0
3.5. Felhalmozási céltartalék 0 0 0
4. Felhalmozási költségvetés kiadásai mindösszesen 8 058 103113 103 113
5. KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN 152757 272407 257289
6. III. Finanszírozási kiadások 36 457 37 491 37 491
6.1. Irányító szervi támogatás költségvetési szerveknek 36457 36705 36705
6.2. Ebből: Működési célra
6.3. Felhalmozási célra
6.4. Belföldi értékpapírok kiadásai 0 0 0
6.5. Ebből: Működési célra
6.6. Felhalmozási célra
6.7. Hitelek kölcsönök törlesztése 0 786 786
6.8. Ebből: Működési célra 0 786 786
6.9. Felhalmozási célra
6.10. Kötvények beváltása, visszavásárlása 0 0 0
6.11. Ebből: Működési célra
6.12. Felhalmozási célra
7. Finanszírozási kiadások összesen 0 0 0
7.1. Működési célú finanszírozási kiadások 0 0 0
7.2. Felhalmozási célú finanszírozási kiadások 0 0 0
8. KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (5+6. sor) 189 214 309 898 294 780
9. IV. Függő, átfutó, kiegyenlítő kiadások 3 845 3 845
10. KIADÁSOK ÖSSZESEN (8+9. sor) 189214 313743 298625
11. KÖLTSÉGVETÉSI EGYENLEG (Költségvetési bevételek 12. sor - Költségvetési kiadások 5.sor) 12 803 23 304 32 081
11.1. Működési célú egyenleg (hiány -, többlet +) 20861 18228 30 405
11.2. Felhalmozási célú egyenleg (hiány -, többlet +) -8058 5076 1 676
12.1. Éves engedélyezett létszám (fő) 8 7 7
12.2. Közfoglalkoztatottak létszáma (fő) 14 14 14

I. Működési célú bevételek és kiadások mérlege
(Önkormányzati szinten)

2.1. melléklet a ………../2015. (……….) önkormányzati rendelethez

Ezer forintban !

Sor-
szám

Bevételek

Kiadások

Megnevezés

2015. évi előirányzat

Megnevezés

2015. évi előirányzat

A

B

C

D

E

1.

Önkormányzatok működési támogatásai

120 739

Személyi juttatások

35 953

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

26 656

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

6 752

3.

2.-ból EU-s támogatás

0

Dologi kiadások

21 473

4.

Közhatalmi bevételek

14 065

Ellátottak pénzbeli juttatásai

11 390

5.

Működési bevételek

4 100

Egyéb működési célú kiadások

104 088

6.

Működési célú átvett pénzeszközök

Tartalékok

1 500

7.

6.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

0

8.

9.

10.

11.

12.

13.

Költségvetési bevételek összesen (1.+2.+4.+5.+6.+8.+…+12.)

165 560

Költségvetési kiadások összesen (1.+...+12.)

181 156

14.

Hiány belső finanszírozásának bevételei (15.+…+18. )

Értékpapír vásárlása, visszavásárlása

0

15.

Költségvetési maradvány igénybevétele

Likviditási célú hitelek törlesztése

0

16.

Vállalkozási maradvány igénybevétele

0

Rövid lejáratú hitelek törlesztése

0

17.

Betét visszavonásából származó bevétel

0

Hosszú lejáratú hitelek törlesztése

0

18.

Egyéb belső finanszírozási bevételek

0

Kölcsön törlesztése

0

19.

Hiány külső finanszírozásának bevételei (20.+…+21.)

0

Forgatási célú belföldi, külföldi értékpapírok vásárlása

0

20.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése

0

21.

Értékpapírok bevételei

0

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

0

22.

Váltóbevételek

0

Váltókiadások

0

23.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

0

24.

Működési célú finanszírozási bevételek összesen (14.+19.+22.+23.)

Működési célú finanszírozási kiadások összesen (14.+...+23.)

25.

BEVÉTEL ÖSSZESEN (13.+24.)

165 560

KIADÁSOK ÖSSZESEN (13.+24.)

