Kurd Község Önkormányzata

Kurd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2014.(III.03.)önkormányzati rendelete a Kurdi közös Önkormányzati Hivatalban foglalkoztatott köztisztviselők és közszolgálati ügykezelők közszolgálati jogviszonyának egyes kérdéseiről.

Hatályos: 2014. 03. 04- 2019. 01. 24
Kurd Község Önkormányzatának Képviselő-testülete közszolgálati tisztviselők jogállásáról szóló 2011. évi CXCIX. törvény a 232. § (3) bekezdésében, a 234. § (3) és (4) bekezdéseiben, továbbá a 237. §-ában kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

A rendelet hatálya

1. §


(1) E rendelet hatálya az Kurdi közös Önkormányzati  Hivatal  köztisztviselőinek,  illetve  közszolgálati ügykezelőijének (együttesen: közszolgálati tisztviselők) közszolgálati jogviszonyára terjed ki.


(2)  E rendelet rendelkezéseit a polgármesterre, is megfelelően alkalmazni kell.


(3) A közszolgálati tisztségviselők, valamint polgármestert megillető juttatások feltételei  tekintetében a Közszolgálati Szabályzat rendelkezései az irányadók.



A juttatások és a támogatások fedezetére szolgáló keret  megállapítása és felhasználása

2.§

  1. A személyi juttatások  éves összegét  a Kurdi Közös Önkormányzati Hivatal költségvetésében  kell megtervezni, és a Kurd  Község Önkormányzatának  éves költségvetési rendeletében kell meghatározni.


  1. A juttatások fedezetéül szolgáló keretet a közszolgálati szabályzatban meghatározott módon kell felhasználni.


 Juttatások

3. §

  1. A köztisztviselő részére az önkormányzat az alábbi szociális, jóléti, kulturális és   kegyeleti juttatásokat, és támogatásokat biztosítja:

a) illetményelőleg

b) Képzési, továbbképzési, nyelvtanulási támogatás amennyiben a dolgozó munkaköréhez kapcsolódik

c) rendkívüli szociális támogatás

d) kegyeleti gondoskodás, támogatás.

d)  cafetéria,

d./ Szemüveg vásárlási támogatás ( számítógép mellett dolgozók részére)

  1. A juttatások és támogatások fedezetéül szolgáló, az önkormányzat éves költségvetésében biztosított keretösszeget a Közszolgálati Szabályzatban foglaltak szerint kell felhasználni.


  1. A hivatal eredményes tevékenysége érdekében teljesített szorgalmas, példamutató munkavégzésért, a szervezet szempontjából fontos, váratlanul jelentkező feladatok elvégzéséért, ezen eredmények közvetlen, rövid időn belül

          történő ösztönzésére a hivatal köztisztviselői jutalomban részesíthetők.


4. §

A munkáltatói jogkör gyakorlója a közszolgálati tisztségviselők részére személyi illetményt állapíthat meg.

5.§

Illetménykiegészítés


(1) A Ktv. 234. § (3) bekezdésének c) pontja alapján a Hivatal felsőfokú iskolai végzettségű köztisztviselője alapilletménye 15 %-ának megfelelő mértékű illetménykiegészítésre jogosult.


  1. A Ktv. 234. § (4) bekezdése alapján a Hivatal középfokú iskolai végzettségű köztisztviselője alapilletménye 15 %-ának megfelelő mértékű illetménykiegészítésre jogosult.


Képzettségi pótlék

6. §

(1) A Hivatal köztisztviselőjét - a személyi juttatások előirányzata terhére - a Kttv. 142. §-ában foglaltak szerint képzettségi pótlék illeti meg.


(2) A képzettségi pótlékra jogosító munkaköröket és képzettségeket a Közszolgálati Szabályzat tartalmazza.


7. §

A munkáltatói jogkör gyakorlója tárgy évre vonatkozóan, a közszolgálati tisztségviselők - a besorolás szerinti fizetési fokozathoz tartozó - alapilletményét legfeljebb 50%-al megemelheti, vagy legfeljebb 20%-al csökkentheti.



8.§.


(1)A Képviselő-testület a Közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. CXCIX évi törvény 151. § rendelkezései alapján a közszolgálati tisztviselők részére cafetéria juttatást állapít meg.




9. §

A jelen rendeletben meghatározott juttatások mértékét, feltételeit, az elbírálás és az elszámolás rendjét, valamint a visszatérítés szabályait a jegyző  a Közszolgálati Szabályzatban állapítja meg.


10. Záró rendelkezések


(1) E rendelet 2014. március 1-én lép hatályba az 5.§. kivételével, mely 2014. január 1-től alkalmazandó.

(2) Ezzel egyidejűleg hatályát veszti a képviselőtestület hivatalának köztisztviselők  illetménykiegészítéséről, szociális, jóléti, kulturális, egészségügyi juttatásairól, valamint a szociális és kegyeleti támogatásairól szóló 1/2005(III.1.) számú,  valamint ezt módosító    11/2008.(XI.01.)   2/2010(II.15.), a 3/2011.(III.01.), és a 13/2012.(XII.21). rendelete.



Kurd, 2014. február 18.



   Müller János                                     Horváthnéné Tóth Valéria 

   polgármester                                              jegyző



Záradék:


A rendelet 2014,március 3. napján kihirdetve.






Horváthnéné Tóth Valéria

jegyző