Tevel Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2022. (V. 30.) önkormányzati rendeletének indokolása

az önkormányzat 2021. évi költségvetéséről szóló 2/2021. (III.5.) rendelet módosításáról

Hatályos: 2022. 05. 31
az önkormányzat 2021. évi költségvetéséről szóló 2/2021. (III.5.) rendelet módosításáról
Végső előterjesztői indokolás
ÁLTALÁNOS INDOKOLÁS
az önkormányzat 2021. évi költségvetéséről szóló önkormányzati rendelet megalkotásához
A jogalkotásról szóló 2010. évi CXXX. törvény 18. §-ában foglaltak szerint eljárva a 2021. évi költségvetésről szóló önkormányzati rendelet-tervezetet az alábbiak szerint indokolom:
A rendelet meghozatalára a helyi önkormányzatok és szerveik, a köztársasági megbízottak, valamint az egyes centrális alárendeltségű szervek feladat- és hatásköreiről szóló 1991. évi XX. törvény 138. § (1) bekezdés b) pontjának felhatalmazása alapján kerül sor.
Indokolás:
A rendelet-tervezet a mellékletekben foglaltak szerint tartalmazza a bevételi és kiadási előirányzatokat önkormányzati és intézményi szinten, kiemelve a felhalmozási kiadásokat. A feladatfinanszírozás keretében a kötelező önkormányzati feladatok ellátásához kapott támogatás a MÁK által közölt adatok alapján került beépítésre a költségvetésbe. A további bevételi és kiadási előirányzatok a várható gazdasági események tükrében kerültek megtervezésre.
A felhalmozási kiadások a rendelet-tervezet mellékleteiben részletezésre kerültek, adósságot keletkeztető ügylettel az önkormányzat a 2021. év során nem számol.
Az önkormányzat a jogszabályoknak megfelelően hiányt nem tervez.
A tervezett kiadásokon felüli forrást nem képez az önkormányzat.
A záró paragrafusok részletező, felhatalmazó és hatályba léptető rendelkezéseket tartalmaznak.