181 156

26.

Költségvetési hiány:

15 596

Költségvetési többlet:

-

27.

Tárgyévi hiány:

15 596

Tárgyévi többlet:

-

II. Felhalmozási célú bevételek és kiadások mérlege
(Önkormányzati szinten)

2.2. melléklet a ………../2015. (……….) önkormányzati rendelethez

Ezer forintban !

Sor-
szám

Bevételek

Kiadások

Megnevezés

2015. évi előirányzat

Megnevezés

2015. évi előirányzat

A

B

C

D

E

1.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

Beruházások

2 558

2.

1.-ből EU-s támogatás

0

1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

0

3.

Felhalmozási bevételek

Felújítások

5 500

4.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök átvétele

0

3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás

0

5.

4.-ből EU-s támogatás (közvetlen)

0

Egyéb felhalmozási kiadások

6.

Egyéb felhalmozási célú bevételek

7.

8.

9.

10.

11.

Tartalékok

12.

Költségvetési bevételek összesen: (1.+3.+4.+6.+…+11.)

Költségvetési kiadások összesen: (1.+3.+5.+...+11.)

8 058

13.

Hiány belső finanszírozás bevételei ( 14+…+18)

8 599

Értékpapír vásárlása, visszavásárlása

0

14.

Költségvetési maradvány igénybevétele

8 599

Hitelek törlesztése

0

15.

Vállalkozási maradvány igénybevétele

0

Rövid lejáratú hitelek törlesztése

0

16.

Betét visszavonásából származó bevétel

0

Hosszú lejáratú hitelek törlesztése

0

17.

Értékpapír értékesítése

0

Kölcsön törlesztése

0

18.

Egyéb belső finanszírozási bevételek

0

Befektetési célú belföldi, külföldi értékpapírok vásárlása

0

19.

Hiány külső finanszírozásának bevételei (20+…+24 )

15 055

Betét elhelyezése

0

20.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

0

Pénzügyi lízing kiadásai

0

21.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele

15 055

22.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

0

23.

Értékpapírok kibocsátása

0

24.

Egyéb külső finanszírozási bevételek

0

25.

Felhalmozási célú finanszírozási bevételek összesen (13.+19.)

23 654

Felhalmozási célú finanszírozási kiadások összesen
(13.+...+24.)

26.

BEVÉTEL ÖSSZESEN (12+25)

23 654

KIADÁSOK ÖSSZESEN (12+25)

8 058

27.

Költségvetési hiány:

8 058

Költségvetési többlet:

-

28.

Tárgyévi hiány:

-

Tárgyévi többlet:

23 654

Tevel Község Önkormányzat saját bevételeinek részletezése az adósságot keletkeztető ügyletből származó tárgyévi fizetési kötelezettség megállapításához

Ezer forintban !

Sor-szám

Bevételi jogcímek

2015. évi előirányzat

A

B

C

1.

Helyi adóból és a települési adóból származó bevétel

13 665

2.

Az önkormányzati vagyon és az önkormányzatot megillető vagyoni értékű jog értékesítéséből és hasznosításából származó bevétel

-

3.

Osztalék, koncessziós díj és hozambevétel

-

4.

Tárgyi eszköz és az immateriális jószág, részvény, részesedés, vállalat értékesítéséből vagy privatizációból származó bevétel

-

5.

Bírság-, pótlék- és díjbevétel

400

6.

Kezesség-, illetve garanciavállalással kapcsolatos megtérülés

-

SAJÁT BEVÉTELEK ÖSSZESEN*

14 065

*Az adósságot keletkeztető ügyletekhez történő hozzájárulás részletes szabályairól szóló 353/2011. (XII.31.) Korm. Rendelet 2. § (1) bekezdés e alapján.

Beruházási (felhalmozási) kiadások előirányzata beruházásonként

Ezer forintban !

Beruházás megnevezése

Teljes költség

Kivitelezés kezdési és befejezési éve

Felhasználás 2014. XII. 31-ig

2015. évi előirányzat

2015. utáni szükséglet

A

B

C

D

E

F=(B-D-E)

nyomtató vásárlás

61

2015

61

teherautó vásárlás

2 497

2015

2 497

ÖSSZESEN:

2 558

2 558

Felújítási kiadások előirányzata felújításonként

Ezer forintban !

Felújítás megnevezése

Teljes költség

Kivitelezés kezdési és befejezési éve

Felhasználás 2014. XII. 31-ig

2015. évi előirányzat

2015. utáni szükséglet
(F=B - D - E)

A

B

C

D

E

F

utak felújítása

3 000

2015

3 000

művelődési ház felújítása

1 500

2015

1 500

árkok felújítása

1 000

2015

1 000

ÖSSZESEN:

5 500

5 500

Kiadások

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5+1.18.)

116 036

1.1.

Személyi juttatások

15 550

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

3 292

1.3.

Dologi kiadások

18 173

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

11 390

1.5

Egyéb működési célú kiadások

67 631

1.6.

az 1.5-ből: - Előző évi elszámolásból származó befizetések

1.7.

- Törvényi előíráson alapuló befizetések

1.8.

- Elvonások és befizetések

1.9.

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

1.10.

-Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

1.11.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

1.12.

- Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

1.13.

- Garancia és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

1.14.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

1.15.

- Árkiegészítések, ártámogatások

1.16.

- Kamattámogatások

1.17.

- Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

1.18.

Tartalékok

1.19.

az 1.18-ból: - Általános tartalék

1.20.

- Céltartalék

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.3.+2.5.)

8 058

2.1.

Beruházások

2 558

2.2.

2.1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

2.3.

Felújítások

5 500

2.4.

2.3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás

2.5.

Egyéb felhalmozási kiadások

2.6.

2.5.-ből - Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

2.7.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

2.8.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

2.9.

- Egyéb felhalmozási célú támogatások ÁH-n belülre

2.10.

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

2.11.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

2.12.

- Lakástámogatás

2.13.

- Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2)

124 094

4.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (4.1. + … + 4.3.)

4.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

4.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

4.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

5.

Belföldi értékpapírok kiadásai (5.1. + … + 5.6.)

5.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

5.2.

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

5.3.

Kincstárjegyek beváltása

5.4.

Éven belüli lejáatú belföldi értékpapírok beváltása

5.5.

Belföldi kötvények beváltása

5.6.

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

6.

Belföldi finanszírozás kiadásai (6.1. + … + 6.5.)

36 457

6.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

36 457

6.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

6.3.

Központi, irányító szervi támogatás

6.4.

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése

6.5.

Pénzügyi lízing kiadásai

7.

Külföldi finanszírozás kiadásai (7.1. + … + 7.5.)

7.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

7.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása

7.3.

Külföldi értékpapírok beváltása

7.4.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi kormányoknak nemz. szervezeteknek

7.5.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi pénzintézeteknek

8.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

9.

Váltókiadások

10.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (4.+…+9.)

36 457

11.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (3.+10.)

160 551

Megnevezés

Önkormányzat

01

Feladat megnevezése

Önként vállalt feladatok bevételei, kiadása

03

Ezer forintban !

Száma

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat megnevezése

Előirányzat

A

B

C

Bevételek

1.

Önkormányzat működési támogatásai (1.1.+…+.1.6.)

1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

1.2.

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

1.3.

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

1.4.

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

1.5.

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

1.6.

Elszámolásból származó bevételek

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+.2.5.)

26 656

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei

26 656

2.6.

2.5.-ből EU-s támogatás

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (3.1.+…+3.5.)

3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

3.2.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

3.3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

3.4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

3.5.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

3.6.

3.5.-ből EU-s támogatás

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+4.2.+4.3.+4.4.)

4.1.

Helyi adók (4.1.1.+…+4.1.3.)

4.1.1.

- Vagyoni típusú adók

4.1.2.

- Termékek és szolgáltatások adói

4.1.3.

- Értékesítési és forgalmi adók (iparűzési adó)

4.2.

Gépjárműadó

4.3.

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

4.4.

Egyéb közhatalmi bevételek

5.

Működési bevételek (5.1.+…+ 5.11.)

4 000

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

4 000

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

5.4.

Tulajdonosi bevételek

5.5.

Ellátási díjak

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

5.8.

Kamatbevételek

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

5.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

5.11.

Egyéb működési bevételek

6.

Felhalmozási bevételek (6.1.+…+6.5.)

6.1.

Immateriális javak értékesítése

6.2.

Ingatlanok értékesítése

6.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

6.4.

Részesedések értékesítése

6.5.

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

7.

Működési célú átvett pénzeszközök (7.1. + … + 7.3.)

7.1.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

7.2.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

7.3.

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

7.4.

7.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (8.1.+8.2.+8.3.)

8.1.

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

8.2.

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

8.3.

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

8.4.

8.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

30 656

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (10.1.+10.3.)

15 055

10.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

10.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

15 055

10.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

11.

Belföldi értékpapírok bevételei (11.1. +…+ 11.4.)

11.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

11.2.

Forgatási célú belföldi értékpapírok kibocsátása

11.3.

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

11.4.

Befektetési célú belföldi értékpapírok kibocsátása

12.

Maradvány igénybevétele (12.1. + 12.2.)

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

12.2.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

13.

Belföldi finanszírozás bevételei (13.1. + … + 13.3.)

13.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

13.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

13.3.

Betétek megszüntetése

14.

Külföldi finanszírozás bevételei (14.1.+…14.4.)

14.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

14.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

14.3.

Külföldi értékpapírok kibocsátása

14.4.

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

15.

Váltóbevételek

16.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

17.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10. + … +16.)

15 055

18.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+17)

45 711

Kiadások

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5+1.18.)

28 663

1.1.

Személyi juttatások

20 403

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

3 460

1.3.

Dologi kiadások

4 800

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1.5

Egyéb működési célú kiadások

1.6.

az 1.5-ből: - Előző évi elszámolásból származó befizetések

1.7.

- Törvényi előíráson alapuló befizetések

1.8.

- Elvonások és befizetések

1.9.

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

1.10.

-Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

1.11.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

1.12.

- Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

1.13.

- Garancia és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

1.14.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

1.15.

- Árkiegészítések, ártámogatások

1.16.

- Kamattámogatások

1.17.

- Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

4 800

1.18.

Tartalékok

1.19.

az 1.18-ból: - Általános tartalék

1.20.

- Céltartalék

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.3.+2.5.)

8 058

2.1.

Beruházások

2 558

2.2.

2.1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

2.3.

Felújítások

5 500

2.4.

2.3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás

2.5.

Egyéb felhalmozási kiadások

2.6.

2.5.-ből - Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

2.7.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

2.8.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

2.9.

- Egyéb felhalmozási célú támogatások ÁH-n belülre

2.10.

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

2.11.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

2.12.

- Lakástámogatás

2.13.

- Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2)

36 721

4.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (4.1. + … + 4.3.)

4.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

4.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

4.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

5.

Belföldi értékpapírok kiadásai (5.1. + … + 5.6.)

5.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

5.2.

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

5.3.

Kincstárjegyek beváltása

5.4.

Éven belüli lejáatú belföldi értékpapírok beváltása

5.5.

Belföldi kötvények beváltása

5.6.

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

6.

Belföldi finanszírozás kiadásai (6.1. + … + 6.5.)

6.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

6.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

6.3.

Központi, irányító szervi támogatás

6.4.

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése

6.5.

Pénzügyi lízing kiadásai

7.

Külföldi finanszírozás kiadásai (7.1. + … + 7.5.)

7.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

7.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása

7.3.

Külföldi értékpapírok beváltása

7.4.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi kormányoknak nemz. szervezeteknek

7.5.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi pénzintézeteknek

8.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

9.

Váltókiadások

10.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (4.+…+9.)

11.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (3.+10.)

36 721

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

14

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

16